Jump to content

Recommended Posts

Страхотен филм, брутален и по своему реалистичен! Невероятна актьорска игра! Избрах го заради Канг Джи Хуан, но Со Джи Соп ме изненада изключително приятно. Не бях гледала филм с негово участие до сега. Беше олицетворение на злото и в същото време в очите му сякаш се виждаше нежна душа.

Толкова нежна , та дори убива по божествен начин - с Буда :lol:

Възхитена съм :rolleyes:

А Канг Джи Хуан... обикновено го виждам в забавни положителни роли. Тази арогантност, наглост...идеше ми да му красна да се вземе в ръце :lol: Хареса ми.

И... определено не очаквах този край..., но както вече сте казали - Ким Ги Док!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бууу, супер филмче, силно беше. Странно ми е как започват и свършват в нищото тези образи и колко зверски убедителни и смущаващи са... и при все това, такива неща, като тъз лента, връщат вярата ми в бъдещето на киното. 

....

Обаче, сега се сещам за Куршуми над Бродуей на Уди Алън :)))))) (Bullets Over Broadway)

Обаче, май сега, Rough Cut ми хареса повече в крайна сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес го гледах пак, след като прилично го бях позабравила (гледах го за пръв път малко след излизането му).

 

Интересното е, че този път открих нови неща в многопластовата история, на които първия път не бях обърнала толкова внимание. Ама то се знае, че хубавите филми си запазват непроучени ъгълчета и за второ и трето гледане ;)

 

Първия път бях по-впечатлена от самата идея с гангстера, който си играе гангстер на снимачната площадка и удря наистина. Увлече ме сюжетната линия за предизвикателството, пред което бяха изправени главният актьор, режисьорът и целият екип. Което донякъде ми отвлече вниманието от сложното послание на историята.

 

Втория път определено следях с по-голям интерес психологическото развитие на двамата главни герои, отколкото заснеманото маризене. И стигнах до интересен извод:

 

 

 

Това е един филм за мечтите и за самооценката, за фантазиите, които не можем да осъществим и реалността, която постоянно ни разочарова. Докато актьорът се наслаждаваше на това да се изживява като истински и опасен badass-биткаджия, но се заяждаше на живо с филмовите си реплики, гангстерът си мечтаеше неговият живот да е по-идеализиран като на кино, да бъде поне веднъж по-геройски и може би дори с хепи-енд. И двамата се поувлякоха - актьорът с това да се прави на голям отворко в реалния живот, а гангстерът - с това да прояви излишно благородство спрямо набелязаната си жертва. И и двамата се изтърсиха болезнено на земята от облаците, в които си позволиха да витаят.

 

Актьорът осъзна колко е жалък всъщност на фона на звездното си величие - човек, който не смее да се покаже на светло с гаджето си, човек, който е принуден да си продаде колата, за да плати на изнудвачи, човек, който никакъв герой не е, ами наистина скланя глава от 6 шамара, плачейки от безсилие.

 

Гангстерът пък осъзна колко нелепо е неговото желание да направи филма "по-истински", усети се, че самият той губи границата между кино и реалност, въпреки че обвиняваше други в това. Хвърли се да спасява мацката от удавяне, просто защото не беше видял камерата, беше излъган на сто процента от актьорската игра. И затова на финала взе друго решение къде да сложи границите - реши да играе наистина във филма (убедена съм, че умишлено се престори на победен), но при това да идеализира самата реалност, като направи истинско жестоко театро от убийството на противника си, макар и с цената на своята свобода. Вместо да вкарва реалността в киното, реши да вложи кинаджийски драматизъм в реалния живот.

 

Не мога да се отърва от чувството, че предаването на обезглавената и окървавена статуетка на Су Та символизираше леко иронично връчване на награда "Оскар", дългоочаквано признание на актьорски талант, от което Ганг Пе се отказа доброволно, защото не вярваше вече в това изкуство. Гангстерът предизвика актьора да се вложи истински във филма - и актьорът го направи. Лошото момче от своя страна тържествуваше, защото показа на звездата как се прилага киното в реалния, жесток и необратим живот. За това беше и последният му показен жест - чупенето на стъклото с глава и покровителствената усмивка. Все едно каза "Виж, признавам, че си добър актьор, ама ето ти малко поглед към реалния шит, за да знаеш, че аз излязох с едно ниво над теб - ниво, което няма да посмееш да достигнеш".

 

 

 

Имаше някои нереалистични моменти разбира се, въпреки че филмът уж целеше да бъде максимално реален. Може би тук се крие още едно послание - че това, което виждаме на екраните, няма как да съответства на реалността, колкото и силно да се напъва сценичният екип... След оня мариз в калта нямаше как да изглеждат толкова добре двамата, дори и вече изкъпани. В реалния живот блъскането по лицето (особено с КРАК) води до отоци и кръвоизливи, не остават само две-три красиво ожулени места по физиономията :28558: Всъщност даже един не твърде силен удар по веждата може да ти направи окото синьо отгоре, а на следващия ден и отдолу - и то тъмновиолетово :) А и автомобилните стъкла не се чупят по този начин, произведени са така, че ако изобщо се счупят, да станат на зрънца, а не на опасни за живота остри парчетии.


Но да кажем, че това може да се пренебрегне заради идеята ;)

 

Сигурно ще го гледам пак след 1-2-3 години, да видя какво ново ще ми изплува на преден план от този филм :) От същия режисьор обаче Secret Reunion ми харесва повече.

 

И извинете за многословието - от двете гледания ми останаха доста впечатления :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят любим момент от филма, даже бих я определила като най- култова сцена във филм въобще  е сцената с БМВ-то, толкова свобода има в нея и така ме вдъхновява всеки път като я гледам, сигурно съм я превъртала безброй пъти, за да видя как Джи Соп мята един от неговите погледи и като абсолютен непукист отпрашва с БМВ-то, по-невероятен от всякога, дявол, прекрасен!

Сякаш каза за пореден път -  Ето ти реалност Канг Джи Хуан, а ти си се занимавай с твоите филмчета ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мега, хипер, ултра (и всичките му там синоними) силен филм!!! Не съм очаквала подобно нещо. Определено ще го запомня с различния сюжет и постоянната динамика. Актьорите повече от страхотни. Краят ми e малко сходен с А Company man...но за пореден път So Ji Sub ме залепи за екрана;) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи са!!!!И Со Джи Соб и Канг Джи Хуан! Уникална игра, уникален филм...Обожавам такива филми, ужасно много ми допадна препоръчвам със всички възможни крайници и му давам 20/10!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...