Jump to content

BUCK-TICK


kcekce

Recommended Posts

Кога излезе филмът, кога успяха руснаците да го изпиратстват (: Първа част, втора част, бонус диск. LOVE PARADE / STEPPERS -Parade- пък (заедно с бонус видеото, което не е за изпускане!) може да се изтегли оттук.

 

Филмът изключително много ми харесва и свалям шапка на режисьора - не е търсена сензация, не усетих и никакъв фалш (окей, може би освен онези десетина секунди, в които Сакурай гледа замислено фойерверки, но ще им ги простя). Всичко беше ненатрапчиво, тънко и красиво - виждаме записа на албума в студиото, подготовката за турне и накрая кулминацията - самите концерти.* Ето какво било значи да видиш Buck-Tick на живо - не изпипаният до съвършенство, хипер-театрален финал, който отива директно на видео, а обикновен концерт от турнето. Групата се държи по-свободно, Сакурай още пробва кои движения ще проработят, случват се и инциденти - но настроение винаги има! Сега само ако разбирах и японски :> (е, много малко се говореше, така че това не беше проблем). А колкото до йогата на Сакурай, на мен лично най-забавно ми беше как Кейси от notgreatestsite използва шанса да се избъзика с читателите си.

 

kcekce, благодаря за линковете (: Колкото са абсурдни тези въпроси, толкова са забавни.

t_lozeva, ех, много е сложна вашата загадка! При всичкото ми търсене не успях да намеря този превод, а ми стана интересно (:

 

*Иии... не мога да се сдържа да не цитирам Кейси за филма: "It’s a kind of nature documentary, in a way. Like wild animals in the field, they conduct their affairs utterly without regard for the fact that they’re being recorded." (: По-точно не можеше да го каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ихаа, ще имам да гледам утре, щото нямам спешна работааа:)))

 

Забравих да спомена, че текстът на "Степърс" ме израдва максимално:) Ако сте пропуснали да прочетете бележките под линия на преводачката, направете го;) Изключително забавно-иронично секси-парче са направили :28558: На мен определено не ми стигнаха познанията по японски, за да го "грокна в пълнота" на слушане, добре че има фенове, които да ми го преведат...

 

Вече нямам търпение да пуснат нов албум... Щом са пуснали сингъл, значи напредват нещата:) Ако е в зарибения дух на степърс парейд, ще се изкефя жестоко :icon_sunny:

 

Междувременно послушах бандата Dropz на Хошино, мисля скоро да пусна още една тема за група с 1 албум...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Текстът на Steppers и мен ми повдигна настроението страхотно. Впрочем, този сингъл е само двете песни от филма, има да чакаме още за песен от албума (:

И направо, защо не пуснем една тема "B-T сайд проекти", та да обсъдим и Люсито, и на Сакурай солото (макар че това вече сме го захапвали тук), и на Ягами и Юта проектите? Че виждам просто как темата за dropz ще падне в забвение. Предлагам и помощ с представянето (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами няма лошо и обща тема да е, ама като вече съм изкарала с отделни теми Швайн и Шафт, ще е малко обидно за останалите :28558: Ако искаш давай, пусни една темичка, пък аз задължително ще се разпиша вътре ;) Впрочем на Ягами и на Юта още не съм им слушала сайд-проектите. Или пък имам някакъв смътен спомен да си пускам за малко едно парче на Юта, което не ми хареса... Абе във всички случаи трябва да си опресня спомените :)

 

*изчезва в забрава да гледа филма*

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото Шафт и Швайн са по-готини сега, няма кой какво да се обижда (: Заемам се, утре ще има тема. Ето и едно свежо-свежо видео (добре де, от миналия март, но чак сега е излязло). Държа да отбележа, че Сакурай най-после е облечен в нещо нормално :> Имаи компенсира.


[видеото беше изтрито]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаи се е докарал малко като Лили Иванова в това видео :lol2:

 

Като гледам във филма, бая ги е поваляло по турнето... Но феновете непоклатимо си слушат по дъждобрани, евала им за което ;) Израдва ме Имаи в оня ми ти порой как откри концерта с "I'm singing in the rain":) Впрочем някой има ли представа защо свири за щяло и нещяло "Twinkle twinkle little star" на сума концерти?  Ей така временно се е зарибил по мелодийката?

 

Още един сладък момент - като ги питаха нещо от сорта "какви биха искали да станат" (не го разбрах на 100 % целия въпрос, но имаше някакво "наритаи" в него) Юта усилено подскачаше, опитвайки се да достигне на височина съседната глава :28558: Явно му се ще да стане по-висок :)

 

EDIT: Търсех нещо друго, но попаднах на тази дискусия в Уикипедия :) Руснаците сами си се присмиват на сънародниците за русифицираните транслитерации... Някой-си корифей на име Поливанов бил виновникът за странните кирилизации на японски имена в руския нет;) Представителна извадка в спойлера:

 

 

 

Сомневаюсь по поводу Атсуши — как-то странно звучит, не знаю такого имени. Антон Самарский 20:05, 17 декабря 2010 (UTC) Добрый день. В большинстве случаев мы руководствуемся официальными системами и правилами. Поэтому имена следует записать по Поливанову(Редкостный урод благодаря которому все японские имена и слова жутко коверкаются) вот так:

  • Ацуси Сакурай(может когда не трезвый тогда и Ацуси и муси пуси)
  • Хисаси Имай
  • Хидехито Хосито
  • Ютака Хигути
  • Ягами Толл

Но если что можете пока оставить имена на латинском. Mistery Spectre 07:11, 26 декабря 2010 (UTC)

櫻井 (Sakurai) и 今井 (Imai) - это фамилии, а не прилагательные, потому Сакурай и Имай - неверное написание.

  • 櫻 (сакура) + 井 (и) - соответственно Сакураи
  • 今 (има) + 井 (и) - Имаи

Кириллицей, в полном соответствии с системой Поливанова, имена участников пишутся так:

  • Сакураи Ацуси(русское звучание?ахахах!что ты делаешь?прекрати)
  • Имаи Хисаси
  • Хосино Хидэхико
  • Хигути Ютака
  • Ягами Толл

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И Сакурай ОТСОСИ, както биха го прочели наум повечето руснаци :28558: Транслитерацията понякога поражда бисери...

 

Едно "койотче" на живо за цвят;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук не само се разгорещи, а направо прегря и дори преля. Какво направихте в другата тема бе хора? :) Чудесно, няма да ми стигне седмица да я прочета. Сладко удоволствие! Благодаря за "рефрешната" ви любов към групата, която в това отношение ме рефрешна и мен. До там, че гледам новия дълъг филм с лайфовете. Уникален кеф. Със страхотните моменти и обикновените моменти зад кулисите. По-горното видео ме остави без думи, затова няма да приложа свое. 

п.с

:)"когда не трезвый тогда и Ацуси и муси пуси" хаха???? :)

1d9f60c53520568d.jpg40574030719becd3.jpg1e2c501e48e2ba0b.jpg24a7f78136f6ecb3.jpg

be1ae733da12b8e9.jpg

Редактирано от t_lozeva
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам скрийновете от филма, не мога да не се присетя с каква широка усмивка гледам Тол всеки път като единствения от групата, запазил косата "до тавана" от всичките :28558: Бях чела в някакво интервю, че по едно време се отказали от тези сценични прически, щото били "pain in the ass" (не знам от каква точно реплика на японски са го превели това). Тол обаче е непоклатим! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъъъ, аз поднасям най-публично извинения за това, че четири от линковете, които "уж" бях дала в началния постинг ги нямаше дори да се видят, че ги има... Не знам дали си беше така поначало или откак се пусна "новият" форум. Във всички случаи  - посипах си главата с пепел (от цигарата си :)) и редактирах кодовете и линковете в базовата тема, за да си е ОК всичко.

 

За изкупване на вината ми - ето едно клипче на тема "как се спасява концерт от засечки" (които са неизбежни, все ще се скъса струна, или кабел ще се прекъсне, или още нещо) с едно много любимо парче - Космос :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=H06D9pd-P2o

 

 

Никой от бандата не "влезе" да помогне с поне някакъв инструментал, докато Имаи си оправя китарата...  Тол посегна леко, ама спря. Тъжно... Jigoku tame ni (За Ада) се оказа наистина :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто магическо. Ако някой се беше включил от началото, едва ли щеше да е толкова хубаво. Ако всички освен Имаи свиреха пък, направо щеше да е трагедия. Радвам се, че който управлява прожекторите се усети веднага да пусне един "лунен лъч" върху Атсуши. Много красиво се получи в крайна сметка.

 

Ето нещо и от мен.


 

Първия път, когато гледах това видео, ми трябваше много воля, за да го изгледам цялото, без да отклоня поглед. Мисля, че в крайна сметка не успях. Оттогава съм посвикнала, но все пак усещането, че някой навлиза в личното ти пространство, е много силно. Седяла съм и съм си мислила колко значението на песента се изменя от това как си представяме ситуацията и въображаемия "ти" - от просто обяснение в любов до нещо доста по-мрачно, объркано и болезнено. Май вече стана ясно, но ще го кажа все пак - обожавам Six/Nine.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интервю с Имаи за новия албум.

 

 

300px-The_Disquieting_Muses.jpg

След всички тези кокали, които ни подхвърля в интервюто, само да е посмял да поднесе нещо по-малко от брилянтно (:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, чудесно звучи, ама не се разбра само кога да го очакваме този албум:) Като ги слушам в интервюто, май още мъдрят какви да са парчетата, така че ще мине доста време... В "електро" саунда сигурно и Хошино ще влезе с някоя-друга идея;) Имам добро предчувствие за този албум, но само слушането ще покаже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм по честитенето на рождени дни, но нима бих пропуснала шанса да ви поспамя с малко Бък-Тик?

Та, канпаи, мистър Сакураи! Бъдете щастлив, пък ако щат песните да отиват по дяволите (но не, вярвам, че можете да бъдете щастлив и пак да останете съблазнителния крал на демоните* на сцената) (:

 

 

* 魔王 (Maou). Буквално Дявола с главно Д. Явно някои фенове в Япония го наричат така от Juusankai wa Gekkou насам (: Сериозно. И на мен ми беше смешно.

 


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Кейси беше превела Maou даже точно с фразата Demon King (:

 

"Ah, covered always in blood
Demon King’s wings are blue velvet, baby"
 
Или по-скоро "bur-r-ru ber-r-rubetto, baby" (:
 
 

 

Подозирам, че тръгва оттук. Или Muma. Или... въобще целия концерт 13th Floor With Diana?
Гледах едно интервю, Сакураи обясняваше, че никакъв крал на демоните не е, много беше мило (:

ibvM24Ohg4nqlC.jpg

Но, сериозно, какъв дявол е това?

Мао-чан.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каквото повикало, такова се обадило :28558:

 

sakurai_atsushi___vampire_hunter_by_enga

 

С визията му примерно на "Warp Days" и "Mona Lisa" (+ 13-ия етаж) и метафорично-поетичните текстове за призраци, демони и страсти, няма какво друго да ти цъфне в главата като асоциация :) Или "крал на демоните", или някакъв тъмен елф :i love this: Но каквито и да са подчинените свръхестествени същества, на всички им е ясно, че ТОЗИ ТУК е кралят :up: Дори ако извън сцената е най-сладкото свенливо същество :)

 

А специално 13-ия етаж все ми изглежда като извадка от извратените панаирджийски сънища в "Strange Circus". Има някакъв много зловещ хумор там :) Усещане за пир по време на чума :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...