Jump to content

Hanyu Yuzuru (Ханю Юзуру)


Dark_Angel

Recommended Posts

 

Ханю Юзуру спечели най-голямата чест на първите награди ISU Skating Awards в събота (11 юли).

Двойният олимпийски шампион бе обявен за най-ценен скейтър за сезон 2019/20

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! Имаше две нарушавания на ритъма доколкото видях, но опита си каза думата и бързо преодоля грешката. Щото беше една, не довърши комбинацията от скокове и това го изкара от ритъм. Честито!:wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо място за Юзуру в кратката програма. World figure skating championships – 2021, Стокхолм, Швеция

Резултати:
1. Юдзуру Ханю (106,98)
2. Юма Кагияма (100,96)
3. Нейтан Чен (98,85)

 

 

Великолепен и много техничен !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жалко, че не му се получи. Много хубава програма, в негов стил (за разлика от кратката, която ми беше като за гала и някак трудно я възприех за състезателна) – ако я направи чисто, ще е прелест. Но днес шампионът Нейтън Чън беше безупречен.

 

За Ама Кагияма коментаторът по Евроспорт каза, че е едва второто му състезание при мъжете. Само на 17 години е, а се класира пред батко си Юзуру :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес е обявил, че прекратява състезателната си кариера – ще продължи професионално, в галаконцерти и шоупрограми най-вероятно...

 

Жалко! Искаше ми се да го гледам още в битка за медалите и на най-високото място на подиума! 

 

Но най-важното е пързалянето да продължи да му носи удоволствие, а не болка от контузии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И правилно! Последните години го режат от GOE, както им падне, само и само да не е първи. Перфектните му завъртяни напълно скокове ги оценяват еднакво с недовъртяните или с тези с предварителна ротация. За какво да трОши краци и да трупа травми. След Олимпиадата пък съвсем. Явно и тежко преживява четвъртото място и грешките, както споменава в интервютата, понеже е перфекционист. Колкото и да е доволен за аксела, че за пръв път го признаха, като дозавъртян, общият резултат не го радва. Пък и Малинин вече го скача по шоута и тренировки. 

Заяви на пресконференцията, че няма да спре да се усъвършенства, да тренира, да се бори с неговия си  четворен Ханю аксел, просто няма да се състезава за оценки, а професионално. Така че, ще продължим да му се радваме. Гледах му новите програми в шоутата в Япония с изпълнители на живо. Прекрасен и недостижим в артичността и съвършенството на всяко движение. А колко емоция показа. Както сам каза, отдаденост на 150% във всяко шоу. Заел се е яко и с изучаване на танци, за да може да стане още по-добър на леда. А и каза в едно интервю, че се чувства великолепно, когато не се състезава за оценки. Има две олимпийски титли и камара други, що да не се кефи занапред и да печели пари. 

Да не говорим, че благотворителността му е втора природа.  Четох, че  е дал целия хонорар от всички представления тази година, за пързалката в родния му град

Ханю е и ще остане легенда, независимо дали е на аматьорския или професионалния лед.Велик!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро е, няма спор. Вчера в едно от многото дадени интервюта казва, че 2015 е получил прилична втора оценка (оценяваща изпълнението, първата както знаем е за технически елементи). От тогава до сега, въпреки всичките му старания, майсторство, усъвършенстване на всички елементи, отрудняване и артистизъм, тази оценка почти не е мръднала.Да не говорим, че човек буквално вижда музиката, когато Юзу е на леда, не само я чува. Е, казва той, колкото и да се старая, това е. Не обвини никого директно, но даде да се разбере, че следователно няма смисъл да продължава да се състезава и трепе. Помоли за продължаване на подкрепата от феновете и каза, че ще даде всичко от себе си, за да продължава да ги радва. Скромен, възпитан, елегантен и харизматичен, както винаги, не знам колко поклона направи и благодарности изказа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Слагам отделно това изпълнение на "Сеймей", което е ненадминато и прави революцията в мъжкото фигурно пързаляне. Ненатрошеният тогава Ханю е повече от великолепен.Всичките години до тогава труд са събрани в няколко минути и това се мъчи той да надмине 7 години.В края, дори съперниците, чакащи на първите две места да завърши той, му се кланят.

 

 

В заключение ще цитирам по памет едно мнение, че "Ханю е като картина на Рафаел, не всеки може да разбере скрития смисъл, но всеки може да разбере, че е шедьовър, от който не можеш да откъснеш поглед".

Редактирано от Lawandula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представил е собствено шоу – Prologue – в Йокохама. Естествено, пред пълни трибуни!

 

Както пише тук – He's back! :)

 

А снимките са прекрасни!

 

spacer.png

 

spacer.png

 

spacer.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...