Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

 

ЧАНГ ОКЧОНГ, ЖИВЕЙ ЗА ЛЮБОВТА

Епизоди: 24
Режисьор: Пу Сонгчол (부성철)
Сценарист: Че Чонгми (최정미)


В главните роли:
Ким Техи (김태희)
Ю Аин (유아인)
Хонг Сухьон (홍수현)
Чехи (재희)
И Сангьоп (이상엽)
Хан Сънгьон (한승연) (KARA)


Сюжет: За разлика от безбройните теливизионни драми и филми, които разказват за Чанг Окчонг, най-известния злодей от периода Чосон, тази драма ще ни разкаже за живота ѝ, преди да стане наложница. Периодът, в който била придворна в двореца, шиела дрехи и се изявявала като моден дизайнер...


С български субтитри: :click: 

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за темата, все се канех да направя :). Ще следя всичко по драмата. Заплюх си я за гледане, в момента на обявяване на пълния каст и екип, зад продукцията.

ymr42.jpg

Всички имат потенциал да направят една комплексна за жанровете драма, и да ме накарат да залепна пред екрана, заради развитието на историята, цветовете, модата, музиката...Имам си очакванията, какзах си отдавна, харесвам нишката на драмата, Те Хи в това амплоа е чаровна и вярвам, че ще се справи, а Ю А Ин е адски талантлив. В него, май, не се съмнявам..

Освен това има интересни имена сред целия екипаж звезди, за да е приятно гледането ми. Първият епизод е на 8 април.

Първи кадри на Крал Сукджонг и Чанг Ок Джонг

 

jhjdhe201303211817222.jpg

60426370.jpg

 

jhjdhe201303211817220.jpg

98644803.jpg

 

 

 

П.с. Би било интересно някой да докопа с превод, оригиналната новела....

Ако може, сложи линкове към темите на актьорите, които участват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна ми се гледаше сериал с Ким Те Хи. Според мен тя е най-красивата корейска актриса, заедно с Song Hye-Kyo. Не ме радва избора за ролята на краля. Пича е добър актъор, но ми е адски антипатичен. Четох, че този период от историята е бил филмиран често, но аз не си спомням да съм гледала за този владетел и обкръжението му. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което открих е филм от 1968- Femme Fatale, Jang Hee-Bin ,ето тук Преди това е имало черно-бял май 1961 г.От самия филм излязоха някакви откъси-тук там, но не го намерих целия, още повече с превод. Ето го и в AsianWiki тук

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На официалният уеб сайт на драмата има снимки и описанието на героите в драмата. Че Хи, как са го "съсипали" за ролята още не мога да повярвам, или е надебелял? :unsure:

 

 

Пресконференция.

201304011509773737_515925226c4a4.jpg

 

 

cjny2.jpg

1364798185_490971.jpg

130401_rickej20.jpg

PYH2013040107420001300_P2.jpg

201304011537770660_51592b8160e59.jpg

 

 

2013040101000067500003021.jpg

 

 

7 минутно превю - 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук сценаристите съвсем го подкараха през просото, плюейки на всякаква историческа достоверност и обръщайки на 180 градуса историята за кралица Инхьон и наложницата Чанг. Досега всички си мислеха, че първата е добрата, а втората-лошата. Поне два от най-пресните сериали, които засягат тази тема-"Донг И" и "Кралицата и аз" остават верни на историята. В този сериал обаче сценаристите са решили да напишат своя оправдателна версия за наложницата Чанг, отприщвайки неумерно фантазията си. Да оставим историческите неточности, обаче модно ревю през 17 в. в Чосон ми дойде в повече. При положение, че това е първият й исторически сериал, Ким Те Хи трябваше да е по-взискателна при избор на сценарий. Ако въобще е имала избор де. Попада в графа "Гледане само при крайна нужда".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност, като оставим леко несериозното начало с това модно ревю, в последствие сериалът си влиза в релсите и хич не е лош за гледане. Едва ли претендира за достоверност, но се придържат към някои от основните събития. Ким Те Хи ми харесва как представя героинята си като една умна, ерудирана и борбена жена. Ю А Ин е в подобно на Бясното (Sungkyunkwan Scandal) амплоа - непокорен и взривоопасен принц-наследник, който ставайки крал решава да промени статуквото в политическия живот на страната.  Lee Sang Yeob е чичото, който от дете учи бъдещия крал на всякакви щуротии, но в решителните моменти е изключително сериозен и му оказва необходимата подкрепа. Кралицата-майка ламтяща за власт, злият министър, който я подкрепя, борбите между морони и сорони, тайните заговори - всичко си е представено, както си му е реда. Така че, подобно на "Хонг Гил Донг", не съдете за сериала по първия епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май съм единствения зрител :mellow: , но пък си го гледам с кеф.

 

Борбата за оцеляване се превърна в борба за власт.Така става, един човек ,като го мачкат, или го унищожават, или го правят по-силен- Чанг Окчонг по стълбата нагоре с интригите и  любовта.

Май тук заглавието When A Man Love, би било по-подходящо.

 

Ким Те Хи и Ю А Ин са големи сладури.Съвсем  различно амплоа от това,  в което съм ги гледала и мисля,че се справят прекрасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последните епизоди стават все по-интересни. Интригата се заплита, а когато се появи и третата жена ще стане съвсем достоверно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на това дойде краят.Много любов, много красота, типично по корейски,както те умеят да показват чувства, без физически контакт, направо си беше нагнетено от чувства, не само от главните.Може да се сравни със Слънцето и луната.Прекрасни актьори, прекрасен ост, въобще не ми пречеше ,колко е исторически достоверно и колко не, а и създателите не са имали такива претенции.Започна с това, какво може да направи един мъж ,когато обича и е обичан и завърши с това, какво може да  направи жената,  обичана от трима мъже по различен начин ,заради този, когото обича..Краят, 

трагичен и тъжен

, но все така красив и романтичен, като цялата любовна история.Понякога ,може би човек има нужда да погледа и нещо такова.Мъжката аудитория няма да се впечатли сигурно,но пък избор голям.Всяка серия беше интригуваща, пробвайте, може и да ви хареса. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lawandula, напълно се присъединявам към твоето мнение! :up:

Сериала ми хареса много и  го препоръчвам на тези, които

обичат сериалите от този жанр!Прекрасни актьори, играещи

много истински, много голяма  и всеотдайна любов!

 

Много плаках за Ок Чон накрая:( .Да докажеш любовта си по този начин голяма смелост се изисква

Само да кажа за третата жена - много неприятна и много амбициозна,

голяма мръсница излезе, всъщност не се разбра какво стана с нея.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според историята третата му ражда син, който става крал след сина на Чанг Ок Чонг. А, ако на някой му е интересен погледа върху същите събития от нейна гледна точка може да изгледа сериала Dong Yi.

 

Като цяло се придържаха към основните неща в историята, но я тълкуваха по различен начин, т.е. през погледа на Ок Чонг. До колко е достоверно едва ли някой може да каже, но пък беше интересен и този вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал, но за съжаление преведен до 10 серия с бг. субки (поне до момента) :( Страшно увлича, точно приказка си е, доста далеч от историческата достоверност, но е прекрасна ! Главната ми е една от любимите корейски актриси :). Гледайте няма, да съжалявате !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ау-ау-ау какъв сериал съм изпуснала, голяма съм блейка. От вчера съм го почнала и не мога да се спра. А най-интересното е, че все още ми държи интереса, защото от около 2-3 месеца започнах пак да си преглеждам историческите драми и като навъртя цяла камара сюжети за много кратко време, не след дълго започват да ми писват и ги спирам ако не на първи, то на втори епизод. А път това сериалче(с тази моя любима актриса :wub:  с перфектна игра в Ирис и Моята принцеса и заради, която обичам тези два сериала) ме захапа супер супер суппееер много, на 9та серия съм и нямам спирачки :nav::896767::nav::panda-145::nav: :i love this:  Главното актьорче съм го срещала в скандала доколкото помня, много е интересен и има много интересна игра, по-различен стил и маниер има, харесвам го. Сериала ни представя всъщност период, в който класовата йерархия е от прекомерно значение. Всъщност през цялото ист. минало е било така, но тук омразата към нисшата класа и тези груби роли, които играят, цялото презрение и прочие...Чакам с нетърпение да видя дали кралят или аристокрацията ще победи накрая, и коя любов може да просъществува - на бедното момиче или дъщерята на министъра. :es: :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завладяваща история! Бегла ми беше представата за този крал и кралица, наложница и любима, но като че ли съм доволна че първо се докоснах до това представяне на тяхната история.

Ще се опитам да цитирам ...

 

... един наш историк, който започваше своя книга така: „ Когато Шилер е отсякъл-„Гладът и любовта управляват света“,-сигурно е имал предвид Средновековието. И е бил, разбира се, прав. Измъчвани от постоянен недоимък и разкъсвани от силни страсти, средновековните хора живеели в сякаш прокълнат свят на смирение и забрани. Оцеляването им зависело в еднаква степен от материалните ресурси, и от възпроизводството на човешкия род. В този смисъл любовта между половете придобива особено значение и придава същинския колорит на онези времена. Без любовните истории Средновековието би обедняло наполовина. Не толкова от към романтика, колкото от онова което наричаме причинност и следствие. Защото без да познаваме техните тайни, никога няма да се доберем до истинския смисъл на нещата…“

 

Та, защо се сетих за тези думи, които се отнасят за нашият, европейски, средновековен свят, ами защото ми прозвуча в подкрепа и обяснение на това което гледах, тъй като романтиката си е първото търсено и завладяващо усещане за зрителя, но с реални исторически персонажи, въпросите и любопитството за истината нарастват значително.

И в тази връзка разказаното ни в този сериал е доказателство как сведенията от онова време могат да се интерпретират чудесно  според  идейният замисъл и цел на съвременният човек, а всичко което се е смятало за истина е напълно възможно и да не е. Всеобщо известно е, че винаги историята се оказвала в удобна услуга на онези които са имали нужда от нея! Ето защо гледайки, през цялото време си казвах, ами да, защо не, това звучи логично и накрая дълбоко съчувствах на тази жена с официален образ на злодей (така е спомената и в описанието) в корейската история.

 

Отново хубава ферия от цветове и чувства изиграни перфектно от красиви актьори, благодаря на преводачите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесват ми интерпретации на едно и също събитие от няколко гледни точки...не случайно любимият ми филм за крал Артур е "Мъглите на Авалон".

Както там, така и тук ...това как един добър човек се превръща в ......в това, което се превръща притиснат от обстоятелствата е много по-ценно за мен, от това да гледам някоя Майка Тереза. Казано накратко любител съм на истинските човешки образи, които се развиват в една или друга посока.

Бойните сцени и играта на някой няма да коментирам, че ме втриса само при споменаването им..но иначе сериала става за гледане...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

христос възкресе .... да се разпиша и аз тука ,че ме гложди от една седмица ... много съм ядосана ... от 20 епизод чак изтрих сериала без да стигна до края в момента в които

краля моят любимец я предаде

.... по този начин представена историята как да не ти влезнат под кожата и да не застанеш на нейна страна тя и

бездетната кралица

е готина , но тук има любов и нещо повече е имаше .... това изчадие дето се намъкна където не трябва го намразих от сърце ... не мога да заспя от няколко дена .... има и още неща но трябва да се сяда на масата ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...