Jump to content

That Winter, The Wind Blows (2013)


Recommended Posts

Още когато видях кои ще участват в този сериал и си знаех,че това ще  е нещо незабравимо. Очакванията ми се оправдаха напълно.

Чо Ин Сонг е просто невероятен в подобни роли. Тотално ме размаза в Балито а тук отново ,отново ме накара да се поклоня пред таланта му. Уникален актьор е. С думи,без думи,с очи,със сълзи. Изобщо по всякакъв начин може да предаде дадена емоция и да те накара да настръхнеш. Настръхвах в моментите когато се надвесваше над спящата Йонг и почти докосваше устните й, споделяше дъха си с нея. Галеше от разстояние лицето й. Невероятно. Сърцето ми спираше,а после започваше да блъска силно,силно в тези моменти.

Сон Хъе Гьо също невероятна актриса. С Бинито в "Такъв е живота" ме накара да се влюбя в нея. Там имаше невероятна химия между нея и Бини. Тук.Тук също. Умее,умее да се вписва страхотно в ролите си и да си пасва с екраните партньори до съвършенство.

Ким Бум и Ънджи не им остъпиха с много. ДОпълниха по много добър начин това страхотно каре от талантливи актьори.

Сериала. Обичат корейците в тези сериали да правят така че да няма истински лоши герой. Или поне с течение на времето се опитват да ни накарат да опростим грешките и лошите им постъпки. Но не виждам как да простиш на човек,който умишлено те е оставил да ослепееш. Както и да е. Всеки получи заслуженото си. Някой успяха да изклупят грехове. Други не.

Няма да влизам в подробности относно сюжета. Трябва да се гледа. Това е моето мнение. Заслужава си всяка една отделена минута. СТрахотен сюжет,страхотна игра,прекрасен ост.

Финала. Хммм. Сериозна темичка за размисъл. Аз си слагам розовите очила и розов бански. Скачам в топлото горещо изворче,в което предварително съм сипал розова пяна за вана и избирам оптимистичният финал :) Няма значение дали това в края е действителност или само една красива представа. За мен това беше един красив финал. ДОстоен за този прекрасен сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав е сериалът, въпреки че мелодрамата е малко повечко като за моя вкус. Почнах го заради Чо Ин Сонг и хубавото ми впечатление от A Frozen Flower. Пичът си е десетка, играе великолепно, но ми се ще реакциите му да бяха малко по-мъжкарски. Вероятно така е по сценарий, ама не може ли веднъж да стисне зъби, вместо тези кокершпаньолски погледи и напиращи сълзи? В това отношение, по ми допада поведението на гангстера. Ким Бум си е срадурче, мацката му също. Главната героиня е прекрасна, много нежна (само добре че не я убиха в мола, с онази сложена наопаки кислородна маска, но да не издребняваме :D).

А това женище, Со Ра, направо се стреснах като я видях. След темата за корейската мания по външния вид и пластичните операции, тази така ми се наби на очи с несъразмерната си физиономия. Личи си, че яко са я изпилили, за да постигна заветната "ви шейп", обаче сега главата й изглежда с един номер по-малка. Не знам защо го толерират това корейците. Тя просто не прилича на човек. На 9 еп. съм, дано след него не я дават твърде много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много, ама много ми хареса този сериал! Няма герой, който да не ми хареса. През цялото време се опитвах да ги разбера, а края направо ме изненада.

Сценаристите ме изненадаха, никой не умря. Но последните кадри ми напълниха душата. За мен беше повече от ясно, че е жив. Това, че всичко беше някак мъгливо е резултат от операцията и тя не вижда добре, но достатъчно. Само очите бяха на фокус, само тях виждаше и това е прекрасно. Нали човек може да види душата в очите... очарована бях от режисьора, добра идея. Аз съм човек, който не вижда добре и опита да видиш нещо, да фокусираш образа... беше много реално и разбираемо. Оставиха ми прекрасно чувство.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина най-доброто от много време насам...

Но не мога да не изразя възмущението си от голямото изхождане в последния епизод

 

какъв беше смисълът да го има това намушкване от приятеля?! Та те през всички серии показваха каква дружба и приятелство имат, как преодоляват всичко заедно и винаги са един зад друг и изведнъж... някак не ме убедиха, че наистина Чин Сонг ако е на истина би наръгал приятеля си та макар и в името на това да спаси семейството си.

 

Иначе финалът беше елегантен. Няма спор. Който както иска да си го тълкува и толкова.

Романтичката в мен го вижда през розови очила... то с толкова розов цвят за фон как иначе :up: .

Само странното, че първоначално финалният диалог когато говореше единият, другият беше замъглен и изведнъж всичко се избистри!

Ха кажете тогава живи ли са и двамата или какво?!

 

Редактирано от bealonenomore
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на мен ли не ми е интересен този сериал, тъй като скоро гледах римейка Love me not и ми е ясно какво ще се случи? :no: Стигнах до средата на втора серия, ама голям зор. Пък толкова суперлативи чета... Да не би по-нататък да става по-интересен?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен въз основа на Love me not не можеш да направиш обективен извод какво ще се случи в последствие в сериала. Това е така, защото колкото и прилики да има между тях, те са и изключително различни. Поне за себе си аз не открих тъждество, което да ми попречи по някакъв начин да възприема сериала, а дори напротив - останах изненадана от него, развитието и особено финала. Няма място за сравнение - сюжетите не са идентични, линията на действието също, развитието на персонажите, заснемането на сцените, цветове.. Прилики може да е имало в японския сериал, за който гледалите го са писали по-напред в темата. Може би трябва да се абстрахираш от факта, че си гледала филма /скоро/.
А относно това дали сериала ще стане по-интересен нататък, това само ти можеш да прецениш, т.като е въпрос на лични предпочитания, в които останалите не можем да имаме намеса. Аз бих ти препоръчала да погледнеш още един епизод или да разгледаш страхотните клипове, които са предоставени в ютуб, и ако след това не ти хареса, няма смисъл да продължаваш да го гледаш. Но отново казвам, Love me not не е критерий за развитието на сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, благодаря за мнението. Ще му дам още един шанс :) Чак и корейката отсреща в магазина ми проглуши ушите колко е хубав... ще се помъча още веднъж! :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал. Само не разбирам защо са тези спорове за финала...

 

 

Повече от очевидно беше, че и двамата са живи. В добавка към предишните мнения подкрепящи това, искам само да добавя две неща:
1. Акцента върху картината с дървото в кафенето - същата, която О Су беше спрял да рисува в първи епизод и която сега беше довършил, но по много по-различен начин, олицетворяваща сегашното му душевно състояние и начина по който вече гледа на света. Ако това беше фантазия, картината която Йонг никога не е виждала, нямаше да има място там.
2. Ако О Су беше умрял, приятелят му, ако не е в затвора, то поне никога нямаше да остане и да си живее спокойно със семейството и любимата. Горчивината в погледа му беше по-скоро от това, че сам не може да си прости напълно...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм тва за картината го бях забравил хубаво е че го припомни като още един факт. Споровете бяха заради неяснотиите то нямаше как да стане иначе просто тея лисунгери сценаристите голям пъзел направиха накрая... :D Аз за това се и отказах да споря понеже взехме да тъпчем на едно място, а така и не ме убедиха със сериозни доводи нито ми обориха някое от твърденията. Дано корейците да продължат да правят римейкове на японски дорами с по голяма интензивност вярно, че е плагиатство ама много хляб има и в японските тв продукции и в мангите и аниметата им. Надявам се и Хе Гьо да и предложат пак роля в такава сериозна драма определено много ми се издигна в очите тук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаммм...

Преди всичко за края - 100% е сигурно, че си беше реален. 

 

Камерата беше размазана, защото показваше нейната гледна точка, а именно - ясен фокус в центъра и размазано периферно зрение. Така си беше преди операцията, така си е и сега, след подобрението. Върнала си е част от зрението, но не изцяло, затова и още ходи с бастуна.

 

За историята - разбира се, не е нова, не е и революционна. С тоя подбор на актьори обаче няма как да е скучна.

 

Хареса ми липсата на трупове във финала. Е, нямаше да са корейци, ако не бяха утрепали някого, но поне главните, за разнообразие, оживяха. Че и оздравяха :D Мегадрамата, която този сюжет предполагаше, беше обърната в един доста смислен и до известна степен логичен финал, което ме изненада, защото обикновено виждането ми за логика коренно се различава от това на сценаристите по оня край на земното кълбо.

 

Не ми харесаха 2 неща - образа на главната беше с една идея по-бавно стоплящ от приемливото. Не съм критерий, но в началото мислех, че го е разпознала веднага и си играе с него. Когато това впечатление беше опровергано, се разочаровах. Това би направило сериала доста по-интересен. В този му вариант, образът й загуби от силата си. Второто по-неприятно нещо бяха по-слабите диалози и изобщо връзките между логическите линии в последните епизоди. Неубедителни бяха, особено последния епизод. За сметка на това режисьорската и операторската работа беше страхотна, също къщата и декорите. Особено голям плюс за мен беше липсата на твърде затормозяващи окото стилистически извращения. Вече ме гони параноя от корейските стилисти :D

Като споменах актьорския екип, да карам поред.

Ън Джи - хареса ми още в Отговорите, хареса ми и тук. Ролята й си беше идентична, но пък й ходи. Нахакана и бойна, но без да е мърла или малоумна. Одобрявам.

Ким Бом - определено си подбира проектите и партньорите това момче. Само ми се ще вече да го видя в самостоятелна, по-тежичка роля. Мисля, че вече натрупа достатъчно опит, макар че винаги може още. Не че не е достатъчно запомнящ се като паленце, което тича след батко си, ама тая манджа сме я яли още в "Падам-ставам". Но пък с такива батковци го разбирам :D

Сонг Хье Гьо, известна още като безапелационната ми любимка в корейската индустрия. А май и не само в корейската. Освен разкошна жена, е и невероятна актриса. Трудно се играе слепец, но тя се справи блестящо и с това. А ролята си бе тежичка. Много радва тази мадама, надявам се скоро пак да снима нещо, че беше се позагубила няколко години и ми липсваше много.

И черешката на тортата - Чо Ин Сонг. Тоя човек е роден за три неща: да реве, да гледа смразяващо и да целува. Не мога само да определя в какъв ред, щото и трите очевидно му идат отръки. :) Може да го сложат да си играе сам в бяла стая и пак ще е интересен. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той Ким Бом играе "Паленцето което тича след батко" още от Dream насам вече четвърта година. :) Действително е време да излезе от тази роля, че е в застой и няма развитие. Сериала на мен ми хареса, даже имаше някакъв странен японски привкус. Особено в лошите персонажи и начина по който се движеше действието. Изгледах го още като излезе и ми беше много интересно каква дискусия се получи за финала.  На мен чувството което ми остави беше приятно и положително. Аз понякога не се замислям над такива неща, като какво точно се случи. Важно е успещането, а дали е алтернативен финал, някакъв сън, плот на въображението или истина, все тая.  Не се наканих да изтегля епизода отново и да проверя дали ще видя нещо, но логиката води до мисълта че

от такива рани с нож почти 100% се умира. Дори да се обадят на линейка веднага. Пак зависи от много неща, но самият факт че не дадоха нищо по въпроса, как се е спасил и т.н. сигурно е само едно.

Сценаристите не искат да дадат точен отговор, а и не е нужно.  Не очаквах толкова добро представяне от Сонг Хье Гьо, май наистина сме я позабравили. Направо си е грехота да се съмняваш в нея.  Страхотна е!   :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като вчера го изгледах докрая стигнах до един особено притеснителен за мен извод - май съм се предозирала с корейско и ми трябва почивка :cry: Като че ли трудно вече мога да се затрогна :mellow: Няма спор - каста е страхотен и хората си изиграха ролите много добре както винаги :bow:Разбира се не мога да кажа,че сериала не беше интересен,щом го изгледах до края(което рядко се случва напоследък),но явно съм очаквала нещо наистина покъртително като от старите ленти :unsure: Надявам се да не ме нахулите много за това изказване- сигурно грешката е в мен,след като очевидно на всички им е харесал,а пък аз ще сменя за малко жанра...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная и аз очаквах тъжен край с много рев, а то не стана така. Не знам дали съм доволна или разочарована. От играта определено съм предоволна, но що ли ми се ревеше много като на по-старичките корейски драми?! Явно е, че и на мен ми липсват. И защо ли правя сравнения между Хе Гьо и Ха Джи Уон?! Факт е, безспорно все пак, че ми хареса избора на актриса, защото иначе (и заради сценария и Чо Ин Сонг) пак нямаше да догледам, ако не беше ми харесала, а тя определено се справи. Ролята определено й подхождаше. За мен засега най-доброто от изгледаните напоследък сериали..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен въз основа на Love me not не можеш да направиш обективен извод какво ще се случи в последствие в сериала...

Koizora, добре че го написа това, та ме замисли и взех та го изгледах! :wub: :wub: :wub:  Много ми хареса, въпреки че горе-долу знаех накъде ще вървят нещата. Наистина много! Няма да повтарям всички суперлативи, само ще го препоръчвам и аз от своя страна! Koizora, на теб специални благодарности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търсех си нещо красиво и емоционално да гледам. И уцелих на 100%. Както са казали по-горе, сериалът носи духа на по-старите корейски драми, които много ми липсват напоследък из розовите финали.

Страхотна игра на актьорите, наистина. Много ми харесаха главните, но най-вече героя на Му Чол. Изненада ме с отказа си да наема твърде млади хора, както и други някои принципи. Страхотно развитие на образа, получи му се много добре.

Относно финала, който е от любимите ми

 

свободни интерпретации  :)
За мен О Су си умря на 100%. Малкия го намушка, за да спаси семейството си. Което ме навежда на мисълта, че не ми стана много ясно какво им се случва на пътуващите - катастрофа ли, чудо ли бяха онези внезапни фарове и звук на пилещи се гуми? Може би, ако си бяха отишли и те, сценаристите щяха твърде да ни обременят? Но пък щеше да е интересно развитие - Малкия убива приятеля заради тях, а те без човешка намеса, в същия миг се споминават... Май и аз съм прекалила със сериалите, трябва да почина малко).
Та за мен историята на главните завършва със смъртта на О Су на покрива.
А главната гериня, изиграна от страхотната Сон Хъе Гьо, си остава с една общо взето успешна операция и нов, по-светъл живот, част от който са цветните фантазии с любимият й.

 

Достоен финал за прекрасен серила, 10/10, а за музиката и повече.

Наистина много се радвам, че му дадох шанс и го гледах. Напомни ми защо съм тук.

А сега искам още и още :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасна драма ! Гледах с удоволствие всеки епизод без да се налага, да превъртам размити моменти. Много красота, като се започне от главните (оххх още са ми пред очите сцените от "Frozen flower" :), любов и т.н. Да си призная започнах сериала с предубеждение, понеже така и не можех, да изгледам "Не ме обичай" (много скучен и претупан ми се видя и реших, да не си  причинявам съзнателно главоболие) по който филм всъщност е поредицата, но тук нещата не бяха така скучни и апатични.

Благодаря на преводачите за прекрасния превод, сериалът е прекрасен ГЛЕДАЙТЕ ГО !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър,но драмата в повечко ми идва,корейците явно са решили Шекспир да надминат.Иначе каста е впечетляващ,не само откъм лица ,но и като качество на играта :up: Сценаристите не знам как не са се омотали от тая многопластова проблематика дето са я разхвърляли...лошо няма ,на фона LOVE ,изкупление ,прошка,предателство,лоялност най вече никой не е само лош или добър

Беше наистина удоволствие да гледам играта на  Чо Ин Сонг,всъщност всички бяха наистина невероятни!И слава богу ..не утрепаха главните,финалът мнооого елегантно поднесен  :yes: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали ...

главния си отиде, че и "агнешки ушенца" на гроба му се приготвиха, да му носят. Пък тези миражи накрая си бяха само в главата на главната.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...