Jump to content

Recommended Posts

Capital Scandal
spacer.png

 

Година на излъчване: 2007
Страна: Южна Корея
Жанр: драма, романтична комедия
Продължителност: 16 серии (по час)
Режисьор: Han Jun Seo
 

В главните роли:

Kang Ji Hwan като Seon Woo Wan

Han Ji Min като Na Yeo Kyeong

Ryu Jin като Lee Soo Hyeon

Han Go Eun като Cha Song Joo

:essub:

 

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ
С РУСКИ СУБТИТРИ + OST
OST


Описание:

Драмата е заснета по романа на Lee Sun Mi "Seoul Scandal".
Действието се развива през 30-те години на 20 век в окупираната от японците Корея. Не се плашете, ще бъде весело - с такива главни герои!
На Ю Кьонг – младичка, но вечно поучаваща и досадна учителка във вечерно училище, както и партизански супер агент под прикритие. Носи национална дреха (последната в Сеул). Принципна до безобразие.
Сон У Уан – арогантен плейбой и неотразим лентяй (или обратното), син на богати родители, както и журналистическа къртица. Живее в бордей.
И Су Хьон – бивш приятел от детството на Ван, а сега заклет враг и следовател в японската полиция. Един от разследващите убийство. Положителното при този красавец е, че не е женен. Какво му е в главата - неизвестно.
Ча Сонг Джу – най-извесната куртизанка в Сеул, красива и умна жена. Също и много близка приятелка на Сон У Уан. Добре, де - не само приятелка.
Освен любовната линия, в сериала се пресича и заплетена детективска история. Значи и мъжете могат да му хвърлят по едно око.
Кой е решил да отмъсти на японците и е тръгнал на лов? Под подозрение попадат много... А в това време, далеч от политиката, Сон У Уан за пореден път забърква голяма каша, за да покори най-опасната жена в Корея, без, естествено, да подозира коя е тя.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък снощи изгледх първи и много му се израдвах. Голям смях падна, особено около съдържанието на куфарчето и оная работа с целувките . Интригата има потенциал и, ако не опропастят зверски нещата, филмът спокойно може да се окаже ако не чудо на чудесата, то поне прилично и забавно. Много ме е страх да не се окажа излъгана в очакванията си, защото в момента правя доста силна асоциация с ХГД. Едно, че е с Канг Джи-хуан, второ - комедийно-пародийното начало, трето - сцените с танците в кабарето. Пък и ако героят почне като арогантен лентяй и вземе та свърши като борец за свобода... Какво да коментирам... :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За срамотите аз още не съм го почнала.............а преди него чака още един сериал ( който го сравняват с Марс, като сила на въздействие), и два филма...........но трябва, няма да му се размине и на този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Амаха, каква несериозност! :angry: Нали идеята е да го бистрим колективно през февруари, уе?! :idea:

 

/Само спийди засега е извинена, понеже има рожден ден. И не че аз изгледах целия януарски, ма поне му дадох шанс :D /

 

А главния не е точно лентяй. Много си е активен даже, ма в разни далавери.

 

В първи епизод едната му служебна задача беше да внесе нелегално един куфар с порно списания :lol:

 

Разбира се е най-големия сваляч в Сеул, че и в цяла Корея и половин Япония сигурно. Хвана се на бас с единя си приятел, че ще свали която му кажат и ще успее да превърне дори най-консервативното момиче в лека жена. Естествено, оня му даде за задача главната, дето е върла партизанка и не смее да произнесе "целувка". :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епохата определено прави сериала да изглежда доста свеж. Музиката също много добре пасва. От първият епизод останах с впечатление, че ще е забавен. На Канг Джи Хуан много му отиват тези роли. Да не забравяме и учителката, която е голям образ и около нея ще се въртят всички майтапи. Има потенциал, дано ни предложат и нещо различно от обичайните интриги. Поне романтичната част да е малко по накрая, за да има място за повече приключения. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи изгледах и втори и в общи линии съм доволна.

 

Ся, малко пресилено ми се видя да я издокарват като момче. В целия бардак толкова ли не можаха да й намерят една женска дреха? Пък тя полицията ако ги беше спряла как ли пък нямаше да й види гърдите и тогава щяха да са още по-подозрителни. Жената на полицая, дето главния я изтипоса в лилаво, сериозно не ми хареса, та дано не я виждаме често. Като изключим тези дребни кахъри, всичко си е добре.

 

 

С тоя бас романтиката трябва да е през цялото време, ма ще е предимно от комедиен характер. :joker: Ще се нагледаме на свалячески номера.

 

Пустите му сценаристи - в Гъм-сун сестра му била умряла, тук пък майка му. :lol: Нали той играе двете роли, та се сетих и ми стана смешно. :lol:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 6-ти и вече сериала яко ме хвана. :D Кисенг-а е невероятна! Визията и, на места е направо зашеметяваща, а начинът по който говори, направо ме побърква. :clown: Готино беше и това с изгасването на лампите. Класика. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера свърших и този сериал...Все още не мога да преценя дали национал- тероризма ми е симпатичен, но със сигурност актьорите бяха на ниво, както и костюмите. Приключи леко изненадващо за мен, но определено не зле.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ееееее, весело е, много обещаващо и динамично начало, до 7 епизод съм, дано да ми раздвижва още устата тоя сериал, във всички посоки :lol!: и да се позабавлявам от сърце...., ще пиша задължително.

Тея хора ме кефят как изглеждат , outfit-a им е супер, някак романтично и сладко се пренесох и аз във времето и си по мечтах,ехххххххххххх дано да ви заразя с cool настроение ... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как успяваш да не ги догледаш, аз се побърквам, ако не "стигна" до края :)

Малеееее, тия сериали ще ме доведат до лудост май :x ....в къщи яко дрънкам от по-елементарни корейски думички, голяма краста...или съм била корейка в предишния си живот :lol!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз отдавна започнах да използвам разни корейски думички в ежедневието. Предполагам е нормално, след толкова гледане. :lol: Сега изгледах 7-ми и смело мога да заявя, че вече съм фен на сериала. Не ме интересува дали ще го сбузят нататъка и какъв ще е финала. Гледането досега си струваше. Надявам се да правят повече такива филми. Готино са ги представили тези времена, особенно облеклата са велики! ;) А героите така са ги подбрали, че не можеш да им устоиш. КОй инспектор, кой от съпротивата.... Горката Джо Ма Джа. :lol!: Лоши неща я чакат следващия епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, с колегите отдавна сме почнали да си лафим на полукорейски, ма поне за нас е нормално. Виж за вас не знам... :lol!:

А сериала ще го догледам непременно - просто няма да е тия дни, че ще ви зарежа пак за малко. Ма ме грабна яко. :drunken:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясноо, заразата е плъзнала :lol: .....много съм доволна и съм по-спокойна, че не съм само аз "лудата", а за серила само хубави думи,

вече съм на 11, има и драматични обрати и хилкане, абе признавам ги корейците....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aaa тази Cha Song Joo не е човек просто :ph34r: Нямат никаква милост към мъжката аудитория! Колкото облекла и прически смени, страхотна е. Това завършващото движение, дето го на направи (май в девети епизод), ми напълни душата. Да не споменаваме каскадата с мотора...Категорично една от най-готините героини в корейски сериал! Дано само не завърши зле, че май натам вървят неща. ;)

 

PS.

 

Този го слагам към "препоръчваните" сериали. Последните епизоди стана шоуто :D . Преди него бях гледал един доста подобен филм Lust/Caution, който беше доста по тежък и сериозен. Сериала беше по-лековат и забавен, но имаше и своите сериозни моменти. Баланса беше горе долу, както в Хонг Гил Донг. Всеки ще намери нещо за себе си. Само съжалявам, че прекалено много наблегнаха на идиотска любовна история м/у Yeo Kyeong и Woo Wan. Не ми бяха особенно забавни, абе не се получи. :) Само правеха пълнеж. От километри си личеше, че тази м/у Song Joo и инспектора е по интересна, макар че след 11 епизод стана млако... :lol!: Имаше екшън и насилие в прилични дози за корейски сериал и не лоши обрати за шпионски филм. Силата му беше най-вече в страхотната атмосфера. Направо те пренася във вихъра на действието. Малко се размечтах, като ги гледах, как поставят каузата пред живота си. :) Корея под японска окупация, изглеждаше като интересно място за героизъм. Определено ще го запомня този сериал, не е някакъв шедьовър, но ти остава в главата. Струва си да се види, най-малко заради готините актьори и интересната епоха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй, видя й се края и на тази хубост!

Много забавно започна, забавно продължи и почти забавно приключи. Ест. на моменти си имаше по-сериозни сцени, на няколко места ме поразреваха, НО!

почти никой не умря. Или поне бяха сравнително малко жертвите. И аз като Сини последния епизод бях на нокти да не ги изпозастрелят всички дружно, но за радост не стана така. Много кофти, че утрепаха куртизанката, много ме кефеше тая кака. ;( И за оня малкия ме е яд, особено по такъв тъп начин да го метнат... Обаче много се изкефих на обрата в отношението на оня гадния, хрътката де.

 

Малко за героите:

Първо каката-кисенг: превъзходна роля и страхотна класа! Много добре се справи като прелъстителка-мъжко момиче, благодат направо!

После ченгето: признавам си, никога не бих предположила такава изненада. От средата нататък си промених отношението към него на 180 градуса. Накрая чак ми се ревеше за него... ;(

Трето: учителката-партизанка. Интересна роля, но май можеше малко в по-големи крайности да я хвърлят. Имаше какво да се доизкусури, но беше голем смех.

Трябва да отдам дължимото на Сачико - дъртата вещица определено яко лазеше по нервите, лично бих я пречукала... :lol!:

И черешката на тортата: Канг Джи-Хуан! Отново прелест отвсякъде, много ме кефи тоя чиляк! :drunken: Толкоз лесно минаваше от плейбойски свалки до сърцераздирателни монолози, че направо да го изпапка човек... :drunken:

Общо за сериала мога да кажа, че си прекарах едни превъзходни 16 часа и определено съм доволна. Да, не е най-драматичния, който съм гледала и няма претенции да е велик, обаче го препоръчвам силно заради невероятната атмосфера, както каза и Демона, страхотните костюми и обстановка, както и умопомрачителния Джи-Хуан оппа. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сачико беше велика. :lol!:

 

Да бе, с тоя глас убиваше рибата, луда нерва, подобие на жена... :rambo:

И аз мога да отлича мацката Cha Song Joo , да и завиди човек, с каква лекота играе куртизанка, ама каква куртизанка само :cheers: , със студен поглед на ласкателка, може да те омае или убие..., а може и двете последователно .

Малкото моме, даскалката-революционерка Han Ji Min , не блести толкова, но беше очарователна с черно-белите одежди на келнер и супер белите чорапки, когато риташе с децата или когато се пъхна в стаята на Уан.А тоз Уан (Kang Ji Hwan)- обра ми точките ,голям образ, от много чаровен ерген- чиста кокетка в женски образ, се превърна в супер пичага, боец и повина, с яки пищови..,е как да не му паднеш в кратата.... :lol!:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...