Jump to content

Magi - Labyrinth of Magic / Magi (2009)


endorian

Recommended Posts

5365164b.jpg

 

 

Magi - Labyrinth of Magic / Magi / マギ

 

 

Държава: Япония

 

Година на издаване: 2009

 

Автор: Отака Шинобу

 

Арт: Отака Шинобу

 

Статус: Ongoing

 

Описание: Преди много години мистериозно се появила първата (от много) "Тъмница" - огромна постройка съхраняваща невъобразими богатства и мощ. Веднъж престъпил през прага обаче, единствено онзи, който успее да я покори може да излезе. В преследване на тайните и съкровищата скрити в тъмницата стотици хиляди хора влизат в нея само за да изгубят живота си там. Накрая едно младо момче успява да я покори и това поставя началото на нова ера, посветена на покоряването на "тъмници". Дълги години след това необикновенно момче на име Аладин, което е израстнало затворено на мистично място започва своето пътешествие. По пътя той среща и се сприятелява с Алибаба - младеж мечтаещ да покори тъмница. Така започва тяхното приключение ...

 

Бележка: Манга базирана на персонажите от "1001 нощ", но с една напълно различна история.

 

 

Чети онлайн тук: click-me.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудя се дали го почна това анимето не го хванах не си спомням защо дали щото четох някви критики или нещо в резюмето ама може да набъбна мангата щом я препоръчваш понеже ти имам вяра и ко ми хареса ша дам шанс и на анимето. :D Арта ми напомня за една друга любима поредица - Pandora Hearts даже онова дето се е хилнало като тиква на постера ми бие малко на Оз жалко, че няма и нещо подобно на Алис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тааа аз го зачетох преди няколко месеца и от тогава го следя редовно. Арт-а е готин, боевете са добре направени, има доста забавни моменти и като цяло е добро заглавието. Историята в началото е малко хаотична, но като понабере скорост минава с отличен. ;)

Препоръчвам го дам. (::

 

п.п. Днес излезе "Приключенията на Синбад", което се води пролог на "Маги". Героят в оригиналната манга е толкова як и харесван от феновете, че автора решил да разкаже неговата история (как е станал върховен крал на 7-те морета), която започва години преди Аладин (Маги) да се появи. ;) ...тааа за това рекох да пусна темичка, че нямаше за мангата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено е доста различно от историята в 1001 нощ, но пък е направено доста забавно поне от това дето видях в първият чаптър. :D

 

Ае аз бях поспрял малко с мангата и сега гледам, че от тоя сайт дето си теглех чаптърите преди, че и от другите махнали опцията за сваляне на томовете?! Сеа исках да си надърпам тая манга 4-5 чапа направо и да..kinder surpriz! Не само за това Маги ами и другите дето следя...голяма тъпотия! Няма ли начин от друго място да си ги свалям пак като преди дали знаеш щото не обичам да чета така онлайн щото се изнервям като трябва да кликам на всяка страница да отиде на другата, а пък да трябва да копирам картинка по картинка ме хваща мигрена само като се замисля за процеса? Айде за FT и ToG бих се хванал ама защо им е трябвало да го правят така за бога?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз предпочитам он-лайн, защото вече съм свикнал, но винаги когато ми е трябвало да дръпна чаптъри на което и да е по-дълго заглавие, съм го правил от ТУК. От доста време не съм теглил, но мисля че все още важи. Само лошото е, че трябва да се тегли чаптър по чаптър и няма на томове направо, но пък за сметка на това 90% и повече от чаптърите са на най-добрият възможен релийз, а и теглиш директно без да минаваш през трети сайт от типа на мегаъплоуд или да се занимаваш с торенти.

Също така съществуват програмки, които в общи линии правят това нещо с цъкането вместо теб - дърпат цялата манга независимо от броя чаптъри директно от сайтовете за четене он-лайн (или поне от по-големите такива сайтове, като fox-a и reader-а). Проблема при тези програми е обаче, че ти теглят релийза, които вече е бил качен на сайт веднъж и е бил променен размера му, като съответно накрая качеството на релийзите които сваляш е далеч по-лошо от оригиналното. Плюса е, че ти сваля всичко накуп без да се занимаваш... ;) Аз такива програми обаче не ползвам от години и предпочитам да не препоръчвам имена, които реално не съм тествал...

 

И все пак по темата (Маги) - анимето макар и добре направено е леко цензурирано, а и липсват моменти от мангата, поради което и аз чета черно-белият формат вместо да гледам цветния. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Меси много за линка спести ми доста нерви да търся хич да не е! :D Аз обичам като чета манга да си запазвам чаптърите и томовете в папки понеже обичам да си колекционирам разни неща, а ми е по удобно да чета през рийдър отколкото онлайн особено тая версия дето съм сега все едно, че четеш действително комикса и ти прави страниците все едно ги разгръщаш...впечатлението е малко по-различно един вид. :rolleyes:

 

Мангата набъбнах до 11 чаптър и действително е забавна автора е заложил на доста нестандартни неща дори като оставим това с флейтата и духа на Аладин тези подземия, чудовищата и самите декори в тях ми напомнят за компютърна игра. Аладин и Алибаба бързо се сдушиха и заформиха голяма комбина. Чудех се името защо е Маги още преди да почна и отчасти загатнаха за връзката с главният герой сигурно по нататък ще разяснят повече. :unsure: Не знам и защо са цензурирали в анимето поне досега не видях нищо кой знае колко обезпокояващо освен, че Аладин май ще излезе первезник като го гледам как действа с мацките. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че помогнах. ;)

То и аз обичам рийдър-а (CDisplay), но тъй като съм с доста широк екран вкъщи, а резолюцията на рийдъра трудно се настройва за него, та ми е по-удобно он-лайн. На лаптоп-а пък е обратното - освен ако не е на цял екран забрави да разбера какво се случва, та за него рийдъра е перфектен...

 

От тук на сетне има мааааалки спойлери (гледах да се ограничавам до колкото мога).

За Маги - попринцип в повечето анимета цензурират някои дребни елементи, като кръв капеща от окъсната глава или прекомерна бруталност (летящи крайници и прочие). Не ги премахват тотално, а просто махат детайла или прикриват подобни елементи да остават незабелязани или размазани. Сега, да си призная и аз не знам защо точно го правят, но предполагам че е нещо подобно на рейтинг-системата (R, PG, PG-13 и т.н.) за филмите в САЩ, която много често се изменя именно заради такива малки детайли. Изрязване на няколко кадъра/секунди от сцена, замо за да може филма да получи по-общ рейтинг е честа практика. В аниметата вместо да изрязват секунди просто ги променят леко, замазват и прочие цензурират вероятно за да не бъде излъчването им ограничавано само в определени часове от деня (вечер).

Аз поне много се дразня в такива случай, защото попринцип първо чета мангата и после гледам анимето (ако има такова) по нея. Съответно знам, какво точно липсва, или какво е скрито чрез различни похвати и имам чувството че някой или си е играл с ножицата да го реже или на моменти като че го гледам през замъглени очила.... което е много неприятно. Хайде в Маги няма чак толкова цензура но пак се забелязва.

В мангата читателя ясно усеща, че "някой да умре" е нещо нормално защото се случва често - така де сума второстепенни и бекграунд (и не само) персонажи мрат, като да е напълно нормално нещо, но в анимето това някак липсва, някак не се усеща. Тааа малко е дразнещо това конкретно. ;) Също така са цензурирали там детайлите на кървищата и някой по-брутални елементи от тях са махнати изцяло. И другата разлика е липсата на някой малки истории (като приключението на Аладин там с едни девойки от кервана) и добавянето на други такива, които ги няма в мангата.

 

 

Кой и какво е "Маги" става ясно доста по-напред. (: Историята в началото сменя посоките няколко пъти, но в последствие ще си започне баш историята с Маги и до някъде ще се навържат нещата от първите арки, които попринцип изглеждат, като несвързани помежду си отделни приключения.

Ааа и по-натам почва да има яко екшън и боеве. И тримата главни герой трябва да придобият малко скилс първо... :) Хахаха от друга страна пък забавният елемент присъства през цялата манга!

 

 

Хайде стига съм спойлвам, че си още назад сравнително. Само още един последен малък спойлер - от арката за Алибаба и миналото му (не помня как се казваше града, май Багдад или нещо подобно, но това е арката в която се появява Син ;) ) започват яките битки, развитието на главната история и става супер интересно... (::

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми се видяха свързани нещата поне до там докъдето стигнах. А и в края на краищата героите се събраха и отделните сюжетни нишки се преплетоха в една точно както трябва да си е. Интересното в тази манга е че на пръв поглед изглежда, че няма нищо общо с историите от 1001 нощ освен имената на героите, но поне аз пуснах доста паралели. Особено за Алибаба и разбойниците имаше доста съвпадения просто нещата са интерпретирани по друг начин, а налице са Моргиана и Касим. Моргиана ми хареса как са я направили определено не си поплюва, а арта и е добър също и Касим, който и в приказката и тук в края на краищата влиза в конфликт с Алибаба. Моргиана в приказката беше прислужница на Алибаба мисля, че дори се женеха, а тя му помагаше с/у разбойниците ако не ме лъже паметта понеже 1001 нощи кога съм ги чел ехее, а тук не знам как ще ги врътнат нещата остава да се види. :D

 

Горе-долу вече ми се изясниха и нещата с магитата поне придобих някаква представа каква е идеята. Но все още има неща, които ми се губят най вече около този цар Соломон откъдето тръгва всичко. И тези джинове досега видях 3 в действие, а се оказа, че са доста повече явно по нататък ще цъфнат и другите, а нали и Синбад спомена, че притежавал 7 преди да му ги бъдат откраднати предполагам, че в последствие ще си ги върне и ще се присъедини към нашите хора понеже съм на арката с Касим в момента. Битките действително са добре направени ама ако наистина в анимето са цензурирани те както и някои други неща особено оная S&M джинка май по добре да си остана на мангата и аз. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм,...

На арката с Касим и Алибаба си значи. Точно нея имах предвид (в нея се появи Син за пръв път). От тук насетне започва вече основният сюжет. Но няма да ти спойлвам повече...

Приятно четене и свиркай, като настигнеш настоящите релийзи. ;)

 

п.п. Джинката ако не ме лъже паметта май вярно беше леко цензурирани в определени области. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...