Jump to content

Recommended Posts

Изгледах го на един дъх! След последния епизод обаче вече не знаех на кой свят се намирам и дори не успях да се разплача. Не защото не беше тъжно. Беше направо потресаващо, но сценаристите така добре са си свършили работата, че разбираш как никой от главните герои не може да постъпи другояче, не може да избяга от съдбата си и да измени на себе си. Браво на корейците !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ме трогна това сериалче.Особено финалната сцена със стрелите, много мъчно ми стана и при мен потоп настана. :(:lol: Сестрите Хонг ме изненадаха с този сериал, въпреки че имаше доста смешни моменти си беше и сериозен сериал.След Snow queen, Winter Sonata, този е третия който ми се видя адски тежък като край.Въпреки всичко И Нок и Гил Донг бяха много сладка двойка!Бащата на Гил Донг си изигра брилянтно ролята.Монахът и дядото ми бяха много забавни.Мадам Но също беше различна, показа ми че може да направи и по сериозна роля.Бандата на Гил Донг също беше колоритна.Едвам издържах Гън Сок в тази роля, не мога да го гледам такъв намръщен и недооценен. :lol: Кралят също беше огромно хахо. :lol: Иска ми се скоро да видя следващия сериал на сестрите! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и аз. Две-трети от сериалчето, си беше чиста комедия в стил "корейски идиотизъм", на който безкрайно много се радвам. Има толкова бисери, че няма как да не спомена някои. Естествено, два от култовите моменти са с кобричките на И Нок. Първият път се смях до сълзи, но при втория вече ме довършиха с "Моля, потвърдете самоличността и". Незабравими си остават и моментите, в които учителят обучаваше Гил Донг. Висенето на дървото, пълненето на делвата без дъно, поклоните със скъсаните панталони, и поуките които извличаше от това Гил Донг - крилати реплики. Ами, експлозиите на любовта, миризливият пистолет, ръцете-котлончета на дядото и учителя. И още, безкрайно много са моментите, които ме караха да се смея като пълен дебил. Но, от 19 серия нататък, ми разказаха играта. Драма, драма, драма. Да кажа, че и краят ми е харесал, ще е лъжа. Теми, които и днес ни вълнуват, доста се обсъждаха накрая. Видяхме и лудостта на тълпата, и на управляващите. В края на краищата, нищо ново под слънцето. Това, което истински ме изненада е, многото общи неща с Илджиме. При условие, че и двата са от 2008, кой от кого е взел? Може би, е от истинската история на Корея, или е просто случайност? Имам едно питане, продиктувано от чисто любопитство. Някой знае ли, тоя голф дето го играят, режисьорско хрумване ли е(и в Илджиме присъстваше), или е реално съществуващ практикуван спорт от това време?

Актьорската игра беше страхотна. Актрисата, играеща И Нок, често ми напомняше на И Да Хе. Говоря за комедийните сцени. В тази и роля ми хареса много повече, отколкото в Снежната кралица. Ами, Гън Сок? Невероятен! И естествено, Канг Джи Хуан, определено ми влиза в списъка на любимите актьори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Видяхме и лудостта на тълпата, и на управляващите. В края на краищата, нищо ново под слънцето. Това, което истински ме изненада е, многото общи неща с Илджиме. При условие, че и двата са от 2008, кой от кого е взел? Може би, е от истинската история на Корея, или е просто случайност? Имам едно питане, продиктувано от чисто любопитство. Някой знае ли, тоя голф дето го играят, режисьорско хрумване ли е(и в Илджиме присъстваше), или е реално съществуващ практикуван спорт от това време?

Актьорската игра беше страхотна. Актрисата, играеща И Нок, често ми напомняше на И Да Хе. Говоря за комедийните сцени. В тази и роля ми хареса много повече, отколкото в Снежната кралица. Ами, Гън Сок? Невероятен! И естествено, Канг Джи Хуан, определено ми влиза в списъка на любимите актьори.

 

 

 

Цитат от "История на класическата корейска литература" на Александър Федотов:

 

"Немалко корейски битови приказки имат антиклерикален или антиаристократичен характер, защото в тях се критикуват завистливите свещеници или алчните чиновници-янгбани. Срещу тях обикновено застават гладни, но умни и сръчни бедняци, насърчавани от своите съселяни или съграждани."

 

Тези двамата са легендарни персонажи, затова са толкова очарователни и незабравими. Защото са измислени от народа герои. Едновременно с това много ми се иска да вярвам, че са съществували и че ги има и в съврменността.

Относно голфа.. някъде четох, че корейците претендират, че те са измислили тази игра като забавление на кралете и придворните по време на династията Чосон. Може и така да е, склонна съм да повярвам.

 

 

Още съм под въздействието на последния епизод. Много красив. Като се сетя и като чуя музиката и пак започвам.. да рева и мисля, да мисля и да рева - дали наистина има такива герои като Хонг Гил Донг?!

Сцената с летящите стрели беше приказна. И понеже съм си голяма мечтателка..убеждавам себе си и чувствителната си романтична душа, че Хонг Гилдонговци все още се раждат и винаги ще се раждат, колкото и малко да са, или може би иска ми се и днес да съществуват, и да се запозная с някой такъв, даже с няколко..

Поне в два корейски сериала, от тези дето гледах преди, героите бяха сравнявани с Хонг Гил Донг, последният беше "Will It Snow For Christmas"..

 

Невероятно въздействащ "Hong Gil Dong". Израдвах се, че поне сладура Гоми остана на края, за да продължи идеята. И това детенце - и по това ми заприлича на "Iljimae". Затова си ги слагам на едно и също място в личната класация.

За актьорите и героите какво да кажа - чудесен подбор във всяко едно отношение.

 

Принца , особено в края, хем ми идеше да го удуша, хем ми беше мъчно за него. Гън Сок с този плътен глас и тъжен поглед сякаш е роден за тази роля, Канг Джи Хуан - за него нямам думи - един типичен съвременен Хонг Гил Донг, а И Нок или всъщност Сонг Ю Ри - очарователна и забавна: как да не се влюбят и двамата в нея.

Три пъти го започвах този сериал и все нещо не ми вдъхваше доверие с тези летежи в началото. На края го започнах сериозно; заради препоръките и актьорите, които участват, най-вече заради Канг Джи Хуан.

Аз лично само на първите серии се смях, от 8-мата, 9-тата натътък се спуках от рев. Cега като четох коментарите, и като слушам музиката, пак ме напушва.

Днес за първи път видях цъфнало дърво и сетих за последните мигове на краля и пролетта с красви, но тъжни цветя.. Добре че бяха тези двамата учители, да разведряват обстановката от верме на време.

 

 

Благодарности за превода, специално на Спийди!!! :kiss2:

 

Имаме нужда да гледаме нещо подобно от време на време. Както се казваше в сериала - винаги ще има бедни и богати; силни и слаби; аристократи и селяни, но мечтата за един по-красив свят трябва винаги да си я поддържаме, иначе няма смисъл да продължаваме напред, за какво изобщо да живеем..

Tази песен ми е любима, поздрави и най-искрени препоръки към всички, които по една или друга причина, са пропуснали до сега тези чудесни герои и тази история..!!! :heart:

 

 

Ето историята..

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Gildong

 

libro.jpg

 

 

 

Като чета в италианския сайт научавам също, че пръта и очилата са закупени от Канг Джи Хуан по време на неговия престой в Ню Йорк. Cъщо това, че сериала печели награда от второто издание на Roma Fiction Festival (7 - 12 юли 2008) в категория "Най-добър телевизионен продукт" (производител и разпространител), за другите награди мисля пише в инфото, или ако не - някой трябва да ги впише..

Драмата е снимана през зимата, при лоши зимни условия, на актьорите им се е наложил престой в планината, някои от от сцените са придружавани от снеговалежи, затова моите адмирации!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първият исторически сериал който свалих и го гледахме заедно с мъжа ми.Страхотно попадение.Имаше доста смешни моменти,имаше и доста драма.Не ми хареса края,но като се замисля нямаше как да е иначе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много въздействаща драма . . голям рев му дръпнах, края не можеше да бъде по - жесток, но за сметка на това е показан истинския живот, а той хич не изглежда розов . .и до ден днешен като се сетя за края ме хваща яд, амаа .. . :D .иначе филма е убиец! Много се смях, но и много плаках (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубави часове съм имала с това сериалче. Много ми хареса идеята на историята, която според мен поне беше, че времената си минават и историята от миналото се проектира и в настоящето. Винаги ще има някой, който ще се бунтува в несправедливия свят. И може би това винаги ще е обречена кауза, но битката трябва да продължава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лоши, лоши корейци... така ме прецакаха в началото с надеждата, че ще гледам смешен филм... да да, ама не. Чудя се да го догледам или да го оставя да доотлежи още малко?!? :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го оставяй, не знам на коя серия си, ама си заслужава да стигнеш до края, тъжно става накрая, ама няма начин, това беше много хубава и дори поучителна история. Последната серия ме остави с едно много особено чувство, абе гледай го и ще разбереш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го оставяй, не знам на коя серия си, ама си заслужава да стигнеш до края, тъжно става накрая, ама няма начин, това беше много хубава и дори поучителна история. Последната серия ме остави с едно много особено чувство, абе гледай го и ще разбереш ;)

гледай, гледааай? ако ми беше пред очите щеше да получиш възглавница по главата :lol:

 

супер много съм ревала на този филм . . ноо, какво друго да очакваш от Ю Ри освен трагичен край въпреки това е като наркотик . . знам че е вредно, но продължавам да гледам драми с нея ..не съм ли мазохистка, а ? както и да е .. филма дава много хляб за размисъл, силен е, но за по-чувствителни, съветвам ви да си приготвите мноого суполиви кърпички . .и някой френд до вас който да ви бърше сълзите и да ви утешава

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само на мен ли неми хареса и го дропнах след 10 серия . Като цяло историята много ме изкефи но не издържах на всички тея летения из зградите некфо супер тичане , да бяха направили битките по яки без тея простотий. Но доста време след като го дропнах , разбрах че само за него мисля .. Сега ще го изгледам още веднъж !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

h1lt1 въпрос на вкус е, лично и аз щях да зарежа драмата на 4 или 5 епизод, но мой приятелки ми бяха казвали че е много добра и продължих. Много съм се смяла със сериала, имаше доста култови моменти и много прилики с Илджиме : ))

Да поясня, че като фенка на Jang Geun Suk, не харесах героя му в драмата беше еднообразен и не се развиваше много, но си беше готин :wub: обаче Kang Ji Hwan беше върха, много добре се справи с ролята си на Гил Донг и много ме забавляваше, неговият герой претърпя много развитие и промени и той се справи отлично :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших че ми се гледа нещо исторически и се чудих доста, но ги избрах Хонг Гил Донг, заради хубавите отзиви.

Сега съм на 5-ти епизод и страшно много ми харесва.Снощи ги изгледах не един дъх, голям смях падна, чак не ми се искаше да си лягам, но ми свършиха свалените епизоди и какво да се прави.Сега съм станала рано да го гледам. :D

 

Всички казвате, че сте се отказвали след 4-5-ти епизод, при мен въобще не беше така.Точно тези серии ми бяха много интересни.Много ми хареса как филма преминава от комедия, към лека драма и след това драмата става пълна с много сълзи.Края с тази красива сцена беше прекрасен и още по-тъжен, а Гил Донг като казваше обичам те, такива сълзи бяха.Мен ако ме питат винаги може да има друг край, каквото и да е само да не умират.Сега като го приключих се чувствам малко странно, иска ми се пак да започна да го гледам, ама съвсем ще ме хване депресията.Всички актьоти бяха страхотни, Джи Хуан беше блестящ.Разбрах аз, от къде е тръгнала работата с казармата.Сърничката/Глупачето (какви сладки прякори само) И Нок замалко не издигна глупоста в култ, но пък нейното неразбиране беше толкова забавно и аз през цялото време си мислех, как може да е толкова глупава и да не разбира?Любовните експлозии в бандата просто тотално ме разбиваха.Аз Гън Сок въобще не го харесах, мислех си по някоето време ще си променя мнението, ама не.Монаха и дядото - уникални.Да не забравя и краля, пълно куку, но пък толкова много ме радваше.

Цялият сериал беше като една приказка, която показва реалния живот и как винаги ще има делене на класите.

Силно го препоръчвам на тези, които още не са го гледали и да не се отказват след 3-ти епизод.

П.П.Някой може ли, да ми каже от къде мога да си дръпна новелата, че аз нищо не намерих, а сега много ми се иска да я прочета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 3 дни беше изгледан! :)

Много ми хареса, защото комедията е смесена с драматизма и това доставя наслада на зрителя!

Особено култовте реплики като "Кобра'", "кобричката ми" на мен са ми любими :)

Сериал е много добър, ролите изиграни перфектно и удоволоствието голямо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали е възможно някакъв друг линк за спешъла, че 4storing са го затворили :unsure:

 

Допълвам: Много силен сериал, който ме впечатли, въпреки че не харесвам особено историческите сериали и ми донесе много смях и ведро настроение с Гил Донг, И Нок и компания. А спешълът е страшно смешен - то не бяха закачки, имитиране един друг, забавни моменти по време на снимките, а имах щастието да чуя, че Канг Джи Хуан е на моето мнение относно целувките в корейските сериали :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безспорно много добър сериал, но аз така и не го доизгледах .Заради вашите коментари тук ,погледнах края и не ми хареса, но не самият край, а по-скоро в какъв се превръща принца.И ме хвана яд, той ми беше любимецът и не мога да приема, че толкова яко са съсипали героя му .Той да беше умрял, но като добър бих го приела 100 пъти по-добре от това, което всъщност става.Но не съм се отказала от сериала, мисля като ми мине яда да го изгледам вече целия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален сериал!!!Толкова яки часове прекарах пред екрана и се посмях и си поплаках. Всеки от героите беше уникален по своему. Историята беше много силна и въздействаща, действието се развиваше динамично и държеше в напрежение до финала. Сериалчето ми се нарежда сред личните фаворити и ще се гледа поне още веднъж. Дърпайте смело, няма да съжелявате. :es::es::es::es::es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз получих своята доза Хонг Гил Донг. Страхотно голям пропуск от моя страна, че толкова време го отлагах. Сериала така се намести под кожата ми, че много дълго ще го помня. Имаше изключително култови сценки и реплики. Актьорите бяха повече от невероятни, музиката, любовта към детайлното изпипване на всяка малка подробност, във всеки един кадър изпълни жадното ми за красота око. А историята, ах историята, трогателна, приказна, тъжна и още толкова забавна. Толкова смях изкопчиха от мен непукиста Гил Донг, сладката И Нок и "любовния бомбаджия" че направо е трудно за вярване :D Гил Донг беше такъв прекрасен образ, безкомпромистен непукист, но с плам в душата. Сладката И Нок беше толкова глупава милата, че на моменти чак ме ядосваше, то бива черна дупка, ама това нейното е нечовешко :D А Принца, е той беше най-силния персноаж за мен, нищо, че Гил Донг беше главния герой. Похвално е как Гън Сок успя да пресъздаде образа на тъжния и душевно изтезан принц. (Не че някога съм се съмнявала във възможностите на Гън Сок). Някой беше споменал, че ролята на принца е сякаш направена за самия Гън Сок, абсолютно съм съгласна с това твърдение. Накрая направо бях готова мене да вземе за кралица... :D :D :D Всички бяха толкова сладки, на моменти глуповати, но страшно бързо лягат на сърце. Определено много емоции изтръгна от мен, но дори за момент не можах да заплача.... :unsure: Явно гледам по-философски на нещата :D Само края малко ми беше мътен, но извлякох свой смисъл.

 

От друга страна толкова много се смях на "половин топки".... постоянно променящия се Гоми и на любовта на Йон Ши към метала... :D А, и друго се сетих, не знам защо никой сякаш не спомена Краля. Лудия крал направи страхотна роля, изпълни ме просто, с чиста съвест искрено се възхищавам на актьора (знам си го като Джеймс Бонг :D ) Най-много ми беше жал за него и Принца. И двамата бяха използвани по груб и брутален начин за постигане на дадена цел. Грозно, безчувствено, опустошително. Борбата за власт е, и винаги ще бъде най-жестоката война.

 

Определено Хонг Гил Донг се намества трайно сред първите позиции на личната ми класация. Много жар е събрана в целия проект, и много добре успяха да я предадат и на зрителя. Похвално. Още дълго ще си спомням за борбата на двата различни свята и за личната борба на всеки, да защити това, което цени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...