Jump to content

Как постигнах хармония с фън-шуй


Recommended Posts

Една чудна неделна утрин се събудихме с половинката ми, целунахме се мило и се поизлежавахме още около час, бъбрейки весело за разни дреболии. После той седна да си прегледа някаква работа на компютъра. А аз по повод хубавия почивен ден и слънчевата сутрин реших да направя нещо приятно и полезно. Сетих се, че напоследък все попадам на разни статии за фън-шуй, изкуството на насочване на енергията в дома. Та реших да се заема с хармонизиране на средата си на обитание.

 

След кратка консултация с интернет-изданията установих, че трябва да започна с основно почистване. Така щях да изхвърля от дома си застоялата негативна енергия и лошите спомени. Запретнах ръкави и започнах с усмивка от спалнята. Щях да я приведа в идеална хармония и да изненадам приятно любимото човече вечерта. Из ума ми се завъртяха и вдъхновяващи идеи за секс на ароматични свещи...

 

Въртейки се с прахосмукачката и парцала из спалнята, открих залежи на негативна енергия под вид на стари мъжки чорапи, заврени зад нощното шкафче, засъхнала чаша от кафе с шлюпки от семки в нея, машинка за подстригване с пръснали се от нея по секцията косми и дори фас, изгасен в саксията ми с каланхое. Енергията сто процента беше негативна, усетих веднага как в душата ми започват да бушуват отрицателни емоции. Събрах носителите на злото в найлонов плик. Със задоволство стоварих вътре и повяхналата червена роза, подарена ми за Свети Валентин, тъй като по фън-шуй старите прашасващи букети също привличат лоша енергия. Пликчето отиде в контейнера пред блока.

 

Докато миех старателно паркета, мъжът ми се появи в спалнята с обувки в ръка.

- Ще отида до магазина да купя това-онова. Кажи ако искаш нещо конкретно. - рече той, стоварвайки до чекмеджето мръсните си обувки и ровейки за чорапи. - Абе да си ми виждала любимите чорапи? От две седмици ги търся.

С възможно най-хармоничен тон изръмжах, че въпросните чорапи се намират в общата маса квартални отпадъци, поръсени обилно с косми от брадата му. Мъжът ми ме изгледа кръвнишки, взе си други чорапи, обу се и излезе. Забърсах пак местата, където по влажния паркет се бяха отпечатали подметките му.

 

Време беше да се преориентирам към кухнята. Смених водата в кофата и навлязох във въпросното помещение, където открих стария ми баща заспал на масата пред чашка ракия. Видимо пречеше на потоците положителна енергия, веднага го усетих. Свестих го с един фън-удар по главата с мокър парцал, след което с добре премерен шуй в задника го пратих навън да изтрезнява у някой от приятелите си по чашка. Вече на спокойствие хармонизирах кухнята идеално и подредих на подходящи места снимки на красиви пейзажи и златни рибки. Между другото отпуших и сифона на мивката, запушен с косми и хранителни отпадъци. Чиста есенция на негативната енергия!

 

Дойде редът и на дневната. По фън-шуй най-често обитаваното от мен помещение трябваше да претърпи определено префасониране на десния краен ъгъл, отговорен за привличане и задържане на любовта. Влизайки в дневната осъзнах, че в крайния десен ъгъл е компютърното бюро на мъжа ми, който вече се беше прибрал от пазар и си проверяваше мейла. Веднага съзрях редица фън-шуй грешки във въпросната зона – остри ъгли, хаос, мръсотия и дори ужасен плакат на рок-група с череп на него. Припомних си, че в този ъгъл е добре да се закачи афирмация, написана на червена или розова хартия. Намерих подходящ лист, написах на него „Любовта ще ме намери винаги и навсякъде“ и бързичко го залепих върху привличащия негативна енергия плакат. Мъжът ми се обърна, погледна афирмацията и каза:

- Аре без гадни намеци, а? - и скъса посланието ми към Вселената, хвърляйки го в кошчето.

 

В чудо се видях. За да поправя бързо щетите, нанесени на енергийните потоци, изкарах картичка с две сладки котенца и чифт червени свещи и ги подредих върху бюрото му. Докато палех свещите, мъжът ми пак възропта:

- Ще ми подпалиш документите, бе жена! Какво те прихваща? - духна свещите и ги прати и тях в кошчето. Веднага усетих прилива на негативна енергия.

- Трябва да заоблим и ъглите на бюрото! - заявих аз.

- Да бе, нямам си друга работа. - отвърна с пренебрежение мъжът ми и продължи да си зяпа в монитора насред бушуващите наоколо му вълни лоша прана.

 

За да поправя поне малко нещата, изрових от чекмеджето един вятърен звънец и го закачих на корниза над бюрото. От отворения прозорец лъхна приятен ветрец, който веднага изпълни стаята с хармоничен звън.

- Да го махаш това дрънкало от главата ми, преди да съм ти припикал цветята! - заплаши мъжът ми.

- Да се махаш ти оттука, преди да съм ти изгорила наистина документите! - отвърнах аз под влияние на потоците негативна енергия. Мъжът ми ме изгледа ядно, захлопна лаптопа, събра го заедно с папките си в чантата и стана.

- Хубаво, тръгвам си. Майната ти.

 

Когато той напусна апартамента, най-сетне можах да почистя бюрото му, да запаля за привличане на любовта червени свещи, да подредя снимки на двойки животинки и да си закача нова афирмация на стената. Преди това разкарах окончателно омразния плакат с черепа. Засега не усещам много силно наплива на потоците положителна енергия, но скоро сигурно ще се натаманят и всичко ще стане много по-розово. Смятам да купя и няколко подходящи за зоната на любовта кристала. Според интернет-изданията правилната фън-шуй подредба гарантира, че любовта ще ме сполети до шест месеца. Не бива да бързам, но очаквам положителните промени с нетърпение. Засега се вслушвам с наслада в тишината и приятния звън на вятърния звънец. Усещам, че много скоро ще постигна душевна хармония. По фън-шуй.

Link to comment
Share on other sites

Хаха, това беше супер! Много ми хареса! И майка ми се беше разфеншуйствала веднъж. Редеше папрати на необичайни места да попивали отрицателната енергия. Приключи, когато отвори някакъв шкаф и една по-големшка саксия й падна върху крака.

Link to comment
Share on other sites

Единственото, което ми идва на прима виста е: горките чорапи.

Иначе- посмях се , премислих дали ми се чисти, сетих се за чорапите и чашата, поогледах хаоса из стаята, и реших че не ми трябва фън шуй чаак толкова, че да се престраша да погледна в мистериозния , поглъщащ чорапи-едичнички свят , който се намира под леглото.

Успех с фъншуйстването :D

Link to comment
Share on other sites

Приключи, когато отвори някакъв шкаф и една по-големшка саксия й падна върху крака.

 

Оххх, горката :lol: Поне се е излекувала от фън-шуя ;)

 

Успех с фъншуйстването :D

 

Пази Боже да профъншуйствам, мисля да забутам идеите за подобни пориви някъде между единичните чорапи под леглото си;)

Link to comment
Share on other sites

Много ми хареса. Беше забавно и много реалистично. Когато човек се запали по нещо абсурдно и близките му не го разбират, а 

той просто се опитва да промени нещата към по - добро.  :icon_sunny: 

Link to comment
Share on other sites

Разказа ти наистина е много интересен и предизвиква усмивки! Давай ,пиши ,ние ще четем с удоволствие. :)

Link to comment
Share on other sites

В някакво двоумение съм аз ли съм полудяла или някой друг лудее:)

 

Бях пуснала едно кратко разказче за "тантра-романтиката" и коментар в тази тема, освен ако не страдам от лъжливи спомени и лека шизофрения:)

 

Не че имам против модерите да трият нещо - това им е работата - но бих се радвала да знам каква е ПРИЧИНАТА за това, най-малкото за да не си правя труда да пускам неща, които ще се изтрият на мига. За японската кинки-култура беше пределно ясен мотивът, ама тук ми е пълна мъгла...

Link to comment
Share on other sites

Наистина, и аз се чудя.... Спуках се от смях с тази романтика, но  помислих, че сама си я изтрила. Даже препоръчах на приятели и от тях разбрах, че не се отваря линка. Много добре ти се получава, продължавай в същия дух :up:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...