Jump to content

Recommended Posts

Много харесвам тази драма. Невероятна игра на актьорите :P

Страшно много ми хареса също как започнаха първо на игра, а после какво стана ^_______^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го за един ден, страшно много ми хареса, всичко си имаше драмичката и всичко беше изпипано.Всъщност много ми напомни като идея на "Buzzer beat", който между другото е също страхотен, даже ако някой се сеща за друга подобна драма може да ми я препоръча :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да не кажа нещо за този сериал, той бе първия и ме спечели като фен на азиатското кино и телевизия. Добра игра, до толкова, че някой непонятни до тогава за мен отношения, напълно типични за нравите им, ги подминах без всякакви лични предразсъдъци. Определено японците не ме разочароваха и в последствие :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият ми японски сериал и ме омагьоса. Много отдавна не бях гледала толкова близък до душата ми филм. Актьорите бяха на място, сценария страхотен, а музиката ... никога не съм си представяла колко точно може да пасне Куин на азиатски филм. Невероятно изживяване. Запазих си клипа от началните надписи на сериите просто ми действа адски зареждащо цялата тази динамика .

В сериала нямаше епизод без запомнящ се момент. За мен лично една от сцените бе много близка: в затвора (хехе, не че съм била там де) - когато зададе въпрос на съкилийника дали е стигал предела на възможностите си. Това и мен ме вълнува от доста време и отново ме накараха да се почувствам във филма. Отборния дух - водеща тема наравно с любовта. Страшно им завиждам на японците за това качество. Ние на Балканите сякаш сме оперирани от него, иска ми се да не е така.

Оттук изказвам и задочно извинение на всички хокеисти. Respect.

Много неща мога да се кажат за филма. Гледам, че в imdb "Puraido" има оценка 7,5, което не е малко, но аз лично мисля, че трябва да е поне 9.

Благодаря на преводачите, на ъплоудърите, както и на всички споделили мнението си тук, които спомогнаха да е насладя на чудесния филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен сериал за любовта.

Човек винаги търси да сподели живота си с някого, и когато тази привързаност прерастне в любов, то тази любов е по-силна и дълбока, от колкото ако беше избухнала като страст от емоции.

 

 

За мен има един много силен момент. Когато Халу искаше да даде ключ за апартамента си на Аки и уж това щеше да стане ако й се падне ключа с розова панделка, а в последствие се оказа, че в двете си ръце държи по един ключ с розова панделка. Разбрал, че това е жената за него, той не иска да я изгуби. И в този момент разбираме, че Играта свърши! ;)

 

 

За актьорската игра на Кимура съм безмълвна, той както винаги е очарователен и ненадминат :bow:

 

Любимото ми начало на сериал :inlove:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за препоръките за сериала, изгледах го, хареса ми, много хубава игра, забавни моменти,

хепи енд!!! Какво повече му трябва на човек, като завършек на вечерта.

Да, "Мейбито" е много чаровен и има много силно присъствие на екрана. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си направих японското сефте с този сериал - много силен, много истински и много въздействащ!!! И аз благодаря на препоръчалите ми го, страшно ми хареса и сега се хвърлям да гледам Кимура в други роли :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кимура,хокей и всичко това на фона на гласът на Фреди Меркюри.... един от най-приятните начини да си загубиш съня. Един страхотен сериал, Мейби ;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кимура,хокей и всичко това на фона на гласът на Фреди Меркюри.... един от най-приятните начини да си загубиш съня. Един страхотен сериал, Мейби ;);)

 

Не помня дали тази уникална песен на Куин я има в сеирала, но така дълбоко е заседнала в съзнанието ми,че винаги я асоциирам с този сериал :)

А така му подхожда, че няма начин да я няма, поне като инструментал. Нека някой с по-пресни впечатления от сериала да сподели, дали я има или я няма :blush:, но какво ли значение има това... аз я споделям с вас. ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е един от любимите спортни сериали,един откровен сериал за силния дух,

за приятелството и любовта! Прекрасен сериал, прекрасна музика, и най-вече прекрасен

Кимура Такуя - един от най-най-любимите ми азиатски актьори, ГОЛЯМ талант!

Всичко преведено с него, е изгледано. Страхотен е, блестящо се справя с всякакви роли,

а тук - с ролята капитан на хокейния отбор. А с неговото "Мейби" ми беше страшно забавен. :D

Актрисата в главната роля Takeuchi Yuko беше прелестна. А целувките на

Кимура Такуя са толкова истински. Винаги!

Страхотната музика на Queen чудесно подхождаше на сюжета!

От мен - най висока оценка 10/10!

 

Култов сериал, който трябва всеки да изгледа!!!

 

Едно малко откъсче от този прекрасен сериал!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЖЕСТОК!!!! ПРЕКРАСЕН!!! УНИКАЛЕН!! Изгледах го за един ден целия! Така скачах и дивях тука, все едно бях на истински мачове! :es: :es:

Оценка 20/10 от мен!!! Прекрасна история, герои...МУЗИКА!!

Гледайте го, хорааааа!!! :yes: :yes: :yes:

Преди това от японските бях гледала само Hana Yori Dango, който много ми хареса....но този се казва директно на първа позиция!! :yes:

Страхотни уроци можеш да научиш от този филм - за живота, за любовта, приятелството, доверието, лоялността...и най-вече за силата на духа. Подейства ми като невероятен energy-shot; толкова силен, позитивен и повдигащ духа!

Нямам търпение пак да го гледам и да зарибя всички около мен :lol:

Какво е истинския приятел, какво е най-важно в живота...как да се бориш докрай, дори и в най-безнадеждните ситуации, независимо от всичко и всички... Тези и толкова много други въпроси ме накара да си задавам филма.

Актьорите направо ме разбиха....! Това не бяха актьори за мен, толкова истински и естествени бяха всички! Евала, японците разбиват просто...!! Да не говорим какви мъже, мамоооо.... :tongue::yes: .

Абе, във всяко отношение имаше много какво да се види! ;)))

А за музиката нямам думи, толкова перфектно пасваше. Втурвам се да търся саундтрака :D !

На всички, които още не са го гледали, много ви завиждам!!

Не се колебайте и за секунда!!! :):yes: :yes: :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста съм позакъсняла, особено като фен на японските сериали, но останах впечатлена. Определено е високо над доста от другите неща, които съм гледала. Лично аз го слагам в топ листата си. Даже си го записах, за повторен преглед след време. Кимура го гледах в Г-н Мозък за първи път. Хареса ми като актьор, но това, което видях тук, определено го изстреля доста нагоре във впечатленията ми. Този човек е "класа". Все още не съм гледала много негови неща, вероятно ще наваксам, но към този момент ми грабна уважението. Относно косата му, на мен ми харесва повече с дълга коса, въпреки че късото го прави по-мъжествен (предимно в нашите Балкански разбирания). Аки тук я видях за първи път. Ако кажа, че съм очарована от играта й, ще е слабо казано. Не знам дали ролите им лепят така, или просто са добри професионалисти, но играта тука беше на много високо ниво. Тия изражения, които изобрети тя, са уникални. От друга страна, тя е доста чаровна. Абе мога много да пиша и вероятно да се повторя с предните постове, които умишлено не прочетох, понеже щеше да ми е по-трудно да се изразя. Има само едно единствено нещо, което не ми хареса - това беше времето, което тя трябваше да чака Халу да се върне. Веднъж чака 2 години, после още 3. То животът й мина в чакане... Щеше на мен да ми е по-сладко, ако той се беше върнал за нея след първата година. Но това е моята представа :D за щастлив край. Въпреки това, стана ясно, че по този начин те останаха верни на себе си. Не изневериха на себе си, за да запълнят празнината си, от отсъствието на другия, или да избягат от самотата си. Много съвременен, без излишни лигавщини. Видяхме, че и японците правят секс на първа среща :D Много ми хареса, топлината, с която тя го обгръщаше и това, че той се нуждаеше точно от това. Като че ли само тя беше в състояние да му даде това, от което той истински се нуждаеше. Да захрани липсата на ласка, поради отсъствието на майка му. На мен тези моменти за нежност много ми харесаха. Хареса ми и това, че си "говореха с очи". Химията им наистина се получи. Хареса ми погледът му всеки път в началото на мача. Все едно казваше "Ще те разкъсам, защото мога да те прочета" Нито твърде емоцианален, нито твърде рационален. Перфектният баланс. МНОГО ДОБЪР.

Бързаче, благодаря ти за препоръката :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият ми японски сериал.Направо съм потресена от удоволствие.Благодарности на Здравчето,че ми го препоръча.

Кимура -толкова прочетох за него и ето,че вече знам защо има толкова фенове.Страхотен от всякъде.

Много ми хареса филма.Като че ми липсваше точно такова приятелство каквото видях тук.Много мъжкарски филм.Нямаше никакво лигавене.Хареса ми борбения дух,който си подават един на друг.Халу като техен център така успяваше да се справи с проблемите на всеки,че няма как всички да не държат на него.И каква лоялност от Ямото.Голямо приятелство голямо и трогателно.

Аки също беше изключителна.Мацката се справи страхотно.Хареса ми гласа и.За мен много силен образ,много нежна и чувствителна без да се натрапва излишно и много честна.Прямотата и откровеността между героите доста ме трогна.

Един от най запомнящите моменти за мен(много се изкефих) беше когато нахлу при оня хаху и без никакви приказки го разби.

А цялата тази история беше още по- пленителна с песните на Куин .Наистина да настръхнеш от удоволствие.

Страхотно се разви и любовната история между героите.Доста истинска и много нежна.

 

Ако всички японски филми или поне тези с Кимура са такива със сигурност ще ги изгледам.Видях няколко предложения и ще се възползвам.

Много благодаря и на екипа за субките.Доста добра работа при това бързо говорене. :thanks:

Ако все още има негледали сериала нищо че вече е поостарял гледайте.Има какво да се види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновено не гледам спортни сериали, щото съм наплашена от американските. Този го изтеглих, защото се повлиях от отзивите на изгледалите го. Харесвам актрисата Takeuchi Yuk от сериала Обяда на Кралицата. Между другото от тогава в къщи се яде омуррайс, много готина храна, горещи препоръки. А що се отнася до този сериал, ами готин е, много е готин. Няма нищо общо с американските тъпни, има послание, има чувства, има диалог, какво повече от това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм ... дали ми е харесал сериала .... maybe :D

 

 

Стори ми се първите 4 епизода бяха прахосани от сценаристите, можеше и много по-силно. След това явно са се усетили и стана по-вълнуващ и по-интересен. За актьорския състав не мисля, че трябва да казвам нещо кой знае какво, освен че бяха подбрали много подходящи за ролите.

 

Една от най-силните сцени беше ...

 

 

... на моста, когато бившия се върна. Тц тц .... прекрасно изиграно и от Хару и Аки. Без думи успяха да кажат всичко. Ето това са големите актьори!

 

 

Финала ....

 

 

Можеха да спестят фойеверките, който усладниха излишно иначе добрия край. И щях да ги съдя, ако беше оставен с отворен край, както си мислех, че ще стане.

 

 

И ...

 

 

Колко ли трябва да си прост, за да изгубиш три години на другия край на света, а да не си с момичето си? Ей това не мога да го разбера! Аз лично никога не бих изоставил такава голяма любов, ако я намеря. Да си я беше взел със себе си още в началото. Какво се правеше на ударен. Гордост? Да си я завре някъде там и да си чупи главата :D

 

 

Може би наистина очаквах малко повечко драма, но все пак това е японски сериал и е очаквано да обърнат внимание на другите неща, като силното приятелство и т.н. И може би това е причината да кажа "maybe" относно това дали ми е харесал или не. Но все пак вината си е моя. Не бях чел дори и описанието.

 

В крайна сметка съм доволен, че го изгледах и не съжалявам. Дори бих го повторил и потретил, само за да се насладя пак на невероятна игра на актьорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, колко е хубав филма! Страхотно настроение създава, заразява с борбеност и целеустременост, и с вяра. Много ми допадна атмосферата в отбора на “Скорпионите”, приятелството, здравият спортен хъс, и всички играчи, които ме оставиха с усещането, че това е истински отбор. Без треньора, него до края не можах да го преглътна. Кимура го видях напълно отдаден и вживян в образа, той навсякъде е така, де, но тук имаше и много емоционална идентификация, а и доста добра химия между героите, което за японски филм си е постижение. Той я гледаше точно като влюбен. Момичето го забелязах в Lunch no Joou и там също ми допадна. Музиката… :wub: Много оригинално се е получило началото на всяка серия - на фона на песента да вървят думите й, като караоке. Любим момент – надписа на крушката. Изключително съм благодарна на екипа, работил по превода, за това че направиха достъпно това удоволствие. Филмът е задължителен за гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как не съм се отчела тук... Любима дорама ми е от години. Нямам за нищо забележки, освен за това:

 

 

оня чеп колко трябва да е нагъл, за да си мисли, че мацката ще го чака сто години, докато той дори не се обажда? :blink: Че и е познал, че го чакат, мама му стара! Това положение ми се видя много нереално, както от негова, така и от нейна страна. Мисля си, че всяка нормална жена, ако я зарежат с години и ни вест, ни кост - ще му тегли една майна на имагинерния си партньор и ще бръмне да си потърси друг... А всеки нормален мъж, който не иска да си изгуби половинката, ще се чува редовно с нея или направо ще си я отведе със себе си. Връзката между тези двамата беше просто WTF?!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току що го изгледах и аз, все още съм под очарованието му съответно. Кимура за мен е откритие, благодаря на тези, които ми го препоръчаха - не можах да спра, докато не го изгледах целия. Едно нещо ми беше странно - в 21 в никой да не се обажда на това момиче, телефони ли няма, компютри ли няма. Обяснението на оня ръб беше тъпо, а пък за Халу даже нямам обяснение. Много гордост, много нещо. Като изключа това, сериалът е пре-лес-тен! Отивам да си търся друг с Кимура (много хубаво целува, мммм! :kissy::wub: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая се навих да го гледам този сериал...и изобщо не съжалявам. Снощи го завърших и останах много доволна. Актьорите, играта им, химията помежду им, историята, хокейният отбор, ОСТ-то - всичко ми хареса! За първи път ми се случва толкова да ме грабне японска драма. А пък Кимура Такуя и за мен е откритие, и то голямо! До преди два дни само на постери го бях гледала, но сега вече няма да е така. Безспорно е много талантлив, а също така е и чаровник. Определено ще гледам други негови продукции. :wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добро сериалче.едно от малкото японски неща,които съм гледала.Хареса ми много химията между главните и забавните моменти между гях.Много тънко е вплетено значението на -Pridе зе всеки и как го разбира и живее според него.Допадна ми приятелството, спортния хъс и желание в отбора и принадлежността им-едно семейство, като Халу беше техен стълб и стимул да постигат и невъзможното според тях.Любим момент:

надписа на крушката, и когато й каза че не е толкова самоуверен, че да накара някоя жена да го чака толкова време. И култовия момент със зъбчето, когато тя му го показа-за малко да забравя за него

а и момента как потърси утеха при нея след

погребението на треньора си и двуличието на изоставилата го майка!

 

Прекрасен сериал!!!! :up::wub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...