Jump to content

Как постигнах хармония с фън-шуй


Recommended Posts

Една чудна неделна утрин се събудихме с половинката ми, целунахме се мило и се поизлежавахме още около час, бъбрейки весело за разни дреболии. После той седна да си прегледа някаква работа на компютъра. А аз по повод хубавия почивен ден и слънчевата сутрин реших да направя нещо приятно и полезно. Сетих се, че напоследък все попадам на разни статии за фън-шуй, изкуството на насочване на енергията в дома. Та реших да се заема с хармонизиране на средата си на обитание.

 

След кратка консултация с интернет-изданията установих, че трябва да започна с основно почистване. Така щях да изхвърля от дома си застоялата негативна енергия и лошите спомени. Запретнах ръкави и започнах с усмивка от спалнята. Щях да я приведа в идеална хармония и да изненадам приятно любимото човече вечерта. Из ума ми се завъртяха и вдъхновяващи идеи за секс на ароматични свещи...

 

Въртейки се с прахосмукачката и парцала из спалнята, открих залежи на негативна енергия под вид на стари мъжки чорапи, заврени зад нощното шкафче, засъхнала чаша от кафе с шлюпки от семки в нея, машинка за подстригване с пръснали се от нея по секцията косми и дори фас, изгасен в саксията ми с каланхое. Енергията сто процента беше негативна, усетих веднага как в душата ми започват да бушуват отрицателни емоции. Събрах носителите на злото в найлонов плик. Със задоволство стоварих вътре и повяхналата червена роза, подарена ми за Свети Валентин, тъй като по фън-шуй старите прашасващи букети също привличат лоша енергия. Пликчето отиде в контейнера пред блока.

 

Докато миех старателно паркета, мъжът ми се появи в спалнята с обувки в ръка.

- Ще отида до магазина да купя това-онова. Кажи ако искаш нещо конкретно. - рече той, стоварвайки до чекмеджето мръсните си обувки и ровейки за чорапи. - Абе да си ми виждала любимите чорапи? От две седмици ги търся.

С възможно най-хармоничен тон изръмжах, че въпросните чорапи се намират в общата маса квартални отпадъци, поръсени обилно с косми от брадата му. Мъжът ми ме изгледа кръвнишки, взе си други чорапи, обу се и излезе. Забърсах пак местата, където по влажния паркет се бяха отпечатали подметките му.

 

Време беше да се преориентирам към кухнята. Смених водата в кофата и навлязох във въпросното помещение, където открих стария ми баща заспал на масата пред чашка ракия. Видимо пречеше на потоците положителна енергия, веднага го усетих. Свестих го с един фън-удар по главата с мокър парцал, след което с добре премерен шуй в задника го пратих навън да изтрезнява у някой от приятелите си по чашка. Вече на спокойствие хармонизирах кухнята идеално и подредих на подходящи места снимки на красиви пейзажи и златни рибки. Между другото отпуших и сифона на мивката, запушен с косми и хранителни отпадъци. Чиста есенция на негативната енергия!

 

Дойде редът и на дневната. По фън-шуй най-често обитаваното от мен помещение трябваше да претърпи определено префасониране на десния краен ъгъл, отговорен за привличане и задържане на любовта. Влизайки в дневната осъзнах, че в крайния десен ъгъл е компютърното бюро на мъжа ми, който вече се беше прибрал от пазар и си проверяваше мейла. Веднага съзрях редица фън-шуй грешки във въпросната зона – остри ъгли, хаос, мръсотия и дори ужасен плакат на рок-група с череп на него. Припомних си, че в този ъгъл е добре да се закачи афирмация, написана на червена или розова хартия. Намерих подходящ лист, написах на него „Любовта ще ме намери винаги и навсякъде“ и бързичко го залепих върху привличащия негативна енергия плакат. Мъжът ми се обърна, погледна афирмацията и каза:

- Аре без гадни намеци, а? - и скъса посланието ми към Вселената, хвърляйки го в кошчето.

 

В чудо се видях. За да поправя бързо щетите, нанесени на енергийните потоци, изкарах картичка с две сладки котенца и чифт червени свещи и ги подредих върху бюрото му. Докато палех свещите, мъжът ми пак възропта:

- Ще ми подпалиш документите, бе жена! Какво те прихваща? - духна свещите и ги прати и тях в кошчето. Веднага усетих прилива на негативна енергия.

- Трябва да заоблим и ъглите на бюрото! - заявих аз.

- Да бе, нямам си друга работа. - отвърна с пренебрежение мъжът ми и продължи да си зяпа в монитора насред бушуващите наоколо му вълни лоша прана.

 

За да поправя поне малко нещата, изрових от чекмеджето един вятърен звънец и го закачих на корниза над бюрото. От отворения прозорец лъхна приятен ветрец, който веднага изпълни стаята с хармоничен звън.

- Да го махаш това дрънкало от главата ми, преди да съм ти припикал цветята! - заплаши мъжът ми.

- Да се махаш ти оттука, преди да съм ти изгорила наистина документите! - отвърнах аз под влияние на потоците негативна енергия. Мъжът ми ме изгледа ядно, захлопна лаптопа, събра го заедно с папките си в чантата и стана.

- Хубаво, тръгвам си. Майната ти.

 

Когато той напусна апартамента, най-сетне можах да почистя бюрото му, да запаля за привличане на любовта червени свещи, да подредя снимки на двойки животинки и да си закача нова афирмация на стената. Преди това разкарах окончателно омразния плакат с черепа. Засега не усещам много силно наплива на потоците положителна енергия, но скоро сигурно ще се натаманят и всичко ще стане много по-розово. Смятам да купя и няколко подходящи за зоната на любовта кристала. Според интернет-изданията правилната фън-шуй подредба гарантира, че любовта ще ме сполети до шест месеца. Не бива да бързам, но очаквам положителните промени с нетърпение. Засега се вслушвам с наслада в тишината и приятния звън на вятърния звънец. Усещам, че много скоро ще постигна душевна хармония. По фън-шуй.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, това беше супер! Много ми хареса! И майка ми се беше разфеншуйствала веднъж. Редеше папрати на необичайни места да попивали отрицателната енергия. Приключи, когато отвори някакъв шкаф и една по-големшка саксия й падна върху крака.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото, което ми идва на прима виста е: горките чорапи.

Иначе- посмях се , премислих дали ми се чисти, сетих се за чорапите и чашата, поогледах хаоса из стаята, и реших че не ми трябва фън шуй чаак толкова, че да се престраша да погледна в мистериозния , поглъщащ чорапи-едичнички свят , който се намира под леглото.

Успех с фъншуйстването :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приключи, когато отвори някакъв шкаф и една по-големшка саксия й падна върху крака.

 

Оххх, горката :lol: Поне се е излекувала от фън-шуя ;)

 

Успех с фъншуйстването :D

 

Пази Боже да профъншуйствам, мисля да забутам идеите за подобни пориви някъде между единичните чорапи под леглото си;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. Беше забавно и много реалистично. Когато човек се запали по нещо абсурдно и близките му не го разбират, а 

той просто се опитва да промени нещата към по - добро.  :icon_sunny: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В някакво двоумение съм аз ли съм полудяла или някой друг лудее:)

 

Бях пуснала едно кратко разказче за "тантра-романтиката" и коментар в тази тема, освен ако не страдам от лъжливи спомени и лека шизофрения:)

 

Не че имам против модерите да трият нещо - това им е работата - но бих се радвала да знам каква е ПРИЧИНАТА за това, най-малкото за да не си правя труда да пускам неща, които ще се изтрият на мига. За японската кинки-култура беше пределно ясен мотивът, ама тук ми е пълна мъгла...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина, и аз се чудя.... Спуках се от смях с тази романтика, но  помислих, че сама си я изтрила. Даже препоръчах на приятели и от тях разбрах, че не се отваря линка. Много добре ти се получава, продължавай в същия дух :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...