Jump to content

Recommended Posts

Soulmate
spacer.png

Жанр: романтика, комедия, ситком
Епизоди: 12 (22 епизода по 30 минути събрани в 12 часа или 12 епизода) + 1 спешъл
Държава: Южна Корея
Година: 2006
Режисьори: Noh Do Chul, Sun Hye Yoon

Участват:
Shin Dong Wook като Shin Dong Wook
Lee Soo Kyung като Lee Soo Kyung
Choi Phillip като Phillip
Sa Kang като Hong Yu Jin
Otani Ryohei като Ryo Hei
Jung Hwan като Jung Hwan
Kim Mi Jin като Kim Mi Jin
Ha Joo Hee като Joo Hee
Joo Ho като Lee Joo Ho (братът на Soo Kyung)

Резюме: Някога мислили ли сте за сродната душа? Че някъде там има човек, който е другата ви половинка; човек, отреден от съдбата само за вас? А какво ще направите, ако го срещнете? А ако сте вече обвързани? Ще преследвате ли тази любов, или ще се отдадете на разума? Тези и още много въпроси ще си зададете в това сериалче.
По много интересен начин са показани отношенията на шест двойки с различни представи за любовта - как да предизвикаш и задържиш интереса на обекта на желанието си, какво си мислят мъжете и съответно жените в една такава ситуация, опитите за разгадаване на същността на жената, методи за прелъстяване и т. н. Почти всичко, което трябва да се знае за любовната игра, е показано в това забавно сериалче.
И, разбира се, да не забравяме главните герои - Донг Ук, който не вярва в любовта. Той е плейбой и толкова добър в разгадаването на жените, че от скука започва да излиза с момиче, което изобщо не е негов тип. И Су Кьонг - отзивчива, пряма, вярна, която от пет години е с първата си любов и е сгодена за него. Но съдбата...

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click:
Онлайн с български субтитри: :click:
С английски субтитри: :click:
С руски субтитри: :click: :click:

 

OST: :click:

 

Link to post
Share on other sites

Да взема да напиша едно мнение за сериалчето, защото му започвам превода ;)

Историята е много забавна, има много весели моменти.

OST-а е все още един от най-обсъжданите, защото наистина е много добре подбран и изключителен.

Самият начин на заснемане и проследяване на действието е много интересен,

всъщност не си спомням да съм гледала нещо с подобен режисьорски похват( за азиатските продукции говоря).

За тези, които гледат рейтинга ще кажа, че не е висок по време на излъчването си, за разлика от интернет форумите и торентите, но личното ми мнение е, че самият сериал е изпреварил времето си за тази част на света, по-скоро ще се хареса на европейския зрител. Казвам това, защото се казват неща за съблазняването и прелъстяването, които са от житейския опит на човек и за които изглежда азиатския зрител все още не е дорасъл ( далеч съм от мисълта да ги обиждам хората). Но това не означава, че ще видите интимни сцени, просто открито се казват нещата за това кой, как, защо и с каква цел си мисли за обекта на желанията му.

Всъщност под заглавието на сериала бих сложила надпис - "Уроци по прелъстяване". :)

Link to post
Share on other sites

Тая драма беше много добра и много смела. Представям си просто защо е имала нисък рейтинг по време на излъчването си. Аз всъщност не смятам, че азиатците се различават коренно много от европейците. Да, по-консервативни са, но в крайна сметка са си хора и нормално да им се случват такива неща, каквито и на нас. Далеч съм от мисълта, че поривите на плътта например, при тях ги няма. И в това сериалче си се показваха нормални неща, до болка познати на всички нас. Иначе интересно бяха представени нещата за сродната душа. Аз много по принцип не вярвам, че хората имат сродни души, но тук беше така показано, че да си кажеш "Хей, възможни са и тези неща, макар и да се случват рядко". Много съм доволна. Всеки от характерите си беше добре разгърната история, което винаги си е хубаво. Може би е имало дребни неща, които не ми допадат, но като цяло съм изключително доволна, даже и от края. Дори си мисля, че края беше най-доброто нещо, което може да се случи, защото си отвори много вратички за размисъл.

 

Дали са се събрали "сродните души" или може би съдбата никога повече няма да ги събере. Кой ги знае тези неща...

 

 

P.S Сега се сещам, че е имало много приказки за втори сезон и е било реална възможност, затови и краят бил отворен, но както си знаем, при корейските сериали това винаги си остават само слухове и досега не съм видяла сериал да има повече от един сезон.

Link to post
Share on other sites

Леле... едвам пиша, какво мога да кажа- страхотна драма. :yes: Толкова много ме развълнува, сърцето ми потрепва, като че ли аз участвах в филма и бях главната героиня. Как свърши само...

 

оставя те с мисълта, че ако им е писано да са заедно ( а то е така) значи ще се срещнат в Япония

 

Кара ме да се замисля за сродната душа- съществува ли наистина?! Трябва ли да си с любовта на живота си независимо от всичко и всички?! Мечтая за такава любов, но съм прекалено голяма реалистка и мисля, че в истинския живот няма да срещна сродната си душа, а дори и това да стане няма да мога до го позная като такъв.

Уникален филм, до сега не съм попадала на такъв. :mellow: Много добър OST, песните бяха много добре подбрани и завладяващи, особено тази

Link to post
Share on other sites

Има едни драми от по 64 серии и косур, глеадш гледаш и се чудиш "защо ми изубиха 64 часа от времето,като можеше да вместят всичко в 8-10 епизода?", има обаче едни други драми събрали красотата в 12 серии,гледаш гледаш и се чудиш "Ах зао не бяха 64". Това бяха прекрасни 12 часа. Най-невероятния ост....

Link to post
Share on other sites

Сериала е страхотен! Разказва за търсенето на любовта и щастието, за препятствията, които ни поднася живота, за болката, за чистите чувства, за избора в живота, за грешките и борбата за място в сърцето на другия. Имаше и романтика и комедия. Пък какви номерца имаше :lol: даже може да се изпробват.

Наистина доста различна от обичайното корейско кино и точно това я прави толкова добра. Много интересен режисьорски похват.

 

Изкачва се в моята класация в предните позиции.

Link to post
Share on other sites

Благодаря на целия екип за това прекрасно преживяване наречено "Soulmate".

За мен това е най-европейският или може би трябва да кажа най-некорейският сериал, без излишни и дразнещи моменти, с изпипани детайли и превъзходно подбран актьорски състав, а за музиката просто нямам думи. Както каза Су Кьонг: това е песента, която пресъздава настроението и усещането за мястото (езерото). След последната серия аз вярвам

 

в тяхната предопределеност и жалко само , че няма да видим пътя им един към друг в Япония.

 

 

Още веднъж: Благодаря Ви!

Link to post
Share on other sites

Добра драма, но само толкова. Главната и главния бяха супер сладки. На моменти ми беше странна, но като цяло ми хареса. Филип не ми хареса като персонаж. "Зелевата глава" ми дойде в повече, едвам я търпях на моменти, а сестра й - беше горе-долу интересна, признавам, но до едно време - после почна да става отегчителна. Благодаря на екипа за българските субтитри.

Link to post
Share on other sites

Много оригинален сценарий и много смислен сериал. Забавните сцени не липсваха, но на мен ми допадна точно развитието на главна любовна история. Финала също е един от най-добрите от всичко, което съм гледала.

 

"Зелевата глава" и мен ме дразнеше изключително и се чудех до кога наистина ще я изтърпи главния герой?!

Но всъщност мацката не беше виновна, просто ролята й беше такава..

Шефката и двамата приятели бяха най-забавните образи, но беше удоволствие да се гледат и двете дами /съперници/, а и най-вече техните уроци за свалки..;)

Брата на Су Кьонг също допълваше картинката..

Признавам си, че превъртах и трепнех от очакване кога ще се съберат тези двамата..

 

Прекрасна двойка!!!

Не можах да намеря повечко инфо, но все си мисля, че между тях наистина прехвърчаха искри. Ако не друго, ми се струва, че са приятели.

И честно да си призная, наистина повярвах в тази история за връзката между сродните души, двете половини и т.н.

Аз и без друго си вярвам още от преди - от доста книги, които съм чела на тази тематика.

И Су Кьонг наистина беше великолепна, Шин Донг Ук го виждам за първи път, но вече съм влюбена в ослепителната му усмивка.

Жалко, че и той е в казармата от 20-ти юли миналата година..

2007011620020511101.jpg

2008071113445410011.jpg

 

ОСТ е нещо невероятно за слушане.

И изобщо сериала си струва напълно гледането!

Благодарности за субтитрите!!! :thanks:

 

Видео с тази толкова красива песен и подбрани сцени..

 

И един

по MBC

отново с изпълнение на същата песен..

 

И една интересна статия на английски, в която пише за Ryohei Otani.

Link to post
Share on other sites

Това е единственият корейски сериал, който не можах да доизгледам. Това момиче (гъбата) ми беше толкова противно и лигаво, че просто неуспях да се абстрахирам от нея. А и като цяло ми беше малко скучна и пресилена цялата история. Обичам да гледам или чета за сродните души, но дори това не ме накара да продължа да го гледам.

Link to post
Share on other sites

Страхотен сериал :yes: , скоро не се е случвало нещо да ме заплени до такава степен, че да не ми се иска да свършва. Невероятни образи, невероятни истории, но най-много ми хареса това, че отношенията в една връзка бяха дадени както от гледна точка на жените, така и на мъжете. Няма да споменавам комичните моменти - смяла съм се до сълзи :lol2: .

Огромни благодарности на преводачите :bow::thanks: .

Извинявам се за тъпия въпрос, но видях че има спешъл и ако някой ако има линк към него може ли да го обяви?

Link to post
Share on other sites

Уникален сериал :rolleyes: уникален ... докато го гледах, непрекъснато мислех за него, разказвах за него на всички (горката ми майка имаше щастието да изслуша разказа и разсъжденията ми за целия сериал), за главните герои, за дългите и понякога отегчителни връзки, за сродните души. Много познати неща има за всеки и много истински :) Песните бяха невероятни, а това, че за всяка история и персонаж си имаше песен .... песента на двете сродни души направо ме побърква ;-) и как се разминаваха, как беше показана историята им! Абе просто нямам думи честно :) и песента на прелъстителката :D

 

 

а това, че той й четеше мислите първоначално ми се стори глуповато и прекалено, но беше адски сладко и романтично <3

 

Link to post
Share on other sites

Сериала ми хареса. Наистина музика е много добре подбрана. В началото много не ми допадаше ама исках да го гледам задади актиьорите, но финала беше страхоте, даже пуснах малко сълзи. До сега не ми се беше случвало да плача на хубав момент. Струва си да го гледаш :D

Link to post
Share on other sites

За серичяла откровено мога да кажа , че това е един малко по различен поглед от страна на режисьорите в Корея.

Няма я известната мелодрама и рев до припадък.

Имаме нещо от типа на корейския вариант на лежерен американски филм от типа на секса и града / но в много по различен вариант /. Филма дава една по реална представа за това какви са истинските отношения във корейското общество между двойките.

Няма я тази хирболизирана мелодрама - да имаше моменти на драма но в коя връзка ,която и се вижда края не се усеща страдание и самота.

Много силни моменти имаше във филма ,аз която не съм от много вярващите във суеверия, сродни души , вечна любов и тем подобни цяла сутрин си мисля в колата на път за офиса дали за всеки един човек има една половинка, която да го разбира и да живее със същите дилеми и въпроси като него.

Може би защото не съм спала тази нощ за да гледам това прекрасно филмче и мозъка ми се е размътил но найстина днес слънцето ми се вижда по ярко, а морето по синьо, вятъра по свеж, а бриза леко донася мириса на море и плаж.

Хареса ми, вдигна ми настроението и определено ме накара да се замисля това са моите изводи за сериала.

Дори и тъпата идея за сродни души може да те накара малко да си повдигнеш настроението въпреки , че според моя "мъж дет още неми е предложил" ние сме били сродни души - /нека да си го вярва / винаги може да се надяваме на нещо повече .

Хубав ден на всички и лека седмица !!!

 

P.S.

 

"Мило нали знаеш че много те обичам и определено ти си моята сродна душа :)"

Link to post
Share on other sites

Това е един от любимите ми сериали... :) Нито един от героите не беше безличен. Всеки от тях бе напълно различен от другите, но се съчетаваха много непринудено и дори някак мило. Много ми хареса как сценаристите бяха вмъкнали сред съвсем земните истории на героите една доста сантиментална идея за сродните души.

 

Забавните моменти (за разлика от доста корейски сериали) произтичаха от съвсем реалистичните чувства, мисли и действия на героите и съответните последици от тях. Така откровено бяха представени притесненията и заблудите на хората в една връзка, че понякога човек сякаш чува собствените си мисли, изречени от устата на някой от героите.

 

С много хубави емоции ме зареди този сериал. Кара те да вярваш още по-силно в идеята за сродните души или да искаш да повярваш в нея. В идеята, че рано или късно пътят ти те води към твоята сродна душа... :)

Link to post
Share on other sites

На мен лично не ми хареса особенно - да имаше си своите моменти , но за първи път се радвам и толкова често използвам "копчето" за бързо превъртане

Link to post
Share on other sites

Има неща, които ми харесаха и доста, които не ми харесаха в този сериал. Сценарият имаше смисъл. Режисъора и сюжета... много куцаше тук сериала, много различно от корейското кино и сериали като цяло. Дават една сцена, след това друга абсолютно несвързана с предната; епизода свършва някъде, следващият започва с напълно несвързана сцена; на места имах чувството, че просто са заснели някакви сцени, в които се водят диалози между максимум 3-ма актъори и след това са нахвърляли сцените една след друга... Сюжета страшно раздърпан... е кажи ми, как цял сериал мнозинството от действащите лица се разминаваха и накрая в един епизод ги събраха всички и хоп изненада... тоя излиза с тази, която пък върти двама и незнам си какво още (те тез двете в един апартамент живеят и излизат с двама най-добри приятели, и цял сериал не могат да разберат кой с кого и защо). Айде стига за сюжета и режисъора :lol: . Хареса ми актъорският състав :), особено някои от актрисите :D . Историята на двамата главни герои също беше доста силна, но пак много разтягане имаше и накрая наредиха всичко в 2 епизода. Честно да си призная много превъртах в очакване на кулминацията и накрая от толкова много разтягане финала ми се стори супер очакван и клиширан :D... малко рев, драма, затишие и край. Сериалът много залагаше в комедийната си част на някои изтъркани "хватки" при свалките, на корейците може и да им е забавно и интересно, но истината е, че всичко беше доста клиширано. Става за гледане, въпреки че аз го догледах главно заради историята между главните герои и много превъртах. Подобен сериал е "Hyena", с по-малко драма, повече комедия и по-добър според мен, но пък там актъорският състав не е като в този сериал :lol:.

Link to post
Share on other sites

:) От това, което прочетох от мненията, тези които не са харесали сериала са го превъртали, а всъщност, точно затова не сте го усетили. Защото, по мое мнение, този сериал по-скоро се усеща, отколкото разбира и се разбира индивидуално, според светогледа на човека. А тези разпокъсани сцени и на мен ми бяха странни отначало, но по принцип към края на епизода или най-много на следващия си отговаряш на въпросите защо сцената прекъсна така изведнъж, и без да се усетиш точно това е едно от нещата, които те очароват в самия сериал - различният начин на заснемане на действието. Но, повтарям - това означава да не изпускаш действие и дума, защото тук сценаристите са оставили и зрителя да помисли, не всичко му е смлято и сдъвкано. Какво имам предвид? Ами например как едни и същи думи, в една и съща ситуация звучат от устата на красива жена и на не толкова красива. Например какво ще избереш ти, ако попаднеш в ситуацията на главните - ще се отдадеш ли на любовта, ако ще изгубиш приятели, колеги и средата си на живот, може ли човек да живее само с любовта си, изолиран от обществото и т.н., и т.н.

 

Според мен, това е един от най-умните сериали, които корейците са правили.

Link to post
Share on other sites

Уникален сериал :) Един от най-най-най-любимите ми и много различен от другите. Сериал, към който знам, че пак ще се върна, а аз почти никога не гледам или чета нещо по два пъти.

Link to post
Share on other sites

Сериала много ми хареса, благодаря за бг субтитрите!!! :inlove:

 

Много сладък сериал. Актьорския съставси беше супер, според мен гледайте няма да съжалявате :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...