Jump to content

Recommended Posts

На 17-та серия съм и да си призная очаквах повече предвид коментарите...Гил Донг играе слабо сякаш се опитва да прилича на Bae Yong Joon, но не му се получава, много трудно изразява чувства...Мацката И Нок ми хареса как играе и принца много ми допадна като игра, краля и бащата на Гил Донг също. Страшно ми вадеха очите дрехите и прическата на Гил Донг особено перчема и шалчетата... тук пак правя съпоставка с Bae Yong Joon в Winter sonata...Надявам се поне заради последните серии да си струва :(

Четирите бога, Чумонг и Чуно явно много са ми вдигнали летвата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително завладяващ и трогателен сериал за един изключително магнетичен,умен, остроумен

герой - Hong Gil Dong, бунтар по душа, борещ се за един по-справедлив свят - изигран перфектно от

Kang Ji Hwan! Една страхотна и истинска любов,любов до край,за която всеки от нас може само да си мечтае!

Много любими персонажи - много сладката,малко глупавичка и наивна Хо И Нок, дядото и монаха и цялата

колоритна банда крадци, лудия крал с болния мозък, получил си заслуженото на края,

принца - не ми беше любим от самото начало,никакво развитие в неговия образ, до последно се надявах, че

в името на любовта все пак е възможно да направи и той нещо добро,но уви - в стремежа си за власт и за да

запази трона и света ,в който живее, той унищожи всичко по пътя си - дори любовта и приятелството.

Финалната сцена със светещите стрели - много красиво, но и тъжно - след тях - само руини и пепел!

Но надежда за по добър свят има - Гоми и малкото момче, приличащо твърде много на Хонг Гил Донг - те

ще продължат борбата за един по-добър и справедлив свят!

Музиката - изключително завладяваща!

А забавните и смешни моменти бяха толкова много и толкова запомнящи се, с препратки към настоящето,

че много дълго този сериал и Хонг Гил Донг ще останат в сърцето ми и ще предизвикват усмивка и сълзи

на лицето ми! :rolleyes:

Моята оценка - 10/10 - разкош! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите три епизода, но нищо не ме грабва, а и с тези комични елементи и ефекти... от героите ми хареса принца и донякъде главния герой, когато не се лигави.

 

От кой епизод става по-сериозно сериалчето, ключовите епизоди?

Мисля да се прехвърля най-сетне на Slave hunters.

 

Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах първите три епизода, но нищо не ме грабва, а и с тези комични елементи и ефекти... от героите ми хареса принца и донякъде главния герой, когато не се лигави.

 

От кой епизод става по-сериозно сериалчето, ключовите епизоди?

Мисля да се прехвърля най-сетне на Slave hunters.

 

Благодаря

От 7-ми 8-ми нататък става по-интересен, а и главния се променя напълно през втората половина на сериала, така че пробвай да продължиш и може и да се изненадаш! Аз го започвах на няколко пъти, също заради слабите първи епизоди, а после му дадох оценка 10..

Музиката също е хубава.

Първите епизоди на Chuno също са смотани, така че това като че ли си е характерно за историческите сериали.

 

Eдно видео с много красиви моменти..

Честно казано Канг Джи-Хуан го харесвам повече като е тъжен и ми се гледа вече в нова драма.. Стига са го вкарвали вече в едни и същи роли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я и аз да споделя опита си с първи епизод... :lol:

 

Представете си човек, за когото азиатското кино се свежда горе-долу до Джеки Чан. Току-що е изгледал "4-те бога" и е останал очарован. Вижда друго корейско сериалче. Уха, даже е историческо! Знае, че едва ли ще е същото, но смело решава да пробва. Подготвен е за всичко. Е, явно за почти всичко... Внезапно вижда хубава млада корейка да прелита над рапиращите си събратя. Гледа така :shock: . Преди още да се е отърсил от шока се появява и главатаря на бандата - полегнал на някакъв покрив зализан индивид, издокаран с виолетови слънчеви очила... :affraid: Е тука точно спрях филма и ако седмица или две съвсем случайно не бях попаднала на коментарите за някой от следващите епизоди, не помня точно кой, сигурно повече нямаше да пипна азиатски филм! :lol:

И нямаше и да разбер акакво пропускам. :)

 

Това все едно за мене е писано - само дето първия беше Bichunmoo, а втория легендата. След първия сериал намерих и този сайт. Много ме радвате!

 

Сериала е страхотен!

Абсолютно същото изживях и аз. Сериалът отлежава на компа ми вече 2 години, заради първите няколко минути. Брейкаджийски танци в Чосон, летящи индивиди, а очилата тип "Джон Ленън" :blink: направо ме довършиха и едва не паднах от стола.

За сериала каквото и да напиша, вече е казано. Много ми хареса актьорската игра, но вече доста сте изписали за това и няма да се повтарям. Затова ще обърна внимание на други неща, които ми направиха впечатление. (Надявам се да не се повтарям, защото не съм прочела всички коментари)

За Гоми ще отбележа, че още от самото начало го асоциирах на герой от смехораните - беше толкова сладък, а прическата му абсолютно същата:

 

311476.jpg

 

Другото, което ме озадачи беше, че

 

лудият крал и Хонг Гил Донг имаха, така да се каже, един и същи статут - и двамата бяха извънбрачни деца, с майки от прислугата, но на краля не му бяха отнели наследствеността, т.е. беше си пълноправен наследник на трона, а на Хонг Гил Донг освен статут на роб, нямаше право на нищо друго. Нали става въпрос пак за аристокрация, какво като в първия случай говорим за кралска кръв, при условие, че има и "чиста" - принца. Малко ми беше странно.

 

И още нещо, благодаря за труда на преводачите, зная че това е един от първите преводи на азиатски сериали въобще, но в съзнанието ми така са се забили думичките клониран, рекламира и постер, че се ококорих като ги видях в исторически сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прехвален сериал - това е мнението ми на кратко.

Изгледах го до края, но с големи мъчения.

Започна силно сериалчето, но завърши изключително слабо. Пълна излагация за сериал с такъв добър потенциал в началото.

След около 12-та серия вече, всичко беше излишно с което ми рухна мнението за сериала, да не говорим че последния епизод точно, го прескачах и прескачах само за да свърши.

Вярно имаше добри моменти, най-вече в началото, на които съм се смяла със сълзи, но вече всичко накрая беше пълна глупост.

Като цяло, този сериал наистина е много прехвален, това е моето мнение.

Заслужава си само да се гледа заради епичните глупости в началото, след това си е пълна загуба на нерви и време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не точно, че не ми хареса, обаче според мен последните серии бяха абсолютно претупани. Отделно, че мацката яко ме дразнеше с "глупостта" си през цялото време и някак си не можах да я харесам особено. Добре, че беше принцът :inlove::inlove::inlove: Боже, обичам го тоя човек, пак бих го гледала само заради него. Хубав е сериалът, според мен всеки, който харесва корейски сериали, трябва да го гледа. Е, няма да ми е номер 1 в класацията, но какво да се прави...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хонг Гил Донг - най-красивата историческа идея от всичко корейско, което съм гледала - смелостта да се опълчиш, когато си обречен, смелостта да бъдеш вдъхновение за цял един народ, смелостта да пожертваш любовта си, смелостта да не се откажеш...-чиста проба благородство.

Обидно ми е заради самата идея да чета мнения за "пълна излагация" и "епични глупости" . Такива там няма и не се виждат, освен на нечии други.....излагацията.!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майка ми звъни и ми казва "Изтегли си Hong Gil Dong и гледай само първия епизод"...когато чух, че сериала е исторически си казах "няма начин"..облеклата им са наистина нелепи, но когато разбрах че участва Kang Ji Hwan (невероятен чаровник), филма беше изтеглен за секунди...както можете да се досетите не гледах само първия епизод...филма ме държа в непрекъснато напрежение, невероятен сюжет и

 

отказвам да приема,че накрая умират

 

и все си мисля че 24 и 1 епизод някакси са свързани...след като изгледах Hong Gil Dong мисля да си изтегля 90 Days, Time For Love и да се довърша тотално...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обидно ми е заради самата идея да чета мнения за "пълна излагация" и "епични глупости" . Такива там няма и не се виждат, освен на нечии други.....излагацията.!

Е защо пък да ти е обидно? :D В края на краищата не може едно нещо да се хареса на всички. В една друга тема казах, че е напълно в реда на нещата да има негативни мнения в коментарите за дадена драма стига да не се натрапват постоянно на другите защото е неучтиво и грозно. Лично аз преди доста време като прохождах в корейските драми след като изгледах Snow Queen и коронясах Ю Ри като любимка номер 1 почнах въпросният Хонг Гил Донг тогава още не знаех дори за съществуването на eastern spirit и доволно потривах ръце щото очаквах тази драма да е нещо хубаво. Обаче оказа се, че заради тая шушумига Джи Хуан или по-скоро заради сценаристите понеже човека играе такъв образ какъвто са му казали ставам свидетел на една пародия където главният герой се държи като малоумен, а поддържащ персонаж като принца дето го играе Гън Сок е много по-интересен и запомнящ се точно какъвто би трябвало да е един от легендарните фолклорни герои на Корея - източният Робин Худ. И така и си замина в коша след 4-5 епизода мъки, скърцане с зъби и съжаляване на прелестната Ю Ри, че е "осъдена" да свърши с такъв нелепо изграден образ като екранен партньор. За хореографията на битките дори не ми се говори толкова бяха зле както и за пробойните в сюжета. И това си е мое виждане не искам да го налагам на други или да ги карам да не харесват нещо, което аз не харесвам просто си давам мнението. Дори сега е първият път в който преглеждам тази тема и нямаше да се занимавам да пиша ако не ми се беше сторило интересно как ни хокаш нас горките анти-фенове. :(:unsure::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обидно ми е защото, както личи и от целия ти коментар се обръща предимно внимание на подробностите, а не се оценява идеята на филма. Нима тя не заслужава уважение? Или само искате да се кефите на добри тупалки? Аз лично си мечтая за добър български съвременно направен исторически сериал (май ще си остана с мечтата, то историята ни не са уточнили, камо ли сериал да седнат да направят). Кога ще спрем да бъдем "Мара подробната"? То туй нещо ни пречи във всичко май. Но, пък добре направи че, коментира. Така си припомних, че дори и на един запален идеалист като мен е трудно да поддържа идеализма си. :) (Колкото и наивен да се струва на някои, именно той е двигателя на прогреса към по-доброто.) Намиг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не желая да се включвам в спорове чисто и просто защото не съм гледала целия сериал. B) Стигнах до 5- ти епизод...май. :D

Иначе напълно съм съгласна с мнението на Razzormaw. То, като цяло, един сериал не е само идея. Подробностите придават нюансите и внушенията. Началното внушение на сериала е за тотална пародия. Комедия и Чосон не ми се връзват като понятия. :rolleyes: Иначе има разнообразни и интересни персонажи, но дразнещи Хонг Гил Донг и И Нок. Принцът определено беше впечатляващ и оттогава харесвам Jang Geun Suk. Подробности. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно мнението ми е останало в стария форум, че нещо не го откривам тук :D. Какво да кажа за сериала - един от любимите ми корейски сериали. Жанра е леко объркан, започва като комедия, но се превръща в типична драма/романс (сериалът реално започва след 3-ти-4-ти епизод). Актъорската игра е невероятна, сценария и сюжета също... не знам дали имам някакви забележки (с изключение на слабите първи епизоди, което е характерно за повечето корейски исторически сериали). Единственото лошо последствие от гледането на този сериал беше, че "злия принц" почти във всеки един сериал вече не мога наистина да го харесам :D, просто като го видя и веднага си спомням колко зъл беше тук. След този сериал, Sung Yu Ri стана една от любимите ми актриси... страхотно изигран образ. Любимата ми песен от OST на сериал е именно от тук... "IF" на Taeyeon от SNSD :):

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опитах се но не можах да го догледам. Не,че в началото не се забавлявах с геройте но нейде по средата ми доскуча и го изтрих. Сонг Ю Ри беше както винаги страхотна,но дори и тя не успя да ме накара да догледам сериала. Никой друг общо взето не ме впечатли с нещо. По различен сериал и те грабва в началото,но пък и бързо доскучава. И толкова много епизоди кому са нужни. Жалко но посредствена работа,язък за хубавите актьори дето участваха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериалът ми стана най-интересен едва след средата. Тогава започва истинската драма и дилемите на героите. Вие, по-горе, които не сте го догледали, пропускате..... :)

И не забравяйте, че това не е екшън, все пак сценарият е написан от прочутите сестри Хонг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и при мен така. В първите серии бях в шок, че няма нищо общо с това, което се бях настроила да гледам. Поведението както на Гил Донг, така и на Ю Ри (вече й забравих името в сериала) ми идваше леко дебилно и чак, когато

 

попръцкваше

 

в езерото, реших, че ще да е комедия. Направих си нова настройка ( доста разочарована).

И тогава са появи принцът... и вече ми беше все тая всичко друго. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А ами аз до 16 епизод го откарах,но от епизод на епизод ми ставаше все по-скучен за съжаление.Инак началото беше супер и аз се бях настроил за комедия и в началото се получаваше,но после .. ,не знам и аз.....Може и да не съм бил с подходящата настройка. Заради Ю Ри може да му дам един ден пак шанс и заради онази хубавата крадла tongue.gif

Аз инак много рядко не доглеждам нещо,но пък харда така ме притиска. Но да съгласен съм,да погледнеш един епизод ,да го спреш и да кажеш,че е тъп не върви много.Поне като мене правете повече от половината изгледайте и тогава оценявайте :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен сериала ми хареса много....е наистина първите 10 мин. ...ми се сториха странни , но после всичко си дойде на мястото...- има смях, има тъга.. филма е в личните ми топ10 сериали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обидно ми е заради самата идея да чета мнения за "пълна излагация" и "епични глупости" . Такива там няма и не се виждат, освен на нечии други.....излагацията.!

 

Първото което е, извинявам се за думите си, ако са ти били толкова обидни. Имам навика да наричам глупости неща които са ми харесали, но хайде да бъдем честни, смешните случки в началото наистина си бяха глупости, но както казах, не по начина по който явно Ти го приемаш.

Не приемай мнението ми чак толкова на вътре. Както вече и други потребители обясниха, хора много - мнения всякакви. На теб ти се е харесало и гледаш на сериала и историята по един начин, аз - по друг. Не е нужно да заставаш на нокти и да се налага мнение, защото точно това се опитваш, можеби несъзнателно. Но както и да е.

Когато започнах сериала, очакванията ми бяха едни, но станаха други, след като беше весел и свеж. Не отричам, наистина беше добър. Това което ми развали мнението, дори и да е исторически и драма (което очаквах), беше че Корейците като цяло обичат на натрупват всичко за края, както и стана, защото през цялото време имаше някаква свежест, но накрая от нищото струпаха всичко (както знаят хората които са го доизгледали). Самата направа на сериала, идвайки още от сценария ми снижи мнението и оценката. Това е.

И както казах, хора много и мнението на всеки е различно. За това казвам, че за мен е прехвален.

Аз изказах моето и не го налагам на никой, исках само да разясня защо не го харесвам.

 

Нали за това са темите и форумите, а не да се "обиждате" от изказаните мнения на други хора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...