Jump to content

Recommended Posts

9tNz0hjotSEBZeTy2JDc99pS1z0.jpg

 

* Заглавие: スマイル
* Английско заглавие: Smile
* Формат: Renzoku
* Жанр: романтичен
* Епизоди: 11
* Канал: TBS
* Период на излъчване: 2009-Apr-17 to 2009-Jun-26
* Песен: Ariamaru Tomi by Shiina Ringo

Участват:
* Matsumoto Jun as Hayakawa Vito
* Aragaki Yui as Mishima Hana
* Nakai Kiichi as Ito Kazuma
* Koike Eiko as Machimura Shiori
* Tokuyama Hidenori as Kawai Kinta
* Suzunosuke (鈴之助) as "Bull" / Kazama Kenji
* Kitami Toshiyuki as Detective Furuse
* Ikeuchi Hiroyuki as Detective Takayanagi
* Oguri Shun as Hayashi Seiji
* Katsumura Masanobu as Kashiwagi Keisuke
* Maeda Gin as Machimura Sosuke
* Ishida Ayumi as Machimura Midori

* Ayano Go

Историята се върти около полу-филипинеца, полу-японеца Hayakawa Vito, който цял живот бива пренебрегван и изолиран от обществото, заради расовата си принадлежност. След много грешки в младостта си сега той е открил приятели и семейство, които го подкрепят и му вярват, без да се интересуват от произхода му, но по лошо стечение на обстоятелствата полицията го набедява за престъпление, което не е извършил и кошмарите от миналото се връщат. Този път обаче Vito не е сам. За да се пребори със злобата и да върне усмивката на лицето си, му помагат Mishima Hana -красиво, но нямо момиче и адвокатът Ito Kazuma, който също крие тайна от миналото си.

Личен коментар:
Дорамта се състезаваше с BOSS в много категории, но наистина си струва. Едно на ръка, че МатсуДжун е като цигане от Столипиново, но е най-чаровното цигане на света. Макар да е малко мелодраматичен има наистина силно присъствие и на моменти човек чак му съчувства за тежката участ. Арагаки Юи пък е наистина много нежна и мила, а ролята и усмивката й докосват всеки зрител.Накай Киичи пък е много забавен като адвоката, а начина по който се сближава с Вито е наистина страхотен. Моите овации обаче си обра Огури Шун, който тук беше в ролята на отрицателния, макар и типично по азиатски, герой. Наитина разкошно превъплащение на чистото зло, дори само заради него си струва да се гледа драмата. С леко наболата брада и долнопробно изрусената коса Seiji е един от най-секси слодеите евър.
Иначе освен актьорите, драмата си струва и заради топлотата, която струи от нея. историята не е много оригинална, но е добре направена, а цялата светлина, която струи от героите на Юи и Джун и тъмнината от Шун е наистина страхотен похват. Заслужава си определено.

Свали: ТУК
руски субтитри: ТУК и ТУК

Онлайн с руски субтитри: ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силна драма. Първите няколко епизода ми бяха доста мудни, но историята наистина "постепенно те поглъща". Според мен тук Джун Мацумуто, Шун Огури и Арагаки Юи правят едни от най-добрите си роли. Особено Арагаки Юи - имах чувството, че макар да не говори тя крещи най-много от всички - буквално всяка гънка от лицето и бе изпълнена с чувства - много силно впечатление ми остави това момиче. Джун Мацумуто - вече нямам никакви съмнения, че и дърво да играе - пак ще се справи. Неговота усмивка наистина бе неповторимо чаровна и енергична. Огури Шун - персонажът му бе отново доста мрачен, а него го бива за такива роли, а тук той бе наистина почти съвършен и в злобата, и в болката, и в отчаянието си (и ай хев а дрийм - да го видя в някоя роля на "диване", но не както в Гокусен, а в някоя наиситна по-жизнерадостна роля, интересно ми е, дали ще се справи).

Драмата наистина показва не само дискриминацията, която е факт сред японците, но и лицемерието на хората. Колкото и положителни послания да изпращаше сериала, наиситна ти оставя усещането, че почти никога нищо няма да е напълно съвършенно, затова и краят можеше да бъде коренно различен и пак нямаше да е лош.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С мноооооооооого зор я гледам. Просто ми иде да наритам МатсуДжун, защото героят му е ебаси мърдата. (Визирам шести епизод: седи с белезници и говори по телеофна и няма да каже къде е) А Огури Шун наистина е убедителен. Но насилието накрая на 6ти ме потресе. В никоя сериалка досега не бях виждала такова нещо. Ще ми трябва малко време, че да продължа със следващия епизод.

 

А ролята на Хана-чан е страшно полезна - досега само на книга бях чела за жестовете, които японците правят и по филмите не бях обръщала толкоз внимание. Но всичко в нея е толкова сладко, убедително, силно. Не, още не мога да се съвзема от снощи. (Как ще риташ момиче, беееееееее! Побеснях просто!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето от такава роля се нуждаеше Юи Арагаки. Тя има най-прекрасната усмивка на света и трябва да я показва по-често на екрана.

Хареса ми връзката, която направиха с идеите на Мартин Лутер Кинг. Boku ni wa yume ga aru. Така изглежда на японски известната му фраза" Аз имам мечта."

Много силен актьорски състав. Сега осъзнавам, че Шун прекрасно се вписва в подобни персонажи, които за съжаление, не са много в неговата кариера.

Не очаквах такова развитие на нещата, но то също ми беше интересно. Приятни роли за Токуяма Хиденори и Киичи Накаи. Шуго също се появи в един момент и почти реши съдбата на главния герой.

Сериите са качени в бгшер.

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...