Jump to content

Girls of the Wild's (2011)


Razzormaw

Recommended Posts

girlsu.jpg

 

 

Заглавие: Girls of the Wild's / 소녀더와일즈

 

Тип: Manhwa

 

Томове: ??

 

Автор: Hun

 

Артист: Zhena

 

Статус: Ongoing

 

 

Описание: Гимназия Уайлд има 42 годишна история като училище за специалисти по бойни умения съставено единствено от момичета и предназначено единствено за елита. Мястото, където се провежда Уайлд-Лигата, най-популярното събитие в страната е единственото място в света, където тийнейджърки провеждат брутални схватки.

Тази година в училището могат да постъпват представители и на двата пола. Единственото момче - Сонг Дже Гу (ако бъркам ме поправете - Song Jae Gu) получава пълна три годишна стипендия независима от оценките му. Понеже е човек, който се грижи за по-малките си брат и сестра той приема.

Стипендията е дадена с единственото условие, че не може да напусне. Но след като се среща с Кралицата, кървавият шампион на Уайлд-Лигата, полива я с кафе, нарича я "чудовище" и я изненадва докато си взема душ..това може да се окаже фатално за него.

 

 

 

Бележка: Реших да се отсрамя с една манхуа и азе, че тук нещата кретат още повече и от аниметата. Хареса ми плота, а и дотам докъдето съм стигнал определено е интересно. Напълно възможно е главният герой да ви изнерви в началото, но стиснете зъби в последствие започва да се развива и израства благодарение на новите си приятели от момичетата. Автора определено е изградил историята по доста добър начин, а арта е едно от най-големите достойнства на тази поредица. Моят любим персонаж е естествено е Дал Дал (тая с котешките уши :D), но Кралицата и Мун Йонг също ме радват много обаче с Дал Дал са най-забавните моменти. :D

 

daldal.jpg

 

Свали тук: click-me.gif Чети онлайн тук: click-me.gif

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време го зачетох, но спрях някъде по средата. Като цяло заглавието е добро, но като че ли нещо ми липсваше. Автора добре е изградил персонажите и темповете с които се развива историята са стабилни, но нещо не беше по моя вкус,.. някак беше,... ммм.... несериозно може би? Не знам дали е защото не мога да си избия от главата сравнението с "The Breaker" и няколко други "бойни" заглавия (които са далеч по-кървави, по-сериозни, историята и персонажите са далеч по-сложно развити), или може би зарадаи липсата на открояващи се силни мъжки персонажи (като цяло "харем"-а не ме радва изобщо - намирам липсата на мъжки/женски персонажи или само беглото споменаване на такива за изключително нереалистично), но определено докато четях макар да ми беше интересно оставах с усещането, че това което е пред мен е само половината...

 

Тааа заделил съм го за момента и някой ден, когато приключи ще се върна към него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то в един момент ми мина през ума дори да го дропя толкова много ме изнерви тоя главния герой добре, че продължих нататък след като видях, че не е загубена кауза. И то това беше главно защото мислех, че автора е решил да го остави като загубеняк до края и мадамите да го дундуркат като пеленаче, а такива работи ама хич не ми се нравят! Добре, че се взе в ръце и се стегна, а аз страшно много обичам неща свързани с тренировъчни процеси при бойните изкуства понеже съм израстнал с филми като Кървав спорт и Кикбоксьорът, а тук точно така главния от кръгла нула почна постепенно да се подобрява - и като способности и като характер. А последните чаптъри дори имаше доволно схватки макар и не с голямо значение смисъл заряд и драма. Другото вече го споменах, а именно интересните и забавни персонажи. Само дето са доста кратички чаптърите можеше повечко да разтегнат действието в тях не знам мързи ги да рисуват ли...или нещо друго?! Така или иначе ще си го следя де Дал Дал няма как да я оставя! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам, да, добре че ме подсети - много къси тия чаптъри брееее! Много набързо стигнах там до турнира, където главния момък се би с/у онзи калпазанин. Направо не ги усетих как минаха... (дори в момента да ме питаш не помня повечето за какво са се разправяли)

 

п.п. Не знам дали си чел "The Breaker", където историята е до някъде сходна (и двете са в училище, и в двете главният герой е някъф мижав и слаб в началото), но както споменах в предния пост все ги сравнявам с GOTW и все няма място за сравнение (Брейкъра рулира!)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо аз съм чел доста малко манги, а сега реших да видя корейците как се справят и почнах тая и TоG-то. Може и да го прегледам този брейкър щом е с еволюиращ протагонист.

 

А колкото до това с чаповете аз даже заради това си помислих, че манхите така ги претупват всичките с къси чаптъри заради цветните страници много трудоемко им идва един вид..после видях, че просто тук е така :D Обаче не се губи почти нищо от действието дори и така както е просто е можело да не са 70 чапа ами ~30-40 реално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво си се насочил към ToG-а - фентъзи и то много добро. От корейските то и Noblesse са 2-те най-силни заглавия (поне за мен де).

Що се касае за бойни изкуства, батъли, тупалки, хватки и прочие има доста по-силни от GotW. От излизащите в момента "The Breaker" ми е на челно място в списъка. Ако искаш подобен сюжет с ученик, който постепенно става все по-силен и по-силен то това е заглавието за теб!...

От приключилите вече, с подобен сюжет, бих ти препоръчал Veritas, нищо че има само един сезон (въпреки брутално добрите арт и история, кризата нещо го хвана и го спряха) ... с малко отворен край е предупреждавам, но въпреки това пак си струва - 81 чаптъра чист кеф! ;)

 

п.п. Наскоро зачетох "The God of High School", което също се води "бойни изкуства", но вкарва малко (всъщност доста) фентъзи/фантасика елементи, сюжета е за млади майстори по бойни изкуства, които участват в един спешъл турнир. Доста добро. Има подобен привкус, като GotW, но е една-две идеи по-добро като изпълнение. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бре тоя последния чап така коледно поналяха странички хич да не е с 10 повече от предния. :D Дано да продължат в същият дух, че срамота така да ни подхвърлят огризки всяка седмица, а историята действително ми харесва. Мун Йънг се развихри здраво иначе, а като я дадоха с новата визия ми скри шапката! :D <3 Тя и Дал Дал продължават да се дракат и май и след 200 чаптъра пак няма да ми омръзнат тея препирни определено двете са духа на поредицата ако не друго. Сега ми е интересно в каква насока ще поемат работите и дали тея мафиоти няма да тръгнат да си връщат за тупалките, а чакам и главният да набъбне още трябва да мачка всичко наред все пак, че бая срам бра досега! :rolleyes:

 

 

 

Прегледах това God of highschool не е зле, но нещо не ме зариби арта особено особено главният с тая фикусоидна прическа и стурктурата на тялото хич не се вписва като боец. Докато тука в gotw тоя е гига пъзльо ама поне изглежда що годе солидно ако се научи да се бие ша стане машинка тъй че...засега ще се придържам към това иначе благодаря за предложението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наваксах си пропуските с тази манха понеже бях оставил да се понатрупат, но за към 7-8 чаптъра не стана кой знае какво. Все пак героите бяха в подготвителен процес за големият турнир, а и не беше съвсем като да няма интересни неща, а и с Дал Дал винаги е забавно! :D Сега вече съм абсолютно сигурен, че тоя ще го правят бойна машина за пореден път загатна за потенциала си когато стана спаринга с мацката от другото училище забравих и името, но тя предполагам ще се появи скоро понеже е един от участниците. Сблъсъка на Мун Йънг и Дал Дал се очертава доста интересен нямам търпение да дойдат следващите глави, но от друга страна ми се искаше да се срещнат в по напреднала фаза не в началото ама както и да е..Go Dal Dal! :D Щеше да е хубаво ако можеха да направят анимация по тази манха таман да гледам нещо made in korea ама доколкото знам те май не си реализират комиксите в тв формат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...