Jump to content

Witch Craft Works (2010)


Razzormaw

Recommended Posts

35213144.jpg

Заглавия: Witch Craft Works, ウィッチクラフトワークス, 魔女的使命

Държава: Япония

Година: 2010

Автор:
Ryuu MIZUNAGI

Арт:
Ryuu MIZUNAGI

Статус: Ongoing

Описание: Главният герой Такамия Хонока е обикновен ученик чиито единствен проблем е това, че седи до най-красивото момиче на училището Кагари Аяка. До сега те никога не са разговаряли и дори едно малко взаимодействие между тях завършва с побой от страна на нейният фен клуб. Все пак когато част от училищната сграда е на път да го изпрати в отвъдното тя се появява и го спасява. Освен това тя е облечена като вещица и го носи на ръце като принцеса и се носи на метла. Кагари продължава да го защитава използвайки огнената си магия докато опитите за посегателство на живота му приключат. Тя му казва, че мисията й е да го защитава и сега може да го прави открито (понеже дотогава го е защитавала "под прикритие"). Защо Такамия е нападан, кой е пожелал Кагари да го защитава и защо тя го нарича "моята принцеса" и какво ще направи нейният фен клуб с него, когато тя е близо до него открито? Четете и ще видите!

Бележка: Хареса ми концепцията на тази манга определено има доста неща, които не се срещат често в подобни сюжети и поне на мен ми допадна историята. Всъщност така като забелязах тематиката за вещиците набира скорост поне още три такива заглавия видях само, че това ми се струва най-доброто и ще си го следя. Нищо чудно и в определен момент да му направят и аниме или поне се надявам да се стигне дотам. :rolleyes:

Свали тук: :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време бях почнал паралелно две манги за магьоснички, едната беше Ямада и 7-те вещици и другата точно тази. От двете бих определил WCW като определено по добрият замисъл и по интересни герои и затова ми беше чудно защо избраха другата манга за да й направят игрална версия, а не тази. И докато все още не намирам отговор по този въпрос, излезе новина за аниме по WCW, което няма как да не ме радва. Излъчването му ще е януари обаче точна дата все още няма. Интересно ми е доста как ще направят Кагари Аяка, понеже тя е емблематичният за тази история персонаж. Надявам се сеюто й да се справи и като гледам тази Сето Асами не само е симпатяга, а и вече е озвучавала подобни персонажи. Другото, което си заслужава да се отбележи е че студиото ще е JC Staff, може би вторият най добър криейтър за мен след Shaft като там са правени едни от най любимите ми заглавия като Индекса, Зеро но тсукаима, Нодаме кантабиле, Торадора и още няколко така, че определено анимето по тази манга дава сериозна заявка за приоритетните ми позиции в уотчлиста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...