Jump to content

Recommended Posts

охх този сериал.. :) Обожавам го. Първата ми корейска драма и никога не ще я забравя. Когато го гледах много се надявах Джан ди накрая да се окаже с Джи Хо, ама.. :D но пак съм доволна. Лятото съм си казала, че ще я изгледам отново ^^ Ако не я гледате..много ще загубите :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана колко пъти го гледам този сериал ии едно не мога да разбера .... защо Джан Ди стои като паметник на интимните и романтични сцени ... грам емоция няма ...... иначе да хвърля гръм и мълнии много я бива ... хахахаха ♡☆:-D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първия път не можах да го изгледам до края, колкото и да се старах. Не ми хареса нито външния вид на главнага героиня, нито играта и, особено на романтични сцени. Преиграваше с идиотски физионимии, а за облекло и стил - да не говорим. Съгласна съм, че сценарият е такъв, но в реалния живот никой няма да се влюби в жена, която се държи и носи умишлено неадекватно. Да не горорим за храненето /*по-скоро тъпченето с голямата лъжица/. Дори в моментите, в които я гласяха, уж да взема акъла на мъжете, пак не успяваха. Просто актрисата трябваше да е друга. Затова и не повярвах на историята, на любовта межди главните. Няма как да повярвам.

Вторият път го изгледах до края, но то беше, защото станах фенка на Хюн Джунг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, сигурно няма да кажа нищо ново, но това беше първият ми корейски сериал и...се влюбих. Гледах всичко, което успях да открия с участието на Мин Хо. И продължавам. Харесвам играта на актьорите, нищо че на моменти малко преиграват и се наслаждавам - корейският звучи много нежно, успокояващо. Толкова деликатност има в любовните сцени...Музиката е невероятна. Благодарна съм на човека, който ме препоръча филма. Открих нов свят, където се чувствам прекрасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви кажа честно това беше вторият ми корейски сериал и първите серии ги гледах малко на инат, нищо не разбирах, не бях свикнала и с хумора тогава. По една или друга причина, забележете, майка ми стана такъв върл фен на Минчо, че след като му изгледахме всички сериали преди няколко седмици реших да и пусна да гледа БОФ. Няма такъв смях, аз просто 90% от смешките не съм ги разбирала.... Сега наистина отчитам, всички достойнства на среала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очарователно е на тази възраст/42/ да откриеш какво е да си фен. Опитах се да си спомня дали в отминалите години ми се е случвало такова нещо...и не открих. Гледам сериала за втори път. Сега без да се притеснявам за развитието на сюжета, мога да се наслаждавам на играта. И толкова много неща не съм забелязала първия път. Прекрасно е...толкова се смях на сцените, в които Джан Ди пердаши Джун Пьо. Всъщност, когато се разгневи, тя доста прилича на него. Само че е в пъти по-дребна, но на моменти по-страшна, особено когато на свой ред наби гаджето на приятелката си. Не смятам, че актрисата, която играе ролята на Джан Ди е дървена. Мисля, че точно това е едно от очарованията на образа. Е, напред към 10 епизод!

Благодаря, че този форум съществува, благодаря, че има с кого да споделям откритията си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

14 епизод определям като най-тъжния, и то не защото Джун Пьо разби сърцето на Джан Ди, а защото осезаемо физически той страда от това. Ли Мин Хо е неотразим в такива сцени. Например тази, в която вижда Джан Ди в бутика за обувки - леко преглъщане и поглед, който убива с отчаяние....да неотразим е. По повод мненията, че актрисата не играе добре, гледах внимателно - мисля, че се справя - обърнете внимание на мимиката, изражението, когато страда, когато се колебае, усмивката е очарователна. А може би съм пристрастна, защото много харесвам филма? И в крайна сметка да не би да сме филмови критици?? Актьорите работят здраво...гледах един клип, в който Мин Хо репетира падане в басейна - ужасен студ, когато изилизаше го заливаха с гореща вода, дори не преброих колко пъти го направи и все се усмихваше, а пък сцената е изрязана...жалко. Комплименти за труда им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път ми се случва да спра даден сериал след едва 2 изгледани епизода. Просто толкова да не ми харесва, че не знам дали обективно си заслужава да коментирам тук. Знаех, че ще е тийнейджърска темата, но това просто преля чашата. Буквално всичко, което ме отвращава в корейските сериали, струпано на едно място. Глупави персонажи, мляскащи усти от които висят разни храни, история като за ученик първи клас... Не знам дори от къде да почна. Просто наистино НИЩО не ми хареса в тези първи две серии. Може би нататък като изгледа човек 10-15 епизода и свиква на простотията и не му прави впечатление, но не ми се губи време да рискувам с това нещо. И други сериали са ме разочаровали след известно време, но два епизода... Такова нещо не ми се беше случвало! 2/10 да не е 1.

 

 

В началото 10 мин. представят тези четиримата като властелини. Самата главна героиня бива въведена като спасява тяхна жертва от самоубийство. Затваряме си очите за факта, че в това училище възрастен не видях. Затваряме си очите, че родители също няма. Затваряме си очите, че след 1 епизод главатаря на тази банда вече беше хлътнал по бедна, грозновата и истерична героиня. След толкова много затваряне реших да му тегля чертата овреме... Такава помия просто не съм очаквал.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм особен фен на сериала, макар, че в лето 2009 си го изгледах с ентусиазъм, мисля да му адвокатствам с пледоария срещу колегата Erutan.

 

Колега, критик. Моля да съобразяваш все пак основни неща, когато изказваш мнение.

Първо - драмата е абсолютен основоположник на корейския бум в драмопроизводството. От нея нататък буквално ни заля и айдъл вълната, и драма вълната и всичко. Като те чета ти си от новите зрители на k-drama-та. Има смисъл изказването ти ако беше почнал от нея пък после да гледаш всичко произведено 2010, 2011,,, до 2016. Защото и в този бранш нещата се развиват и сценарийно, и режисьорски, и актьорски.

Второ - Това е драма -клише - 25 серии наблъскани с основните к-нишки. Ако не си гледал него, няма как да си в час  в последствие с лошата свекърва, с богаташа, който се влюбва в дриплата, с крякащите и врякащи женски персонажи, с тъпия ъгъл в любовния триъгълник, с всичките, абсолютно всичките клишета, които в последствие всички ние сме виждали в драмите следващо поколение.

Трето BOF поне за мен е нещо като средата между дълбоките и доста по-смислени продукции от преди лето 2009-то и последвалия почти постоянен бълвоч след това. Вече въпрос на избор какво ти се гледа. Но не умаловажавай, ако обичаш BOF, той има и историческа следа :) (това е пресилено, но дано ме разбираш)

И Четвърто - има ли смисъл да се споменава актьорския състав - от най-главната роля, до последната второстепенна?! - въобще вече след толкова месеци упорито гледане от твоя страна, хващаш ли познатите физиономии?! (това с ирония и не само, защото аз в началото трудно се справях, но пък бях упорита и вече 7 години упорствам главно заради добрите актьори :))

Пето - а джеба, след като е по доста популярна манга, филмиран е не веднъж и има адски много фенове по света, би трябвало да се замисли човек, дали цялата тая критика, дето се кани да изпише наистина ще е толкова стойностна или ще се окаже само нечие повърхностно мнение, не особено ценно за никого.

 

В заключение, всяко нещо за времето си, малко да перифразирам поговорката. И когато гледаме да отчитаме кога е било правено и да сравняваме със заглавия от същото време. Смятам, че така е редно! И почти няма заглавия от преди 10 години, които сега ужасссссно много да ми харесват, някак ми вехтеят. Да не забравяме, че драма продукциите нямат за цел да правят кой знае колко дълбоки следи във филмовата индустрия. Те просто забавляват (по един или друг начин) днес и сега.

 

Аз през 2009 харесвах BOF.  Много. Вълнуваше ме, гледах епизод след епизод с голямо въодушевление. Днес... ами не бих го гледала отново, защото мога да намеря нови, по-свежи и по-актуални неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми беше втората драма и като я гледах преди 5 години, доста ми хареса. Може би, защото като ти е ново, не обръщаш внимание само на сюжета, но и на различната култура и донякъде ти е образователно. Доста време след това драмичката ми беше любима, тъй като започнах с жанр романтична комедия. Вярно, че историята е малко наивна, но който иска нещо по-реалистично, не е това типът сериал за него. Според мен си е от добрите сериали в жанра и историята беше предадена добре. Вярно, че бях на 14 тогава, но и на майка ми също й хареса. Но наистина вече не ми е в топ 10, тъй като вече съм гледала и по-стойностни неща от по-сериозните жанрове. Бих се съгласила с горното мнение относно "остаряването" на сериалите. Например гледала съм с интерес заглавия, излезли между 2004 и 2006, но съм забелязала, че 90% от драмите, правени през 2007-2008, ги зарязвам след няма 2 серии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал мога да оприлича с "Ким Сам Сон" от 2005. (въпреки че той поне успя да ме грабне да го гледам докъм средата) И в двата случая става дума за сериали, които по незнайни за мен причини, са останали като нещо голямо в корейските регистри. Посочил съм конкретно кое ме дразни, така че няма да се повтарям. Само искам да отбележа, че "Кафе Принц" излиза 2 години по-рано от това тук и въпреки всичко е толкова класи отгоре, че дори не си струва да се коментира. БоФ е сериал за хора под 18 години (деца, тийнейджъри), фенове на актьорите... Които се захласват по хубавите личица на младежите. Позволявам си до коментирам, понеже действително вече изгледах и бая боклук и мога да отсявам нещата. Като врътне човек 10-на сериала и темите започват за съжаление да се повтарят. И става все по-трудно да намериш нещо стойностно. Както и да е... Разбриам и уважавам различната ти гледна точка. :) Но както казах и по-рано... За мен това не е сериал за човек над 20 години. И не бих ге препоръчал нито на стар фен, нито на човек който тепърва започва с азиатските сериали.

 

П.С. Почнах да пиша коментара си преди да се появи горния. Но се радвам, че така добре илюстрира казаното от мен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал мога да оприлича с "Ким Сам Сон" от 2005. (въпреки че той поне успя да ме грабне да го гледам докъм средата) И в двата случая става дума за сериали, които по незнайни за мен причини, са останали като нещо голямо в корейските регистри.

...... Само искам да отбележа, че "Кафе Принц" излиза 2 години по-рано от това тук и въпреки всичко е толкова класи отгоре, че дори не си струва да се коментира. БоФ е сериал за хора под 18 години (деца, тийнейджъри), фенове на актьорите... Които се захласват по хубавите личица на младежите.

 Първо, благодаря, че уважаваме гледните си точки. Мога да кажа същото за себе си! :) Тук сме, за да коментираме. Различните позиции в повечето случай раждат диалога.

Продължавам разговора, защото поради някаква случайност си споменал моите 3 първи изгледани заглавия, макар при мен в различна последователност и пристрастие...вероятно заради възрастта ми, пола ми, натурата ми :)

Въобще първото ми корейско заглавие беше "Кафе Принц." Не мисля, че ме е впечатлил с кой знае каква класа, защото в последствие се опитах да го пусна втори път и спрях веднага. Но той ме фрапира с различното, с азиатското въобще, привлече вниманието ми и си казах айде бе! и тия жълтите (моля да не се приема като расъзим! :)) ли правят тия интересни неща?! Оттам прочетох за точно нашумелия BOF - където няма да крия, че съм 10 и повече години над 20те, но това едва ли пречи на някого тук да харесва красивите корейски момчета :28558: . Историята - лека, актьорите - хубави... драма и любов...така и не разбрах как го изгледах.

Ким Сам Сум... тук вече водещо бяха актьорите, защото историята е поредната - богат, че и красив, че и червив с пари, хареса наща крякаща дебелана. Актьорската игра обаче впечатлява, класата си личи веднага. В лицето на Ким Сун А, Бини там е само юноша бледен, но с потенциал от където и да го погледнеш  :28558:  :rofl:  .

 

Препоръчвам абсолютно всички споменати заглавия, защото за да можеш да кажеш, че си фен на корейското, трябва да преминеш през годините, за да видиш от къде и как тръгва тази бурна идустрия днес. Защото днес прави впечатление единият айдълък само и това прави лоша услуга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

zenoa е права, това е като любовта от пръв поглед или се случва или я няма, пък било то към Кафе Принц или БОФ, те са различни, те са други, но ние ги обичаме, защото са точно такива каквито са, на мен това ми е тръпката и се радвам да я откривам отново и отново.

Ако още в първите изгледани заглавия Ерутан ги намира за преувеличени, детински и преиграващи какво тогава го задържа в гледането на корейски сериали?

 

 

 

p.s. гледала съм първо  японската версия, а после попаднах на корейската БОФ и единственото нещо, което тогава ме втрещи беше накъдрената коса на главния герой и си задавах едничкия логичен въпрос Защо по дяволите косата му е къдрава!!! но след известно количество корейски сериали разбрах за какво иде реч и на второ гледане си казах: Оо да идеален е, ексцентричен и егоистичен колкото си искаш, идеално! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен първият ми корейски сериал беше "Тайната градина" и то беше понеже една "стара" моя любов го беше харесала, та реших да видя струва ли си. Смятайте от там нататък как ми изглеждаше всичко останало. :) Обикновено ровя по 2-3 дена преди да почна нещо и въпреки всичко пак трудно попадам на сносни неща. Единствено от по-неизвестните се радвам, че открих "Take Care of the Young Lady" с Юн Ън Хъе, която след "Кафе Принц" ми стана може би любима азиатска актриса и изгледах почти всичко с нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ерутан, подозирам, че предпочитанията към БОФ са в голяма зависимост от възрастта на човека. Предполагам, че си над 22-25 години и затова не ти допада толкова. Освен всичко друго, БОФ дойде в точния момент с точните актьори, които бяха набрали популярност и се очакваше да станат звезди и привлече младата публика с класическия сюжет за аутсайдерката и богаташчето (а в случая са и двама). Да не говорим, че мангата си остава абсолютен хит и всички искаха да видят как корейците ще се справят с екранизацията, защото японската версия си беше по-постна (но пък според мен по-близка до оригинала и леко по-реалистична). И това допълнително увеличи интереса, а в Б-я просто бе нещо ново и доста по-шарено, наивно и необичайно от обичайните драми и привлече доста хора.

 

Ако ти се гледа нещо по-старо и успееш да го намериш, хвърли поглед на сериала Winter Sonata - това е продукцията, с която започва целият корейски бум (макар и не в Б-я). Тук нещата стартираха от историческите драми и фентъзи сериала First King's Four Gods. Може би там ще намериш по-сносни неща от романтичните комедии.

И аз като теб, се влюбих в Юн Ън Хе в Кафето, но за съжаление след това тя не направи толкова добър сериал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Erutan, щом търсиш нещо не толкова клиширано, бих те посъветвала да погледнеш следните заглавия: 9 End 2 Outs, Save your last dance for me, Swallow the sun, Princess prosecutor,  The Queen of office, Unemployed romance.

Но zenoa е много права, няма как да да ти харесат по-стари заглавия, след като си почнал от по-новите. Аз първия сериал, който гледах, преди не помня колко години, беше Loving you a thousand times по Диема . Сега погледнах, че съм се регистрирала във форума с началото на 2011, значи е било малко преди това, защото eastern spirit  го открих сравнително бързо и заглавията се натрупваха във времето едно след друго. Съвсем друго е да почнеш с по-старите драми, съвсем друго е да гледаш по-новите и да се върнеш на старите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато някой плюе БОФ, се чувствам като предадена и изнасилена ученичка. :28558: Защото това е първата ми любов и още си крепи нежни чувства у мен. Да, сигурно стои детинско, но си ми остава романтично, с приятен спомен. Тогава го гледах 4 пъти, докато го излъчваха и не съжалявам, нищо че сега излиза, че е било "пубертетски трепети", то и над 20 може да търсиш нещо мило, което да ти оправи настроението и най-вече - никъде не е казано да зяпаш само полагащото се за възрастта, морала и тн. Ето сега и Хероин ми хареса, сигурно трябва да се срамувам, хахах. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, parab, прав си за възрастта. Не помня кога последно съм проявявал интерес към типичен "тийн"-сериал. Това е вероятно и причината Boys over Flowers да не ми допадне. Като жанр винаги съм търсил предимно романтични филми/сериали с комедиен или драматичен елемент. Една силна романтична драма винаги ще въздейства повече от една комедия да речем, но е факт също че последните са много по-приятни и леки за гледане. :) Макар сладникави и предвидими...

Благодаря за предложените заглавия и на двама ви! :) Ще ги погледна идните месеци...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...