Jump to content

Дни на Далечния изток - предложения


Recommended Posts

Спред мен трябва да се организира нещо предимно за Китай, Тайланд и Тайван. За Япония е имало доста, за Корея също не са били малко... и на този етап може да ги оставим да си починат. Азия не е само Корея и Япония.

Фестовете в Пловдив бяха добре организирани и така и не разбрах защо престанаха да ги правят. В Пловдив съм сигурна, че има много по-евтини зали, отколкото в София.

 

А за изпълнители няма начин да се мисли. Знам какви суми се изискват за организиране на такова събитие и съм 200% сигурна, че колкото и пари да има и да се включи вход пак няма да стигнат. Пък и както Уки си призна, посещението на такива мероприятие е много слабо, макар че в интернет се отчитат като много хора, на живо просто липсват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че събититето се реши, не ставали въпрос за същото в темата K-lover или нещо от сорта?

Каквото и да е, хубаво е да се направи. Оттам, и за Китай, Тайланд (защо не и Индия, ако има желаещи) може да се направи нещичко в бъдеще. Иначе, абсолютно съм съгласна:

Азия не е само Корея и Япония.

Но пък приоритет имат организиращите, ако не се интересуват от други страни, освен Корея и Япония (което е обяснимо, наистина има голям интерес и към двете култури), разбираемо е защо са именно ''Дни на Корея'', а не на някоя друга страна. Ако аз се захващам с организация на събитие, все пак ще гледам да е на тема, която ме вълнува лично.

В такъв ред на мисли, успех и на k-lover.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава щом всичко е решено, и се прави това от което се вълнуват само организаторите, не виждам смисъла на тази тема...

Мислех, че това е форума "Eastern Spirit", а не "Korea Spirit"... но може и да съм се объркала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събитията за Корея са ежегодни, защото това е част от традицията на Истърт Спирит. Относно другите страни от Азия, при финансова възможност ще има и такиви мероприятия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Старкрафт понеже стана дума..корейците винаги са били и ще бъдат сила в тази игра да твърдиш обратното е богохулство... Там тези игри на близард включително уоу и уаркрафт 3 са нещо като религия и ако човек иска напълно да опознае Корея задължително трябва да обърне внимание на гейм индустрията. И така както са нещата едва ли някой ще ги измести от първото място като най-силни играчи. Гледат се срещите в WCG (world cyber games), който е най-големият кибер турнир там винаги има стабилно присъствие на корейци най-вече за SC2 единицата не знам дали се играе още в официални мачове. 2011 на финала в Бусан победител на SC2 e MvP - Jung Jong Hyun, който мисля, че само от името може да познаете от коя държава е и играе с теран. В самата Корея има специален турнир под покровителството на Близард - GSL лигата който си е специализиран за SC2 тук мисля, че бях дал линкове с интересни риплеи от точно този формат в една от темите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тогава щом всичко е решено, и се прави това от което се вълнуват само организаторите, не виждам смисъла на тази тема...

Мислех, че това е форума "Eastern Spirit", а не "Korea Spirit"... но може и да съм се объркала.

 

Ние мисли не приемаме, ако можеш да ни осигуриш обаче средства, ги приемаме веднага и ще задействаме план, включващ и други държави. Засега ни спонсорира корейското посолство, така мисля, че можеш да се сетиш защо сме ориентирани към Корея. Пък и тук във форума сме най-много корейофилите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние мисли не приемаме, ако можеш да ни осигуриш обаче средства, ги приемаме веднага и ще задействаме план, включващ и други държави. Засега ни спонсорира корейското посолство, така мисля, че можеш да се сетиш защо сме ориентирани към Корея. Пък и тук във форума сме най-много корейофилите.

 

Не веднъж съм предлагала много неща, сама поех инициативата да организирам тази година концерт на Орочи на мои разноски, така че това не ми е проблем. Но тъй като явно най-много сте "корейофилите" и никога не се трогвате дори да дойдете да видите нещо на някоя от другите страни няма и посещаемост, и самите банди вече се отказват да идват в България. Не виждам смисъл да организирам нещо за шепа хора, понеже другите няма да дойдат само защото не е корейско.

 

Но както и да е, няма смисъл да се занимавам щом като веднъж като си изразя мнението получавам само нападки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле какво се случва тук...

Да уточня не желая да влизам в спор с никои.

 

Парво до колкото разбрах от организаторите искат да знаят нашите желания и след прочит на всичко разбрах че събитието вече е решено (дори да не ми стана ясно точно какво..предполагам за Корея).

Аз също бях част от хората които се опитахме да доведем Orochi отново тук с личните ни средства. Говорихме с организаторите, но уви не се получи.

Аз виждам нещата така, просто при малката посещаемост няма как да се получи каквото и да е. Разбирам че ако билетите са по скъпи и човек не е чувал даден изпълнител няма да поиска да отиде на събитието, но как да идват (влючвам тук и Корейските изпълнители) като дори не се забелязва голям интерес и към тези които идваха. Нали трябва да се разчуе че има силна аудитория която ходи на такива сабития за да се наемат и др Азиатски страни за концерти.

Извинявам се отклоних се доста от темата.

Йелания за средства и помощ никога не липсват. Просто мисля че за да се направи нещо наистина мащабно и за да не стават много различни и отделни събития би могло всичко да се развие заедно.

Едно мащабно събитие за страните и културата, обхващащо и косплей събитие например, караоке .... и т.н.

Да се чуе и в др страни и тогава да се говори за изпълнители въпреки че пак би било трудно.

 

Спирам до тук да не се ядоса екипа и успех с предстояшото събитие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно мнение, което е малко как да го кажа айде оф топик.

 

1. Темата е пусната преди решението да бъде взето.

2. Ако Пешо ми дава пари да направя нещо, то ще направя ден посветен на него, а не на Митко.

3. Колкото и да ми е тъжно тук в България няма как да осигурим аудитория, която би заинтригувала азиатските зведи. Няма да казвам защо сами се сещайте.

 

 

С това се изчерпва мнението ми.

П.С. Модераторите могат да го збършат, ако преценят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата бе пусната, за да се съберат мнения и предложения относно дадено събитие. Това, което сте видели, а в случая "K-lover" - ще се проведе Май месец. Но някой от нас казал ли е, че няма да има и мероприятие, в което да се говори и за други държави??? Аз не съм го видяла този пост, така че не почвайте с небивалиците.

 

И да, прави са. Щом Корейското посолство финансира за дадено събитие - организира се ден на Корея. Щом японистите сте толкова "много и силни", свържете ни с Японското посолство, разкажете им за нас, дайте ни контактите, нека направим нещо заедно. Дали не искаме?

 

Аз например съм фен на тайландско кино, корейска музика и тайвански мъже... и какво от това?

Не ми пречи да дойда на японски концерт. Бих дошла за съпорт, за идеята, за да покажем, че има фенове на тяхното изкуство.

 

Ако обърнете внимание, хора от организаторите са пускали мнение тук, като и те самите искат да се говори повече за други държави, а не само за Корея!

 

Спрете с глупостите и се забавлявайте. Затова всички сме тук!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, прави сте за Орочи. И на мен ми се плаче, като знам, че ще бъдат много близо, но няма да дойдат у нас.

Тази тема, както каза Камелия, изпълни предназначението си и вече може да я свалим.

За момента всичко е решено и средства са отпуснати за събитие, посветено на Корея. Ще се съсредоточим към неговото осъществяване. Дано скоро да се появят нови възможности за по-мащабни и разнообразни проекти!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, а аз защо никъде нищо не видях и не разбрах за това "К-lover"...

 

Иначе... като се е било решило вече да бяхте драснали един ред или пък заключили темата... Както и да е, не съм имала за цел да се карам с който и да било.

 

И само едно нещичко, не се заяждам, ама... ако японистите бяха "много и силни" щеше да има и концерти, ама не сме. Имах предвид себе си и още 2 момичета, защото познавам организаторите на евротурнетата и ми се искаше да направя нещо, ама не се получи. България е "бедна" дестинация... да го наречем така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата са много простички. От екипа имаме желание да организираме тридневно събитие, посветено на Корея, Япония и Китай (озаглавено Дни на Далечния изток), заради което пуснахме въпросната тема за предложения. Междувременно кандидатствахме по един проект на Република Корея, който в последствие спечелихме, и получихме субсидия за реализирането му. Това е т.нар. "К-ловър", който тук ще се казва "Корея и Аз" и ще се проведе през май, вероятно в НДК. Това събитие няма никакво отношение към настоящата тема, защото беше заявено след публикуването й. Надявам се, че изяснихме поне това.

 

Що се отнася за финансирането на подобни проекти, нещата стоят по следния начин: Сдружение Истърн Спирит не извършва стопанска дейност, следователно няма почти никакви собствени приходи. Единственият начин да организираме културно мероприятие е да намерим сериозен спонсор. За момента такъв се явява единствено корейското посолство в България, както и няколко по-големи корейски фирми. Говорили сме с посолствата на Китай и Япония, но засега само ни дават "благословии" и никакви средства. Това не ни е отказало, но с тях нещата стават по-бавно и по-трудно. Затова ако искате събития, свързани и с други държави, различни от Корея, най-малкото, което можете да направите, е да се включите с идеи и предложения как да се организират и какво да съдържат те. Затова сме направили тази тема. Ако можете да помогнете с контакти или препоръки в посолствата - още по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А може ли малко повече инфо за този к-ловър,какво точно ще представлява?Че не намерих никъде подробности.

 

В най-скоро време ще пуснем подробна тема за събитието. Умишлено не сме го направили още, защото има твърде много неща, които подлежат на уточняване - договор за наем на залата, разговори с участници, медии и потенциални спосори, както и един куп бумащина. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...