Jump to content

Recommended Posts

45432l.jpg

 

Maoyuu Maou Yuusha

 

Оригинална творба: Тоно Мамаре
Озвучават: Кошимизу Ами, Точи Хироки, Чоо и др.
Тип: ТВ
Жанр: фентъзи, приключенско
AniDB и MAL: AniDB //  MAL
Държава: Япония
Година: 2013
Епизоди: 12
Времетраене: 23 мин. на епизод
Резюме: Историята започва в свят, разкъсван от война между хора и демони.

Най-великият герой на хората нахлува в замъка на кралицата на демоните, решен да я победи.

Обаче вместо да го нападне, кралицата предлага съюз.

 

Линкове: 
- в момента не са налични подходящи -

(При интерес, попитайте в коментар дали все още може да се открие)

 

 

____________________________________________________

Лично мнение:
Историята ми допадна поне на първо четене остава да не го обозят прекалено, но пък си мисля, че ще е добро начало за сезон пролет 2013 на аниметата, които следя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силно съм подценил това аниме. По едно време дори се чудех дали да не го дропя. Трябваха му поне 7-8 епизода, за да влезе в релси. Първи епизод беше нереално тъп. Втори беше с една идея по-добър, но също крайно безсмислен. В трети-четвърти-пети се усети намек за промяна, но съвсем слаб. От шести епизод нататък обаче логиката започна да работи в полза на историята и нещата най-накрая придобиха смислена форма.

 

Всъщност анимето е като една по-усложнена и шарена версия на шахматна дъска. Има множество герои - пешки, офицери и други фигури, които са от второстепенно значение, но без тяхното присъствие не може. Има естествено цар и царица - в случая царицата е демон, а царят - човек. Интересното е, че авторите не са използвали нито едно име за героите, а се обръщат към тях със съответните им нарицателни, които ги описват, но с главни букви - Царица демон, Герой, Зимен цар, Слуга, Магьосник и т.н.

 

Като човек с икономическо образование, бях приятно изненадан от задълбочената икономическа страна на историята, която малко или много направлява посоката на развитие на действието. За аниме, което на пръв поглед изглежда ориентирано главно към детската аудитория, започваме да срещаме някои от фундаменталните закони за парично обращение, инфлацията, търговията и стокопроизводството. Последните, разбира се, вървят ръка за ръка с политиката и религията, които също са силно застъпени в това заглавие. След като току-що изгледах и последния излязал 11-ти епизод, се зарадвах още повече, защото освен всичко, изглежда, ще видим и малко квалитетен тупаник в добре познатия ни шонен стил.

 

Ще видим какво ще излезе накрая. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хммм радвам се да го чуя щото аз го дропих на трети. :lol: Дори в един друг форум дето го коментирахме написах гневен пост по адрес предимно на малкото дебилче дето го водят "герой" понеже наистина успя да ми влезе под кожата при положение, че съм преживял десетки такива като него с целият ми аниме стаж. :/ Дори си пазя едно от гифчетата, което най точно описва положението от първите епизоди, воала:

 

123yzj.gif

Щом викаш обаче, че ставало по добро в последствие и нещата излизат извън необятните предели на бюста на г-цата значи може да му дам още един шанс и да преглътна неприязънта към пишман геройчето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ха-ха, този ГИФ наистина описва доста красноречиво първите 5-6 епизода, за които все още не мога да открия обяснение. Това е все едно да сложиш тунинг от Лада на БМВ. Пълно безумие. :D

 

Но по-нататък наистина си заслужава да му отделиш малко време, още повече, че най-интересното вероятно тепърва предстои.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...