Jump to content

Корейската мания по външния вид


kcekce

Recommended Posts

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече, ВСИЧКИТЕ снимки, без изключения, са "замазани" грозно и некадърно с фотошоп... И то не толкова на физиономията на прочутото "Барби", а най-вече на фейса на майка му. Впрочем и на първата снимка е очевадно, че очите на мъжа са "инсталирани" отвън... Даже криво са наместени.

 

 

Обърни внимание на носа и врата на "мама" на втората снимка - по-очевадните некадърни мазания с "пръстчето" на фотошоп. На третата снимка е мазано челото на "мама" в комплект с веждите, които явно е трябвало да се докарат до приличащо ниво с тези на двете барбита отстрани. Даже очите са ги "клюфнали", ползвайки тъпи "сферайз" механизми. Четвърта снимка - некадърна подмяна на зениците с други, пак на "мама", освен това и "обратна сфера" на цялото лице, за да изпъкнат очите. Пета снимка - мазане с "пръст" по носа на мама и пак увеличаване на очите - този път с просто очертаване на нужния контур и деликатно УВЕЛИЧЕНИЕ на координатите. На шеста снимка са намазали самото Барби :28558: До степен да изглежда двуизмерно и по-грозно от съседката си... Ако не ми вярваш, прати ми твоя снимка да те направя на каквото си поискаш:)

 

 

Та - за*би фотошопа и да си говорим за корейците:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.buzzfeed.com/amyodell/has-plastic-surgery-made-these-20-korean-beauty-pageant-cont

Според мен всички конкурси за красота в Южна Корея са пълен фарс и трябва да се преименуват на "Най-добър пластичен хирург на Южна Корея"!

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В отговор на линка се появи нова статия, където се вижда, че някой явно много си е играл с фотошоп. Ето линк

Определено истинските лица са нещо, което може да се види често по улиците в Корея, да не кажа, че има и още по-хубави. И реално чарът им е доста по-ясен в едно или друго отношение, което на мен лично ми допада доста повече от стереотипния вид на красавиците с прическите и грима.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че защо манията да е само корейска? 

В нашенско се подаряват цици за абитуриентския бал, примерно. Подаряват се лифтинги, ботокси..

Там, в Корея, е по-явно, защото касае очите. При нас повече касае борбата с възрастта. Или с комплексите, но то е и в двата случая.

Понеже напоследък ми се случи да гледам филми с младият Кимура, младият Наохито, после , разбъркано, в по-късни периоди.

определено е играл ножа. Майната му на това. Нали ножът не е отрязал от таланта им. При тях, намесата също касае възрастта.

На 40,  се борят за роли на 30-годишни. После се борят за 40- годишни...лачени ергени. Защото след това ще играят бащата на главната.,или скучен исторически образ.  Е, при тези двамата , не ми се вярва, но... часовникът цъка.

Цъка за всички, които си вадят хляба с лице.

Всеки ден.

Всеки час.

Всяка секунда.

Се ражда нова звезда.

Все си мислех, че моята работа е гадна... но тяхната е жестока и безкомпромисна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както споменах и по-преди в темата - не ме шашка това, че звездите лягат под ножа. Все пак лицето им е един от основните им инструменти, нормално е.

 

Шашка ме това, че огромна част от обикновените корейци се режат и плащат луди пари за това. Макар при тях тези услуги да са по-евтини, отколкото примерно в щатите, те пак са достатъчно скъпи. И се чудя дали тази всенародна мания не пречи на хората просто да си живеят живота и да се наслаждават на приятелите и интимните си партньори:) По-горе някой изтъкна довода, че с перфектен фейс корейците имат много по-добри шансове за професионална реализация. Но откъде тогава са "реализирали" хилядите евра, необходими за някаква заслужаваща внимание промяна на лицето? Явно  могат и с природните си дадености да си намерят работа и да се издържат, че дори и да си спестят няколко бона на възраст под 25. Но вместо да попътуват по света с тези пари или да си купят нещо наистина полезно (да си платят някой курс за допълнителна квалификация например), те си "плащат за комплексите", превръщайки се в повторима конвейерна стока. В крайна сметка не всички хора са медийни личности, не е нужно да се смачкат в напъни да изглеждат "идеално".

 

*Не се заяждам, просто си разсъждавам на букви;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да де, ама нали се сещаш, че като не се харесваш достатъчно и нямаш социалния живот който ти се ще - готов си да си плащаш като поп само и само да ти се случат нещата. Друг е въпроса какво точно очакваш и какво на практика ти се случва!

Щото калъпи има навсякъде - само плъзни поглед по родните ни "кандидатки за слава", текущи "ВИП" - персони и нощни птички. Критерии:

1. Цвят на косата - русо / до бяло, още по - добре / .

2. Кубици / силикон / - абе, не ги разбирам, ама е желателно всеки момент да се изсипят през деколтето;

3. Джуки - от носа до брадичката - омазани порядъчно с червило в ярък цвят.

Как можах да забравя - цяла музикална индустрия си имаме, която подхранва калъпите в бранша!!! И дава пример на децата как точно трябва да изглеждаш, за да си "успешен", "известен" и да си хванеш "свястно гадже" / каквото и да означава това! / с идеята за добър живот. Мислиш ли, че въпросните "мацки" имат акъл да вържат 2 и 2, да не говорим за спестявания и обикаляне на света?! Всичко се свежда до това - сега аз ще инвестирам, за да ми се изплати инвестицията на по - късен етап.

Не зная защо - все повече прилики намирам между к-поп-а и "чалга" мюзик. Тунинговани, оскъдно облечени мадами с ограничени гласови данни, задоволяващи потребностите на голяма част от населението да увисват ченета и да щракат с пръсти докато се забавляват.  Идеята за мен е една и съща - просто географската ширина е различна и съответно - реализацията на тази идея. А пък едно хлапе /момиченце / като расте в подобна среда където мама и тате надуват всяка вечер въпросните "хит"-телевизии и подтананикват така известните хитове и се обсъжда коя - какво си направила и колко е "готина", "умна" и "пробивна" и как добре се е "уредила в живота" какво точно смяташ, че ще му се случи на същото това хлапе след 15 години?!?! Ако има пари, или родители, готови да инвестират в него - разбира се, качествени пластични операции докато се докара до вид, предизвикващ умилените погледи и въздишки на майка му от младежките й години. Ако няма пари - "селска пръчка" с претенции!

Ние си ги различаваме, щото си живеем с тях откакто си се помним и лесно възприемаме разликите в европеидните черти. Вероятно и те така си изглеждат едни на други. Просто на нас ни е по - трудно да отчитаме разликите.

П.С. Дано не съм засегнала върлите к-поп фенки! Нищо лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да не се съглася напълно с a_smile само с допълнението, че аз и нашите не ги различавам, напълно еднакви са ми. По-горе някой беше дал линк преди и сега и наистина повечето ми харесаха както са преди и без специалния :) грим. Според мен всичко си е до таванския етаж... А ако някой много го мъчи какъв точно е социалния му живот по-добре да инвестира в психиатър. Според мен операциите няма да помогнат, поне за обикновените хора. Иначе за звездите трябва да изглеждат добре. Всички като гледаме филмите колкото и да харесваме играта ни се иска и нещо хубаво да видим. Но пък се сещам за Бабрбара Стрейзънд с всичките и кусусри винаги играе така, че накрая просто се прихласвам по нея и тя не е единствената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе наскоро някой ми разказа някаква публична тайна за някоя от нашите чалга-звезди (не й помня името, щото не им знам имената като цяло) колко взимала на час за интимни услуги... И честно казано хич не ме учудва тази "музика" да се ползва като PR за оскъпяване на проституцията от дадено лице. То и текстовете, и обликът, и хирургическата намеса натам клонят.

 

Но при корейците уж не е така - нали ги гърчат там по разните му агенции за таланти мъж да не видят посред нощ на свещ (метафорааа, не се хващайте за думата :)) и да не се "дейтват" дори. Това поне показват по сеир-сандъка. На фона на цялата пропагандирана "невинност" все така не чаткам за какво им е на обикновените девойки да си правят носа на отвес и брадичката на ъгломер. Ама аз вече и без тва омръзнах с повтаряне на едни и същи глупости ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

       Аз съм от лютите привърженици на козметичната и пластичната хирургия. Ако не бях такава колебаеща се, до сега да да съм си отстранила комплексите. Да се усмихвам с красиви бели зъби, да премахна двойната брадичка и бричовете. А пък ако си намаля гръдната обиколка, няма да има от мен по-щастлива.  Две кила като смъкна и ходя като модел, след фризьор искам всички да ме видят колко съм прекрасна, та ги разбирам корейците и японците, особено тези дето се подлагат на разни разкрасителни процедури.  

      Що се отнася за актьорите, с просто око се вижда че са се подлагали на козметични операции. И понеже някой споменаваше Кимура, да, на него му личи и не само на него, обаче и в първите му роли ми харесва и сега още повече. От това, че е лягал под ножа актьорският му талант не е пострадал ни най-малко. А сред корейските актриси мисля, че няма такава дето да не е пипната от хирург, но пък как изглеждат.

       Виж, нашите чалга особи са черешката на тортата. Та си мисля, или нашите пластични хирурзи нещо не ги умеят нещата, или за пари са готови на всичко. Много "вип" карикатури се мяркат на екрана и понеже съм наплашена от ширещата се грозота и пошлост и реших твърдо да се ориентирам към азиатците, поне при тях всичко изглежда някак истинско, дори и след намесата на хирург. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ама виж за какви дефекти говориш - двойна брадичка, бричове, кила, зъби... Впрочем първите три точки се елиминират до огромна степен с лека здравословна диета и целенасочени упражнения 3-5 часа седмично :) А тук говорим за физиономии.  Най-харесваните и популярни звезди по света НЕХАЯТ за това дали носът им е леко крив или гърбав и дали лицето им има силно изразени скули... Несъвършените им черти са това, което ги отличава от другите, това, което ги прави разпознаваеми и кара хората да си кажат "Леле, гледай го само как превърна тая своя муцуна в неустоим чар!". Та въпросът е дали си правиш промяната като личност, с кеф и според собствените си предпочитания; или се опитваш да станеш ЛИЧНОСТ, като лягаш под ножа, за да докараш "общоприетия" релеф на лицето (загубена кауза...). И дали смяташ, че комплексите ти се решават с операция и пари, а не с работа над себе си (самооценката) и подобряване на навиците в общуването, поведението и флирта. Демек дали се опитваш да се превърнеш в по-усъвършенствана версия на себе си или в "един от многото хубави".

 

(и пак да уточня, че не се заяждам, щото май все така звуча на четящите :wacko: )

 

Впрочем все така не разбирам какви хирургически промени виждате в Кимура Такуя  :blink:  Както си беше чаровник с клюнест нос и криви зъби, такъв си е и останал :) Най-много някакви бръчици да са му почистили, или да са му направили лифтинг, но това не променя ОБЛИКА му като цяло, а само признаците на остаряването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, тъкмо разглеждах темите и се чудех, къде да питам в Корея има ли солариуми и дали ги ползват?Или там изобщо не вървят?Досега реклама на солариум не съм видяла. Но ми се струва,че да си бял там е мания, както тук да си със силен летен тен дори и през зимата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох, тъкмо разглеждах темите и се чудех, къде да питам в Корея има ли солариуми и дали ги ползват?Или там изобщо не вървят?Досега реклама на солариум не съм видяла. Но ми се струва,че да си бял там е мания, както тук да си със силен летен тен дори и през зимата.

 

 

Съвсем правилно ти се струва. Още от време оно да си бял е било символ на красота за корейците. Затова аджумите носят онея шапки като шлемове, а звездите дори в турбо жега са с шапки и дълги ръкави. Имат си и бб крийм за избелване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъм, сигурно ставам досадна, ама пак ме зачопли въпросът за Кимура и Наохито, щото никой не ми отговори :) Та какво са си променяли, освен някакви бръчки може би? Като ви слушам единственият косвен признак за хирургическа намеса по лицата им е именно това, че НЕ СА се променили  :28558: Пък в интерес на истината имам една приятелка у БГ-то, дето е на 41 и изглежда наааааай-много на 30. Без никакви операции, не ползва нито грим, нито някакви спешъл процедури и като цяло е пънкарско-пещерняшко диване. Не виждам защо Кимура и Наохито да не изглеждат естествено така, както си изглеждат. Достатъчно е да са ползвали понякога крем за лице :)

 

А по повод мнението на naia, че се борят за "по-млади" роли - Наохито в момента си играе БАШ 40-годишен в "Last Cinderella". Последната драма на Кимура беше "Priceless", където не помня каква точно му беше възрастта, но беше работил 12 години в една компания. Та мисля че го даваше минимум 35-годишен, а Наохито му беше по-големият брат. В други свои скорошни драми Такуя играе: 

 

* шеф на компания (2010) - едва ли е някво младежче, въпреки реалната възраст на актьора 37 г.;

* участник в научна експедиция (2011) - не съм го гледала, но пак едва ли е някакво пале; 

* шашав гений (2009) - дори на 36 реални години в "Mr Brain" НЕ играе 30-годишен...

 

По мои наблюдения и двамата актьори "израстват" паралелно с ролите си и отдавна вече не играят сладки млади момченца, сблъскали се с първата си истинска любофф ;) Пък са се и понабръчкали леко, колкото и да са чаровни. Така че не ги изкарвайте някакви тунинговани кифли, моля  :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стендал имаше една тъжна и доста вярна фраза, как жената на 40 е от значение най-вече за мъжете, за които е значела нещо, когато е била на 20. Това обичайно съм го тълкувала като съвет да гледаш да имаш много обожатели на 20, че не се знае,знае ли се :))))))))))... Но често си мисля, че при актьорите и певците и пр е съвсем същото. Те израстват в едно поколение и стават негови любимци, а ако имат късмет и талант зарибяват и +/– 20 години наоколо... докато не изгрее новата звезда и новото поколение.... и постепенно, остарявайки, остават любимци само на своята си възраст, на тези, за които значат нещо защото заедно са минали през сериали истории и развитие. В този смисъл застаряващите звезди са почти длъжни да се поддържат на макс като вдъхновители на своето си поколение. Баба ми например все още с одобрение гледа София Лорен и се възмущава на тази или онази как страшно е остаряла.

Манията по красотата изобщо, според мен  е възрастово обусловена и постепенно се модифицира. На 20 перфектността е едно, на 30 започваш да цениш индивидуалното и преживяното в едно лице, на 40 -вероятно емпатията, отвореността, съчувствието, на 50 - умението да се забавлява  и пр. За 20-годишните фенове на 20-годишните звезди перфектния външен вид е ключов. Разбира се, през цялото време много силно се търси и сексуалното излъчване, което може да компенсира или надгради всякаква външност. Мен всъщност май това е, което леко ме изненадва в корейските актриси - липсата на "сексуалност" при избора на външен вид... сравнение с една Мила Кунис да речем...  Но предполагам това е култура...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, хубаво, ама едно е да си запазиш на 40 младежкия чар от 20-те ти години и съвсем друго - още на 20 да си промениш коренно фейса по някакъв калъп и на 40 да си не по-малко застаряващ/а от останалите, но вече без грам индивидуалност... Аз нямам нищо против anti-age процедурите (въпреки че не смятам за крайно нужно да се стига до хирургическата маса) - ясно е, че никой не се харесва ПОВЕЧЕ с торби под очите, виснала кожа на лицето и цици до пъпа. Но оформянето на млади хора по един и същ шаблон ме фрапира. Особено ако самото общество приема по-дружелюбно тунингования шаблонен фейс, приема го по-лесно на работа и му предлага по-добри кандидатури за личен партньор - това вече е гадно, хората да не търсят ХОРА, а да търсят джиджана обшивка. Малко ми напомня за ето това китайско недоразумение:)

6592288Q.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Извинявам се, но ми се сгади от това чудо.Едно,че е ужасно неестествено, второ всички "лица"- маски са еднакви.Поне да бяха произвели различни физиономии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, тези лица маски са страхотни.  :rofl:  По-добри от всякакви пластични операции. Два месеца носене и в края на процедурата ще забележите как всичките ви приятели/роднини/близки хора ви харесват повече от преди. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахаха, тези лица маски са страхотни.  :rofl:  По-добри от всякакви пластични операции. Два месеца носене и в края на процедурата ще забележите как всичките ви приятели/роднини/близки хора ви харесват повече от преди. :28558:

Ахахахах! :lol2:  Малко са плашещи тея лица-маски, но ще се преживее.

Иначе и аз да се изкажа по темата - като цяло не съм против пластичните операции стига да не е нещо много фрапиращо и прочее. Неслучайно хората са казали, че всичко прекалено е грозно и вредно. Вярно, че малко кофти, че слагат хората в някаква рамка и им представят някакви общоприети норми за красота, но във всяка една държава е така, ако се замисли човек. В Корея ако примерно да имаш кожа с цвят на бяло платно и чипо носле е красиво, то тук "красотата" означава да имаш бронзов тен и големи гърди. Даже това си е естестичен принцип не само в България, ами и в САЩ примерно. А това че в България доста малко хора могат да си позволят да ходят на солариум всяка седмица и конкретно всяка жена да си налее гърди като на фолк певица, докато в Корея почти всеки втори може да си позволи по някоя и друга манипулация при чичо доктор, е друга тема. Наистина малко се изхвърлят според мен, но такъв им е манталитета. Няма какво да се направи по въпроса. То ако става дума, всъщност, всеки един народ малко или много е обезличен в смисъла на естетическите принципи. В Корея не е много по-различно. Там просто е малко по-крайно положението на моменти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...