Jump to content

Recommended Posts

* Yakou Kanransha *
spacer.png

Заглавие: 夜行観覧車, Ferris Wheel at Night
Страна: Япония
Старт: 18 януари 2013 г.
Формат: рензоку
Жанр: трилър, семейна драма
Епизоди: 10 по 45 минути
ТВ канал: петък 22:00 ч. по TBS
Режисьори: Tsukahara (Daisuki!!, Futatsu no Spica, Sandaime Kogoro Akechi и др.), Takeyoshi Yamamoto (ROOKIES, Futatsu no Spica, Runaway ~Aisuru Kimi no Tame ni~ и др.)
Сценаристи: Okudera (Rebirth, Hana и др.), Shimizu (Regatta, Tumbling и др.)
Песен: AI - VOICE

WIKI

Участват:

Kyoka Suzuki - Mayumi Endo

Yuriko Ishida - Junko Takahashi

Hiroyuki Miyasako - Keisuke Endo

Shota Yasuda - Shota Yasuda

Hana Sugisaki - Ayaka Endo

Karen Miyazaki - Hinako Takahashi

Taishi Nakagawa - Shinji Takahashi

Tetsushi Tanaka - Hiroyuki Takahashi

Mari Natsuki - Satoko Kojima

Katsunori Takahashi - Tetsuya Yuki

Keiko Horiuchi - Shoko Tanaka

Keisuke Minami - Wataru Fujikawa

Ai Yoshikawa - Shiho Murata

Kotaro Koizumi - Ma-kun

Natsumi Okamoto - Minami Saiki
Kiyo Hasegawa - Michiyo Ando
Kiyotaka Tanaka - police officer
Masano Kosuge - celeb wife
Wataru Ichinose - martial artist
Misato Tate - епизод 1
Moe Arai - Ayumi Suzuki (епизоди 3-4, 9)
Hideo Sakaki - Koji Tanaka (епизод 4)
Eiko Otani - Midori Yoshikawa (епизод 4)
Yukari Taki - Akari Nogami (епизод 4-6)
Kyosuke Harukawa - Kokubo (епизоди 5, 9-10)
Akira Sakamoto - епизод 5
Ryusei Shoji - малкия Yoshiyuki Takahashi (епизод 6)
Yumiko Ise - епизоди 7-8
Shiiko Utagawa - епизод 10

 

Сюжет: Маюми Ендо цял живот е мечтала да се премести да живее в Хибаригаока – малък квартал, известен с големите си къщи и богатите си обитатели. Но веднага щом мечтата й се осъществява, животът й се променя към по-лошо. Дъщеря й Аяка се проваля на приемния изпит в училище и се оказва под влиянието на местната лидерка и нейните последователи. Маюми намира приятел единствено в лицето на милата Юнко Такахаши, чийто съпруг е неочаквано убит от неизвестен член на общността. В живота на всички настъпва промяна...

Адаптация по книгата на Канае Минато

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри  :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти отново за темата!

 

Имам големи очаквания (надявам се и оправдани) и нямам търпение дорамата да стартира след седмица. Господин Кейске Минами също напоследък ни информира редовно в блога си за Yakou Kanransha. Не зная какво да очаквам от него (хаха). Не, шегата на страна, но продукцията от това, което видях и изчетох, ще напомня много като емоция и преживявания на големия ми фаворит през 2011 г. - Kaseifu no Mita (чудесно!). Според мен и никак не е случайно, че е избран именно Тайши Накагава за ролята на момчето, което ще бъде преследвано...

Гледам след 18-ти януари и коментирам. Жанрът семейна, човешка драма е най-обичан и ценен от мен при японците, очаквам и отличното изпълнение. Историята е достатъчно интригуваща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми се струва, че това ще е една от най-силните драми за сезона. Дано и субтитри да има! Екранизация по Канае Минато не се изпуска.

Мисля си, че от Ясу и Минами Кей-чан можем да очакваме всичко. И двамата са толкова щури и непредсказуеми! Тук вероятно ще трябва да поемат сериозни персонажи и много се надявам да ме изненадат с вграждането на дълбок психологизъм в характерите. Едва ли ще разчитат единствено на Тайши по въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След постоянното напомняне тези дни от Кейске Минами, нямаше как да пропусна днес старта и на тази дорама. Кейске публикува веднага след излъчването и ни попита дали сме доволни. Изгледах го и аз. Доволна, много доволна съм и от старта на тази японска дорама в жанр човешка драма, която бях запланувала да следя през този сезон, след когато разбрах, че Тайши Накагава е избран за една от ролите.

 

 

Картината започна отлично - идилия, едно щастливо семейство, което се нанесе в новия квартал (къщите са невероятни), весели, усмихнати герои, но всичко това до нощта на убийството и трагедията в семейство Такахаши.

При запознанството си с героя на Тайши Накагава, малката Хана Сугисaки веднага бе привлечена от него, а и няма как Тайши си е икемен, винаги усмихнат, вежлив, мил, възпитан, умен, спортист, играе баскетбол (отново както и в Kaseifu no Mita), а тук свири и на цигулка. Перфектният син.

Имаме си и задължителната зла съседка, подозрителна към всеки и всичко, която следи всяко едно действие в квартала (поредната прилика с Kaseifu no Mita). Всичко, което видях в първи епизод ми напомни като емоция на "Икономката Мита", както и очаквах. Припомних си какво изпитвах следейки есента на 2011 г. епизодите на тази великолепна семейна дорама.

По повод убийството на бащата на героя на Тайши и преследването на момчето... Не е виновен той. Ясно забелязах нещо, което ми подсказа, че момчето е насправедливо обвинено, но ще е принудено да се крие до разкриването на истинския виновник.

 

 

Първи епизод бе с продължителност 60 минути. Често при старта някои от дорамите, започват с малко по-дълги епизоди отколкото са характерни за японците с продължителност 45 мин.

И нещо, което ми направи голямо впечатление, въпреки че бе само за няколко секунди. В нощта на престъплението Хана Сугисаки гледаше телевизия в стаята си, а аз ясно видях, защото гледам това предаване много често, че вървяха кадри от Oha Suta с участието на Тайши Накагава. Тайши се включва всеки вторник в това детско предаване, което се излъчва по TV Tokyo и са решили явно освен, че той самия участва в дорамата, да го покажат и като актьора Тайши Накагава, но в предаване по телевизията.

Не ми се връзва в картината Шота Ясуда от Kanjani8. Той е в ролята на по-голям брат на Тайши, но разликата между него и Тайши е около 20 см. във височината и един до друг не ми се струват убедителни като семейство. Кейске Минами би се вписал много по-добре в ролята на големия брат в семейство Такахаши, но... такъв е бил избора.

Кейске е в ролята на детектив. Хохо, спретнат, в костюм, сериозен, нетипично за него и не напуши на смях в кадрите на финал, когато го видях. Радост си е Минами-сан за мен, независимо от ролята. Може би ще блесне с някое гениално решение, кой знае... Минами стайл (笑).

На японски "Kanransha" означава виенско колело. Завъртя се и тук историята със семействата, които живеят в привидно перфектния квартал...

 

Сингълът на AI - Voice, който е основното парче към дорамата, ще излезе на 13 февруари, но преди два дни в официалния сайт на певицата пуснаха кратката версия. Много ми харесва и очаквам излизането.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дорамата приключи в петък. Следях епизодите редовно всяка седмица, но преводът на английски за съжаление едва ли ще е готов в следващите няколко месеца, тази седмица стигнаха едва до втори епизод. Със сигурност когато го завършат, ще го изгледам отново, но впечатленията, т.е отличните ми впечатления от дорамата останаха от самото начало до финала.
Тайши бе главен герой, той бе преследван, той бе този, който най-много пострада, но слава богу за него всичко приключи добре. Не ми се вярваше на финал, когато разбрах кой всъщност е убиецът и защо детето трябваше да изтърпи всичко това. Много плака, а и на мен ми e свиден, едва се удържах, когато го гледах.
Шота Ясуда не беше за тази роля, като по-голям брат на Тайши Накагава. Изобщо, през цялото време той не се вписа за мен в сериала и историята.

 

Целият сингъл на Ai - Voice, чиято песен е заглавна към дорамата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудовищно добра драма! Не трета серия съм и не мога да си поема въздух от това, което виждам. След всеки епизод оставам шокирана.

Страшно е всичко, което показват тук! И много истинско. Семейните отношения не са шега работа и ако човек не може да постигне разбирателство у дома, как въобще ще живее в обществото? Как децата му ще станат полезни граждани? 

Историята изглежда толкова реалистична, че чак ме побиват тръпки. Това е най-опасният страх, който може да съществува. Без хорър елементи, без плашещи създания, чудовища и извънземни. Човекът е най-зловещото сред тях.

Не съм на себе си след тези серии. Не мога да си представя, какво ще преживеят героите до финала.

Първите 2 епизода бяха леко объркани. Камерата прескачаше в миналото, след това ни връщаше в настоящето.

В началото на сегментите е включена кратка изповед на всеки един от участниците. Разсъждения за случилото се и за съдбата им.

Всъщност, много събития се струпаха и затова не успях да прозра водещата нишка сред тях. Но в еп. 3 тя стана осезаема и мисля, че усетих логиката на нещата, ако въобще може да съществува подобно нещо в обърканите семейни отношения.

Всичко се дължи на фрустрацията - разминаването между човешките желания и действителността. Ние имаме едни планове, виждаме бъдещето по един начин, но реалността ни поднася куп изненади, за които понякога сме съвсем неподготвени.

 

Сигурна съм, че Шинджи не е виновен, но бягството му онази нощ автоматично го прави заподозрян. От това, което видях, стигам до извода, че убиецът е бащата на Аяка. Но дали наистина е той? Понеже прекалено много народ се мотаеше около къщата на Такахаши по онова време. Освен всичко друго, имаме човек, който не е бил там, дистанциран е от случката, но е дълбоко свързан със семейството - големият брат. Той за момента е енигматичен. За него нищо не знаем, освен факта че е полу-брат на Шинджи и Ханако. И учи за доктор, също като баща си. Перфектен син в семейството.

 

Изпълнителите са блестящи! В началото се чудих, защо са поверили една от главните роли на Хана Сугисаки, но вече съм сигурна, че тя е много удачен избор. Промяната в героинята й го доказа.

 

Тя се появи като весело и добро дете, но тормозът в училище и отношението на съседите в баровския квартал й дойде в повече. И всичко това в най-трудните й години на израстването.

 

Продължавам напред! Дано да побързат със субтитрите, че вече се качих на виенското колело и няма слизане.

Превели са само 4 серии. Много жалко, че такава силна продукция остава забелязана от шепа хора.

П.П. Отиде плакатът на Такаги-кун!
1536e43bb65794fb.jpg

 

П.П. За малко да забравя Минами Кей и Зуки. И двамата са съвсем сериозни. Минами е усърден детектив, а Зуки се появява по 2 секунди през епизод. И това е нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да ти кажа конкретно кой всъщност е убиецът...

 

 

..., но ще ти подскажа, че е някой, който обича много Тайши и направи всичко това, за да го защити. Финалът мен ме остави без думи, не вярвах, макар че се появиха съмнения у мен вече в осма и девета серия, но все пак, когато видях истинският убиец на финал и признанието, се изненадах.



Совите не са това, което са. Дорамата е чудесна и аз я препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха! Наистина не са. Какво да кажем за Коджима?! И тя крие нещо за мистериозния си син.

 

Ако той изобщо съществува.

Човекът, който най-много обича Шинджи, е майка му. Тя самата започна да се обвинява, след като се свести в болницата. Но баткото ме притеснява в момента, понеже много малко го познаваме.

 

Колебая се, дали да продължавам без субтитри. Мисля, че еп. 4 дублира субтитрите на трета серия. От друга страна, ако много го забавят, важни неща могат да потънат в забвение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чаках, чаках, чаках и накрая го догледах, без субтитри. Липсата им не беше голям проблем.

Много ми хареса тази история. Колко истина се крие в нея и какви поуки може да си извади човек от цялата ситуация.

Позитивен завършек, какъвто не очаквах, видях на финала. Това ни връща отново надеждата, че при добро желание от страна на всички, разбирателство може да се постигне и нещата някой ден може да се оправят. Разбира се, никога няма да бъде същото, но човек трябва да открие сили и да продължи напред!

Допаднаха ми отношенията между дете семейства. Оказа се, че действително са създали дълбоко приятелство помежду си. Помагаха си в трудни моменти със същото желание, с което сядаха заедно на масата да празнуват.

 

Убиецът...

 

Подозирах го още в 4-5 серия, но до финала все ми се струваше, че могат да изведат съвсем различна фигура като извършител.

Не знам, дали правилно съм разбрала, но според мен, тя не го уби, за да защити Шинджи. Направи го в момент на разярение по повод първата съпруга, която мъжът й е смятал за светица. Именно затова Джунко се опитваше да бъде идеалната майка и съпруга. Образът й още в началото изглеждаше прекалено идеализиран. Тя беше толкова добра, че помагаше на всички, искаше хората да я мислят за перфектна жена, създала перфектно семейство. Като всеки друг, живеещ в този квартал, усилията, които е трябвало да положи, за да поддържа имиджа си, са били прекалени. Майката на другото семейство също беше тръгнала по този път. И в отсрещната къща можеше да стане подобна трагедия, ако не се беше намесила Коджима (за което я признавам - направи едно добро дело в живота си, но полезно, в точния момент). Настръхнах като гледах тези кадри. Всъщност, през цялото време стоях с широко отворени очи и буца, заседнала в гърлото.

Ясу с отлично представяне! За пореден път доказва, че Канджанитата притежават незаменим талант. Той, който винаги е бил ухилен до ушите, да го видя със сълзи на очи. Това ме натъжи допълнително и направи историята още по-убедителна.

 

 

 

П.П. Певицата, която изпълнява страхотното завършващо парче, се появи за секунди в последната серия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ukio, мерси че ми показа темата. Сега като я видях се сетих че я мярнах в началото на годината но тъй като към дадения момент превод като за мен нямаше е потънала в забвение.

Прегледах написаното, пропуснах последния спойлер за да си запазя съспенса гледайки и "нападам" с интерес и това заглавие. Виждам че ще чуя познат вокал- AI- във фонотеката ми е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам. Емоции силни вадят от мен героите, на моменти съм и :mad2: , значи каста играе перфектно :896767: . До средата съм.

Героите мога да ги степенувам по интерес и дразнене B).

Най -силно ме безпокоят и най-интересни от психологическа гледана точка от по-главните герои  са ми - Аяка и Джунко-сан. Двете ме докарват до пуфтене и ми иде да ги хвана спешно за ръката и на психолог. И не сами а първата с майка си а втората със съпруга ѝ. Мда.

Аяка и най-силно и оче- и слуховадещо "вика" за помощ. Родителите ѝ ясни като екземпляри но имат здрава основа/потенциал да се спавят с тоз сърдит на всички и за всичко тийн, който избира най-погрешни варианти да се изрази по някакъв начин  :( .

Втора по шумотевица за помощ е кварталната тарторка Коджима. Не добре :blush: но ми докарва голям смях, иначе самотна и нещастна героиня и тя с проблеми в изразяването и я е избило в грешна посока.

Изобщо героите са от три поколения и при всеки дефицити в комуникацията с околните и със себе си.

Най- силен дразнител и ме карат да пуфтя "аверките" на Аяка от училището и тези на Коджима  от дамския клуб.

Двамата съпрузи-татковци карат по допирателната/ пасивно. Също проблем. Единия чак бе убит.

 

 

 

Изобщо пълна илюстрация на неефективната и нездравословна за общество комуникация първосигнална и с рогата напред е дадена в туй заглавие и то многопластово. Сииилно препоръчвам това заглавие за широк кръг зрители.

 

Постера е голямо попадение и браво на автора/рите му.

Но метафората зад виенското колело още не я схващам.

На английски е изцяло преведен, на руски остава само последния епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледан. Доволна съм.

Имам лека забележка към последния епизод.

 

Според мен Джунко-сан трябваше да получи повече екрано време на финала и то не просто да е на екрана а да се обясни повече за тази героиня чрез нейни думи. Някак си недостатъчно ми се стори вербализиран нейния казус.

Даже ретпоспективно погледнато за нея имаше в първите 1-2-3 епизода и после "поизчезна". Семейството ѝ малко като фон остана на фона на това на Аяка.

Ще продължа с още заглавия на този творчески екип.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...