Jump to content

Take Five (2013)


Recommended Posts

* Take Five *
spacer.png


Заглавие: TAKE FIVE~俺たちは愛を盗めるか, Take Five
Страна: Япония
Старт: 19 април 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр: Драма
Епизоди: 10
ТВ канал: TBS (петък 22:00 ч.)
Режисьор: Shingo Okamoto, (Kuro no Onna Kyoushi, Clone Baby, Shima Shima и др.),
Ryutaro Kawashima (Jin, Kuro no Onna Kyoushi, Clone Baby и др.)
Сценарист: Takeharu Sakurai (Ataru, Aibou и др.) и Kentaro Ushio
Песен: 2PM - Give Me Love ; JUJU - Take Five
Субтитри: Английски субтитри

 

Wiki
 

Участват:
Toshiaki Karasawa като Masayoshi Homura
Yasuko Matsuyuki като Rui Sasahara
Tori Matsuzaka като Haruto Niimi
Seiji Rokkaku като Shinichi Minami

Jingi Irie като Tamotsu Hioka
Yudai Chiba като Shotaro Yano

Goro Inagaki като Kai Iwatsuki

Shinnosuke Abe като Ryuichi Kagawa

Yuka Eda като Sae Sasahara
Ayano Fukuda като Nana Kakizawa
Denden като Kouzou Masuda

JUJU като Sayuri

Meisa Kuroki

Kubota Yuki (епизоди 5 и 6)

и др.

 

 

7db2e0c9808d8190.jpg

 

Резюме: Преди двайсет години, Масайоши Хомура и баща му са били членове на легендарната банда крадци - Take Five. Сега той живее обикновен и честен живот, като професор по философия, който е изключително популярен сред студентите си.
Един ден той получава от мистериозна, бездомна жена снимка на картина на Леонардо да Винчи. По странното е, че изглежда тя е наясно с миналото му, защото единственото, което казва е, че картината се съхранява в банка "Тото". Любопитен дали това наистина е така, Хомура прегрупира Take Five, като към тях се пресъидинява и Хиока Тамоцу.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър старт и за тази дорама (а се страхувах, че няма да има какво да се гледа през пролетта, нищо като за мен), ще започна да следя и нея, сърце не ми дава да я пропусна заради любимият ми Джингс. Добър екшън, а и ми се гледаше нещо подобно, след като пробвах онази "невероятна" корейска продукция Iris 2 и се отказах много бързо, заради смешките, които видях.
Тори Мацузака... Не съм от големите му фенове, но като че ли се е понаучил да играе, освен само да краси екрана. Почитателките му ще са доволни, чуден е отново.
Юдай Чиба, хаха, той ще е забавният персонаж в този сериал. Образ и чудо.
Преводът на английски ще е готов бързо, има вече човек, който пое проекта (дори си го запази предварително).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде й времето и на тази драма. Току-що изгледах 1ви епизод и, въпреки че беше близо час и 10 минути, почти не ги усетих (а това се случва изключително рядко при мен вече, хаха). Хареса ми. Очертава се да е голяма забава. Спечелиха ме бързо с броманса м/у наш Тоно-сан и Тошиаки Карасава. Макар и да ми се видя малко форсиран, все пак има някаква химия м/у двамата (щом им се посмях на глупостите). Особено ми хареса сценката с Какизава - beware, фуджошките са на всеки км, хахах. *повдига вежди*

 

Другото, което ми хареса беше музиката. Жужу е прекрасна, дано да я дават повече. Нямам търпение и аз да си пусна "Take Five" на ipod-a ^^. Невероятен глас и песен.

 

ПП: Нямам търпение и за появата на Мейса, разбира се. Определено, сериалът има нужда от секси female thief XD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останах много приятно изненадана от това заглавие. Не знам, вие дали сте го догледали, но аз се забавлявах през цялото време и до финала се радвах на режисьорските решения, актьорската игра и магическата музика, която ме извиси до състояние на нирвана. Не преувеличавам като казвам това, понеже тази интерпретация на емблематичното парче Take five (оригинал - Paul Desmond) може да хвърли дори най-върлите хейтъри в плен на джаза.

Ost

http://www.youtube.com/watch?v=SRiLDdGT5qs

Доста участници трябва да отлича. Първо ще спомена за изненадата ми по отношение на Ирие. Не смятах, че ще го оставят като постоянен участник в сериите, а той и място в петорката намери.

Имаше баланс по отношение на персонажите, но най-големият плюс в това отношение, беше водещата роля на Тошиаки Карсава. Още по-интересен беше психологическият момент в сюжета.

Много силни изпълнения от всички. Хареса ми комбинацията Тори-Тошиаки Карасава, но добавянето на Горо към тези двамата обра всичките ми точки. Господин "стриктен перфекционист" успя да покаже най-доброто от себе си, за да е достойна конкуренция на Кимура, Накай и останалите от СМАП. Той е перфектният злодей от групата, но тук остана мистериозна фигура до финала. Поддържаше зрителския интерес заедно с колегата си от злополучния отдел, който въпреки малкото си участие, успя трайно да се загнезди в съзнанието ми. 

Странни птици обитаваха дорамата. Чудатостите на героите допълниха тайнствената атмосфера на лентата и придадоха на историята още по-детайлизиран облик. 

Асистентката на проф.Хомура ми напомняше много на героинята на Харука Аясе от г-н Мозък.

Гостуващите артисти повдигнаха настроението ми. Мейса наистина се появи за две серии, но доведе със себе си Юки Кубота и Айба Хироки (него го познах много трудно, понеже го даваха в тъмни ъгълчета и кадрите се сменяха доста бързо - обаче беше солидна конкуренция на Тори, хаха! мисля, че видях Айбачи в различна светлина и това ми допадна). Следващият гост беше Джони - Хокуто Мацумура. Добре се справи и той. Само на едно място го хванах в нерешителност, но като цяло се постара, детето.

От Такаразука бяха включили цели пет свои представителки. Предполагам, че така са си направили добра реклама, въпреки че трупа като тяхната едва ли се нуждае от допълнително представяне, за да пълни театрите в Япония.

Една от картините на Да Винчи стоеше в основата на енигмата до финала. Достойна дорама! Нареждам я редом до Токаге-то на Шота по отношение на крими-детективските поредици със симпатична комедийна нишка.

 

П.П. Много любов има в тази дорама. Как може човек да не я заобича!

П.П. Феновете на 2 PM за пореден път могат да се порадват на тяхната музика в японска продукция. Хаха! Аз все очаквах Чан Сонг да изникне от някой ъгъл, понеже преди време имаше съвместно участие с Тори в подобен жанров хибрид - Кайто Роял.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По -скоро да, и да, за мен, макар че след 8ми се уморих от лентата и героите, а и честно казано не виждах изход за тях. Музиката беше супер и беше интересно, колкото в нормален крими-сериал средна класа, но не беше необикновен или от тези, които мисля задълго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...