Jump to content

Recommended Posts

:lol: може , може .............то беше одавна , а аз дълго не помня........знам ли де съм го гледала принца.

Пък той известно време ни се привиждаше навсякъде, та... lol.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я и аз да споделя опита си с първи... :lol:

 

Представете си човек, за когото азиатското кино се свежда горе-долу до Джеки Чан. Току-що е изгледал "4-те бога" и е останал очарован. Вижда друго корейско сериалче. Уха, даже е историческо! Знае, че едва ли ще е същото, но смело решава да пробва. Подготвен е за всичко. Е, явно за почти всичко... Внезапно вижда хубава млада корейка да прелита над рапиращите си събратя. Гледа така :shock: . Преди още да се е отърсил от шока се появява и главатаря на бандата - полегнал на някакъв покрив зализан индивид, издокаран с виолетови слънчеви очила... :affraid: Е тука точно спрях филма и ако седмица или две съвсем случайно не бях попаднала на коментарите за някой от следващите епизоди, не помня точно кой, сигурно повече нямаше да пипна азиатски филм! :lol:

И нямаше и да разбер акакво пропускам. :)

 

Това все едно за мене е писано - само дето първия беше Bichunmoo, а втория легендата. След първия сериал намерих и този сайт. Много ме радвате!

 

Сериала е страхотен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малеее малееее къде се съм се мотала толкова време, че чак сега го подхванах тоя Хонг Гил Донг...Току що изгледах последния епизод и така се развълнувах, че сигурно ще напиша цял куп глупости. За първи епизод и аз поддържам тезата на pirani, че това е представата за тях от легендата. А иначе ако тръгна да си изброявам любимите моменти трябва на всеки епизод по едно разюме да напиша :P В началото такъв смях падна, че си припомних едно осно правило което спазвам-не яж и пии докато гледаш, защото това крие рискове и за самия теб и за клавиатурата ти :) Моменти като този с кобричките, когато разказваха за обучението на Хонг Гил Донг, състезанията между монаха и дядото на И Нок и т.н. и въобще цялата банда със всичките им странности толкова ми допаднаха и ми влязоха под кожата, че преди малко като взех та ревнах(а по принцип съм много кораво копеле в това отношение-филм рядко може да ми въздейства така) то беше едно хълцане подсмърчане, чак на места трябваше да връщам малко назад, защото не фокусирах много добре монитора... :) Но въпреки всичко не останах с лошо чувство от филма даже точно обратното. Сцената с горящите стрели беше толкова красива и от нея лъхаше едно спокойствие поне аз така го почувствах...Абе въобще, който не го е гледал да се захваща смело без да се плаши от летежите в началото, пък ако на някой му е скучно да го гледа сам да ме покани веднага съм готова за втори дубъл :P:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малееееее хора, той филм ме побърква... 896767.gif , само се чудя как да се скътая от работа,( а съм на работа) и да гледам ли гледам...голям смях...нося по 3 серии на флаша на работа, щ'ото деня не ми стига да свърша всичко.

Голям пропуск, че го отлагах до сега ...(емотикона-блъскане на главата в стената)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарение на този сериал една сутрин отидох неспала на работа...как само не убих някой:) Не мога все още да разбера съвсем каква точно е огромната му магия, но че я има съм повече от сигурна. Дори сега, месеци след като го гледах се сещам просто така за него и се усмихвам . :lol::lol::lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал ме държи вече два дена... и нещо ме обзе носталгията ,че такъв филм, може скоро да не направят корейците отново- толкова комплексен(сценарии и актьори) и итригуващ, затова консумирах бавно и надявам се качествено всяко действие и детайлче във филма.Започна щуро и доста измислено, като приказка, но свърши тъжно и адски въздействащо, като истинска драма. За тези, които още не са го почнали, да не отлагат повече, струва си историята и героите, най-вече, които определено аз ще запомня:

В един малко приказен свят живял един луд, луд Робин Худ-Hong Gil Dong и историята се върти около него и неговите яки приятели.(GD честно казано ме кефеше малко повече, когато “летеше” и млатеше наред, без да се замисля...,така де, преди да се осъзнае и да се анализира).Имало и една сладка Yi Nok, малко глупавичка, но адски чаровна, толкова по-детски чиста и наивна, малко мръсничка и с шаренки парцалки, но толкова сладко произнасяше „I love you”, когато осъзна, че има чувства към Gil Dong, та чак и аз я заобичах.... Ах,ах и като в всяка история и тук има принц , който не идва на бял кон, а на кораб,(младоликия му образ малко ме обезсърчи да вярвам в истинските принцове и принцеси..) , но радушно се намес(т)и и в любовната история и на трона..

Горе долу с тях започна приказката , но с първата серия, приказното свърши, а драмата се задълбочи и усложни.Е добре, че имаше такива образи като дядката и учителя, с будитското възклицание, Gomi и “уж” китаеца, които ме разсмиваха, щото на моменти много ми горчеше картинката и ме стягаше сърцето, защото все повече усещах лошия край..., но както винаги с чудесен смисъл.

Еми, евала на братчетата корейци..., дано пак скоро приятно ме изненадат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Blacky80, страхотно описание направи на сериала, успя да ме върнеш цяла година назад във времето и още малко ще ме закрастиш да си го изгледам отново целия...

Точно днес имах нужда от нещо толкова умиляващо, много благодаря, че ми прочете мислите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да ви се оплача, стигнах до 16ти епизод обаче съм толкова нетърпелива, че изгледах след него и последния.... И сега ако знаете как ми се реве...

 

тъкмо се бяха спасили И Нок и Гил Донг от двореца и тя отиде при крадците.... и сега си представям колко ще рева на последните няколко епизода... а пък аз обикновенно не рева на сериали. Като изгледах и последния епизод и се замислих в какъв кръговрат живеем и как света не се променя изобщо.... направо яд ме хвана. Май е дошло времето след Гил Донг да погледам МНОГО комедии, че последните няколко сериала дето изгледах се бяха драми и вече ми идват в повечко на нервната система

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бях гледала предварително финала, но това не ми попречи да се похиля. Особено на

 

Гил Донг на държавни служби.

 

 

:lol::lol::lol:

 

После

 

пак ревах де. Няколко дни.

Наистина хващай комедии преди да си си докарала някое увреждане. :no:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моето мнение единствено от всички се различава да ти кажа.

Почнах да го гледам , но никак не ме грабна. Скучен сюжет, дебилни сцени без смях. Не ме задържа една сериа да изгледам до край , както други корейски сериали правят.

За мен е безобразно скучен, така мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че първа серия е култова. Преди тва не гледах сериалчета а само филми и въпреки че бях луд фен не ме кефеха сериалите. Бях се мъчил да гледам и Илджиме и BOF, но не ми понасяха. Тази първа серия отприщи всичко.

Само като си спомна като се сабуди сутринта с проститутката и сервитьора, репликите бяха уникални, а като играеше на покер и си човърка ухото и вика" Уаааааа каква голяма ушна кал!!!!" и с гордост я показваше. "тва вика ше ми е на касмет, ще си я запазя"

Просто е култово тва. Има Хонг Гил Донг и всички останали сериали, за мен е толкова по-добър от всичко останало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм стигнал до третата серия , такова ми е мнението до този момент. Но осъзнах че има по интересни неща за гледане , но може да пробвам , заради туци :) тя иска да го изгледам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туци ша та бие като дойде на София ако не го изгледаш целия.

И на мен 1-ва серия ми се стори "хвърчаща", но понеже актьорите много ми харесаха продължих

да гледам и ето ме сега тук- да ви досаждам

Който гледа сериала няма да сгреши. Много е интересен. Умрях да се смея на тези сцени:

http://www.youtube.com/watch?v=Ro960Ge8fII

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се включа - това е първият ми корейски сериал и

си остава много специален за мен

Преди него обръщах внимание само на японските - голям пропуск^^

...е вече е поправен

Просто страхотен сериал...а Jang Geun Suk e невероятн Принц, благодарение на

него вече съм в групата на "пристрастените"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Защо тези хора си убиват главните герои? Голяма ми е мъка!

 

Нали,

и аз все това повтарям, нечи задължително тръабва да е хепи енд ама не може всички така брутално да умират

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше период... доста серийки... дето се чудех и мъчех да открия смисъла... и после изведнъж.. ме завладя...

Обичам противоборството... хареса ми "прехвърлянето на топката" (образно казано) между двамата принца -

този на онеправдания народ, радетеля за новия, справедлив, но безпомощен, онеправдан и егоистичен свят...

и принца... по рождение и призвание... Този словесен двубой си го пусках и си го пусках... с наслада :twisted:

И оттук насетне бях като зарибена... но до преди последните две серийки...

Еейййй... пак се сещам колко се настройвах, докато ги изгледам... мина седмица и не се решавах да си ги пусна, предусещайки

 

"изневярата" на довчерашния приятел; на човека, който искаше да е крал, но незнаеше как да предпази хората си... Култова ми бе репликата - "Той тръгна от върха, но незнаеше как да брани хората си, аз тръгнах от дъното - и ако не се срещнем... ще бъдем във вечен конфликт..."

Хареса ми образа на жените-призраци, които не пожелаха спасение, защото живееха... в огромно огорчение... в проклятие!

 

От този сериал харесах Jang Geun Suk и Sung Yu Ri - изиграха ролите си повече от блестящо :lol!:

Ето и една от любимата ми песни от филма, тя дълго време не излизаше от ума ми... :(

http://www.youtube.com/watch?v=2FcaT1A9V_c

 

П.П. Още много мога да пиша, но нещо ми заседна и сграбчи отново душата ми... айде друг път...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро го изгледах (най-накрая) и този сериал и се убедих, че при корейските сериали, ако изтърпиш първите 2-3 епизода ще се пристрастиш за по нататък. Първата серия едвам я изгледах, с тия скокове и шапки, хич не ме впечатли, няколко пъти се приспивах с нея, но с доста сили я изгледах и от там се почна... Естествено, можех да пропусна няколко епизода около средата, но не се предадох. Като се абстрахирах от фантастичните скокове, там където не е е нужно и липсата им в най-критичните моменти, опитах се да не се възмущавам от винаги ярките им и вечно чисти облекла, с които изкаравт по 2-3 серии. В един момент осъзнах, че знам пазара с моста наизуст (и мога да кажа на кой ъгъл, какви кебапчета продават), а историята така ме е погълнала, че не знам вече ден ли е, нощ ли е. До 6 ли 7 серия не можах да разпозная, че главната актриса е Сонг Ю Ри, макар да и бях свикнаала с физиономията от 1000 години А Хонг Гил Донг с тия буйни къдри направо ме съсипа, погледчето му никак не беше скромно , много ми хареса, как изигра ролята си. Принца, ами той като цяло си бе трагичен персонаж и младежа се справи добре, просто самия актьор си има едно неудовлетворено излъчване, което допълва картинката. А саундтрака на филма - НЕВЕРОЯТЕН, както и филма (но мисля, че саундтрака ще си го спомням по-дълго). Краят, колкото и да се надявах, не бе такъв, какъвто ми се искаше. Хареса ми, въпреки че ми бе много носталгично и тежко след това. Изгледах и спешъла, който пък ми върна (макар и за кратко) доброто настроение - имаше доста добри моменти, а като се замисля че тия хора ползват повече козметика от мен направо ми прилошава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...