Jump to content

Recommended Posts

HWANG JIN YI
spacer.png

Страна: Корея
Жанр: Драма, исторически
Епизоди: 24 епизода (~60 мин.)
Програма: КBS 2
Период на излъчване: октомври - декември 2006
Аудио: корейски, мандарин
Сценарист: Yoon Sun Joo
Режисьор: Kim Chul Kyu

Участват:
Hwang Jin Y: Ha Ji Won

 

 

tumblr_nkr82r5bw41rrc9z6o1_400_zpsgduh4w


Baek Mu: Kim Young Ae

 

 

Hwangjini3_zps8jnh76qk.jpg


Boo Yong: Wang Bit Na

 

 

273283_1_9.jpg


Kim Jung Han: Kim Jae Won

 

 

273283_1_7.jpg


Byuk Kye Soo: Yoo Tae Joon

 

 

20060920165441451-3.jpg


Kim Eun Ho: Jang Geun Suk

 

 

200609271527491001_1-2.jpg

 

Jin Hyun Geum: Jun Mi Sun
Eom Soo: Jo Sung Ha
Mae Hyang: Kim Bo Yeon
Gae Ttong (aka Danshim): Lee In Hye
Geum Choon: Jung Kyung Soon
Aeng Mo: Song Yi Woo

Hwang Jin Yi (young): Shim Eun Kyung

 

Историята хвърля нова светлина върху живота на танцьорката, музикантка и поетеса Хуанг Джин И, която е извисила изкуството си независимо от това, че любовта ѝ е била подложена на тест. Сериалът също така описва трагичния живот на една жена по време на династията Чосон, която се изправя срещу трудностите, съпровождащи социалния ѝ статус. Джин И става най-известната кисенг* през 16 век.

Лично:
Хуанг Джин И е незаконна дъщеря на музикантка от кисенг трупа. За да я предпази от съдбата на кисенг, майка ѝ я обявява за мъртвородена и я дава за отглеждане в манастир. Минават години и момиченцето само се присъединява към трупата, запленено от очарованието на цветовете, музиката и танците, които съпровождат живота на кисенг. Следва дълго обучение, което в съчетание с таланта ѝ я превръща в най-добрата танцьорка и музикантка в историята на кисенг. Сериалът е фокусиран върху превратите в съдбата на Джин И. Личните трагедии, които преживява определят пътя и целите ѝ.
Любителите на бойни сцени ще останат разочаровани, защото действието се развива в съвсем различна плоскост.

* „Кисенг е компаньонка, която владее традиционните изкуства като пеене, музика и танцуване; в Япония са познати като гейши. Кисенг-традицията води началото си от времето на династия Чосон (1393-1910 г.) като аристократично забавление, а в по-модерни времена става част от социалния живот на бизнесмени, политици и други представители на елита в Корея. Компанията на кисенг не означава непременно сексуални отношения. Тя е свързана със създаване на атмосфера - кисенг налива чашите, изпълнява песни и танци, умело води приятен разговор и пр.” Аврам Агов

:essub:


С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2 :subs:

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ :subs:
С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКИ СУБТИТРИ + OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойдохме си на думата. Това изглежда готино, много хубави снимки си подбрала. Филмът със същото име от 2007 не беше лош.

 

П.П. Стига бе и Чанг Гън Сок ли участва? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда ... за съжаление след 13 епизод сериалът стана малко по-муден. Действието започна да се развива тежко, една и съща идея се експолатира докато на човек му писне... Изгледах го докрай, но не бих го препоръчала, като един от най-добрите, които съм гледала. Все пак ако имате време има какво да се види, особено в началните епизоди. И едно предупреждение към мъжете - даже не се опитвайте да го започвате. Мога да се обзаложа, че не се е родил мъжът, който ще издържи този сериал докрай ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го преди доста време, но чак сега се сетих да пусна и аз коментар. ;)

Първо браво на екипа превел сериала, справили сте се невероятно :kiss2:

Това ми е един от първите сериали,и май затова много ми хареса като цяло.

Тази снимка много ме изкефи- не и е зле на Джин И с тези 3-мата, въпреки, че липсва четвъртия :hehe:

poster6.jpg

Да си похваля и момчето :hehe: Ролята на Гън Сок

 

беше до едно време, но

ми беше пътеводната светлина, а в невероятното си амплоа на влюбен

направо ми скъса сърцето!

В един момент обаче замисъла на филма съвсем се изгуби и едва го догледах.

Нещата, които си струва да се видят и чуят са на първо място поставям музиката- страхотна е и все още си

я пускам да и се кефя. След това ми станаха интересни трядиционните елементи:

ханбока, музикалните инструменти на които не мога да кажа имената, :hehe: и атмосверата между кисенг-

съдбата им е вечно да служат на другите и да създават изкуство, без значение каква лична драма преживяват.

Танците също много ми харесаха

също и как завързаха обучаващите се кисенг с главата надоло :naughty:

Хихиихих и поверието, че ако седиш на пола от кисенг ще си вземеш изпита, направо ме уби

 

Като цяло си струваше да се види и горещо го препоръчвам на хората интересуващи се от

историческите драми и от Гън Сок :green: :green: :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, защо не коментирате тук?!

Един от най-невероятните сериали, които съм гледала. Със сигурност ще си го повторя. Влюбих се в прекрасните сцени, музиката, танците, всичко.. Гън Сок направи страхотна роля, много зряла, всъщност от този сериал ми стана любимец, като"ангел" нещо не мога да си го представя, дори не знам дали ще го гледам, а и май от всичко, което изгледах установих, че историческите сериали ми допадат най-много. Костюмите, любовните поеми, отрупаното мостче с цветя, въобще.. Романтика и красота от начало до край, и много рев. Краят също вълнуващ. Изпълнителката на главната роля съм я гледала само още в един филм, също много ми хареса. Мостчето и двореца ги видях на снимки в книгата на Аврам Агов за Южна Корея. Любимият ми момент - отрупаното с цветя мостче и когато Гън Сок сложи пръстена на ръката на Хан Джин-и, и това, което й издекламира - аз съм ти, ти си аз и т.н., и целувката.

Благодарности на екипа от преводачи!!! :heart:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Мда ... за съжаление след 13 епизод сериалът стана малко по-муден. Действието започна да се развива тежко' date=' една и съща идея се експолатира докато на човек му писне... Изгледах го докрай, но не бих го препоръчала, като един от най-добрите, които съм гледала. Все пак ако имате време има какво да се види, особено в началните епизоди. И едно предупреждение към мъжете - даже не се опитвайте да го започвате. Мога да се обзаложа, че не се е родил мъжът, който ще издържи този сериал докрай ;)[/quote']

 

Всъщност и аз го бях започнала, но някъде по пътя изгубих интерес, дали защото действието се затлачи или просто нямах подходящото настроение :scratch: Иначе както винаги романтика, романтика, красиви сцени на корем :drunken: Може би все пак трябва да го догледам :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, от доста време следя темите в сайта и чакам подходящ момент в който и аз да кажа нещо. Изгледала съм доста азиатско кино поради простата причина ,че съм учила с корейци. Не съм пристрастна към корейската култура но спор няма че последните години доста взривиха киното със невероятна рижисура сценарии и т.н. Корейците много приличат на българите по дух тия двамата дето ги познавам вечно са ухилени, но да не се откланям от темата ........исках да пусна един коментар за този сериал:

 

ТОП СЕРИАЛ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - в мойта скромна класация

ТОП КОРЕЙСКА АКТРИСА - в мойта скромна класация и за 2009 в Корея

ТОП OST ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - не само в мойта класация

 

Колкото и да ви се струва странно радвам се че толкова малко хора го оценят.....това значи че все пак не му слагат комерс значки ,но въпреки това е оценен като хубавото вино ( не всеки може да усети аромата )...

 

 

за тези които още не са го гледали мога да кажа : теглете и се насладете!

за тези които са го гледали и имат забележки моля да си пуснат БТВ и Дързост и Красота!

 

Честита Коледа на Всички!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това наистина е един прекрасен сериал, показващ корейските обичаи и навици :)

Показва любовта на една кисенг, любов, която е забранена поради законите и обичаите на самия народ!

Показва до каква степен може да доведе желанието на човек да постигне своите мечти.

Във сериала Ха Джи Уон е красива особено с червеното червило върху устните си :) Ловли :lol:

Всеки, които се чуди дали да гледа или не го саветвам да го гледа! Първоначално мислех, че и на мен не ще ми хареса, но не беше така оказа се много добър и не съжалявам за отделените три дена :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко съм амбивалентна по отношение на тоя сериал - първите 20 епизода бяха прекрасни, но краят много ми смъкна нивото на кеф.

 

Визията: Сериалът имаше невероятна кинематография - всеки кадър беше подбран перфектно - завършваше невероятно посланието, което режисьорът е искал да ни предаде. Направо поглъщах феерията от цветове и образи. Костюмите много ми харесаха, макар че това си е типичната "униформа" на кисенг в повечето сериали. Музиката също беше подходяща (макар и не особено запомняща се в този сериал).

 

Ще ми се да кажа, че и танците и народната корейска музика са ме докоснали, но за съжаление нямам очи и уши за точно този тип хореография и музика - и двете ми бяха много семпли, а хореографията на танците почти не се променяше и поради тази причина ми беше малко трудно да съпреживея изцяло идеята за най-великата танцьорка в Корея. Да не говорим, че на фона на някои други кисенг Джин И ми беше дървена (по мое мнение Пу Йонг имаше повече дар за танци).

 

Историята: Честно казано оттук иде и амбивалентността ми. От една страна наистина уважавам, че главната героиня поема пътя на артиста и го извървява докрай, но от друга страна точно това е и моментът, който най не ми хареса. Да, посланието на сериала за себеотрицанието и човекоотрицанието в името на изкуството е пределно ясно и добре поставено, но някъде тук ми се губи човещината на главната героиня. И, да, съзнавам, че е исторически сериал, но тук липсата на каквото и да е колебание у нея при вземането на решения беше в ощърб на образа й и на драмата.

 

Душевните промени на героите ми бяха малко насечени и внезапни.

 

За мен много се открои образът на Пек Му - хареса ми как бяха представени взаимоотношенията и с Джин И.

 

Общата ми оценка е, че сериалът много си заслужава, въпреки че човешкият аспект е малко избутан встрани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за чудесния сериал(един от най-добрите),толкова различен от останалите исторически продукции.

Разноцветни традиционни костюми, прекрасни музика и танци поднесени ни от невероятна актриса и много добре подбран актьорски състав.

 

Гледайте !

:rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубав сериал, изпълнен с много музика, танци, емоции и усещания. Невероятна игра на Ха Джи Уон, направи уникално добра и силна роля. :yes: :yes: Интересен и завладяващ сюжет, който определено би допаднал повече на женската аудитория. :rolleyes: На мен много ми хареса и бих го гледала отново. :panda-145: Специални благодарности на преводачите, без тях насладата от гледането нямаше да е пълна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала е хубав в него се разкрива една друга страна на корея(шарената)..пълна с музика и танци.Изкуството е на първо място в този филм и това много ми харесва.

Сигурно трудно са го заснели..с толкова жени на едно място.Жаслужава си да се гледа. :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова сълзи не съм изплакала и на Koizora !!! Прекрасна история за вечната любов към изкуството ! Много красиво, вдъхновяващо и истинско. За Чан Гън Сок - просто уникален, малко безволев и страхлив е героя му, но пък имаше смелостта, да загуби всичко заради любовта си към Джин И.

Не се чудете заслужава си всяка минута  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, почти го оставих го по средата. Според мен грубо и нелогично накрая смениха целия характер на героинята и обезмислиха целия сериал, сюжетът накрая е нелогичен и сякаш цензуриран!

Героинята се лиши от всичко човешко в себе си: 1) когато горкото момче умря 2) когато изостави министъра без изобщо това да се връзва с характера и дотогава. Нали се бореше за любов? Откъде изведнъж дойдоха накрая тези нелогични официозни амбиции за "чисто" изкуство и тази жестокост? .

.  Ако няма човечност, няма и драма, според мен. И никаква велика артистичност не може да компенсира липсата на човечност и да я замени. Дори у злодеите често остава нещо човешко, което ги прави интересни, а тук героите ми станаха напълно безразлични и безинтересни.  :dunno:  Продължаха по инерция, загубиха цвят и живец, не трогват и не те правят съпричастен. Явно въпрос на вкус.

Иначе е много красив с всички мостчета и лилии и шарени костюми. Благодаря за превода!

П.С. Сетих се какво ме дразни, като прочетох долния коментар - наистина сериалът е много едностранчив - не е показано и нищо от личния живот на кисенг, цари абсолютна непорочност и се говори за изискванията на националната култура и национални артисти, и то 16 век?! Има много пусто и надуто морализаторстване (май се обяснява защо трябва да има цензура, и че което не е по критериите не е изкуство?!). Липсва именно личното, човешкото, битовото ако щете. Няма хора в този сериал.

Не може да радваш другите, ако няма радост в теб; не може да въздействаш на хората, ако ти спреш да бъдеш човек. Сюжетът е натъпкан накрая с някаква изчънчовешка пропаганда, която силно дразни и е извън живота. Но явно официалната корейска линия е такава - странни хора. :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериала ми хареса като цяло. Красиво заснет, прекрасни актьори, един по-различен като тематика исторически сериал.

Традиционните корейски музика и танци за пореден път не успяха да ме докоснат. Съжалявам да го кажа, но музика не чувам в сериала, единствено някакво скрибуцане без никакъв ритъм и мелодия. Пеене също няма, само някакво виене. Танците се опитаха да ги изкарат много видове, с най-различни имена и внушения, но на практика си бяха абсолютно еднотипни движения. Голяма досада, а отнемат много от екранното време. Друг минус на сериала за мен е, че разглеждаха прекалено едностранно живота на кисенг и специално на главната. Основната линия е изкуството и то наистина е неразривна част от техния живот, но наравно с него е живота им на елитни куртизанки, от който не дадоха нищо. Изкараха главната твърде непорочна, сякаш е била само с мъжа в който е влюбена. Та тя е била най-известната кисенг в историята, така че няма как това да отговаря на историческата истина.  :dunno:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я да събудя темата малко. Интересен сериал с Ha Ji Won , какво му трябва на човек повече.  Доколкото прочетох живота на Джин И е една легенда и доста от показаното в този сериал е измислица. Министъра, майка и кисен, детето и. Та е трудно да се коментира един образ роден от легенди и въображението на сценариста. Неговите постъпки и мисли. Доколкото разбрах филма от 2007 е направен по точно да отразява историята. Ще го видя и него. Хубавото тук беше пищната атмосфера, танците , цветовете, чувствата.  Имаше драма, сълзи, вражди.  Но важното беше, че когато настъпваха трудни моменти, кисен се обединяваха и си помагаха взаимно. Противоречивите отношения между ученик, учител, майка , дъщеря. Но и скритата привързаност между тях. Верността към изкуството и професията побеждаваха конкуренцията. Госпожата защитаваща ученичките си дори и с живота си. Тъжен живот, тъжни същества. Препоръчвам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...