Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Orange Days


Година: 2004
Държава: Япония
Жанр: Романтика
Продължителност: 11 серии по 46 минути
Дата на излъчване: 11.04.2004 до 20.06.2004
Субтитри: Английски

Участват:
Tsumabuki Satoshi, Shibasaki Kou, Narimiya Hiroki, Shiraishi Miho, Eita, Yamada Yu, Konishi Manami, Ueno Juri, Kohinata Fumiyo, Fubuki Jun, Kashiwabara Takashi, Sawamura Ikki, Nagai Masaru, Sato Eriko, Matsuda Satoshi, Tanaka Kei, Matsumoto Jun, Baba Toru


Описание:
Kai Yuuki – студент, учещ психология и социална сигурност. Той мечтае да помага на хората. Kai е последна година и търси постоянна работа.
Веднъж в университетската гарадина вижда момиче свирещо на цигулка. Очорован и подарява портокала който държи в ръка. По късно Kai разбира, че момичето е загубило слуха си и общува на езика на знаците. А езика на глухонемите влиза в изучаваните предмети от Kai …
Освен това във филма се разказва, как младите хора търсят мястото си в живота.
Последните години в университета са последните години на детството. Вече не си дете, но не си и възрастен. Героите наричат компанията си Портокалово общество, (портокала – един от основните символи на сериала, сладко-горчивите дни на отиващото си детство) започват да водят дневник, където записват най-запомнящите се събития и мисли от последната година в университета...

Наградите на филма:
41st Television Drama Academy Awards: Best Actor: Tsumabuki Satoshi
41st Television Drama Academy Awards: Best Scriptwriter: Kitagawa Eriko
41st Television Drama Academy Awards: Best Director: Shono Jiro
41st Television Drama Academy Awards: Best Cast
41st Television Drama Academy Awards: Best Theme Song
41st Television Drama Academy Awards: Best Opening

Сваляне:
С руски субтитри
С английски субтитри
Онлайн

Личен коментар: Филма е великолепен. Докато се усетя вече бях на 4еп.
Това задължително трябва да се види на български. Изключително смислен и позитивен. За мен беше точния филм в точното настроение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал за приятелство и любов между студенти. Главните герои са големи симпатяги, особено Сатоши :wub: Хареса ми идеята за общуването с езика на знаците, евала на мацката - страхотно се справи без изобщо да говори в целия сериал, но толкова емоционално жестикулираше, че всяка емоция й беше ясна за зрителя. Голяма роля на Kou Shibasaki! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер позитивен и зарибяващ сериал, без тежки моменти. Напълно подходящ за отмора през летните вечери. Актьорите са големи сладури, всеки си изигра перфектно ролята. Гледа се на един дъх :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал. Казвам го, макар да се повтарям с горните мнения.

Японци, класическа музика, страхотно пресъздадена човешка история, малко драма, но повече романтика. Какво друго му трябва на човек, когато навън е мрачно и студено? :P

 

Специален поздрав за daneto:

 

 

Ще ви е странно ли, ако кажа, че езика на знаците ми "звучеше" толкова красиво и елегантно? На мен самата ми звучи доста странно това, което казвам, но актьорите бяха толкова грациозни в движенията си.

 

p.p. И да се включа пак с нещо. Видях, че сценаристката е същата на "Tatta Hitotsu no Koi", както и на "Postman of Heaven" с Херо. Явно съвсем скоро ще трябва хвърля едно око на първия, а защо не и на другите й неща? Явно ми импонира.

За който е интересно инфо за сценаристката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го с огромно удоволствие. Прекрасен филм, в който чрез младите хора между юношеството и съзряването са пресъздадени социално значими проблеми, които са актуални във всяко крайче на нашата планета. Единственото, което силно ме тормозеше бяха безумните руски субтитри и това ме навежда на мисълта да започна да правя преводи от руски. Сигурно не е лесно, но като гледам какви прекрасни филми стоят не преведени, просто ме засърбяват ръцете. Ако можех и време да намеря...................................... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

jdv1430990946v.jpg

 

Коу Шибасаки!!! Тая жена все повече и повече ме изумява, каквото и да съм казал досега за нея пак малко ще е...Дай й да държи някакъв плод, било то ябълка или портокал, сложи я в някаква ситуация с трудни за героинята й обстоятелства и можеш да се облегнеш спокойно за да наблюдаваш хубава драма! Звучи просто нали?
Сега разбирам как успя да изиграе цяла една серия без да отрони и дума в Marumaru tsuma и пак да пресъздаде всички емоции бушуващи в героинята й. Но това е било детска игра в сравнение с това, което видях тук и то в продукция принадлежаща на далечната 2004-та! По автентична, симпатична и живописна глухоняма в тв драма сигурно вече едва ли ще мога да си представя, а тази роля макар и без нито един издекламиран ред далеч не е за всеки. Лесно е да кажеш някакво изречение заредено със смисъл и емоция тъй като дори и да не се справиш особено добре самата реплика в една добре направена сцена подпомага зрителя за по добро възприемане на персонажа ти, но съвсем друго е само с лицеви изражения и мимики да пресъздадеш това, което гледащият чете като субтитри на екрана и пак да ти се получи. Е при нея се получаваше и то повече от добре! Други герои тук също използваха езика на знаците за да комуникират с тази героиня, но при никой не беше така изразително дори и когато подплатяваха действията си с реплики. Наистина се радвам много, че изгледах тази драма и като цяло, че съм фен на този раздел. Нищо чудно, че е обрала толкова награди включително за сценарий. Но Коу не е коня дето сам тегли каручката..останалият каст е просто повече от чудесен, а Сатоши съвсем заслужено е получил наградата си за най добра мъжка роля. Голямата въпросителна е.. защо Коу е с празни ръце след такава роля? С цялото ми новооткрито уважение към Сатоши ама колежката му и героинята й Сае бяха и технически и идейно над него...жива несправедливост!
Но както и да е..като цяло добре изградена и увлектателна драма, не и стига обаче нещо да е един малък шедьовър. Може би трябваше да изтискат повече от второстепенните герои или да увеличат амплитудата във взаимоотношенията на Кай и Сае тъй като нямаше кой знае какви сътресения при тях освен вече на последните два епизода. 9/10!

 

ПП репортнах заглавния пост му оправят постера щото е наистина жалко да седи така ама ко не им се занимава на модовете ко може авторката го бутне малко...така или иначе благодаря предварително на който и да го оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...