Jump to content

Recommended Posts

Все още не съм гледала този филм, но ще му стискам палци на Оскарите. Преди часове се разбра, че е влязъл в краткия списък от 9 продукции, заедно с камбоджанския The Missing Picture.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само гений като Уон Кар Уай може да представи по толкова поетичен начин живота на великия Ип Ман! Филм-магия, излизащ извън рамките на човека и материалното му съществуване. Тази лента се чувства с всички сетива не на земно, а на трансцендентно ниво!

През цялото време се питах, дали Уон е включил Брус Ли в цялата картина. Е, направил го е с най-удивителен щрих. Разплака ме с жози жест.

Според мен, този филм няма да се хареса на много зрители, понеже е ценен не толкова като история, а като арт творение. Той е само за ценители, но има някаква необяснима притегателна сила, която тотално завладява и поглъща.

Изпълненията са безупречни. Особено това на Джан Дзъи. Всяка от 53-те награди е напълно заслужена!

Дори леките неточности в превода на някои имена не успяха да ми развалят гледането. И 7-те реклами, които спираха телевизионното излъчване. 

Загледах се в името на оператора. Този път зад камерата не стои Кристофър Дойл, а Филип льо Сур. Уон е снимал 2 кратки филма с него (Deja vu и There's Only One Sun). Съвсем не е непознато име.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...