Jump to content

Tree Of Heaven (2006)


Recommended Posts

spacer.png

Алтернативни заглавия: 천국의 나무 / Chunkookeh Namoo/Tree of Heaven / Heaven's Tree / Trees in Heaven
Година: 2006
Епизоди: 10


Резюме: Младата Нана е загубила баща си на 8 години и живее с майка си в Япония. След пътуване до родината, майка й се връща с новия си съпруг и сина му - млад хубавец с (малко подозрителен) придобит аутизъм след смъртта на майка му навръх 10-я му рожден ден. Младоженците заминават на продължително пътуване и оставят Нана и новият й брат под опеката на леля й. Тормозена от леля си, Нана постепенно се сближава с новия член на семейството.

Личен коментар: Е, изгледах го! Голяма изненада се оказа - първите 4 епизода едва ги изтърпях и продължих да гледам на инат. Заслужаваше си, от 5 епизод нататък сякаш гледах друг филм. Доста динамичен, с изключение на дежурните реплики по калъп, повтаряни до прималяване с надеждата да зазвучат смислено. Промяната на 180 градуса обаче ми върна настроението, особено като се появиха бодигардовете... :lol!: Пълни кретени! Изненада ме и краят,

 

не това, че оня умря, а начина, по който вързаха интригата накрая. Не очаквах такъв изход.


Баткото също е доста симпатичен, когато му се вижда мутричката - прическата в началото никак не му отиваше. Японката е много миловидна, макар че с тези идиотски реплики не впечатлява много. Но все пак такава й беше ролята. По ми беше интересна гадната братовчедка - доста забележителен образ. smile.gif Е, това е!

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с български субтитри :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сериалче е с Арису от Bichunmoo. Съблазнява ме с тия 10 епизода, а и щом е добър... Не че досега съм срещал корейски сериал, който да е ултимативно лош. Може да му видя сметката скоро.

 

ЕДИТ: Снощи изгледах още два епизода. Park Shin Hye говори японски и се мъчи да произнася корейски? Колко яко може да бъде това? Наистина, изглежда е много талантлива, не само в езиците. Специално и обърнах внимание на играта, защото знаете, в Bichunmoo нямаше никаква възможност да се изяви. Много добре се справя, особено тази уплашената физиономия е просто върхът! Братовчедката е прекалено зла за моя вкус. Не че си няма причините, ама много злоба таи това момиче. Актрисата която играе Мика (приятелката на главната) е егати шемета. Много ми е забвана, отличен 6 и пиша, страхотна е.

 

Тука е голямо мазало с езиците. :lol: Майка и дъщеря си говорят, една на корейски,другата на японски. Не знам, ама предполагам не е лесно общуването по този начин. Японските актьори много ме радват.

 

Особенно пичът дето играе мафиота-наставник (или нещо от този сорт) . Физиономията му е трепач, винаги се мръщи в най-неочаквания момент. :lol:

246125.jpg

 

 

А на следващата сцена съм се смял със сълзи, братче. :sunny: Главния реве на задната седалка, плаче за сестра си, а тоя върти уникални физиономии отпред, докато шофира. :) Някъде 5-6 епизод са снимките.

246126.jpg

 

Ммм да, тогава нищо не бях видял от този актьор. :lol: С престилката много му отиваше. :joker:

 

с изключение на дежурните реплики по калъп, повтаряни до прималяване с надеждата да зазвучат смислено.
Това беше казано много на място! Имаше си глупости, имаше и добри попадения... Като цяло, мисля че ще ми останат приятни спомени, от този сериал. Японските актьори освежиха обстановката . Споменах за приятелката на главната, нали? :lol: Арису ме изненада много приятно... Даже спирам да я наричам "Арису", а Park Shin Hye. Тя го заслужава с добрата си игра. Раздаде се напълно! Очаква я добро бъдеще, ако успее да излезе малко, от ролята на "кукличка". Първите 4 епизода с брата, дето се правеше на дебил, си имаха своя чар, въпреки всичко. ;) Като че ли, най-много те ми харесаха (заради снега), заедно със финала. Чудя се какво ли е чувството което изпитва Хана на края. Трябва да е някаква ужасна мешаница от тъга, вина, щастие. Тъжна работа. :) Въпреки всичко този филм не успя да ме разчувства особенно. Някакси двамата, не си подхождаха. Мое мнение. ;) Но пък и двамата бяха идиоти, така че де да знам...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала токова смислен филм. Порази ме дълбочината да сюжетната линия. Човешката самота, приятелството и любовта. Най- важното в живота на човек е да обича ида има кой да го обича. Ако сте намерили такъв човек до себе си не го губете с празни капризи. Обичайте се и дайте обич на другите около вас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна не бях гледала токова смислен филм. Порази ме дълбочината да сюжетната линия. Човешката самота, приятелството и любовта. Най- важното в живота на човек е да обича ида има кой да го обича. Ако сте намерили такъв човек до себе си не го губете с празни капризи. Обичайте се и дайте обич на другите около вас.

Именно, именно!

Ама какво ще кажеш за онея, бодигардовете, дето бяха близнаци ли, братя ли... Смех, смех...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Смях се с тях, но почти презцялото време на сериала плаках.... Отдавна не бах плакала на филм.Даже, почанах да го превеждам за да го разбера напълно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За два дена се справих с драмата :bounce:

Тия дни се пренатоварих с драматични драми :hehe: ,но си заслужаваха и особено тази

Голямо начало и голям край, мен първите няколко епизода ми харесаха най-много макарче беше ясно

какво ще стане, но актьорската игра беше наистина силна а края божее

колко се чудих кога ще

умре главния и всеки път не беше този който мислех и накрая когато си помислих пък че ще го

оставят да си живеят заедно или ще ги убият двамата БУМ !!! Оказа се първоначалното мислене :(

 

Абе драмата е за гледане ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си кажа и аз, че изгледах филмчето отчасти заради това, че Го Ми Нам ми залипсва малко ( което е странно, предвид, че и превод й правя:scratch: ), отчасти и заради главния :naughty: :naughty: :naughty: Та...

Много ми хареса! Тази смесица от корейски и японски, кимчи насред Токио и най-вече снегът си бяха вълшебство! Впечатлиха ме като цяло всички актьори, а главните бяха перфектни! Как можа това момче да не си докара пневмония с тия кецове...пак добре, че и ги носеше, щото като го видех бос...аз на такъв студ освен да треперя нищо друго не мога да правя, а те си казваха и репликите, мятаха такива погледи и то като знам, че Lee Wan е бил тогава на 21-22, а малката- на 16г. Чудесна двойка правят двамата, харесаха ми още от Stairway to Heaven....иначе си имаше и слабите моменти, но като цяло останах с прекрасно (и тъжно) настроение от драмата. Малко само ми беше странно как нашият успя за има-няма две години такъв бос да стане...обаче пък му тичаше черното!!! Бодигардовете бяха сладури, разбиха ме направо...братовчедката също си изигра ролята на "злата кака" блестящо. За японеца само не можа да ми стане тъжно...а иначе момчето си беше като излезнало от лъскаво списание, идеалният мъж, хубаво игра, а и душица си беше, но Lee Wan си е Lee Wan. Красиви моменти имаше...особено когато се гледаха през стъклото и когато той я рисуваше. Ядосаха ме обаче родителите им, оттам тръгна цялата работа...така си ги зарязаха, току-що се запознали (а и като се знае каква странна птица е главния)...после как могли да се влюбят и угризения тип "що се обичаме, кат нямаме право". Е, иначе нямаше филм да стане :roll:.....Финалът, както го извъртяха, ме шашна!... Улях се..спирам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е страхотен и напълно си заслужава гледането, просто е задължителен. Който не го е гледал много е изпуснал, а който тепърва ще го гледа да се приготви и кърпичките.

Само не ми е ясно защо е сложен в Японския раздел. Вярно, че е коопродукция Корея/Япония, сниман е в Япония, но главните са корейци и е излъчван по SBS.

Park Shin Hye, която в момента участва в You're Beautiful и Lee Wan изиграха незабравимо ролите си. Определено този сериял влиза в моя топ 10.

Между другото сериала го има качен с бг субтитри тук :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът наистина е незабравим, прекрасна игра на актьорите.Нямам думи с които да го опиша, рядко се правят такива филми от такова естество, които да радват зрителите.Беше просто върховен, който не го е гледал е изпуснал много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да ви кажа ... по принцип не обичам да пиша, но се изкуших .... тази година живота ми е една трагична драма и за това отбягвам да гледам такива филми и наблягам на комедията повече, но реших да пробвам с този и да ви кажа честно много трудно го изгледах, но не съжалявам. Който не го е гледал нека пробва мисля, че няма да изгубите времето си ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ох жива да не бях... добре че се разчетах из тая тема че да съм умряла до сега /да бе знам преувеличено е ама.../

Тази драма ми е в любимите още от два епизода.. защо ли... защото немога да кажа какво ще стане... те правят странни след странни неща... направо мисля че ще се сбъркам.Дано да има хепи енд че язък за страхотната драма. Park Shin Hye наистина се справя супер /с тва произношение все едно наистина незнае корейски XD /

Подбрали са и красив актьор.. който така ма шашка че езика си гълтам.

Определено тая драма е категория "задължително да се гледа"

 

е толкова,като я завърша ще пусна финален коментар :)

 

 

едит: е добре де умрял е .. ма нищо ше си я изгледам макар че изключително много мразя такива завършеци

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

едит: е добре де умрял е .. ма нищо ше си я изгледам макар че изключително много мразя такива завършеци

 

 

Ооо, не е умрял. Той "заживя" вътре в нея. Приеми го така и филмчето ще го довършиш с по-голяма наслада.

Всъщност се сбъднаха думите на Юн Со: "готов съм да ти подаря сърцето си завинаги" :heart:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всички драматични сериали, които съм гледала (освен Марс), нито един не успя да ме развълнува както този.

 

 

Още първи епизод ме грабна и не можех да спра да гледам. Почувствах близки историите на Юн Со и Хана и сякаш изпитвах всичко с тях.

Първите четири епизода ми остават любими - опознаването им, снега, разделите, допадна ми и асоциацията със студа.. Нататък бяха пораснали и не беше същото. Много исках да са заедно, още тогава, като ученици, исках да тръгне с него, да зареже всичко и да се махне от гадната си леля и противната си братовчедка. Не можех да ги понасям, толкова отвратителни същества. Сърцето ми се късаше когато я тормозеха. С всеки епизод Хана изглеждаше все по-съсипана и имах чувството, че до края съвсем ще рухне, но едновременно с това беше адски силна, издържа на всичко с надеждата, че ще види Юн Со отново.. Не трябваше да става така! Не трябваше да е гангстер и да умира накрая. Момента, когато ги блъсна колата и със сетни сили се хванаха за ръцете ме разби.. Много драматично беше и когато разбра, че е починал и и е дарил сърцето си, както и докато разпръсваше праха му. Изобщо целия сериал беше невероятно тъжен и истински. Много ми хареса и за един ден го изгледах, още не мога да се събера.

Шин Хье беше страхотна, направи много силна роля. Беше много чаровна докато сричаше на корейски, но показа добър японски. Браво, много добре се е справила!

Lee Wan също не беше зле, особено в началото. Повече ми хареса с по-дълга коса, защото му придаваше по-мек вид, но все пак трябваше да бъде малко изменен.

Мика и Рю ми бяха сред любимците - тя имаше страхотна усмивка, а той винаги постъпваше добре, никога егоистично, затова му симпатизирах, но не исках да се стига до сватба.

Лелята и Мая.. за какво се появиха по-късно, много ме е яд.. Мая провали всичко, но поне накрая се предаде, но каква беше ползата от това.. Така или иначе не се събраха.

Може би не е трябвало да са заедно, не им е било писано или не е било правилно, но бяха точно един за друг..

Финала беше невероятен... "Това е само началото на нашата любов. Чуваш ли това? Спокойното биене на сърцето в гърдите ти? Вече не ми е студено на краката, защото вече съм вътре в теб.. Нашата любов сега започва, защото моето сърце е живо. Довери ми се, вярвай на това, което ти обещах! Аз съм дървото, което ще те защитава завинаги. Дърво от Рая!".

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Случайно попаднах на тоя серал и останах с впечатлението , че от 3 серия нататък е умрял режис1ора.

според мен от 4 нататък са го подменили............ама ефекта е същият.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Български субтитри за всички епизоди

 

 

Линкът е директен и е за сваляне само на субтитрите. Ако не може да ги свалите, то е защото не сте логнати в Боза-мечта. Ако нямате регистрация, също няма да можете да ги свалите. Ако искате такава, напишете ми на лично имейла си и ще ви изпратя покана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен сериал,а най хубавото в него е,че не го раздърпаха до 20 епизода .Имаше си от всичко и рев и смях ,че има и за какво да им се ядосваш .. Заслужава си гледането определено :) Lee Wan с къса коса като започне да гледа сурово незнайно защо ми заприлича на Li Lianjie така известният ни - Jet Li :lol: И макар да знам,че няма как да му е син,защото е гей ,а да му е честит празника днес :cheers: ,а и разликата в националността им. Но пък момчето си има известна сестричка - мацката от IRIS - Kim Tae Hee :lol:

kim-1029-6-small.jpg

004072.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал толкова ми напомня за Sorry I love you, океан от мъка...но подяволите защо...

защо не избягаха...никой от тях не умираше..трябваше да хванат първия влак, рейс, ферибот, дирижабъл, .за Конго, Тамбукту, Фиджи...да се изстрелят със совалка ....където и да е...но да са заедно... :cry:

Трогателен сценарий :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът не е лек, но притежава истинска линия на развитие по отношение на моралната красота. Харесва ми това, че сценаристите не изтрепаха всички на финала. В края на краищата в живота най-трудните моменти са, когато се налага да продължиш. Така че в това отношение филма има какво да даде и на хора с по-голям житейски опит. В края на краищата истинските неща започват там, където филма свърши...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...