Jump to content

Recommended Posts

* Saikou no Rikon *

spacer.png

 

Заглавие: 最高の離婚, Saikou no Rikon, Matrimonial Chaos, Най-добър развод
Страна: Япония
Старт: 10 януари 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр: комедия, романтичен

Епизоди: 11
ТВ канал: четвъртък 22:00 ч. по Fuji TV
Режисьори: Rieko Miyamoto (Soredemo, Ikite Yuku, Saigo Kara Nibanme no Koi и др.), Michiko Namiki (Soredemo, Ikite Yuku, Rinne no Ame и др.)
Сценарист: Yuji Sakamoto (Soredemo, Ikite Yuku, Makete, Katsu, Taiyo to Umi no Kyoshitsu и др.)
Песен: Keisuke Kuwata - Yin Yang

Wiki

 

Участват:
Eita като Mitsuo Hamasaki
Machiko Ono като Yuka Hamasaki
Yoko Maki като Akari Uehara
Go Ayano като Ryo Uehara
Miwako Ichikawa като Tomoyo Seta
Satoru Matsuo като Tsuguo Seta
Yuriko Ono като Chihiro Arimura
Serina като Nana Ueno
Masako Miyaji като Satoko Yahagi
Kaoru Yachigusa като Aiko Hamasaki
Masataka Kubota като Junnosuke Hatsushima
и др.

 

 

3ecb725cf09b854e.jpg

 

Резюме:
"Болезнено е. Във всеки случай... е болезнено. Бракът е едно дългосрочно изтезание." Това са думи, изречени от Мицуо Хамасаки, обикновен служител, който работи в компания, която инсталира автомати за продажба. Кариерата му не върви гладко, а също и отношенията с жена му, с която са женени от две години и е пълна негова противоположност. Един ден той среща своята бивша приятелка, с която са живели заедно за кратко време, а по настоящем се оказва, че тя също е омъжена...

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, голяма изненада ми правиш. Благодаря! Дорамата се оказа невероятно попадение, а и още тези дни ще си има превод на английски.

Нямах никакво намерение да я следя, но прочетох няколко добри коментари за нея и изгледах вчера първи епизод.

 

 

Героят на Ейта е много интересен, а съпругата му пълна негова противоположност, като двама души от две различни планети, които по някакво стечение на обстоятелствата живеят заедно и имат брак. Нещастен е, а и той се грижи основно за всичко - готви, чисти, грижи се за дома им, докато тя не си дава много зор, както и в химическото чистене, в което работи и се намира точно под дома им. Имат две страхотни котки. Големи сладури. Любимци са на Ейта.

Го Аяно ... Еххх, изпълни ми душата, когато го видях! Ейта съвсем случайно, без изобщо да подозира, разбра че Рьо (героят на Аяно-сан) изневерява на съпругата си, а на финал разбра и на кого е мъж всъщност той.. на неговата бивша приятелка. Каква физиономия имаше само на лицето си... Наистина се оказа отлично попадение тази дорама. Нямам търпение да разбера как ще се развие действието.

 

 

Заглавието се превежда като "Най-добър/ ият развод", така че ще има интересен развой на събитията с тези млади семейства. Два брака, две различни истории. Остава да си получим и отличния сценарий, изпълнението в лицето на тези четирима японски актьори за мен е гарантирано. Ейта отново е на висота!

Епизодите на дорамата ще са 11 на брой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако има дорама от новия сезон, която бих определила като огромната и приятна изненада това е Saikou no Rikon. Втори епизод бе по-интересен и от старта, а тази терапия, която провеждат, един при зъболекаря, друг в заведението за рамен, а върха беше и в сауната - са култови моменти. Много поуки и качествен хумор. Отлични диалози, но като виждам и кой е сценарист, не се учудвам. Ейта, Ейта.. и ме кара да се смея с героя му и да му съчувствам.

 

Първи епизод вече излезе на английски, но е хардсъбнат и голям като обем. Прочетох, че утре ще излязaт и английски софт субтитри, но те ще за китайското видео и гледането ще е истинско приключение (ако не качат по-добри версии). Много закъсаха този сезон с качването на японските дорами, заради отказа на един от големите ъплоудъри. "Тонби" все още не се открива и не е качен от никой. Такеру го пренебрегват сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че това заглавие се оказва толкова добро. Видях, че е стартирало с рейтинг над 13%. Надявам се да е толкова качествено, колкото Love shuffle. Стигам до извода, че е правено в подобен стил.

Напоследък забелязвам огромна промяна у Ейта. Не само във външния вид, но и ролите, които започна да пресъздава, са нещо коренно различно от предходните му превъплъщения. Забавният персонаж, който направи в Lucky 7 увеличи многократно симпатиите на зрителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голям смях, а и ще ти е интересно да разбереш, че имаше и Amuse-включване, дори и косвено.

 

 

Съпругата на Ейта буквално го влудява, той е сключил брак без да я обича, а тя допълнително го дразни с това, че не прави нищо в дома им, мрънка и нещото, което също много го вбесява, че тя никога не затваря врата след себе си. Ейта, при поредното си посещение в зъболекарския кабинет, в който се оплаква като при час с психотерапевт, си сподели и поредната болка и тук дойде Amuse включването. Ейта каза: Как може постоянно да оставя вратата отворена? Иска ми се да я попитам "Мислиш ли, че любимия ти актьор Харума Миура също не си затваря вратата у дома?" Хахахаха!

 

След историята още в начало с развода обаче ми се струва, че жена му сгреши нещо при подаването на документите и ще излезе, че те всъщност все още имат брак.

Винаги ме е удивлявало това у японците (и го одобрявам) - как можеш само с едната регистрация да сключиш брак, а след това много лесно да се разведеш (като нужните документи могат да се набавят и от интернет) по взаимно съгласие.

 

 

Ейта наистина е променил курса в актьорската си професия и на мен ми прави впечатление в последните няколко месеца. Двамата братя Нагаяма - Ейта и Кенто се развиват отлично като актьори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Масатака Кубота се включи с епизодично участие в днешния трети епизод, но на финал забелязах от това, което предстои, че той ще участва (поне) и следващата седмица като приятел на Мачико Оно. Дорамата продължава все така интересно за мен. Двете млади семейства започнаха да стават и близки, но не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед с едната двойка (уж щастлива...). Харесвам такива истории, в които нещата от живота - радостни и нерадостни се показват в умерена доза, има качествен хумор, но има и много сцени, действия, диалози, които те карат да се замислиш.

Шун Огури бе допълнителен бонус след финала на епизода с двете рeклами, които пуснаха с него на Ajinomoto.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към добрите отзиви, след като изгледах първите два епизода.

В началото аз също мислех да не я следя тази дорама, но все пак ми се искаше да видя Ейта и Го,

а и като видях кой е сценаристът, реших да и дам шанс.(така се появи и темата за нея).

Хуморът наистина е на ниво. Надявам се така добре да се запазят диалозите до края.

 

Това за Харума Миура беше....хаха :lol:

 

 

Не знам защо, но музиката на моменти ми напомня на Going My Home, което обаче не го приемам за минус.

Единствено не мога да свикна със странния танц накрая на всяка серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мачико Оно и Масатака Кубота си паснаха много добре. Хаха, героите и на двамата са си лика-прилика, а днес в 4-ти епизод, имаше много смях с тях. Кубота-сан ще участва и в следващия пети епизод (и с това ще приключи участието му в дорамата, той го написа и в блога си преди броени дни). Много е добър, каквото, където и да играе, се справя повече от отлично това момче. За мен е един от големите японски таланти и поредния в агенция Stardust.

 

С Харума Миура, да (хаха), сещам се сега, че във втори епизод май беше, намесиха и Ацуко Маеда, но и е прав героят на Ейта, какво го вълнуват него съвремените японски звезди, след като жена му не знае отговорите на елементарни неща.

От двете семейства ми допада най-много това на Ейта и Оно-сан. Те за разлика от другата двойка са искрени един с друг, казват си всичко очи в очи и не се преструват. Мисля, че на финал все пак ще преодолеят трудностите и ще останат заедно, въпреки различията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Косвеното присъствие на Миура ме накара да сваля преведените епизоди, но за момента се сблъсквам със странни трудности при гледането. Хаха! Надявам се скоро да се присъединя с конкретен коментар!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много реплики. Ейта не спира да говори. Едва смогвам да следвам мисълта му.

Странни птици са тези две семейства. Изобщо не мога да разбера кой какво иска, но ми е забавно. Мисля, че ще им отделя внимание и ще гледам. След два изгледани епизода, очаквам всеки момент и Харума да се появи. Хха!

Мачико Оно отлично играе ролята си. Толкова е естествена, че все едно се е държала по този начин цял живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква силна плесница отнесе в днешния 5-ти епизод Го Аяно... Хохо, лошо, лошо, след като...

 

 

... се разбра, че с Йоко Маки всъщност нямат брак, той е пропуснал да го регистрира. Е, как се пропуска такова нещо? Хаха. Всъщност теорията ми от начало ще се окажа вярна, поне до тук - едните не мисля, че са разведени, а другата двойка изобщо няма брак.

 

 

Интересно се развива дорамата, а аз редовно следя всеки четвъртък сериите.

Ха, и още нещо... Масатака Кубота ще продължи да участва и в следващите епизоди, видях го на финал в кадри и от 6-та част. Очевидно героят му ще е важен, въпреки че бе обявено негово участие само в три серии. С Мачико Оно ми изпълват душата, големи образи. Ейта, горкия, много наказан, хаха. Малко са му главоболията, та и до болница стигна.

 

Кадър с героя на Масатака Кубота - Джуноске Хацушима от Saikou no Rikon

 

e675d7371fa9a79e.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах еп.3. С всяка серия става все по-интересно!

Съчетават весели и трогателни моменти, има и изненади, от които се получават голяма забава. Героят на Ейта вече не седи толкова често на зъболекарския стол, което ме успокои допълнително.

Включиха нови герои. Масатака ще бъде много полезен. Усещам го.

Двойката Ейта-Го е не по-малко любопитна. Двигателните проблеми на Ейта ни създават положителни емоции. Хахаха!

Детайлите също са от значение в тази лента и смятам, че ги използват удачно до момента. Котките постоянно се включват в действието, както и бонзая, който почти наподобява мъхчето на Нита от Лъки 7.

Дано да продължават с добрия сценарий! Сериите имат голям потенциал.

Началото на еп.1

1be25f8f311e502d.png

 

0c8ff7da1b82256c.jpg

5c4287ba6d164791.jpg

c669bb8ca36ccf2e.jpg

d65ff7c30f12595a.JPG

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четвърта серия - още по-добра! Не престанаха да ме изненадват и забавляват. Получава се една искрена, човешка история, предадена с качествено чувство за хумор. Драматични и весели моменти се редуват в умерено количество.

Понякога не знам, дали да се смея или да плача заедно с героите, които са по донкихотовски наивни и симпатични.

Май едното семейство наистина няма регистриран брак. Самият Го Аяно го каза на възрастната двойка, която можеше да се похвали с 55 годишен съвместен живот.

Ейта пък изпадна в нови затруднения, особено след като безценната хартийка на приятелското семейство се озова в неговия джоб и той безуспешно се опита да привика Рьо в тоалетната. Хахаха!

Героят му този път ни сюрпризира с още един проблем. Бял косъм ли забеляза, че толкова се вживя? После пък косата му взе да капе. Въпреки праволинейността на неговия персонаж, усетих някакви наченки на състрадание, особено на финала на епизода, когато Юка направи големия скандал.

Масатака се появи в много интересен момент и с него стана още по-весело. Героят му е фрийтър, а двамата с Юка толкова добре се сработват, все едно са кръвни роднини.

Нетърпението ми за следващата серия ме кара да се чудя, какво ще стане в нея? Очевидно е, че отказаната покана за онсен ще бъде приета и двете семейства ще ходят заедно. Каква ли нова бъркотия ще се получи от това?! Хихи!

Трудно се гледа без субтитри, но вече се хванах на хорото и продължавам. Ако трябва, ще повтарям. Еп. 3 е преведен.

 

Нетърпеливо изгледах и пета серия.

Акира шок! Какво направи Го накрая?! Беше толкова убедителен със сълзите на очи, а след 2 мин... Бам! Всичко отиде в реката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесвам и двамата братя Нагаяма, повече обаче клоня към Кенто, но Ейта ме разсипва в този сериал. Спечели ме, браво. Героят му е уникален образ, а той го играе отлично.

 

В днешния 6-ти епизод...

 

 

... се разболяха у дома - той и Мачико настинаха, а тя повери химическото чистене на Масатака Кубота, той да я замества. Ейта му обясняваше как да направи всичко, но се оказа, че Масатака е работил почасово, запознат е с работата и се справя отлично. Тримата след това вечеряха, Ейта сготви, но бе саркастичен през цялото време и контрираше Масатака. Той е негов съперник (хаха). Днес споменаха и Funky Monkey Babys. Ох, Масатака е чуден и той! Наистина с тези прекрасни млади японски актьори и този сценарий, дорамата е страхотно забавление и удоволствие. А как се смях само, когато Го Аяно си свали панталоните, показаха ножицата и решената да действа Йоко Маки, хаха. При толкова изневери от негова страна, как го е търпяла?

 

 

Масатака Кубота продължава участието си и в следващите епизоди (видях го на финал и в кадри от 7-ми), а и е важен за историята.

Dark_Angel, спокойно можеш да добавиш името му в каста. Героят му се казва Джуноске Хацушима (Junnosuke Hatsushima).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледала съм само първите 2 епизода а понеже искам да изгледам следващи 2 наведнъж и още чакам бавещия се превод на 4. Мерси много за споделеното за 4,5 и 6. Аз съм от зрителите на които не им пречат спойлерите.

Странни но интересни "птици" са героите. Мда, има доста текст и ми се налага дори да спирам картината за да успея с четенето.

Дано се "размърда" превода. Чакам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След втори епизод става още по-интересно.

Хихи! Нови, качествени забавления в еп.6. На Ейта мнимата болест ме разби от смях. И Юка продължи, но не беше достатъчно само двамата да ме разсмеят. Включиха и Масатака, а той за капак съвсем им оплете конците в семейството. Сега вече и бабката ще заподозре нещо.

Лошо им се пише и на другите двама. И те каква епична трагикомедия направиха. Го Аяно с доста повече реплики. Не мога да спра да се смея и с него!

Качествена работа! Истински професионалисти! Ейта директно грабва наградата за мъжка роля този сезон! Без да съм гледала друго, му я давам. Да, и от брат му става прекрасен актьор (гледах го онзи ден в епизод на Legal high - блестящо изпълнение за Кенто!), но и той като Шота, се нуждае от още опит, а батковците им вече го имат зад гърба си.

Ендингът отново е разнолик, пъстър и идеен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко тъжен ми дойде 7-и епизод. Въпреки веселата среща с героя на Масатака

 

(детето й предложи брак, а тя отказа и с право си получи обидата "баба", но не му остана длъжна на хлапето),

 

Юка започна да се променя. Изведнъж стана като фурия в кухнята. Долових естетика в декорацията й на масата. Само се чудя, защо й беше това решение накрая?! Но както виждам, Хамас(з)аки-сан няма да скучае без нея. Друг ще я замести. Хихи!

Момичета, забележете какво работи героят на Ейта! Зарежда автоматите за напитки. Хаха! Позната гледка. Ние през цялото време се чудехме, как става този номер при японците и как винаги машините са пълни, докато не го видяхме с очите си.

П.П. Ризата на Го! Имам същата. Хахаха! Или подобна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха, ха. Добре че погледнах тук какво съм написала преди време за да разбера какъв номер си скроих. Понеже видях че е готов превода на 4-и епизод и в неделя седнах с настроение и го изгледах. Обаче напълно съм забравила че не съм гледала 3-и. В неделя все имах чувството че има нещо "гнило" в моето гледане, но реших че просто съм забравила неща от сюжета, все пак вече не помня кога гледах първите 2 епизода :rolleyes: . Чак сега като си видях предишната публикация тук , разбрах объркването си. Виждам че вече е готова и 5-а серия, така че следват 3, 4 и 5 ан блок :lol:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал, той и Шеър хауз ме разбиха откъм оригинални истории, поднесени по интересен начин.
Според мен и четиримата не са ''в ред'' , но кой всъщност може да се похвали че е? :D
На края на всеки епизод ендингът с различен фокус всеки път ме докарва до смях, адски добра хрумка. 

Този танц всички трябва даго научат, а сред четиримата такъв хаос може само да е плюс : :xaxa: 


И преживях мини-мини шок, след като осъзнах че Аяно Го е над 30, чак е почти цяла година по-голям от Ейта. Въобще не му личи че е над 23-4. 


След всеки епизод е леко различен, мисля че всичките могат да се намерят из youtube
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...