Jump to content

Recommended Posts

* 35-sai no Koukousei *

csm4di80lz8b.jpg


Заглавие: 35歳の高校生, No Dropping Out: Back to School at 35
Страна: Япония
Старт: 13 април 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр: училищна драма
Епизоди: 11
ТВ канал: NTV (събота 21:00 ч.)

 

Режисьор: Noriyoshi Sakuma (Yokai Ningen Bem, Risou no Musuko, Koukousei Restaurant и др.)  

Сценарист:   Masahiro Yamaura (Yukan Club, Ikemen Desu ne, Rescue и др.) и Yuya Takahashi (9Mikeneko Holmes no Suiri, Perfect Blue, Boys on the Run и др.)

Песен: Exile - Flower Song
Субтитри: Английски субтитри


Wiki

 

Участват:

Ryoko Yonekura като Ayako Baba
Junpei Mizobata като Junichi Koizumi
Nana Katase като Akari Nagamine
Takeshi Masu като Makio Ninagawa
Toshihide Tonesaku като Takashi Saruwatari
Hiroki Aiba като Ryuichiro Kitajima
Sho Ikushima като Koichi Higuchi
Megumi Yokoyama като Yuki Mayuzumi
Takaaki Enoki като Yoshio Noda

Youhei Kumabe като Wataru Iseya
Taikou Katoono като Ryota Otake
Shiori Kitayama като Yuna Izumi
Fujiko Kojima като Moe Kokubun
Yukito Nishii като Teppei Saegusa
Shuhei Nomura като Osamu Yukawa
Alice Hirose като Rina Hasegawa
Kento Yamazaki като Ryo Akutsu
Yua Shinkawa като Mizuki Kudo
Masaki Suda като Masamitsu Tsuchiya
Mahiro Takasugi като Ren Higashi
Reiko Fujiwara като Mai Yuki
Erina Mizuno като Ai Yamashita
Karen Miyazaki като Rikako Hatori
Aoi Morikawa като Hitomi Eto
и др.

 

 

27ed53c383bdfff2.jpg
99c79a56056c1045.jpg


Резюме:  Аяко Баба е 35-годишна жена, която влиза в училище не като учителка, а като ученичка. Причината за това не е ясна, но тя ще трябва да се изправи пред тъмните страни на днешните училища. Въпреки това ще станем свидетели на това как постепенно ще промени учениците, както и училището като цяло, защото тя не е родител или учител, а просто тяхна съученичка, която има малко повече опит.

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Браво! Веднага се отзова. Отлична работа. Аригато!

 

Първо ми се видя като някакъв забавен сериал, но пък като прочетох по-добре - изобщо не го виждам забавно. Кенто Ямазаки и Шухей Номура никога не са имали комедийни роли, Кенто особено е много далеч от комедийния жанр (слава богу), та, по скоро ми прилича, виждайки и голяма част от учениците, които играха и в Kuro no Onna Kyoushi, на нещо в този стил, само че с вече пораснала ученичка. Не, наистина не го виждам като комедия и мисля, че ще се окажа права. Да видим...

Каквото и да е, ще гледам. Нищо друго не ми хваща окото от новия сезон при японците, така че дори и да се окаже разочарование тази дорама, ще го преглътна, а и заради Кенто и Шухей си струва.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изглежда си права. Като видях кака Рьоко с униформа, веднага си спомних за комедията на Томоя Нагасе. Обаче тази снимка на тъмния коридор издава съвсем различна идея. Дано да ни изненадат и да направят нещо интересно! Иска ми се и с учителските роли да подходят по по-различен начин.

Имам двама братя-близнаци в каста. Плюс едно извънземно дете и още куп любопитни физиономии.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Когато забелязах това заглавие, имах усещането, че в ролята, на някои от учениците,

ще видим познати лица и то така и стана.

Не знам колко добра идея ще е това с порасналата ученичка, но пък може добре да представят историята.

Ще почакаме и ще видим.

Аз също съм на това мнение, че дори и да се окаже разочарование, ще се гледа заради Кенто, Шухей и останалите.

 

Като преглеждах предстоящите дорами ми направи впечатление, че по-голямата част ще е за детективи и т.н от този тип. Не че има лошо, но примерно една добра дорама на спортна тематика от доста време не се е появявала.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сега погледнах блога на Кенто, не е публикувал (аха, току що го направи), но е обновил информацията във филмографията си и виждам, че героят му ще се казва Рьо Акуцу.

Махиро Такасуги също има личен блог и го добавих. Видях, че е публикувал снимка с новината за дорамата. Точно месец преди старта й, излизат и актьорите, които ще са в ролята на учениците. Подозрително ми е всеки сезон кои ли ще са в ролите в ученическите дорами, но тази не ме разочарова от към каст. Няма Джонита. Това е добре, дори много добре.

Рьоко Йонекура я харесах много с Казума Сано в Katagoshi no Koibito. Там историята бе романтична (в друг жанр, нищо общо с този), тя по-голяма от него с 14 години, на финал естествено не се събраха, но бе в подобна роля, т.е не беше на неговата възраст, но пък тя му даде много ценни съвети, беше му упора, преживяха много и на финал естествено по японски си получихме поуките. Ще имаме поуки и тук. Няма начин.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хайде още едно заглавие в списъка за гледане :lol: Обаче и аз като останалите не тая огромни надежди за сюжета. Не мога да си представя съвременно училище и ученичка на такава възраст (като представителка на днешните чудовища съм сигурна, че ще избяга с писъци на 5 минута, ако пък остане душата й ще бъде извадена). Но какво пък винаги е имало изключения, а и ако сюжета наистина си го бива играта на актьорите ще направи сериала още по-интересен. Ще почакаме и ще видим...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Обновиха днес официалния сайт на дорамата, вече има и постер. Забелязах, че са качили и тапети в най-различни размери. Ученик Ямазаки и ученик Номура от снимките, които са сложени на героите им - много добре.

Странно ми е това ново японско заглавие и не мога да преценя, виждайки и постера днес, четейки историята, какво точно ще ни покажат в епизодите. Учениците ми изглеждат добре, само че тази тяхна възрастна съученичка... ме кара да се замисля, дали продукцията ще е сериозна или някаква ученическа пародия, от която ще настръхна. Все пак продължавам да се надявам и вярвам, че ще има за какво да се хвана.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това наистина ще е моето заглавие от японците през пролетния сезон, както и предполагах. Страхотно начало, надминаха очакванията ми многократно. Сериозна училищна японска дорама, точно от тези, които ценя и обичам.

Рьоко е страхотна. Ролята й пасва отлично, а и е невероятна мадама. Когато в началото слезе от Шевролета си, с токчетата, с роклята и влезе в салона, скри им топката на всички. Учениците изпопадаха, след като разбраха, че тя ще бъде тяхна съученичка. Джунпей Мизобата е класен ръководител на 3-A, но очевидно Рьоко ще изземе и част от неговите функции като съветник и наставник на подрастващите. Решителна е, непоколебима и жена на действието. Истинска упора за своите нови съученици.
Шухей Номура, Масаки Суда и Махиро Такасуги движат заедно, но не са никак послушни (направо си плачат и тримата за шамари), играят го големи тарикатчета (Масаки тормози Юкито, ukio да тръгва и да спасява малчо), но да видим до кога. Шухей е гаднярче, какъвто бе и в епизодичното си участие в GTO миналата година. Доброто момче тук ще е в ролята на лошо момче.
Кенто Ямазаки... Оставих го за финал от момчетата, заради огромната ми фенщина и привързаност към него. Той е самостоятелен, много затворен ученик, който не общува с никой. Изолира се, слуша постоянно музика, играе на игри и не се интересува от никой и нищо. Точно образ за него, който до някъде ми напомни и ролята му в Control Tower. Кенто е изключително сериозен и в ролите си, и в това, което виждам и познавам от него извън снимачната площадка. Неговото място в клас е на първия чин до прозореца. Доволна съм, повече от доволна от него и образът, който има тук. Очаквах с голямо нетърпение дорамата и заради участието му, а не съм и ни най-малко разочарована от видяното. Любимката ми Алис Хиросе е също в ролята на момиче с проблеми. Много сериозни дори.

Дорамата ни показва тъжната картина в съвременните училища, проблемите на учениците, тормозът, на който са подложени някои от тях, семейните им проблеми. Много сериозно заглавие, много поуки, много сцени, които трябва да се видят и от подрастващите.
Нямам какво да споделя повече след видяното днес от първи епизод. Кoйто цени и обича сериозните японски заглавия в жанр човешка драма, ученически - това е дорамата, от която ще остане доволен. 35-sai no Koukousei ще се превежда веднага на английски. Има вече човек, който обяви проекта. Гледам, гледам всяка събота и няма да се откажа до финал, защото това е точно дорама за мен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Леле! Точно от Филип-кун ли ще го спасяваме?
Докато четох поста, каква широка усмивка се изписа върху лицето ми! Стисках палци този каст, в комплект със сценария, да не разочарова. Сигурна съм, че и на мен ще хареса. Само да видя серията!

 

Първият епизод не тръгна най-силно. Дано нататък да стане по-интересно!
http://icechain.tumblr.com/post/52454447510/translation-of-the-6-male-students-interview-from - ето интервю на шестима от участниците, дадено за Junon

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изгледах първа серия и съм доволна от нея. Радвам се, че дорамата се оказа вторият вариант, който очаквах. Дори това, че ще си имаме порасналата ученичка, е представено добре, защото нейният персонаж е малко в сянка за момента. Не че е невъзможно да се досетим за миналото й, все пак загатнаха някои неща, но въпреки това, началото е добро.

Единствено не ми харесват останалите учители, чиито персонажи са ми малко.... можеше да ги измислят по-добре.

Колкото до учениците, които включват куп познати ни лица, персонажът на Кенто ми се струва най-интересен.

Определно ще се следи. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изгледах 3 серии. Първата не започна много силно, но втората и особено третата, вдигнаха темпото.

Въпреки че не е нищо оригинално и ново за момента по отношение на училищните сериали, има какво да се научи от лентата. Какво ли не измислят днешните ученици, за да бъдат номер едно!

От учителите Джунпей стои на преден план, но неговият герой е толкова объркан и неориентиран, че се чудя, как е станал преподавател?! 

Интересна е персоната на новото попълнение в класа. Баба-чан крие нещо. Според мен е внедрена с мисия в училището.

С нетърпение очаквах включването на Юкито. Хубаво дуо направиха с Тайко. Препратките към Нобута и продуцирнето на мъника, ви върнаха носталгични спомени.

Интервю с учениците - http://icechain.tumblr.com/post/52454447510/translation-of-the-6-male-students-interview-from

Юкито и Джунпей са празнували заедно миналата седмица.

984fe4d352e04aba.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Завърших го!

Уоу! Каква драма се разигра в последните серии! Не очаквах да стане толкова сериозно, но така се получава, когато са намесени Кенто и Судачи. Отделиха им време и те се отблагодариха подобаващо. Шухей също изпъкна в един от епизодите.

Давам висока оценка на заглавието. Беше трогателно, сериозно и поучително. Причината за "внедряването" на Баба-чан беше толкова обикновена и откровена, че никой днес не би повярвал, ако му кажат подобно нещо. Но аз се убедих от многото изгледани японски дорами, че хората имат какви ли не желания, на които все някой трябва да помогне да се сбъднат, колкото и трудно да изглежда това. 

След финалните кадри, вече реших: връщам се в училище! С подобен клас, на кого не би му се искало...

bbe37c7d5401065a.jpg

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изгледах го. Страхотна японска училищна драма, както винаги им се получава на японците де. :) Ето за това ги обичам. Винаги в тях успяват да покажат тормоза, на който са подложени учениците, значението на учителите в израстването на детето като личност. Само че тук проблемите на учениците не се разрешаваха от учител, а от 35 годишната им съученичка, но пък която има повече опит в живота от тях. Отделиха подобаващо време на повечето ученици, но спокойно можеха да направят някой и друг епизод. Искам още. ^-^

Судачи някак си не можах да го приема като гаднярче като се появеше на екрана и в ума ми изникваше образа на Филип-кун хехе. Той и двамата му приятели заслужаваха някой да ги напляска, че да им дойде умът в главата. Учителят им беше голяма шматка горкия направо се чудя как е решил да преподава дори не смееше да се противопоставя на Судачи и компания. :28558: Медицинската сестра ми хареса така разпалено говореше и толкова бързо, че нищо не и се разбираше. Мен ми стана интересно, че Баба както и на български, така и на японски означава възрастна жена. Накара ме да се почуствам малко горда.

Ни най-малко не очаквах Акуцу да дърпа конците. Разбирам защо е решил да го направи, но пък някак си неможах да възприема мотивите му.

Насилието в училищата не може да се изкорени от днес за утре. Все някой ще се намери, който да тормози другите по съвсем глупави причини- я заради външния му вид, я защото просто го смята за досаден и така нататък. Причината за внедряването на Баба-сан беше толкова обикновена

все смятах, че е отишла там за да шпионира за бившия си учител, а то се оказа, че е било за да превърне дневника на майка си в реалност. Накрая както винаги става я японските училищни драми класа се сплоти и успя да я върне в училище. Много ми хареса как накрая като си взе дипломата всички наизскочиха от някъде и започнаха да я поздравяват. :es:

 

Иска ми се най-накрая някоя от нашите телевизии да се вразуми и да вземе да излъчи нещо японски примерно този от жанра училищна драма е добра идея или пък Гокусен. Стига с тея турски сапунки. :no:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Даммм, интересно беше...а и с

Off Topic

този дневник-тетрадка много силно ме насочи към друго заглавие, в което участва Кенто, и което все още не съм гледала: "Death note"...пък и то е от 2015-та. Дали има нещо общо? Ще го видя това :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×