Jump to content

Tatta Hitotsu no Koi / Just One Love (2006)


Recommended Posts

Сериалчето е хубаво . По много интересен начин беше представено тяхното социално неравенство : когато тя погледна от стаята си на 48 етаж / май беше там :rolleyes: / надолу към неговата работилница на дока , тя чиста и спретната , а той - целия омазан в масло ...

Много ми хареса и впечатли това , че се бореха да останат заедно почти до края ... ама края ме разочарова - много на бързо стана всичко :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам Каменаши, хареса ми и сериалът. Наистина на него си му отива да играе такива роли, а като цяло историята на сериала е една от често срещаните, но затова пък не мога да не кажа, че беше интересен, докато го гледах. Хареса ми взаимотношението на Нао с брат й, че той би направил всичко за нея. А когато на края се видяха, двамата с Каменаши, след години и тя беше с годеникът си чак ми стана гадно за Каме, въпреки че е само сериал. Добре си изиграха ролите и двамата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса сериала, Каме просто блестеше. Накрая свърши много смешно, актрисата си забрави багажа и почнаха да гонят автобуса. С четири думи, не е за изпускане. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е най-любимата ми драма! Грабна ме с това, че не е нещо претруфено с много украска. Главните герои бяха толкова естествено изиграти от Харука Аясе и Каменаши Казуя, че просто няма как да не ти хареса. Имаше и сълзи, имаше и весели моменти. Но както е написано по-горе... Това е история за двама души, които просто се срещат и се обичат. Без излишни драматизми и разтягане на локуми... Реална драма! Пресъздадена по много красив начин. Каста също беше много добре подбран. (Освен Каме и Харука Аясе, Тода Ерика....)

Умирам си от желание Харука и Каме да имат нов общ проект, но едва ли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пък сериалът беше доста скучен...Не ми беше изобщо интересен, даже от последните 2-3 епизода повечето сцени ги прескачах...Въпреки че страшно много харесвам Каменаши и точно заради него го почнах, не успя да ме грабне....За мен този сериал беше губене на време...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме трогна историята!През цялото време обаче си мислех,че края ще е гаден и мнооого ревах.Не свърши зле,но все пак остави в мен някакво тъжно чувство,защото чувствах историята близко до сърцето си..някакси ми върна болката от края на моята първа и единствена за сега любов...Много дълбоко ще трогне всички романтици! И Каме е невероятен естествено <3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. Не съм фен на Казуя, но в тази си роля ме спечели. Много добре се справи. Аясе вече ми е любимка. Двамата ни разкриха една красива любовна история, лишена от баналности и клишета. От самото начало се чудих как ще свърши, щастливо или тъжно... Не останах разочарована. Препоръчвам го горещо на все още негледалите го.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса! Историята беше трогваща и поднесена без излишно преигравене, много реалистично и с добра игра на актъорите :) И на мен ми се стори, че краят беше малко претрупан, но поне завърши обнадеждаващо :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава драмичка :rolleyes: Хирото е много хубавичък :wub: и Нао също ми харесва. Ами то, всички актьори бяха готини и сюжета е хубав, така че, който се чуди дали да гледа сериалчето, да знае, че е много хубаво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е просто невероятна. Сюжета ни е доста познат някои го сравняват с Титаник, други с Ромео и Жулиета... но според мен си беше една житейска история за единствената и истинска любов.

Беше много интересно да видим през какви трудности трябваше да преминат Нао и Хирото, за да запазят любовта си. Ако сте любители на романтичните драми задължително трябва да гледате тази :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал за първата истинска любов. Историята се разказва от главния герой и това придава един драматичен привкус и леко преувеличаване на създадената ситуация на социално неравенство между героите. С развитие на драмата става ясно, че самата среща между такъв тип социални персонажи е необичайна, а любов между тях е нещо почти невъзможно. Но когато се случи може да се превърне и в нещо приказно.

Тази драма в един момент силно ме трогна. Видях познати моменти от моя любовна история, когато чувствата надделяват над разума. Всичко което се случва с теб е като за последно, сякаш живота започва сега и приключва с края на тази любов.

Но истината е, че животът хубав или не чак толкова хубав продължава. Ако любовта е взаимна и силна, то тя ще се съхрани през годините и ще се превърне в нещо трайно и още по-прекрасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал! Много ми хареса. Нямаше мелодраматични задълбавания (по корейски) нито клишета и така типичните за японските филми преигравания.

 

Отначало главният герой много ми разваляще идеята че е човек затънал в работа и грижи всеки път като му видех грижливо изскубаните вежди, но с времето му свикнах и спря да ми изглежда толкова "гействен". Иначе играта му беше наистина на ниво.

 

Мацката беше страшна. Наистина перфектно пресъздаде образа на това импулсивно и гледащо на света с широко отворени очи като на дете момиче.

 

Саундтрака също много ми хареса и придаваше много чувство на някои сцени.

 

 

Сцената при която на фона на тая нежна песен той се биеше да я спасява беше уникална.

 

 

Това ми е първият японски сериал от този тип, романтичен но сериозен и без лигавни и преигравания, и много ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса хич да не е. Беше една хубава човешка история подплатена с прекрасна плеяда от актьори, жалко само че историята покрай героинята на Ерика дерейлира малко

въпреки че останах доволен, че не свърши с онова двубуквие Ко. просто не си отиваха като двойка и по-успешно би станало ако я бяха препратили към Аюта

. Не знам защо правите паралели с разни Титаници - нищо общо. И като сюжет и като съдба на героите не си приличаха с тези от филма на Джеймс Камерън само дето както каза един потребител по-горе тя е богата той беден. Да не говорим, че ако Каменаши приличаше и малко на възпълното мекотело Леонардо ди Каприо щях да съм изтрил първия епизод само докато му видех г-образната физиономийка. Аясе съм я гледал също като Ерика в доста сериали и винаги ми е правела добро впечатление сега също не беше по-различно. Хареса ми прямотата на героинята й и това че казваше това което чувства директно без да увърта много много - нещо нетипично за азиатските филмови персонажи. Обикновенно нещата протичат по както съм отбелязвал вече дотегналото ми в тези сериали "аз се правя че не те харесвам - ти се сещай", но тук нещата се развиха сравнително бързо и акцента се премести от спойката между двамата герои върху борбата за любовта им срещу предразсъдъците на заблудените им роднини. А онова оранжевото същество дето го взеха от лунапарка ми е чудно как го виждаха от толкова далече дори и като се има предвид, че в битовата кооперация на госпожицата съседите доста удобно бяха загасили светлините около нейната тераса, но пък може и да са си лягали с кокошките или да е нямало наематели в съседство.

 

Евала давам и на кандидат жениха дето остана на сухо. За ралика от други такива персонажи човека като разбра, че наша Нао обича друг най-културно я освободи от задължението и дори пое отговорноста да се обяснява на баща й.

 

Друго което се чудя е дали героинята на Ерика Тода в Liar Game по някаква случайност е кръстена съответно на фамилията и името на двамата главни герои тука - Канзаки Нао... :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много реален и добър сериал. Много му се чудих дали да го гледам, че си падам повече по комедиите, а не толкова по драмите, но определено си заслужава. А и Kamenashi Kazuya ми е един от любимите актьори :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е страхотен, две мнения няма по въпроса. Много ми хареса. Издирвам песента в края на сериите. Някой да знае коя е или от къде да я намеря? Много ще съм благодарна за помощта. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хех, Каме и Коки, драмата си я бива, много ми хареса!

Но нещо е много сапунчеста, но я гледах само, заради Каме и Коки и съм доволна! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е много готин и интересен, но е малко тъжен, се пак останах доволна :yes: . В сериала Каме и Коки са направо жестоки, толкова готини :wub: :wub: :wub: !

Хареса ми, когато Каме и момичето му, всяка година на Коледа, трябваше да си пращат знаци, беше толкова романтично!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някак си не ми влезе под кожата този сериал, На пети епизод съм, и след 

лошия поглед на бандита, който разбра, че нашето момиче е богато,

вече ми е ясно и как ще се развие нататък. Скучен ми е, а актьорите са ми леко противни. Разделяме се с добри чувства :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...