Jump to content

Recommended Posts

BOSS

spacer.png

Жанр: детективска комедия
Епизоди: 11
Рейтинг: 17.0 (Kanto)
Излъчван по: Fuji TV
Период на излъчване: 16 април - 25 юни 2009

Участват:
Amami Yuki като Osawa Eriko
Takenouchi Yutaka като Nodate Shinjiro
Tamayama Tetsuji като Katagiri Takuma
Toda Erika като Kimoto Mami
Mizobata Junpei като Hanagata Ippei
Kichise Michiko като Narahashi Reiko

Hasegawa Hiroki като Akio Kawano

Takayuki Yamada (епизоди 4 и 5)

 Miura Ryosuke (епизоди 4 и 5)

Shida Mirai (епизод 6)

Ishigaki Yuma (епизоди 10 и 11)

Sorimachi Takashi (епизоди 10 и 11)

Резюме: Осава Ерико е красива и амбициозна жена, която се завръща от обучение в Щатите и е назначена за шеф на новосформирано детективско звено за борба с жестоки престъпления. Назначението й в Щатите е било вид понижение, защото кариерата й е била разрушена заради мъж. Защо тогава й възлагат така изненадващо тази длъжност? Оказва се, че екипът, който трябва да ръководи, се състои от талантливи детективи, но всеки от тях има специфичен проблем или недостатък, който ги превръща в един вид "черна овца" в управлението и тя е принудена да намери начин как да накара тези хора да работят заедно.

 

Награди: Най-добра драма, най-добра актриса, най-добър актьор в поддържаща роля, най-добра режисура

 

С английски субтитри: тук


С български субтитри: :subs: тук и тук

 

Онлайн с български субтитри: :subs: тук

 :essub:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаааааааааааааааам. Драмата е наистина изключително добра, макар заради грешка във 4сторинга да съм зациклила без 10 и 11 епизод.

 

Amami Yuki за пореден път ми възвърна възхищението към застаряващите японски жени...изглеждаше превъзходно, игра много убедително и беше разкошна във всяко едно отношение.

 

Takenouchi Yutaka беше толкова чаровен като задкулисния шеф и плейбой, а когато организираше напиванията нямаше равен.

 

Toda Erika за пореден път доказа таланта и претенциите си за едно от челните места в японското кино. Наистина много добра роля.

 

Tamayama Tetsuji беше разкошен. В костюма, с прическата, с фобията си и красотата си, а също и с поддържащата, но много добра роля, която направи. На фона на всички чудаци в екипа бе някак много уравновесяващ.

 

Гостуваха и много други мои любимци като Yamada Takayuki с много мрачна и добра роля, а и Ishigaki Yuma, до който още не съмс тигнала.

 

Случаите са интересни, екипа е забавен, има интрига до последно...наистина разкош.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо изгледах драмата и много ми хареса! Героите са големи симпатяги, особено Осава Ерико. Допадна ми че хем е весело сериалче, хем случаите са интересни и заплетени. На моменти все едно гледах "От местопрестъплението", но в японси вариант. Чак ме е яд че свърши, още ми се гледаше! Сега ще стискам палци за втори сезон

Много се зарадвах като видях че се очакват субтитри. Тия дни все зарибявах майка ми за сериала. Тя си пада по кримки, но ще трябва да почака българските субове. Спорна работа на преводачите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саундтрака на сериала в необичайно за мен изпълнение. Кимура с визиата от "Господин Мозък" пее песента от конкурентния сериал.

 

http://www.youtube.com/watch?v=9Vzp46SF7T8&feature=player_embedded

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-добрият японски криминален сериал!

Поне според мен! Прилича малко на американските.

Почитателите на такива сериали ще го харесат със сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм аз пък не съм впечатлен. Всичко изглежда като на игра т.е несериозност в действията.Донякаде слабо показани емоций ,което пък говори за не добрата игра на актиьорите.Критерийте ми в този жанр са сериозни ,затова и съм толкова критичен.

Преди няколко дена гледах руски криминален сериал( от 10 -на епизода) ,разликата е феноменална.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

изгледах сериалчето и страшно много ми хареса.Героите бяха невероятно забавни -всеки с номерата си.Тода Ерика сташна поспаланка, мацката от Liar Game с тия крака.... дядото дето се си забравяше чантата и съветника дето се тича след момичетата.Доста интересни случеии понякога нещата така се преобращаха, че оставах с отворена уста.Много ме кефеше номера със снимката.Само малко не ми харесваще, че в началото показваха убиеца и като го видиш тръпката и напрежението малко ти изчезват ама после нещата ставахе доста сложни и все пак ми беще много интересно.

Любимита ми серия беше с ученичката дето супер много ги разиграваше и накрая я хванаха по супер абсурден начин такова нещо до сега не бях виждала.А любимия ми момент мисля началото на девета серия когато обядваха.

Заслужава си гледането

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А тази драмичка е страхотна. Не съм се смял на драма така от много дълго време. Хем сериозна, хем забавна. Пък онзи като каза "дъска" направо ме уби. . Остави много добри впечатления актрисата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най- готиния японски сериал който съм гледала до сега (не че съм гледала много но засега води )

Сууууууууууууууупер забавен и случаите бяха доста интересни и последните 2 епизода бяха убиец

Takenouchi Yutaka и Tamayama Tetsuji ги гледам за първи път и определено ще прегледам и други сериали с тях бяха много добри. Събиранията на Нодате-сан разбиваха и как постоянно гонеше жените .....

Toda Erika и любимата ми Kichise Michiko бяха също много добри както винаги!

Нямам думи просто колко ми беше забавен изгледах го на един дъх силно се надявам да има 2 сезон ако някой знае дали ще има моля да каже

Браво на преводачите за труда

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, Вторият сезон е потвърден. Екипът ще бъде пълен.

Шефката се задава с нова сила. Върнала се е от почивката, на която замина и сега ще стане страшно. Питам се, как ще се отрази тук предходната роля на Ерика?

1e4cda42fd628286.JPG

78c3c32cb7e221ad.JPG

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал, всички от екипа са уникални образи, много смях падна с тях. И случаите, които разрешваха бяха интересни. Смело ще свалям и вторият сезон, надявам се да е също толкова добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последният епизод много ме забавлява с хилядите си обрати. :D Добре че направиха още един за финал, че иначе щеше да свърши много стандартно. Присъединявам се към горните мнения, сериала наистина беше забавен. :) Някои случаи бяха много интересни, други малко наивни (по японски) Но това което правеше сериала, беше точно екипа от толкова различни един от друг интересни персонажи.

 

Ako го сравня с Unfair, който е доста подобен - пак имаше независима жена детектив, която гради кариера и най-добрата. :P Японците явно си падат по такива теми... както и да е. Исках да кажа само, че много се радвам, че в BOSS нямаше тайна организация, която е пуснала корени навсякъде - в полицията, в правителството и т.н. Малко ми беше писнало от тези неща и се радвам, че във всеки епизод имаше отделен случай.

 

Накрая пак се опитаха да вкарат някаква терористична огранизация, ама се получи малко като гавра с този тип сюжети. Абе вобще в момента със съм широка усмивка на лице и в добро настроение. С удоволствие ще погледна по късно и вторият сезон. :)

 

 

 

 

П.П. Главният проблем на японските сериали е в това, че първите 5-6 епизода въвеждат-представят героите, а това е горе-долу половината сериал. После още няколко случая, един двоен епизод за финал и край. Трябваше да вкарат повече епизоди, като този с ученичката, дето се правеше на много умна или oнзи с нападнатите модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BOSS и както винаги Тода Ерика, ролята може и да е мързелива, но и много умна!

Мога спокойно да кажа, че това е любимият ми сериал! Знам, че има вече и BOSS 2, но нещо не е преведен още, затова ще поизчакам и с удоволствие ще си го дръпна и задължително ще благодаря на преводачите! :):kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми доста добро сериалче бих казал.

Атмосферата в BOSS е много специфична. Кара те да не отлепяш поглед от екрана и да се впуснеш в криминалните "приключения" на отряда на Осава Ерико.

Всеки герой си имаше своя собствен и уникален характер и във всеки един от тях намираш нещо, което да ти хареса и моментално всички от групичката ти стават фаворити.

Криминалните случки на някои места бяха предвидими, но на други беше доста заплетено и добре измислено. Бих казал, че в повечето случаи сериалът ме държа в напрежение и почти винаги бях в неведение как и по какъв начин ще разрешат даден случай.

Във всяка серия отгатваха по малко за личния живот на Осава Ерико. Това беше добър подход.

 

Та сега към втори сезон и да видим какво ще се случи по-нататък.

Силно препоръчвам, ако харесвате такъв тип сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...