Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

БЕЗ МОНТАЖ
===============================================

 

Година: 2008
Режисьор: Jang Hoon (장훈)
Жанр: екшън, драма
Времетраене: 112 мин.
В ролите: So Ji Sub, Kang Ji Hwan, Hong Soo Hyeon и др.

===============================================
 

Сюжет:
Ганг Пе, номер две в престъпната си организация, е затънал в блатото на ежедневното насилие, а мечтата му да стане актьор остава неосъществена.
Су Та е кинозвезда и се опитва да живее далеч от хорските очи. С времето неговото поведение става все по-бурно, провокирано от дебнещите го навсякъде папараци. Това го поставя в множество сложни и неудобни ситуации.

Сега Су Та снима нов филм, в който играе ролята на престъпник, но заради избухливия си характер съвсем реално пребива партньора си и продукцията остава в застой. Чувствайки се виновен за прекъсването на работата, Су Та решава да помоли Ганг Пе, с когото случайно се е запознал, да му партнира на снимачната площадка. Ганг Пе се съгласява, но с условието, че насилието във филма няма да е фалшиво, а съвсем реално. Су Та приема и двамата се подготвят за истинска битка...

 

===============================================

 

:essub:

 

С български субтитри: :click: :click: 

Онлайн с български субтитри:click:

С английски субтитри: :click: 

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от продуцентите и сценаристите на филма е Kim Ki-duk!

Сюжетът наистина е много интересен и е доста по-засукан и многопластов отколкото изглежда на пръв поглед. Провоцира на много нива.

Кхкх, пък да си призная в момента, в който мернах So Ji-sup, получих засилен сърцетуп Този актьор до този момент ми беше абсолютно непознат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, оставям заглавието "Без монтаж" поради липса на по-подходящо и ги качвам.

Edit: Сега малко и за филма. Шашна ме! Ясно си личи влиянието от Ким Ги-Док, но режисьорът си има доста интересен стил. Естествено накрая никой не може да обясни аджеба що беше тая цялата дандания, обаче при всички случаи филмът ще се запомни.

 

И по-конкретно боят в калта. По едно време ми идеше да пищя с цяло гърло като ги гледах как се нагълтваха с кал. Гледах опулена с някаква странна смесица от ужас, погнуса, възхищение... Сигурно и още нещо е имало, но не се сещам.

 

Важно за отбелязване е играта на бате Джи-Хуан: тоя чиляк тотално ми обърка представите. Ролята тук и тази в ХГД нямат нищо, ама НИЩИЧКО общо, затова в един момент едва не го намразих. Обаче си го изигра супер момчето, нямам думи.

Особено оня ужасен поглед накрая. Докара го много автентичен. :lol!:

 

Другото актьор също голям чешит. Ако срещна такъв на улицата, може да ми докара и инфаркт...

Абе въобще... Доволна съм. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично много ми хареса, и двамата си изиграха реалистично ролите. Канг Джи отново е на ниво и определено си остава в листата с моите любимци. Ще споделя и аз един личен момент, гледам си филма, а моят мъж наднича от време през рамото ми, по едно време вика жена този ( гангстера ) има като моя пръстен. Гледам и аз и вярно,голям смях падна. Иначе филма имаше доста потресаващи моменти, битката в калта и особено жестокия край. Аз просто се учудих, че го уби толкова късно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Седнах да го гледам заради Гил Донга-а, но определено главната роля си беше на другия.Съвсем различна визия на корейското кино от моята скромна гледна точка (6-7 филма), доста по западен тертип с кървищата и секса. По едно време ми изчезнаха българските субтитри и докато успея да сваля английските се държах като наркоман без поредната доза

Това определено е филм, който ще привлече по-широка публика .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та филма го гледах на феста за първи път ( за което ужасно много се радвам) , но няма да му е последния.

Сюжета е невероятен, а да гледаш актьори в ролята на .. актьори си беше доста забавно.

Гледните точки на двамата за киното нещо не съвпаднаха и сблъсъците им (в преносен и буквален смисъл) бяха доста завладяващи

И края (поне за мен) беше много неочакван и останах супер очарована от начина, по който Ганг-стер показа на главния герой разликата между реалността и киното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз проглуших ушите на няколко души с това колко много ми хареса това филмче. Страхотна спойка имаше между двамата актьори - лекото и небрежно отношение на Канг Джи Хуан и угнетенията и напрегнат поглед на Со Джи Соб бяха наистина пълен контраст като дрехите, които носеха. Краят наистина ми хареса и на мен - много брутално връщане на актьора в реалността. Всъщност подозирам, че ще го гледам пак, защото бях на ръба на съня и някои моменти малко ми се губят...

Започнах да разбирам манията, която е обхванала половината от женската част на форума по последния (другата половина вече са залитнали по Джун Ки )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Култов филм Страшно много се радвам,че не го бях гледал преди феста в Пловдив и, въпреки че и останалите филми на феста бяха страхотни в този имаше нещо специално, беше "замесен" с някакво по-особенно тесто и може би той ми хареса най-много И двамата актьори ми бяха адски любими още преди това от Hong gil dong и Sorry I Love you и се радвам,че ги видях в малко по-различна светлина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз току що го изгледах. Та да кажа нещо тривиално и доста различаващо от казаното до тук:

 

Ситуациите, които ни поднася съдбата и в които се впускаме импулсивно, ни променят като същност и интуитивност. Това показа главния герой на So Ji-Seob (който определено ме впечатли... е няма как... първа среща :P )

 

Но... само това е единственото, с което бих запомнила филма. Инак даже ме изнерви :rambo: :nunjako:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, радвам се да съм част от толкова ентусиазирани фенове Понеже се занимавам професионално с монтаж (демек завършвам висше по специалността и го работя от 10тина години) искам да предложа заглавие за филма - буквално английския превод (разбирам че оригинала е съвсем различен) на български би трябвало да звучи - "Груб монтаж" - това е термина, който е възприет в професионалните кинаджийски среди за английското Rough cut - означава много грубо навързани сцените както са по сценарий - само са им махнати клапите отпред и отзад - прави се, за да се види дали историята се е получила така както е замислена по сценарий, обикновено не остава подредена така докрая (за което основно се грижи монтажиста на филма...като четох горе долу за какво иде реч и без да съм гледал все още филма ми се струва, че не е лош вариант за българско заглавие...ще се радвам да коментирате...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, "Груб монтаж" определено е по-правилният превод на заглавието, но като изгледаш филма сам ще се убедиш, че и "Без монтаж" е достатъчно на място (естетически, разбира се). А и все пак вариантът на преводача е просто примерен, тъй като филма няма официално заглавие на български. Ако си позволя да дам примери за окепазяване на оригинално заглавие от български медии, сигурно мога да изброя десетки. Най-скорошният е от нашумелият сериал в нета Leverage, който от Нова телевизия преведоха като "Честни измамници". Тука няма нужда от коментар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл gyrgapitich, друго е и да имаме "спец"..в тази област , но изгледай филма и ще

разбереш, че именцето му "Без монтаж" му пасва идеално...

Кадрите са толкова екслузивни и усещането е, че виждаш нещата, такива кавито са....

Тоя филм го гледах 3 пъти и пичовете ми "изкъртиха" представите ми за естествено поведение

пред камера...заслужава си да се види, без да отварям дума за Со Джи-Соп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепен филм.

"Без монтаж" напълно му подхожда.

Макар, че при мен е изтеглен като "Movie is movie"

 

Тръгнах да го гладам го заради Канг Джи-Хуан, щото него познавах от Гил-Донг-а и страхотна роля направи човека, но Со Джи-Соп направо ме закова. Не знам колко е бил известен покрай Sorry I love you преди това, ама този филм го изстреля отвъд всичко временно и регионално. Дали именно амплоато на мрачно момче с тежка съдба винаги му лепва или Джи-Соп е брилянтен, още не съм решила - предполагам това е част от магията.

 

Задължителен за гледане!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре казано...и за амплоато му има нещо вярно и за брилянтните му качества ...просто момчето има

"адско" физическо и емоционално присъствие, а с очите си... :silent: , признавам, може да изрази всяко

дълбоко чувство.

А роля му тук, наистина му пасва идеално..защото в едно интервю казва..цитирам по памет..:

"Имах тежък живот, когато бях млад, и затова не мога лесно да си се представя в

един щастлив живот и допълва, че меланхоличния му поглед е резултат на едно мрачно

детство"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жесток филм - нямам думи с които да го похваля.Накараме доста да се замисля,а това не ми се беше случвало отдавна.Как смятате ако беше истина дали щяха да излъчат филма

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав филм,ще го запомня с последните сцени.Изгледах го само заради Джи Соп,но Kang Ji-Hwan ми направи адски

добро впечатление.През целия филм се питах,от къде го знам тоя пич.Така и не се сетих,а той бил Гил Донг .Просто много силна роля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...