Jump to content

Yamato Nadeshiko Shichi Henge (2010)


Recommended Posts

НАЙ–ГОЛЯМАТА БОЗА дето съм виждал заклевам се! НЯМА толкова тъп, повърхностен, безинтересен, нелеп, лигав и нелогичен сериал...не ми се продължава с прилагателните понеже ще отиде на есе работата. Толкова не съм бил възмутен от времето когато Къци Вапцаров разказваше вицове в "Риск печели риск губи" ...огромно "благодаря" към създателите на тази манга и будалите дето са решили да я пресъздадат по този начин и с тези герои във въпросният сериал, че ми припомниха това отдавна забравено чувство да гледаш в празното пространство и да съжаляваш горчиво и да се разкайваш за изгубеното си пред екрана време - в конкретният случай 60 минути. Гледал съм много анимета и тв поредици правени по манга, виждал съм както много успешни така и разочароващи идеи, но просто това е дъното! Като гледам коментарите виждам че повечето го определят като комедия което би трябвало да предполага нелепости в името на хумора обаче мен още на първият епизод ми се прирева чак от цялата каша в историята.

 

Значи какво имаме - 4 смехорана дето уж трябва да го раздават богати и красиви оказва се обаче, че "богаташчетата" не могат да си платят наема на замъка, което и е основната дилема за да крета сюжета. Единия го обарваха по задника докато работеше в ресторант и на стоеж...(.WTF!!!), някакъв прегръщаше плюшено мече почти постоянно айде това захранка за тинейджърките ама на мен ми идеше да се пресегна през екрана и да му лепна един шамар, добре че поне другите двама бяха по-нормални. Ама пак като сложиха перуките и роклите в ресторанта някак си всичко си дойде на място и за момент заприличаха на това за което си ги мислех още като ги видях в началото. И стигнахме до качуларката - въпросната главна героиня дето трябва уж да я разкрасяват щото имала лицеви комплекси само дето тва с бритона беше супер смешно, а самата актриса някак си не и се връзваше ролята на човек който му трябват каквито и да е промени за да изглежда по-добре (мога да дам много примери за по-удачен избор на актриса за такава роля) и видиш ли разкарава ковчег и скелети със себе си както и една камара окултистки принадлежности сякаш е дошла от онова село направо с камион за всичкия багаж, а това крехко и ранимо създание как само късаше въжета все едно е закоравял боцман при вида на шише ямайски ром на някой търговски кораб...е манга манга ама дори и там има някаква логика макар и с фантастични елементи.

 

И преди съм трил така безперспективни сериали ама поне малко ми е било интересно как са щели да се развият нещата само че този си замина със скоростта на светлината в коша и нито искам да знам какво става нататък нито да си спомням за това недоразумение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо-хо-хо Каме в драмата явно доста време му отне да промени момичето и да завладее сърцето й! Но накрая като му изиграха неговия сън имах чувството, че ще се стопи от сълзи! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален сериал, просто един от най- добрите, които съм гледала! Толкова завладяващ и същевременно толкова истински, има наистина доста верни неща от цялата работа! А песента към сериала е просто уникат- Love Yourself (има наистина смислен текст), толкова ми харесва!

Самите актьори, толкова добри в работата си, че като си говорят репликите имаш усещането, че все едно ти го казват наистина! БРАВО! То играта е ок, самата история също е добра, а самия сериал е върха, има толкова смешни моменти, а от друга страна толкова тъжни, но има и моменти, които направо ме изцепиха, толкова бяха добри, че просто нямам думи...

Та така, то самата история е

 

за четирима красавци, които живеят в дворец( буквално казано, толкова огромна къща). Те живеят заедно и за момичетата това им се струва "РАЙ"! Но както винаги и хубавото си е скъпо, те трябва да плащат наем(ако искат нещо, то не се дава така просто от благотворителност ;) )За някои наема е евтин, за други НЕ(както за Каме - Такано Кьохей, както се казва в сериала), той трябва да работи, за да си плати наема, но заради красивото си лице и пощурялите момичета(меко казано), той винаги напуска работа или го уволняват, заради суматохата, която причинява!

Те живеят в дома на хазяйката си, която има и син(толкова сладък и малък), но понеже тя често отсъства( понеже търси любовта на живота си ), сина й остава сам с момчетата! Синът й се казва Такеру и е доста умен за възрастта си :lol: ! Такеру има братовчедка, на име Сунако- чан, тя е израснала в Хокайдо и е малко особена(откакто едно момче я нарича грозна е обсебена към черепи, скелети, филми с много кръв, както се казват филми на ужасите :o ), а и за малко да забрава тя е Хикикомори, което е затворено в себе си ! Тя трябва да живее с момчетата вместо хазяйката им, но тя им е приготвила малка изненада(или по- точно ГОЛЯМА задача- трябва да превърнат племенницата й- Сунако- чан в перфектната дама, което се оказва доста трудно)!!!!

Идва и любимите ми моменти : В старанието си да я направят дама се забъркват в доста и различни неприятности( в зaмяна няма да плащат наем, готино А :P )!

А тя - Сунако- чан им готви и върши домакинската работа( тя има и малък проблем- като види нещо красиво, като лицата на момчетата, това я ослепява, така да се каже), доста пъти е удряла главата на Каме !!! Не знам, как не е получил някоя синка или как не е получил сътресение :(:D . ООО да има и още, когато някой я нарече грозна, тя напълно полудява( смисъл- получава сили от светкавиците, така става по- силна и може да се бие( това й помага в някои моменти), дори така може да победи дори и момчетата :lol: :lol: :lol: ). Абе какво да ви говоря, трябва да има и малко работа с компа ;) .

НО леля й (тоест хазяйката) в старанието си да й помогне да стане дама, прави доста голяма грешка- почти я омъжва за полудял дядка :blink: и за малко това да стане, но Сунако има малко късмет и Кьохей, който да й помогне!!!

В сериала има толкова забавни моменти, толкова се смях, че наще си помислиха, че ми става нещо :lol: :lol: :lol: .

Момчетата имат среща с призрак(жена), един от четиримата има проблеми с майка си, друг с баща си, трети с приятелката си, а четвъртия с бъдещата си жена ...

От толкова много проблеми, дали ще успеят да направят Сунако- чан дама, дали ще има нещо между Сунако и някои от момчетата, дали всичко ще се нареди или не?, ще разберете само, ако гледате сериала!

 

Не искам да разказвам целия сериал, затова ще спра до тук ;) ( дано сериала ви хареса)

Приятно гледане ! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не честно по-странен японски сериал не бях гледала. Смях се от сърце на странностите, просто хахах мога да кажа, че го догледах, за да се забавлявам. Тази Сунако няма равна, актрисата добре я играеше.

А това за гилотината на Мария Антоанета ме разби тотално..... Да станеш толкоз откачен, само защото някой ти е казал, че си грозен е доста фантазия. И главният Каменаши, хах егати красавеца, който всички преследват, че е готин, готин е наистина спор няма, ама чак пък толкоз, че и майка му да не го гледа, че всички момичета да се редят на опашка пред къщата му направо хах.

Аз мога да кажа, че сериалът изключително много ме забавлява :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До известна степен ми приличаше на BBF, може би заради четирите красиви момчета и момичето – аутсайдер, а може и заради духа на филма. Хареса ми приятелството между всички в замъка и това как си помагаха в тежки моменти. Актьорите са симпатяги и се справиха добре, съобразно режисьорското виждане, но то не ми допадна. Преекспонирането на образа на Сунако ме подразни, отвратителния тенекеглас, който трябваше да изкара и тия викове и крясъци при говор бяха крайно отблъсващи. И изобщо в някои японски филми това ме отблъсква - залитането в крайностите, като камикадзета се държат дори и в обикновени житейски ситуации. Времето ми се раздвояваше между опити да се опитвам да не обръщам внимание на лаещия говор и хубавата история. А иначе главните много ми допаднаха, много красиви и играха добре. Много сладък и малкия Такеру, дето всичко разбираше и беше отговорен колкото за дузина мъже. Имаше и една много хубава песен, май на Каттун. Все пак не съжалявам, че го гледах, имаше доста хубави моменти. Благодаря много за бгсубтитрите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:tongue::slap:сладко и забавно и шантаво хареса ми ....гледала съм го отдавна сега пак го свалих да се по кискам на припадаците и възклицанията 'ослепително'

Off Topic
Off Topic

:tongue:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един много приятен сериал за любовта и страха от нея.

Освен Сунако-чан всеки един от четиримата има своите страхове,и в сериала показват как всеки се справя с това.Сериала е за романтици.

Благодаря за превода и бъдете живи и здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, ukio написа:

Вече рядко се случва някой да изрови от прахта стара дорама. Има много такива, правени през годините. 

Аз винаги попадам случайно на тях,но не съжалявам.Наистина беше много забавен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...