Jump to content

DBSK | Dong Bang Shin Ki | Tohoshinki | TVXQ


Recommended Posts

Пълни признания на Мики.Що бяха тия врътки с лъжите и митингите не разбрах. Единственото близко до ума е, да е правил тестове сам, които да са били отрицателни и това да му е дало повод за изцепките ,че е чист. Дори адвокатът му се отказа от него.

Жалко, една напълно разрушена кариера, но по-лошото е, че едва ли може да се вдигне отново в чисто човешки план, като знаем какво е в Корея. И досега бяха депресии и алкохол , а както се оказа и  наркотици  в добавка, а натам не се знае какво ще последва в пресата и месомелачката.

Живи да ги оплачеш звездните в Корея, при тая фенщина, следене и забрани. Няма как да не изпушват. Често се питам, дали славата и парите си заслужават, специално за там. Искат известните да са идеални, а такива не съществуват и това се заплаща прескъпо от тях.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я набързо тийзърите,които качва Yonho от няколко дни,преди утре да излезе албума му “True Colors”...

 

 “Blue Jeans” и “Swing,”

Off Topic

 

Yunho-4.jpg  Yunho-3.jpg

 

Yunho-2.jpg

 

 

 “Swing,”

 

 

  “Why”

yunho5.jpg 

 

Off Topic

 

yunho-21.jpg  yunho-31.jpg

 

 

 

Откъс от “Change the World,”

TVXQ-Yunho1.jpg

 

Off Topic

 

TVXQ-Yunho-2.jpg  TVXQ-Yunho-1.jpg

 

 

 

“Hit Me Up”

yunho-32.jpg

 

Off Topic

 

yunho-42.jpg

yunho6.jpg  yunho-22.jpg

 

 

 

Главната песен “Follow.”

Off Topic

 

yunho-1.jpg  yunho-23.jpg  yunho-33.jpg

 

 

 

Yunho-24.jpg

 

Първи тийзър към “Follow.”

 

Втори тийзър..

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и поне според мен не нищо особено. Искаше ми се да е нещо по-... джазово, като Something например. Не, не, че е лоша, просто  имах по-големи, а и по-различни очаквания.

Нищо де, пак си го харесвам Юнхо, а тук и глас показва, освен сексапил. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@skofiild и друг, ако чете тук, признавам си, че все повече ми харесва Follow. Явно съм сбъркана нещо, не ми е присъщо... (Глупости, с Tempo беше същото). Та харесва ми песента. Е, то след такъв лайф как да не му хареса на човек? Перфектно. Кралете са си Крале. Точка. 

 

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак (Мики) Ючун - осъден на 2 г. пробация и глоба от 1 400 000 KRW  (USD 1200). Думите му след прочитане на присъдата: "I sincerely apologize once again to everyone for causing worry. I will do my best to  live diligently while volunteering for society in the future. I will make sure of that. I’m sorry." (мой свободен превод: "Още веднъж искрено се извинявам на всички за причинените тревоги. Ще дам всичко от себе си, за да живея прилежно /трудолюбиво докато върша доброволческа работа за обществото в бъдеще. Уверен съм в това. Съжалявам!") 

Каквото било - било, надявам се наистина да живее добре занапред! 

Изт. Koreaboo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kim Jaejoong, който вече използва сценичното име J-JUN издаде на 25 септември новия си японски албум „Love Covers“, който съдържа кавъри на седем популярни любовни песни. В дневната класация на албумите на най-големия японски сайт за музикална статистика Oricon за 24 септември албумът зае №1 с 46 888 прогнозни продажби.

Статия: :click:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А пък онзи ден, на 25.09 се навършвиха 11 години от излизането на Mirotic, която е една от първите ми и най-любими кпоп песни. Тази, чрез която открих съществуването на жанра и която ме накара да чета тази тема цяла нощ. Песен любима на мнозина и, както е модерно да се казва - иконична.

DB5K - завинаги любими.

TVXQ - идоли на идолите и легенди в жанра. 

По този повод споделям нещо много лично. Малката ми Каси отпреди 7 г.

Дете, Mirotic и луда майка - неочаквано добра комбинация. 

Хубав ден на всички! :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носталгията ме гони. За DB5K, TVXQ които обикнах без да знам, че групата вече се е разпаднала.
И за Джунсу ми е домъчняло, което ме провокира да се разровя да се ъпдейтвам какво прави.  И що да видя? Ами на 28.08 Ким Джунсу a.k.a. XIA  е бил удостоен с наградата Hallyu Culture Daesang - Seoul Mayor Award, което не беше отразено кой знае колко, тъй като остана в сянката на получените от BTS и TWICE награди. Та Джунсу получава наградата за постиженията си като певец и артист в мюзикъли. Макар и позакъсняло, но браво и от мен! Чета статия за последния му мюзикъл "Xcalibur" и отзивите са много добри. Ето, който иска да прочете, говорят и за кариерата му в това поприще като цяло - Musicalholic21


А помните ли това? Някои неща остават, независимо от превратностите на съдбата.
(Ах, Мики, Мики... идва ми да те удуша.. :cry:)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее, много е сладка песничката, а и видеото е супер.
Браво!

Пък аз нали все си ровя насам натам и вижте на какво попаднах.

(Не, не е ново, ама пък толкова да харесвам високи мъже, пък и мъже в униформи, ако пък и са от SM направо оттече работата.)
А и да ви кажа доста се чудих къде да го сложа - в темата на SuJu или тук, но усмивката на Макс победи.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...TVXQ debuted on December 26, 2003..."

Утре (почти днес) отбелязват 16 години на сцената.
Дали са много на публиката и тя им отвръща със същото. :wub:
Често покрай днешните успехи на нашумели групи, покрай чупенето на рекорди от "силните" на деня, си мислим, че едва ли не те, сегашните ни любимци, са първите достигнали нещо забележимо.
Факт е, че мнозина поставят рекорди, но пътят до тях, вълната на корейската модерна култура (Hallyu) започва много преди това. И едни от основоположниците са TVXQ, група проправила пътя, запознала света с таланта и амбицията на корейската модерна музика.


image.jpeg.7ab1273211fd0cd7cc3d515f3af91683.jpeg Резултат с изображение за DBSK
Ето и няколко малко известни факта за групата

1. Стажантите с най-добър музикален талант
Всеки от членовете на TVXQ трябвало да дебютира като соло певец или водещ вокал в 5 различни групи. Поради финансови проблеми обаче SM Entertainment решава да избере най-талантливите си трейнита и формира TVXQ като акапелна, танцова група. И Со Ман решава да избере най-добрите членове от няколко различни екипа и ги събира, за да създаде "майсторски отбор". Този отбор бил TVXQ.

2. Спасяват индустрията
В ранните 2000 хората губят интерес към айдъл групите и кпоп индустрията започва да умира поради финансови проблеми. Когато TVXQ дебютира на 26.12.2003 г. с "Hug"" те веднага приковават вниманието. Тогава дигиталните продажби не се отчитат и продажбата на 100 000 абума (на касети), които са били достъпни, се смятало за голям успех. През 2004 г, дебютният албум на TVXQ "Tri-angle" и сингълът "Hug", както и "The Way You Are" се продават като повече от 800 000 CD албума. Групата набира огромна популярност в Азия, когато се завръщат през 2008 г. с "Mirotic" и павират пътя за кпоп-а в Азия.  
3. Без работа като соло артисти

Въпреки че се е предполагало да дебютират като соло артисти в началото, през 2008 г. SM Enterntainment решава, че "TVXQ няма да извършва никакв соло активност в бъдеще или да планира изобщо такива. TVXQ е група, която поставя групата и екипа на първо място." Все пак Чангмин и Юнхо реализират мини албуми през 2015 г., но не ги промотират самостоятелно.
4. "Rising Sun" в "Бързи и яростни" 4

Заглавната песен във 2-рия албум на TVXQ 'Rising Sun' е представена в блокбастъра 'Бързи и яростни 4,' по време на откриващата сцена на Пол Уокър.
5. 
2 пъти в Рекордите на Гинес

През 2008 г. TVXQ са записани в книгата с Рекордите на Гинес за най-голям официален, платен фен клуб. Отделно от международните фен клубове и официалния японски фен куб BigEast, официалният корейски фен клуб, Cassiopea, е имал над 800 000 членове. Корейският фен куб е затворен през 2009 г. след раздялата на TVXQ. 
TVXQ записват имената си в Книгата и за най-фотографираната група на 2009 г. Само с официалните си дейности групата е заснета над 500 000 000 пъти.
6. Историческа победа на японското шоу Kohaku Uta Gassen
TVXQ участват в японското шоу Kohaku Uta Gassen през 2008, 2009 и 2011 г. През 2011 г. те записват историческа победа. Освен, че допринасят за 42.6% зрителски рейтинг, TVXQ получават и 49.7% от всички гласове, оставяйки назад топ артисти като Arashi, SMAP, AKB48, Perfume, Girl's Generation и KARA, печелейки 1-во място с рекорд от почти от половината гласове общо. Гласуването е било възможно единствено от Япония и корейските, както и международни фенове, не са могли да участват. След извънредно провеждане на повторно гласуване, TVXQ остават на 1-во място печелейки с шокиращите 65.3% от всички гласове.
7. 
Едни от Големите 3 на японската лайф сцена

Япония е страна в която азиатските групи и изпълнители правят доста турнета. На 14.05.2015 г. Кей Нишияма, председател на онлайн тикетинг системата Street нарича TVXQ едни от японските "Big 3" заедно с Arashi и EXILE. Кей Нишияма казва: "Големите 3 на японската лайф сцена днес са Arashi, TVXQ и EXILE. Повече т 40% от стадионите наети от Avex бяха за TVXQ. Avex ще има голям спад в доходите заради поредстоящото влизане на TVXQ  в казармата." Той също публикува списък с артисти за които е най-трудно да се вземе билет. TVXQ са втори в него.
8. Членовете първоначално са били разочаровани от името на групата
Когато И Со Ман казал какво име е избрал за тях (TVXQ означава Изгряващите богове на Изтока) членовете на групата били много разочаровани... Джеджонг и Юнхо дори плакали
9. Кпоп групата с най-добра печалба
На 31.12.2009 г. tvN предаването "Blackbox" публикува списък с най-печелившите в Корея. TVXQ са класирани на 1-во място с печаба от USD 109 млн., следвани от Рейн (USD 53 млн.) и Биг Бенг (USD 17 млн.)
На 25.11.2013 г. корейската медия Sports Seoul пише, че TVXQ са направили USD 1.1 млрд. досега в кариерата си.
На 25.02.2018 г. корейският аутлет Cidermics пише, че TVXQ са спечелили USD 2 млрд., което ги прави най-печелившата група в кпоп-а.

10. Били са им предложени ролите на F4 в "Boys Over Flowers" 
Почти всички са чували за "Boys Over Flowers" и легендарните F4 (И Мин Хо, Ким Хьонг Джунг, Ким Бум и Ким Джун). През 2007 г., когато издателя е в ранен етап на планиране да продуцира японската манга 'Hana Yori Dango' в корейска драма, те искали да привлекат 4-ма от членовете като F4 и планът бил конкретно обсъждан. Поради заетостта на групата извън страната, в цяла Азия,  обаче било невъзможно да прекарват време в снимане на драма и предложението било любезно отхвърлено.
Изт. Allkpop

(МОЛЯ! Моля някой мод да оправи инфото на начална страница на темата - дати на раждане и дебют на групата. Моля ви:blush:)
Благодаря! :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.12.2019 г. at 18:19, bealonenomore написа:

Във факт 2 "Спасяват индустрията", годината не трябва ли да е 2003? Че им е късно да дебютират през 2013 :)


Хахаха, мерси за корекцията!
Ами да, случват се и грешки, като Юнхо и панталоните. :D
И въпросното изпълнение:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за фактите Kandala! Много хубаво си ги написала да се знаят и да си припомним че DBSK все пак си остава най-успешната kpop група за всички времена независимо какъв успех имат новите групи в индустрията. Да им е честита годишнината и да са живи и здрави!

DBSK forever!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рандъм видео от концерт мес. Април 2019.
Как да не ги обичаш? :wub:
Да са ни живи и здрави, и активни поне още 2х16. 
А в личен план им пожелавам по някоя девойка вече да си намерят и да се вземат. 


И още една песен, не можах да устоя просто.


А това изпълнение? Бях я позабравила, а е толкова готина песен. :)

Off Topic

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...