Jump to content

Recommended Posts

100 епизода... Серийка по серийка... Генерал И Сун Шин те чака! :lol:

 

На мен пък моткането ми се видя голяма смърт. И няма нужда от още епизоди. То няма и какво повече да кажат. А финалът си беше бая у-и-и-и-и! Мацетата направиха яко фър-р-р, после пичът се направи на Гандалф пред войската... Как да не ти стане мило? :lol:

 

 

А за самата развръзка - е този път предвидливо ни бяха предупредили. Нали първата сцена на първи епизод беше със Сунг, как размята меча и си спомня за родителите си. Не че щях да ревна де. То беше толкова очевидно ко ще стане. Само краят на Намгунг не ми хареса. И след 13 епизод поне разбрах защо мамицата му точно Яхулай трябваше да... :evil: И защо и тия като Гил Донга упорито държаха на своето.

 

Покрай фризирането на субтитрите обаче си прегледах и любими сцени от по-старите епизоди и като цяло май най-много ми харесва 8-ми. Целият беше яко битки и пак ми трепна сърчицето, когато Джин Ха наръга Яхулай.

 

 

Някой в крайна сметка разбра ли как се казва актьорът, който играе Яхулай?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:king: Намерих, намерииих!

Ама малко.

 

Яхулай се играе от актьора Zhao Shuai (赵帅) - тва трябва да е китаец, въпреки че преминах през сайт с японица, докато му хвана дирите :lol: . Роден на 29.11.1980г.

 

Засега, мили дами, разполагаме освен с името, и с няколко негови снимки. Първата знаете откъде е, другата е цивилна май, а за третата можем сама да гадаем от какъв филм е :D :

 

10061244065.jpg

 

d0018364_47c05418bc5fe.jpg

 

d0018364_47c05417b0796.jpg

 

 

Edit:Намерих следното инфо за него - остава спийди и колегите й да ни го преведат :D . Яко оспамих темата, ама ако се намери превод на долното, ще го преместим в "актьори".

 

赵帅

赵帅 男

 

生日: 1980年 11月29日 ( 射手座 )

血型: 未知

婚姻状态: 单身

出生地: 山东 - 青岛

目前居住地: 上海 - 静安区

简介: 人生百味,尝之不尽.浪荡江湖数十载,终得一乐.

台前幕后,潇洒人间.千金尽散杯中酒,了然一身.

 

曾就读过的学校:

上海戏剧学院

最喜欢的书籍:

马丁.伊登

最喜欢的音乐:

偷偷爱你--梁朝伟, 如果爱--张学友

最喜欢的运动:

太多了

最欣赏的人:

李白

其它的兴趣爱好:

广泛的吓人

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Златна си! Никой друг нямаше да го намери това по японските сайтове! Как успяваш с тия йероглифи! Първата снимка е просто :wub: Третата трябва да е от някакъв филм Warriors of the Yang Clan. Явно не сме единствените, които го издирват: "We looked around a bit and found he also was in Warriors of the Yang Clan (杨门虎将), but it was probably a really small role so can't find much info." Много му е бедна филмографията на човека.

 

И чакаме превод. Само не знам кой ще го направи. Това ми понамирисва на китайски. Ма ако се намери знаещ, който да се порови из китайските сайтове, представяте ли си колко неща може да открие! Мечтии...

 

/Или трябва да си разпределим азиатските езици и да ги научим всичките!/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз китайски и японски не зная, но с копи-пейст на йероглифите в гуглето стават чудеса. Хеле пък ако търсиш картинки :D . Та сериалът Warriors of the Yang Clan го изръшках отвсякъде, ама нашият човек или играе наистина много малка роля, или ... незнам.

Дали пък не е този?

199006.jpg

 

 

А с метода на копи-пейста от йероглифеното инфо подозирам, че любимото четиво на Яхулай е... Мартин Идън :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се използва babelfish може да се преведе по този начин:

Zhao Shuaizhao leads male Birthday: on November 29, 1980 (archer)

blood-group: Unknown

marital condition: Unmarried

place of birth: Shandong - Qingdao

present inhabited area: Shanghai - Jinan area

synopsis: The life hundred tastes, taste endless. Dissolute rivers and lakes dozens of years, finally one happy. Before Taiwan secretly, natural world. The daughter disperses in the cup the liquor, understands clearly a body. Once had gone

study school: The Shanghai Opera institute

most likes books: Martin. Iraq ascends

music which most likes: Loves you secretly--Liang Chaowei, if love--Zhang Xueyou

most likes movement: Too many

have most appreciated human: Li Bai

other interest hobby: Widespread scary

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло си приличат донякъде,но устата е по-малка и очите не са скосени не знам той ли е или не

Това на страна ,ама пуснаха и последния превод на англ.ез. мъка -мъкааааа пак свърши :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и на мен доста ми прилича. Веждите и носа са същите. Очите са малко различни, но може да се дължи на грим, игра на светлината, възраст. Тоя човечец е поне 10 години по-млад.

 

Аз отивам да си върша работата и да боря и 14-я епизод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен последния епизод имаше хубав край, в мой стил беше :)

Много ми хареса, че тия тримата пак се събраха, макар и за кратко докато спасяваха Сол Ли. Дори и след всичките различия и нещата които преживяха, бяха страхотна комбина :D Доволен съм от сериала, най-после ще запиша и второто DVD с бг субс за поколенията...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгълтах го сериалчето ................искренни благодарносте за преводача.

 

Един съвет от мен ако някой иска да се наслади на сериала ..............забога не гледайте първо филма.

По мое мнение филма може с чиста съвест да го прескочите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна исках да пиша за този сериал. Това е първият ми досег до Корея и затова е много специален за мен. Изтеглих го с огромни резерви, изгледах го на един дъх... и както беше написала в един свой пост Параб - "светът се промени". Благодарение на този сериал открих и сайта. Благодарности на Синардин за превода. Не зная защо бях решила, че е момче и бях искренно изумена как мъж се е захванал да превежда такъв реиал. Но, както вече казах - светът се промени.

 

Сериала е една невероятна феерия от музика, красиви чувства, "по корейски" заплетен сюджет, вълнуващи бойни сцени, прекрасни костюми и отлична актьорска игра. За мен лично - 10 от 10.

Няма какво друго да допълня освен, че ще е голям пропуск, ако не го гледате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм поне за мен е доказателство ,че дори без особенно дълбока и сложна история може да се постигне нещо уникално. Динамиката беше впeчaтляваща както и играта на актьорите. Баталните сцени спират дъха. За мен този сериал отива при тези които някога пак ще гледам! :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само, че го изгледах за 5 дена, което за мен е постижение, щото нема време, ами и си го записах на дискове, да си го имам...

Много красиви сцени, много изящна главна героиня, много добър саундтрак.

И за разлика от тъпите американски филми (па и други, вкл.български), дето само приказват, тука хората си се разбират с по един поглед и не се обясняват като ученички кой какво чуства, иска и т.н. глупости. Поучително за разликата в светоусещането между Изтока и Запада...

Огромен поклон на целия екип :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам си, че не разбрах какво прави един кореец на средата на войната между Монголия и Китай :blush:

Също не разбирам твърде и липсата на достатъно тъга

когато убиха момиченцето. За мен прекалено бързо майката забрави кой е наредил атаката

 

Ясно ми е, че корейците възприемат малко по по-друг начин смъртта, но все пак оставм озадачена.

 

Битките бяха много дибри, но най-голямо впечатление ми направи

когато баша и син тренираха

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първия исторически сериал, който ми харесва и ме грабна още от първата серия. Изгледах го на един дъх, без почивка и сърцето ми се късаше всяка секунда. Природата, картините, звуците, музиката, историята, бойните моменти, любовта, болката, вината, отмъщението, вътрешната борба, превратностите на съдбата..

Всичко беше прекрасно, толкова красиво и сякаш живо.

Бойните сцени ми направиха голямо впечатление, бяха много хипнотизиращи и изразяващи всички чувства на героите. Унасях се в движенията и имах чувството, че за пет минути се пренасям в друг свят.

Хареса ми сцената, когато убиха момиченцето и първата им среща след толкова време, а тази от последния епизод, когато се биха заедно и минаха през стрелите направо ме разтърси..

Няма нищо, което да не ми хареса тук.

Актьорите също бяха невероятни.

Бях гледала Jin Mo само в 200 Pounds и Dream, но тук просто ме разби, нямам думи просто. Ji Yoon излъчваше такава красота, а и името в сериала - Сол Ли много ми хареса.. Шин Хе беше много симпатична и изглеждаше толкова малка. Нейното име в сериала също беше прекрасно. Имената на всички бяха някак магически. Незнам кой играеше Яхулай, но страшно ми хареса, както и самия персонаж. Незнам защо, но през цялото време правих асоциация с Фуджисава от 1000YL. Нямаха нищо общо, но адски ми напомняше на него. Целия каст беше прекрасен, всеки от актьорите сякаш беше роден за ролята си.

Изобщо целия сериал беше невероятен и смятам, че още дълго време ще ме държи. Съжалявам, че не съм го гледала по-рано, но никога не съм очаквала подобен сериал да ме заплени толкова. Преди време бях започнала няколко, но ги спирах след трети епизод, защото някак не ме привличаха, но този го усетих с цялото си сърце..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Признавам си, че не разбрах какво прави един кореец на средата на войната между Монголия и Китай

 

По времето, когато се развиват събитията в сериала, Корея е васал на Китай и китайците са взимали корейските принцове като заложници в столицата си. Това обяснява присъствието на корееца.

Още за историята на Корея - в тази статия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да гледам исторически сериал ми е малко трудно.Колебаех се и за този.Приятел ми го даде записан на дискове ,с уверението ,че си заслужава. И го изгледах на един дъх!!!Намерих си и саундтрака...просто е невероятен!Разрових се и изгледах ,каквото намерих с JOO JIN MO .Май и аз ще си направя ТОП класация,както е тръгнало не гледам нищо друго :D .Винаги преглеждам коментарите към сериала,който искам да гледам .Трудно е да разбереш,всеки по-различен начин приема нещата.Но за себе си открих ,че търся мненията на Koizora ...благодаря ти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го за 2 дни сериала, много ми хареса, отначало се колебаех дали да го започна, но сега не съжалявам. Като една приказка е направен, музиката е много въздействаща, страхотна игра, сега ще се поровя да почета нещо допълнително за историята и битките :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красив филм, наистина. Много изпипани бойни сцени за разлика от "Кралството на ветровете" , където на моменти изтръпвах, че някой от актьорите ще се самозаколи, без да иска. / Без Ил Гук, който си е без грешка./ Не си падам по летежите, но тук даже и тези елементи правят нещата приказни.

/ Но пък ОСТ на " Кралството..." и този на "A Man Called God" са ми в първата тройка. Страхотни./

Невероятен филм. Невероятен ОСТ. Благодаря за превода. -:)

 

И всички мъжОве - трепач, та до най- малкия. Всъщност всички, включително и дамите, си бяха родени за ролите.

Аз бих написала друг край. Като ще е приказка - да е.

 

 

Бива ли накрая сценариста да размаха меча и да не остави камък върху камък , пък.

 

 

Не е нещо, което се забравя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...