Jump to content

Fairy Tail (2006)


Razzormaw

Recommended Posts

Аз си наваксах с Тартарос арката откъдето го бях оставил се натрупа и вече съм up to date и с последния излязъл от новия арк!  B) За арката с демоните наистина останах доволен...Хиро даде отговори на доста неща за които се чудих още в началото, когато почнах да гледам анимето и оттам се прехвърлих на мангата. Беше време драконите да се появят, но наистина ме изненада с начина по който това се случи и последвалите го събития. Зереф отново се появи зрелищно и постави нова голяма мистерия със създаденият от него демон E.N.D.. Когато в последствие разбрах какво означава това съкращение понавързах някак нещата тъй като се спомена не само, че това е най-силният демон ами и е огнен тип. Имам предположение какво ще се окаже, но да видим дали наистина ще е така както си го мисля.

Друга голяма изненада беше

дисбанда на гилда

..имаше нужда от тайм скип, но и на мен като на Локи ми се искаше да е с повечко годинки, че Уенди да достигне вида си от Едолас арката. :D Като стана дума за нея няма как и да не отбележа новата форма на Шарла (GJ again Hiro! xD :yes: ) Хапи горкия сигурно така ще си остане ама поне е минал на рибна диета..or so it seems! :D

Човърка ме и друго нещо..в края на Тартарос, Макаров беше тръгнал да прави някакво заклинание.. lumenis Histoire или нещо от сорта, но закъсня да го направи тъй като антимагическото оръжие вече беше задействано или по скоро не посмя и след това се стигна и до решението му да

разпусне гилдията.

Чудя се какво точно представлява това заклинание..може би ще го видим чак, когато се изправят срещу някой солиден злодей като Акнология или дори самият Зереф!? Онова дето беше в мазето на гилдията ме кара да се надявам, че може би една от най-големите ми любимки тук може да се появи за постоянно, а не само както я дадоха в края на Тенроуджима и по време на магическите игри. Чакам си все още и да ми върнат Ултиър, тва е единственото нещо дето ме подразни наистина много от всичко до сега в тази история...направо непростима несправедливост особено предвид това, че на примерно Джелал му се размина всичко без особени последствия, а Ултиър опра пешкира. Така или иначе fired up съм и аз за следващите чапове! ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, че разпускането на гилдията беше голяма изненада, да не кажа най-интересното нещо от доста време на сам. Любопитно ми е къде е Макаров и как е успял да измъкне кристала? Бях останала с впечатлението, че трябва да седи там където беше, защото дори когато сградата не беше на гилидята никой не го беше открил. Възможно е да го е върнал на Тенроджима и той също да е там, защото подозирам, че е свързан с онзи кристал от острова преди създаването на гилдията.

 

Като споменах това и се сетих колко ми харесва нулевата серия, дори повече от оригиналната. Интересно ми е как е създадена гилдията, а най-голямата изненада беше,

че всичко което знаят са го научили от Зереф включително едва ли не емблематичната за гилдията магия-Законът на феите. Може би Макаров не задейства lumenis Histoire, защото не се наложи, вероятно самата Мейвис е магията и сама е изпаднала в това състояние като пълна противоположност на магията на Зереф. Сигурно е открила как да го освободи от проклятието и това е нейният начин да му  благодари за всичко :dunno: 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То имаше нужда от една такава странична история обхващаша това време тъй като и Мейвис и Зереф заслужаваха повече от недомлъвки и кратки ретроспективни проблясъци. Мен лично Мейвис ми хареса защото така както я представиха - някакво жизнерадостно момиченце от типа на Уенди или Луси не се връзваше нещо с позцията й на основател и предводител на магическа гилдия, а ако приемем, че е било така значи при нея има много повече отколкото се вижда на пръв поглед. И това действително става видимо ясно в FT Zero. Повдигайки събитията ставащи там като въпрос лично аз доста се чудих за един персонаж, които мисля беше представен само там -  Зейра (момиченцето спътник на Мейвис). Тя не беше спомената никъде досега ако не се лъжа, а да е включена просто така не ми се вярва, дори си мисля, че може би ще се появи по някое време в текущите събития от основната манга.

Колкото до Зереф, неговият образ винаги съм го възприемал с едно на ум тъй като въпреки, че би трябвало да е и ни беше представен като въплъщение на злото всъщност не е точно така и при този персонаж има доста мистерия и комплексност относно мотивите му най вече. В Zero доста умело беше показано защо изобщо е бил на острова Тенроуджима, където го срещнаха за пръв път нашите хора. Всъщност самото естество на проклятието му говори достатъчно и защо е точно толкова зловещо и силно точно в неговият случай.

Макаров може и да е на острова Тенроу и действително да става на въпрос за този камък, но не мисля, че самото заклинание е свързано с него тъй като самият артефакт е нещо зло. Е със сигурност ще разберем де Макаров все ще се появи.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юрий също не са го показвали в главната манга (освен в една ретроспекция).

За останалите основатели знаем по нещичко от главната история,

ама за Юрий дори не се споменава, че е баща на Макаров, разбра се в Zero.

И това ме кара да се замисля - коя е майка му? Зейра?

Не си представям някаква любовна история между тях двамата,

ама ФТ винаги са били купонджии, та може Макаров да е бил плод на една пиянска нощ. :lol:

 

Също така във въпросната ретроспекция са показани само Мейвис, Юрий, Уардо и Пречт, Зейра дори не се споменава.

Това ме навежда на мисълта, че е умряла преди основаването (не е от най-силните персонажи), което си противоречи с теорията ми,

че е майка на Макаров (ако беше, сега Макаров щеше да е на 106, а не на ~90).

А ако не е мъртва, другият вариант е да е минала на тъмната страна, което може да означава, че ще я видим и в главната история.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми мина през ума това, че може да му е майка, но го отхвърлих тъй като не ми се струва удачно предположение. Истината е че тая героиня потъва вдън земя и по време на откриването до сега я няма никъде. Или не е между живите или ги е напуснала поради някаква причина иначе не си представям Мейвис да направи гилд и тя да не е там тъй като двете ги показаха като доста близки, почти като сестри. Затова си мисля, че имаш право, че хронологически е невъзможно да е имала връзка с Юри. Абе Хиро държи още доста скрити козове, че да продължи да ни изненадва. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, Хиро наистина е супер-8 чапа за две седмици, а и в последния даде отговори на много въпроси. Хареса ми как кратичко и сбито разказа за миналото на Зереф, но това че

Натцу му е брат или поне е в тялото на брат му си беше изненада. Поне аз както го разбрах, все пак е постигнал целта си и го възкресил наистина. Просто в такъв случай проклятието на този бог ако е трябвало да го спре и откаже и други от подобни идеи определено не е постигнало целта си. За да няма други подобни опити би трябвало да го убие пред останалите за назидание и това ще затвърди властта им, докато по този начин само Зереф все още помни какво е станало. Може би и кристализираната Мейвис(вероятно тялото и е запечатано използвайки подобен ако не и същия метод от този на Зереф) също знае, но това ще го разберем в последствие. Друг вариант е, боговете да нямат право да се месят директно в човешките дела или поне най-силните от тях. Да не споменаваме, че нямаме и представа за пантеона на Фиоре и на земята, защото поне преди нулевата серия не бяха и споменавани...май. Разбрахме, че има 18 бога на войната, което само по себе си значи, че има и други групи богове, за които все още нищо не знаем. Както не знаем този, чието проклятие носи Зереф от кои е :dunno: . Ще видим до каква степен ще развие този аспект Хиро.

 

Иначе Акнология и като дракон най-ми харесваше като дизайн, а сега :D

 

8bf198a79a988ecb.jpg

 

 

П.С. Иначе и Натцу и Ерза бяха убедени, че това е брат близнак на Гаджийл :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така във въпросната ретроспекция са показани само Мейвис, Юрий, Уардо и Пречт, Зейра дори не се споменава.

Това ме навежда на мисълта, че е умряла преди основаването (не е от най-силните персонажи), което си противоречи с теорията ми,

че е майка на Макаров (ако беше, сега Макаров щеше да е на 106, а не на ~90).

Е, когато съм прав - прав съм. :i love this:

Просто Зейра е умряла по-рано, отколкото предполагах, а именно ето тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този чап беше страхотен. Отдавна не ми се беше случвало да се развълнувам от Феъри тейл, но...много силен емоционален момент с Макаров.

 

гилдията и мангата дори няма да са същите без него,RIP Макаров, защото съм сигурна, че той няма да бъде съживен,

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм аз тряа си понаваксам тука, че бая изостанах, което си е срамота точно в моя случай...затова и няма да ти отварям спойлера поне за сега. Даже не знам каква арка е в момента, но поне акаунта ми там дето чета ми пази прогреса.

 

ПП уфф всичките ми img-та дето съм ъпвал преди ми са се прецакали...тука го оправих заглавният пост ама май ще тряа отделя време си пооправя повечето теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понапреднах сериозно с чаповете от новият арк и се престраших кликна спойлера на debil4e окрилен от новопридобитите си знания и значителен прогрес в историята...но не трябваше, ах защо..защо го отворих?!? :(  :wacko:  :cry:  Честно казано на този момент не предполагах изобщо такова нещо и това единствено изречение наистина ме хвърли в смут. Добре че поне я е домързяло да дава детайли...ама вече безразборно отваряне на спойлери - НЕ!

Иначе арката с империята Алварез е просто чудесна! Бях спрял да следя тази манга след като привърших тази за Тартарос и понавлязох в събитията на Аватар...може би това, което се случи със самата гилдия повлия, а и по принцип позамразих почти всичко от азиатските ми интереси покрай разочарованията покрай драмите и аниметата, но така или иначе си беше дълга пауза. Сега обаче си понаваксах и не съжалявам...толкова интересни неща прочетох тук и то без да чакам седмица по седмица! :)

Хиро е взел определено доста интересни и изненадващи решения..примерно това с най-любимата ми героиня Мейвис и Зереф е страхотно попадение, а далеч не е само то. Преди в тази тема говорих за това колко се надявам Мейвис да бъде включена по осезаемо в нещата и сякаш ме чуха далеч в Япония -> в тази арка тя е основна фигура! Появи се и друг особено любим персонаж макар и за кратко - Ултиър, а новите антагонисти наистина вдигнаха летвата. Хареса ми особено включването на Брандиш тъй като не само ми харесва арта й ами магическите и способности и връзката й с Луси са особено интересни, надявам се дори да я вземат в гилдията като приключат нещата. Хех самият Зереф пое по пътя, който трябваше отдавна да е поел! Да не говорим за разкритието покрай за него и Натсу, което не само беше изненадващо ами сякаш напълно в резон с нещата досега, Абе този мангака си е голяма работа и изобщо японската мисъл...

Сега остава да си довърша оставащите 35 чапа и вече съм в крак с модата! :)) Сега обаче се замислих и за друго...Зереф е най големият възможен антагонист, дори и Акнология някак си отстъпва назад. Ако приключат с него сега дали и самата манга няма да придобие завършен вид? Това едновременно си има и положителна и особено негативна страна тъй като определено тази история и героите й ще ми липсват...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че нали за това са спойлерите, да дават инфо-отваряш на свой риск ;)  . Иначе не ме е домързяло, просто реших, че и така казвам повече от колкото е необходимо. Подобни моменти са нещо, което всеки трябва да прочете и съответно да преживее по своему :)  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е хе хе.. :) Просто ми стана чудно понеже този спойлер го оставих нарочно преди и тогава още ме човъркаше го отворя, а ми се искаше да видя нечия друга визия за тази конкретна арка от мангата и си мислех, че ще е нещо дето вече съм запознат и да...ма сам съм си виновен. xD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От две седмици, тоест долу горе когато официално излезе последния чап се чудя как точно да опиша разочарованието си. Ей на тоя край по нашенски му викат да се .... на метеното.

 Десет години са много време, но като му е омръзнало да я беше сложил в хиатус или дори да не я беше завършвал. Вероятно очаквах нещо по-грандиозно или запомнящо се, а то всички се фанаха за ръце и Натцу, подкрепен от половината свят, (разбира се онагледен с картинки как за подсилване на впечатлението всеки като му казва името<_<)  нанесе финалния удар, който имаше по-малък емоционален ефект от ВСЯКА една предишна битка. Вярно, знаех че ще е хепи енд(все пак съм чела Rave Master и още някое друго) ама това беше пълна боза. Даже и лошите не умряха!  Сори, излъгах, Акнология умря и толкова. Всички останали, по един или друг начин оцеляха и си живеят по старому, с няколко козметични промени. От средата, да не кажа от началото на последната арка останах с впечатлението, че на Хиро му е писнало и просто я довършва, защото така трябва. 

Ще бъде добре да не давам оценка. Вървеше на приливи и отливи, но накрая слезе директно надолу, жалко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...