Jump to content

Корейската мания по външния вид


kcekce

Recommended Posts

А какво ще кажете по манията на момчетата да са все по - красиви , по- сладки , по- нежни , все неща , който би трябвало да вълнуват момичетата . Много ми е интересно, когато започнат да си правят комплименти един на друг . На няколко пъти ми се случва, а аз отдавна съм свикнала с физиономийте им, да не мога да разбера- момиче ли е или момче , което намирам за крайно тревожно. За мен мъжът , трябва да има мъжко излъчване. И си мисля продължавайки така , променяйки се към женската красота, дали пък няма да спрат да пройзвеждат тестостерон . Вие как мислите ? Този унисекс - не ми харесва ! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм за мъжкия имидж. Сладки са момченцата, ама айде в някакви граници да е.

По повод тестостерона ме хвърли в размисъл. А сега де?! За кой ще омъжим щерката след 15 години? :blink:

Всъщност в реалността на улицата, едва ли са такива азиатците (изключая разни насочености). Или бъркам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По тази тема се сетих за един виц.

Една жена била маниачка на тема пластични операции за подмладяване. Съпругът, който дълго търпял това, след n-тата операция не се стърпял и й казал:

-Скъпа, все пак не забравяй, че между теб и дъщеря ни трябва да има поне девет месеца разлика! :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При корейците идеалът за женска и мъжка красота е доста подобен. Затова и се толерират красивите женствени момченца. Освен това и като цяло техните лица са по-нежни. Мен не ми пука дали изглеждат женствено или мъжествено, но за мен е факт, че доста от нежните момченца се държат много по-мъжки от разни български кочове, изживяващи се като модел за мъжественост. biggrin.gif

 

Мисля, че вие изцяло игнорирате колективистичния дух на азиатската култура. При тях групата е по-важна от индивида, съответно тя налага единен образ при оперирането, в модата и къде ли още не.

 

В световен мащаб естетичната хирургия започва да става като миенето на зъбите. Основната разлика идва от културите - докато в САЩ се плашат от остаряването и коригират в тази насока, корейците ги е страх да са извън кюпа. Хареса ми много и статията, която параб пусна. Добре описва азиатския комплекс (казвам азиатски, защото и японците след втората светова почват да копират американците). Явно е някаква масова версия на Стокхолмския синдром.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, да, паралелно със зациклилите по естетичния си идеал корейки трябваше да спомена и приличащите си като две капки вода (или по-скоро капки смесена боя) японски Ви-Кей изпълнители :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че е проблем човек да се развива, усъвършенства и прочие, но повечето действително го правят по калъп, без огледа кое на кого отива. Разликата реално погледнато е само в типа калъп, в който сме се вкарали - същата е работата и с българските "хубавици", които се тъпчат със силикон. Също толкова глупаво и обезличаващо. Много, много страшно е, когато игнорираш същественото за сметка на опаковката.

Освен това всяка хирургическа намеса, независимо кой, къде и защо я прави, носи риск за организма. Ходенето при чичко доктор може също така успешно да те обезобрази съвсем. Хубаво е и това да се има предвид, ама кой да обърне внимание...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Относно мъжете гледам, че май има някакво заблуждение. Това, което се тиражира в шоубизнеса, съвсем не е отражение на действителността. Нали са идоли, трябва да са почти идеални. Но относно придобиването на някои женски навици като гримиране (макар и не много) - има го този момент и той отново е свързан с това да се опиташ да изглеждаш по най-добрия начин, за да получиш и повече предимства, независимо в коя област. Не е супер масово явление, но се среща.

Иначе обикновените корейци си изглеждат не толкова мъжествено, колкото момчешки. Просто структурата им е такава - големи глави и слабо тяло. И заради храната трудно могат да надебелеят, освен ако не се тъпчат с онези протеини и не са постоянно във фитнеса (и това го има, но отново не е масово). Мисля, че въобще не е нужно да се притеснявате дали щели да се оженственят - няма такова нещо. При тях понятията за срам са малко по-различни от западни мъже - не биха имали нищо против да носят couple тениски, червени или розови ризи, яркозелени панталони, вълнена шапка с пискюли и др. подобни. Опитайте се да накарете един български мъж да го направи и той веднага ще ви отвърне, че това е твърде ... Просто се опитайте! ;))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, как съм я изтървала тази тема! :D

Напълно съм съгласна с всичко казано от параб. При тях водещото нещо е вкарването в калъпа на обществото, защото така ще стигнат по-бързо и по-лесно до желаните резултати - да са по-добре приети навсякъде, за жените да сключат по-изгоден брак, за мъжете да са по-успешни в работата, например. При тях това е ескалирало сериозно, но кажете ми къде по света не е така, е да, в по-нормални граници обаче? По красивите хора винаги са приемани по-добре, а когато опаковката е "пълна" са много по-успешни доктори, адвокати, икономисти... Не може да не сте се сблъсквали с това - при по-хубавия, атлетичен, висок личен лекар има много повече пациенти - това е факт (забележете не говоря за специалист в дадена област на медицината, а за личен лекар ако някой тръгне да ми развива теории, че го избира по способности като мен, но това са фактите). Естествено е, тези които не притежават природните дадености да искат да ги придобият по друг начин, особено ако са достъпни. Да, ние европейците сме повече привърженици на индивидуализма, но ако питате няколко човека дали биха променили нещо във външния си вид ако имаха възможност, поне 90% от тях ще отговорят положително, а може процента да е и по-висок. ;)

Казвате мъжете им... може при тях да е по-масово, но е факт че мъжете в съвременното общество обръщат много повече внимание на външния си вид. Бръснатите мишници на нашите мъже вече не изненадват никого, дори се възмущаваме на азиатците като си вдигнат ръцете в сериалите. Все по-често виждам по салоните мъже да си оправят веждите и да си оформят ноктите. И не, не са само такива за каквито си мислите! Истината е, че обществото налага нормите и пак то контролира границите на индивидуализма, защото нямаше да има такъв ако обществото не го позволява, по една или друга причина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кхъ-кхъ *прокашля се извинително*, аз защо ли съм останала с впечатлението, че огромна част от българите си избират личния лекар на абсолютно произволен принцип? Например да ти е близо до адреса. Останалите най-често се записват при някой, препоръчан им от родители/приятели/колеги. Първият ми личен лекар беше нормално изглеждащо деде и беше адски добър и свестен. Когато почина точно преди една назначена ми операция, се запознах с колежката му от неговия кабинет. Пак мноооого далеч от какъвто и да било еталон за хубост:) Но се оказа много печена и тя, издаде ми направление, докато още бях извън здравната каса и неизменно е на линия с адекватно лекарско поведение и приятно чувство за хумор. Препоръчах я на няколко души и те се записаха при нея. Забележете - НЕ заради красотата й, а защото е препоръчана от приятел, който има опит с нея. Честно казано не си представям при избор на личен лекар "кандидатите" да се строят в редичка по бански а-ла "Мис Свят" и ние да си изберем най-хубавия, за да се грижи за ЗДРАВЕТО ни. Последното нещо, което бих избирала по външен вид, е лекар. Аре - освен ако не е пластичен хирург, при него това може да е признак за опит като пациент в сферата :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При тях понятията за срам са малко по-различни от западни мъже - не биха имали нищо против да носят couple тениски, червени или розови ризи, яркозелени панталони, вълнена шапка с пискюли и др. подобни. Опитайте се да накарете един български мъж да го направи и той веднага ще ви отвърне, че това е твърде ... Просто се опитайте! ;))))))

Въобще не се надявай!!! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейците са пълни с комплекси за малоценност, някои от тях са им набивани в главите от векове. Освен пластичните операции, някой виждал ли е корейка, която да не е на 15 см токове по всяко време на годината. За съжаление сериалите и к-попа дават изкривена представа за това как изглеждат обикновените корейци и корейки. Там са подбрани актьори и певци с очевидно "преработени" лица и тела. Най-добре е да се вглеждате в публиката по концертите или хората по улиците - веднага се забелязва, че повечето корейки (а и японки) са ниски, пълнички, трътлести, късокраки и кривокраки. :( Просто задължително е при запознанство с корейка е да й поискаш медицинския картон и снимки с 10 г. давност. B)

Мда, определено са комплексари, което най-вероятно се дължи на факта, че все някой ги е управлявал през повечето време. Иначе съм виждал много корейки да ходят по маратонки или кецове (т.е. да не са на токове), примерно? Мда, определено тези по сериалите нямат нищо общо с тези от реалността. Всички по сериалите и по видео клиповете са 99% "преработени". Има както ниски, така и много високи корейки и японки. Пълни не съм виждал много-много, особено японки. Има и късокраки. Голяма част от кривокраките японски са в определени области/местности на страната (и наистина е много грозно), не във всички.

 

Главната причина повечето корейци да не мязат много-много е, че навремето до доста късен етап е имало кръвосмешения, които са си казали думата. Предполагам повечето тук го знаят.

 

Според една колежка корейка около 50%+ от корейците си правят пластична операция. Това се дължи на 2 основни факта. 1-вият, разбира се, е, че не се харесват на външен вид. 2-рият е, че има голям тормоз на тези, които не си направят и нямат визия.

 

До сега не ми се е случвало да видя корейка, която да има нормално отворени очи (а не полу-затворени), която да не си е направила пластична операция.

 

Някой май беше споменал по-горе, но всички си приличат именно заради въпросната операция. Лесно може обаче да се познае дали някоя си е направила носа, примерно, тъй като става много по-дълъг заради някакво си нещо, което се слагало вътре. Не съм запознат с подробности.

 

Мъжете корейци по сериалите както и всякакви подобни идоли са доста женствени (с извинение леко мязат на гейове), но тези в действителност изглеждат доста по-нормално, според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече си обясних корейската мания по външния вид, след като изчетох тая тема, за което съм доста благодарна на всички участници в дискусията.

Знам, че не е въобще по темата, но...някой да може сега да ми обясни, за тенденцията в нашата мила родина. В смисъл защо в градския транспорт, в училище, по улиците и прочее...почти не мога да видя млади девойки, които да не са с изправени коси(или разни други експерименти с преса за коса), един тон грим и голи кръстове дори през зимата? Просто ми е любопитно при нас ли на какво се дължи "отричането" на нещо по-различно. Знам, някои ще кажат, няма такова нещо, тука всякакви различия се приема и прочее, но въобще не е така. Даже сред съучениците съм забелязала, че всеки казва, че било хубаво да си различен и уважавали различните, а същевременно се имитират взаимно непрекъснато и се подиграват на хората, които не го правят и имат свой стил. Пресен пример. През 2008-2009 в осми клас всички бяха в кафяви коси, Някъде по средата на на учебната година една девойка си боядиса косата руса, а до края същата учебна година вече всички останали девойки бяха руси. без майтап. През 2009-2010 учебна година все още я имаше русата тенденция, но друга госпожичка я наруши, като си направи зелени кичури ?! След нея половината госпожички си направиха въпросните зелени кичури (всъщност, трябвало да са сини, но явно нещото, с което са се омацали не притежавало толкова сини отенъци, колкото зелени). Та, удивени от въпросните зелени кичури, няколко ученички се въртяха около оригиналната девойка да я разпитат как е постигнала това чудо и след като им бе издадено тайната, няколко пъти бърках едната за другата. Следващата година и до сега модата е следната - черна права коса. Ама никакво отклонение, по никакъв повод! Нямаш ли черна права коса, значи не си от 11-12 а клас. А аз си мислих, че просто често се случва дружките да гледат една от друга, пък то не само те, а явно дори и останалите А като заговорихме да първо копиране на дружки... Първоначално едната дружка бе невзрачна мома, нямаше толкова хубаво тяло, като на приятелката си, нито си бе боядисвала косата. Ала след като й сатна дружка и освен, че имаше период, в който не идваше на у-ще само и само да ходи по фитнеси и разни такива (може би половината от времето си е прекарвала у тях, пазейки строги диети, знам ли), та се върна след месец-два-три, почти настигнала килограмите на приятелката си и познайте какво още - със същата черна коса, като нейната. Явно е уцелила цвета от раз. Та не само това, след като някак успя да отслабне незабавно започна да копира и стила на дружката си - вече двете като нищо биха могли да бъдат смятани за неразделни сестри. След като дори стилът тим на обличане е един и същ. Въобще е потресаващо да гледаш как нещо се изменя през годините и става точно копие на друго нещо. Да не говоря за другия вид стереотип, при който жените опитват тотално да заприличат на рокерите и хипитата, по които си падат(големите мъжкарани, "вижте бе, колко съм "от новото поколение", мислейки си, че са нещо свръхмодерно и ще са пример за новата мода в обществото. Мда, и при нас го има, даже да оспорите този факт, ще е напразно. И тук различните се тъпчат и то по доста просташки и инфантилен начин, и тук се подиграват всячески на онези, които не се вписват в колективния образ (не само, че не носят къси якенца, да им се вижда кръста и не си топират косите, ами и ако не ходят само по кръчми, барове дискотеки, не пушат, не пият и не се лигавят). Изобщо ние сме особено лоша нация, поне по моите виждания, особено в тоя аспект, че оставаме слепи за нашите недостатъци и все търсим такива у останалите нации. Не че има нещо лошо да критикуваш нещо, но щеше да е добре някой път да се вгледаме и в нашите всеобщи виждания за българското поведение спрямо "различните" и за българския стремеж да изглеждаш като останалите.

Та като краен извод, според мен всичко се свежда до самия индивид и това, което има в главата. Ако иска да бъде час от масата, за да бъде моментално приет от всички, то такъв ще бъде. Ако иска да се различава, ще се различава (освен ако някой не го принуди насилствено да прилича на другите, но това е честен случай) и т.н. За мен обаче няма понятие като "оригинален". За мен хората или си имат свой стил(което си идва от възприятията и принципите на самия човек) и си го следват, без да ги интересуват останалите(било то модни тенденции и т.н.); или копират все от някого по нещо; или си нямат работа и се чудят какво да измъдрят, правейки на интересни и много "оригинални". В нито единия тип няма нищо лошо, все пак си е въпрос на лични възприятия и в крайна сметка нищо не може да се направи, за да са доволни всички.

Ето и аз сега сигурно си нямам друга работа, че пиша този пост по никое време, който дори не е по темата, но нещо ме накара просто и аз да се изкажа. Съдба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината са модните тенденции и... чалга-индустрията :lol: А, и емо-течението влияе;) Пък и във всички времена и народи тинейджърите са се старали да се впишат в някаква имидж-група - просто още търсят себе си и така се чувстват по-спокойни, че не са сбъркали. Има и изключения от правилото разбира се. Обикновено именно те вкарват "нови моди", които общата маса лапва като нещо много оригинално и ги превръща неумолимо в нещо много изтъркано:)

 

Аз и като ученичка, и като студент, и след това винаги съм се мъкнала с хора, които имат по-неконвенционално мислене и изглеждат по съответния начин. Или в краен случай изглеждат просто практично и непретенциозно облечени/подстригани. За мен това са хора, които се спретват по определен начин, за да изкажат някаква своя позиция; или пък не смятат за нужно да се престарават, тъй като както те, така и околните са убедени в интелектуалната/моралната/професионалната им стойност. Ама аз като цяло не критикувах еднаквостта в обличането на корейците (споменах я само между другото), а това, че по оперативен път се превръщат в еднояйчни близнаци:) Този "парад на андроидите" малко ме шашка.

 

BTW, как можах да забравя да дам за пример и това видимо грозновато създание Ella, направило страшна роля в тайванското "Хана-кими" :) Мацката толкова усилено си ползва чара и лиготията, че чак дразни понякога. Прави си и музикална кариера и се снима като луда, а има лице като тенис-топка, ударен с ютия нос, малки скрити под дебели вежди очички и уста на сърдито сукалче;)

 

5911144i.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мне тендециите в модата и чалгата са си нещо отделно предпоставка да, но фактор не. Все пак ти си решаваш доколко мнението на останалите има значение за теб и дали си заслужава да направиш някакви промени за да се впишеш в дадена групичка. Всичко опира до борбата с комплексите и добре известната фраза - Vanitas vanitatum et omnia vanitas. Истината е че няма човек който да е напълно доволен от себе си освен може би оня господин Нарцис от един известен мит и всеки е свободен да избере на кого да прилича като външност и поведение. Няма такова нещо като 100% оригинална личност всеки има някакъв модел, който следва. Всъщност за кво е тая тема изобщо не мога да разбера? И аз съм против пластичната хирургия въпреки, че дава наистина добри резултати в някои от случаите, но има и доста мои любими актриси и певици, които си бяха по-добре преди да легнат под ножа - типичен пример е Eugene ако разглеждаме в часност корейците обаче никога няма да седна да правя теми чак и да се тюхкам ама що така ама що иначе. А още в първият пост...

 

На мен ми се струва малко кофти от гледна точка на личностното развитие хората да не се научават да използват чара си + природните си дадености, а да се шлайфат сами по определен шаблон за красота.

 

 

Откъде на къде правейки си пластична операция не можеш да използваш чара и природните си дадености и какво би трябвало да значи това "да ги използваш"?! За какво да ги използваш? Уста, нос, уши, сланина, цици и т.н. мисля че преди и след операциите биха се използвали с едно и също предназначение без това да уврежда чара ви още повече да ви лишава от него всъщност идеята е точно обратното просто при някои промяната се получава при други не. А колкото до шаблона ако сите мязат на Шин Мин А примерно нямам нищо против да ида на екскурзия в Корея. <3 Освен това тея снимки по-горе са доста добре подбрани явно в някой жълт вестник или сайт някой е решил да се погъбарка за сметка на корейчетата и вие сте му се вързали на гайдата фу-фу-фу. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ааа, Шин Мин А си има доста характерна физиономия:) И дано не я изтъркат подражатели...

 

Не съм подбирала специално снимките, просто това явно е стандартният фейс, изпълняван от корейските хирурзи:) Или може би най-търсеният от пациентите. Ако поровиш за пластични операции в Корея, все такива ще намериш. И това е тенденцията, с която се заяждам - тези еднакви лица, които се снимат най-често в лек полуанфас с празен поглед под очната линия. Ако се снимаха с щастлива усмивка или вик "йесс", изписан на устичката, нямаше да ми изглеждат като пластмасови ледени принцеси. Прав си за чара, че уж не би трябвало да се губи, ама аз лично след като си оправя някакъв недостатък на лицето не бих се изтъпанила с най-гипсираното възможно изражение и най-плътния възможен грим (като мацката от клипчето), ами бих си пробвала с огромна радост мимиките, които това лице може да изрази. В случая мимиките (или липсата на такива) са също толкова шаблонни, колкото и натъманените черти. Не е самата хирургична намеса проблемът, ами масовата психологическа нужда на хората да опрат до нея, за да се чувстват "нормални". Все едно ако по природа си супер срамежлив и те е шубе да се усмихнеш, да си купиш маска с усмивка и да я покажеш на хората. Някакъв вид бягство от проблема е, а като се превърне и в масова психоза не знам колко по-дълбоки комплекси може да вкорени у населението. Примерно ако красотата като цяло започне да се асоциира изключително с наличие на пари? Или пък бизнес-имиджът да задължава хората да се тунинговат задължително?

 

Впрочем ако се върнем на Шин Мин А, корейски пластичен хирург изглежда би препоръчал на мацките доста по-тесен нос и... никога не би се научил да прави тръпчинки :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ша ма извинявате, ама ако имате моята коса и вие ше си я изправяте нон стоп.

 

Йобото го каза най-добре. Манията по красотата е всеобща и вселенска, във всяко по-развито общество е така. На Запад, тук...навсякъде искаме да сме красиви, за да се впишем, но при корейците за мен ужасът идва не просто от идеята, че трябва да си красив, а че има точни мерки и указания, по които се съди за красотата ти. Малко лице с малко носле, големи очи, бяла кожа, тънка талия, Няма как, ако не притежаваш нещо от тези неща да си красив, имаш ли дефект- трябва да се оправи. И не, както на теб ти е угодно, а както трябва...За мен едни от най-красивите корейки са точно тези, които там се считат за посредствено изглеждащи в най-добрия случай,а онези които не мога да различа са символ на красота.

Аз не намирам нищо странно щом можеш да си купуваш козметика, за да се разкрасяваш, да си купиш и нов нос, който ти носи постоянно удовлетворение. Само не приемам да нямаш право да избереш новия си нос. Колкото и да са шлифовани айдълите, за мен много от предаванията за показателни за манталитета на корейците. Всеки има един и същ идеал за това какво е красиво и то не е по сценарий. да не говорим, че точно айдълите са тези, които са представителната извадка. Те са тези, на които всички искат да приличат(не ги персонифицирам) и за мен е плашещо, когато онази маса променила се според този модел е готова да го остаркизира, заради малкото промени във вида му...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не се лъжем, малко са хората, които харесват всичко по себе си...няма лошо ако имаш възможност да го поправиш. Друго ме притеснява мене в тази мания...първо всяко лягане под ножа крие рискове, колкото и да разправят, че са рутинни процедури. Историята познава много такива ...с нежелан край. Второто хората се оформят в пубертета, как може деца, които още не знаят, на какво ще замязат да ходят да се префасонират. Тия родители нямат ли...или ти са същите овце...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Попаднах на този сайт и продължавам да се чудя - за някои бих разбрала защо са го направили, за други ми е напълно необяснимо. Изчезва естествената азиатска красота...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре сериозно хора.. Ако не си правиха операции и изглеждаха "натурално" щяхте ли да започнете да гледате филми, да слушате музиката им? Съмнявам се.. Хора, това е реалността..

 

Вижте какви биха били сериалчетата без "клъцни срежи"

 

 

 

 

Представям ви - a love to kill :es: :es: :es:

 

40cdd42c8050a79cc3f4ac78789e8763_web.jpg

 

 

В главните роли -

 

Rain Bi

 

tumblr_mdggvlgNw81rddbxfo2_250.jpg

 

Shin Min Ah

 

tumblr_mdx7b9Jjmf1rddbxfo1_250.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...