Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

School 5


Страна: Южна Корея
Година: 2012-2013
Жанр: Училищна драма
Канал: KBS2
Епизоди: 16
Режисьор: Lee Min Hong, Lee Eung Bok

Участват:
Jang Na Ra - Jung In Jae
Choi Daniel - Kang Se Chan
Lee Jong Suk - Go Nam Soon
Park Se Young - Song Ha Kyung
Kim Woo Bin - Park Heung Soo
Ryu Hyo Young - Lee Kang Joo
Jung Yeon Joo

Lee Ji Hoon

Shin Hye Sun


Резюме: Сериалът School е базиран на популярна поредица, която беше пусната през 1999 г. и излъчена до 2002. Тя се занимава с въпросите и трудностите, с които тийнейджърите се сблъскват в гимназията... Това ще бъде пети сезон с десет годишна разлика от другите.

 

 

Свали с български субтитри: :click: :click:

Онлайн с български субтитри: :click:

Свали с английски субтитри: :click:

Свали с руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммм, след Answer-a ми се гледаше друга училищна драмка и се радвам, че се появи тази, в момента ми е любимата губивремка XD. Итересно, че в началото ми се стори, че ще е нещо като корейския отговор на Гокусен, ма с тоя новия учител нещата изглежда ще потръгнат в различна посока, в което няма лошо. Засега не мога да кой кажа кой знае какво, освен, че ми харесва музикалния фон и това, че има много потенциал в актьорите и героите им, зависи как ще ги доразвият.

 

ПП: Другият повод, по който я избрах, е, естествено това момче на аватара ми, толкова исках да го гледам в главна роля, и се радвам, че и тази ми мечта се сбъдна! За момента съм много доволна от това, което виждам от него. 이종석 화이팅~!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мммммм, Park Se-Young, кралицата от "Faith"! Още тогава ми хвана окото, сладураната :wub: ! А Даниел Чой и Чанг На Ра още от предишният им сериал са отлично сработени и това е само в плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладко сериалче.

Започнах го на руски и съм доволна много - поне от началото. Добър каст и замисъл. Май напоследък само ученическите сериали не ми се виждат клиширани и ме радват максимално.

На първите серии ме избиваше все на рев, май ще е така през цялото време. Много мъка има в историята на всяко едно от децата и много ми напомнят нашите училища и учители едно време, макар сериала да е съвременен.

Много му се радвам на този образ от "Бялата Коледа". Много му отиват подобни роли. Още в "Джентълмените" ми хареса. Главният младеж също се представя добре. А какво да кажа за чаровният Даниел и миловидната даскаличка?! Надявам се само да няма разводнение по-нататък. ОСТ-а не е нищо особено, ама кой знае. Нещо може да извадят от ръкава KBS;)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втори сериал в последната година (другият е Reply 1997), който не очаквах да ми хареса, а се случи точно това. Изгледала съм някой и друг сериал на подобна тематика, но в тях повече се наблягаше на романтичните взаимоотношения (при корейците) или пък бяха някакви леко измислени училища с малко странни порядки, плюс такива в които се наблягаше на явно доста популярните училищни банди (при японците). Тук по-голямата част от действието се развива точно в училището. Романтиката за момента липсва. Е, има някакви зараждащи се признаци на проява на симпатия, но само толкова. Няма и някакви идеализирани представи или пък умишлено подсилени негативни такива. Всичко, което видях е някак си.... реално. Непрекъснатото учене и зубрене, насилието между учениците, болните амбиции на родителите, частните уроци, тестовете за приемането в университет, заради които се тъпчат с лекарства и напитки поддържащи ги будни неестествено дълго време и естествено не на последно място разликата във възможностите на богатите деца и тези от по-обикновени семейства.

И аз като farfallina си поплаквам в повечето серии. И не защото съм някаква лигла или пък защото се случва нещо трагично. А на моментите, които се случват ежедневно навсякъде по света, дори и на всеки от нас. Когато приятел те нарани, волно или неволно. Когато осъзнаеш, че въпреки всичко този приятел ти липсва. Когато ти каже извинявай, а ти осъзнаеш, че отдавна си простил, но просто не искаш да си го признаеш. Все такива тривиални, обикновени неща, но явно актьорите се справят доста добре, за да предизвикват такива емоции в мен.

Надявам се да продължат в този дух и да не забият сериала в някакви романтично-лигави истории.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че някой споделя мнението ми. И че не съм самотна фенка на този сериал.wink.gif
Имаме доста ученици във форума, така че се надявам да насочат погледа си към подобни сериали, а не към лигавите, повтарящи се истории с разни звезди от к-попа, които заливат корейският ефир напоследък. Не че съм против, напротив, някои от децата се справят доста добре, но за мен лично това си е чиста проба комерсиализъм, а не изкуство, от което корейската кино-индустрия печели пари, но пък и губи привърженици, от друга страна. Лично мнение!!
И на мен си продължава да ми харесва сериала. До 8-ми епизод съм и продължава да ми задържа интереса.
До момента това ми е №1 от всички ученически сериали, и според мен също, защото показва реалността в корейските училища.
Двамата класни също допринасят, наистина са много мила двойка. Вече си мисля, че между тях ще се получи нещо, като че ли има наченки на романтикаwink.gif
Много силен беше момента когато

учителката трябваше да накаже целият клас и ги удряше по ръцете, от което нейните собствени ръце станаха целите в рани. Голям рев му дръпнах.


Хубавото е, че нашата "мила учителка" и "председателчето на класа" спечелиха с играта си награди на KBS Drama Awards. Напълно си го заслужават. Даниел също заслужава.
Този Лошкото, другият от "Бялата Коледа", също е интересен персонаж. Момичетата се справят и те много добре. За симпатягата с късата коса, която играе приятелката на главната /че не им помня имената/, четох че е сестра на едната мацка от групата T-ara.
Другото, което ми се стори интересно, е това, че първите четири сезона са били преди доста годинки и сигурно са били гледаеми, тъй като са с по около 40 епизода. И за кратко време един след друг. Освен това с главни действащи лица - новоизгряващите тогава звезди Чо Ин Сонг, Им Су Джонг и И Донг Ук, примерно..

Eдно много хубаво клипче:

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да си призная честно, много се притеснявах да не са направили образа на Daniel Choi такова недоразумение като този в "Baby Faced Beauty", където един 30 и кусур годишен мъж се държеше като някакво недоносче и подскачаше в екстаз само от това, че е докоснал ръката на любимата си. В предвид и това, че там негова партньорка беше същата актриса. Но слава богу опасенията ми се оказаха неоправдани.

Харесва ми това, че противопоставят методите на двамата класни и в същото време готовността им да се опитат да разберат и другата страна. Класната има малко идеализирани представи, но съм сигурна, че има такива млади учители, които вярват, че това е правилния начин на възпитание и обучение. Вярно, че добротата й понякога й изиграва лоша шега, но в същото време има куража да отстоява принципите си.

Другите двама учители, които много ме радват са този по физическо и математикът. Докато първият е от тези стари учители, които наистина обичат професията си и са отдадени на нея и на това да научат децата на правилно и неправилно, то вторият въпреки строгостта си на пръв поглед, в точния момент постъпва по правилния начин и проявява разбиране към проблемите на учениците.

Всички деца са интересни образи. Зад всяко от тях има история, която донякъде оправдава действията им. И тези истории малко по малко се разкриват с развитието на сюжета. Сега очаквам да разбера каква е историята зад героя на Daniel Choi, защото вече загатнаха, че е преживял нещо травмиращо.

 

Когато Отличничката припадна от преумора, дадоха как той си спомня за подобен случай и беше толкова шокиран, че стоеше вцепенен без да може да реагира по какъвто и да е начин.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледала вече 11 епизода и чакам превод на 12-ти и 13-ти. Да си призная наистина последните два епизода бяха още по-силни и аз продължавам да си рева. Децата толкова ми влязоха под кожата. Чак за Лошкото ми е мъчно. Учителката е наистина страшна идеалистка и много наивна, но аз я обажавам точно по тази причина. Учителят Кан също, както ми се види вече:))

Започнах да се ядосвам на момичетата малко.

 

Как така нито едно от тях не стана да я защити, ами само мрънкат за оценки и обвиняват този или онзи. Егати!(;

 

 

Май само тази мацка с късата коса продължава да ми харесва, както и тази, дето показа характер и скочи на единият от побойниците.

Старият учител наистина е симпатяга. Още повече, че учителчето Кан се мъчи да му подражава по определен начин.

 

Явно наистина е изживял някаква трагедия. Интересно е и историята на брата на Мин Ги. Майката наистина не я разбирам. Как може да се държи по подобен начин - при положение, че има горчивият опит по отношение на големият син. Със сигурност го е травмирала и него с болните си амбиции.

 

Изгледах няколко мейкинга от снимките. Децата наистина са се сближили, цари приятелска атмосфера на и това си личи и от сериала.

Да видим как ще се развият събитията с нашата любима учителка. Много ми е интересно да знам на кой поет е стихотворението, което изрецитира на последният си допълнителен урок - за цветето и дъжда. Прекрасно беше.

И..

Кой от кой по-хубавите учениците от първите 3 сезона на "Училището";))))

Някоя от ученичките също се радпознават..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата е неочаквана приятна изненада. Следя я още от излъчването на първия й епизод в Корея и досега не ме е разочаровала.

Това, което ми харесва в нея е, че училищната система изобразена в нея много близка до нашата в България, което ми припомня училищни моменти от предишни години. Тази драма просто ми влиза под кожата. Да не говорим, че актьорският състав е много добре подбран. Джанг На Ра, Че Даниел, И Джонг Сок, Ким У Бин - обичам ги всичките :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също следя сериала от самото му начало и съм доволна от видяното до момента. За жалост остават още две серии до финала.

Сериалът наистина е по-различен от това, което съм виждала от корейците на тази тематика. Обърнали са внимание не толкова на романса, колкото на приятелството между учениците, техните проблеми и тревоги, както и отношенията ученик-учител, като показват и гледната точка на учителите.

Актьорският състав се справя добре и от изгледаните от мен клипчета зад кадър, си личи че са се сприятелили и извън снимачната площадка.

 

Нещо от един от епизодите от тази седмица:

 

 

 

Сцената, в която тримата обядваха заедно, бяха много мила картинка. Ето как е протекло заснемането й :lol:

 

 

e08e280d3f26ef40.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето приключи и потвърждавам отличното си мнение за него. Хареса ми, че избягнаха разни романтично-любовни недоразумения. Фокусираха се на децата и техните проблеми. Нямаше розови балони, нито излишни черно-трагични краски. Реализмът остана до последно. Определено съм доволна от видяното :yes: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса.Май е първият сериал, който гледам без да има романтична история.Нито за миг не ми доскуча.Представиха съвсем реално взаимоотношенията деца-родители-учители, от една страна, а от друга вътрешният свят на децата с техните стремежи, проблеми и лутания.При все, че корейската система на обучение е по-различна от нашата родна, много неща за размисъл, защото децата са еднакви навсякъде, родителите с болни амбиции също , истинските учители и те.Актьорите бяха супер, въобще приятно за окото.
Днес излезе и специален епизод...

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отличен сериал, прекрасни актьори и за щастие- никакво захаросване на сценария и режисурата! Гледането ще Ви донесе само удоволствие.

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мина повече от седмица, откакто го изгледах, а още ме държи онова чувство на удовлетворение, което човек получава от великолепна продукция.:yes: Като за начало мога да кажа само: ДА, да, да и пак ДА! Нямаше лигави и захаросани моменти, нямаше триъгълници, четириъгълници и всякакви геометрични фигури. На които явно зрителя толкова е свикнал, че докато гледах фен клипчетата се усеща как са търсили някакви нотки на романтика. Но се е получило нещо като да "търсиш под вола теле". Личеше си, че не е правен компромис дори за миг. Не знам колко време му е отнело на продуцента да проучи какво се случва в съвременното училище, но мисията си може да я смята за изпълнена. Успял е да долови групичките в класа, настроенията на всеки един представител като част от класа, част от групата си. Всеки ученик е представен с проблемите си и как това се отразява на избора, който прави и мястото, което заема в дадената група. Лесно е да осъзнаеш колко пагубно е дори поведението на родителите върху децата им. Понякога това, което те смятат за добро вреди и то много, но нима "детето" може да възрази? Дори тук се сблъскваме с идеята и думите: "Още си малък и не разбираш".

 

Много ми хареса идеята за вечното приятелство. Онава, в което можеш да простиш всичко и може да зарежеш всичко, стига да не загубиш приятеля си. Останах очарована от взаимоотношенията на Го Нам Сун и Парк Хюнг Су. Виждаше се колко изстрадали са и двамата заради избора, който са направили. Но изглежда са достатъчно пораснали да поемат отговорност за действията си. В крайна сметка нито един от двамата не беше забравил приятелството им. Инцидентът ги беше разделил временно. Със сигурност на Хюнг Су не му е било лесно да прости и забрави, но същото се отнася и за Нам Сун. Неспирните извинения и опитите да му се отплати, граничещи с безумно геройство (когато само той отиде с хулиганите). Инцидента така го е белязал, че се оставяше да го мачкат много по-слаби от него. Сякаш всичкия пердах, който изяде го приемаше като наказание затова, което беше извършил на най-добрия си приятел. Когато Хюнг Су му каза, че освен футбола е имал само него, заби нож директно в сърцето му. Може би това беше моментът, когато Нам Сун изпита най-силната болка и същевременно най-голямото щастие. Хюнг Су му беше простил отдавна, но въпреки всичко не можеше да се примири с мисълта, че точно най-добрия му приятел го е направил. Когато Нам Сун му каза, че не оставя училището, а него. Успя да го накара да реши дали го иска за приятел или не.

Многопластов и интересен беше образът на У Джун Хо, въпреки че през повечето време не го виждахме в училището. Виждаше се, че обича да ходи на училище, но средата, в която живееше го повличаше след себе си. Когато най-сетне учител се заинтересува от него и той се опита да се бори и изплува, но така и не получи тази възможност. Много силен беше моментът, когато накрая каза на учителя си, че ще плаща един месец ами следващия, а по следващия...

Явно наистина за тези необикновени деца, трябваха и необикновени учители. Забавно беше да видя как децата променят учителите си, както и учителите тях. Възрастните борещи се с техните белези и грешки в опит да излекуват чуждите, както и да предотвратят повтарянето на грешките им от някой друг.

 

Страхотен сериал, с прекрасен каст. Жалко е, че май ще остане недооценен. Горещо го препоръчвам на всеки, който иска да си достави удоволствие. Това е от малкото сериали, които ще изгледам многократно.

Хайде и две от любимите ми MVi%20love%20this.gif

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух, че сериалчето е интересно и го започнах с нагласата за леко захаросан сюжет и сладки момченца. И баааммм! :slap: Сякаш ме цапардосаха с мокър парцал през лицето. Първи епизод ми хареса, останалите до края направо ме побъркаха. Още не мога да се усетя откъде ми дойде, толкова ми хареса, че го гледам втори път. Добре че прочетох, че и други са плакали, защото вече си мислех, че повредата е в мен.

Нещата се оказаха много сериозни. Липсата на романтика беше само плюс, а представените проблеми съвсем реални и поднесени с разбиране. Така ми влязоха под кожата и децата, и учителите, че нямам думи. Като майка на гимназист взех проблемите им много навътре. Естествено, непрекъснато правех аналогии с милата ни родна училищна действителност, явно по цял свят до голяма степен е едно и също. При нас поне не учат до сред нощите. Жалко е, че такива учители като нашите двама класни се срещат все по-рядко… А някои родители са си направо за убиване! :nunchako:

Усещам, че почвам да се наемам и паля, затова да кажа две думи за каста. ;) Сладурковците си ги харесвам още от Бялата коледа. Не знам дали е случайност, че ми харесват все сериали с участието на някое от „коледните” момчета, колкото и големи лошковци да ми играят. И Джон Сок тук показа и игра, учи се момчето. Много сполучлив образ направи. На момента мога да номинирам Ко Нам Сун и Пак Хънг Су за най-добра екранна двойка. Много въздействащи и емоционални.

Останалите деца също бяха големи сладури. Харесах всички – и момиченцата, и момченцата. И останалите лошковци, и оня чешит с чорапките, и заекващия очилатко, и Мин Ги... (В един момент изтръпнах и бях готова да убивам сценаристи, но този път им се размина :28558: )

В крайна сметка май нищо смислено не казах, но още съм като ошашавена и не съм се освестила. Много, много ми харесва. :up:

И няколко сладки NG-та:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чух, че сериалчето е интересно и го започнах с нагласата за леко захаросан сюжет и сладки момченца. И баааммм! :slap: Сякаш ме цапардосаха с мокър парцал през лицето. Първи епизод ми хареса, останалите до края направо ме побъркаха. Още не мога да се усетя откъде ми дойде, толкова ми хареса, че го гледам втори път. Добре че прочетох, че и други са плакали, защото вече си мислех, че повредата е в мен.

Нещата се оказаха много сериозни. Липсата на романтика беше само плюс, а представените проблеми съвсем реални и поднесени с разбиране. Така ми влязоха под кожата и децата, и учителите, че нямам думи. Като майка на гимназист взех проблемите им много навътре. Естествено, непрекъснато правех аналогии с милата ни родна училищна действителност, явно по цял свят до голяма степен е едно и също. При нас поне не учат до сред нощите. Жалко е, че такива учители като нашите двама класни се срещат все по-рядко… А някои родители са си направо за убиване! :nunchako:

Усещам, че почвам да се наемам и паля, затова да кажа две думи за каста. ;) Сладурковците си ги харесвам още от Бялата коледа. Не знам дали е случайност, че ми харесват все сериали с участието на някое от „коледните” момчета, колкото и големи лошковци да ми играят. И Джон Сок тук показа и игра, учи се момчето. Много сполучлив образ направи. На момента мога да номинирам Ко Нам Сун и Пак Хънг Су за най-добра екранна двойка. Много въздействащи и емоционални.

Останалите деца също бяха големи сладури. Харесах всички – и момиченцата, и момченцата. И останалите лошковци, и оня чешит с чорапките, и заекващия очилатко, и Мин Ги... (В един момент изтръпнах и бях готова да убивам сценаристи, но този път им се размина :28558: )

В крайна сметка май нищо смислено не казах, но още съм като ошашавена и не съм се освестила. Много, много ми харесва. :up:

Eй, Злати, добре дошла на клона!!!;) Аз си събирам сили, за да довърша последните три епизода.

Мин Ги ми е много любим персонаж! Може би след двойката даскалска, Нам Сун&Хьон Су и тримката Лошковци..! :lol: От момичетата любимката ми е сестрата на някоя от членките на T-ara /дето даже не пътрсих коя е/ :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз на клона. Ама много на клона! Най-високия! За отрицателно време станах върл фен на абсолютно всички замесени в тоя тюрлюгювеч. А наистина си имаше всичко - добри и по-малко добри деца, кофти и по-малко кофти родители, неадекватни или не дотам учители, приятелство, прошка, изкупление, амбиции, безкрайна обич, малко вина за цвят и страхотно актьорско майсторство.

Успях да се разцивря баш два пъти

 

на емоционалната сцена с помиряването между двамата момци - то как да не ревне човек с тях?

 

и накрая, кат свърши и последния епизод и трябваше да се разделя с тях.

Като се почне от Ом-силата, злата директорка, готиния даскал-физкултурник, пък да не споменавам разкошната двойка класни на Втора стая, та се мине през все така заспалата бивша кралица от Вяра (която накрая, о, чудо, даже се посъбуди!), наглите кифли-ученички, готината късокосместа, подобна на пале Най-добра-приятелка, лошкото, който въобще не беше лош, пусанския откачалник с униформата наопаки и най-якия диалект на планетата, сладкото цайсато бухалче-пелтек, добрите-лоши лакеи и стигнем до черешката на тортата - двамата момци-хубостници Крачун и Крачун - абсолютно всеки беше перфектен за ролята си. Мога да се разпростра на поне осем страници, обаче е напълно излишно, защото този сериал трябва да се гледа задължително! Особено от родители и ученици. Най-вече от родителите. Това е перфектен пример за това колко може един родител да съсипе детето си и колко лесно може да му даде криле само с една дума.

 

Искрено се надявам следващия сериал, който ще гледаме по национална телевизия, да е този. Учениците, учителите и най-вече родителите в тая държава имат огромна нужда да си припомнят кой каква роля трябва да играе и кое как е в действителност, вместо последните две групи да си прехвърлят отговорността за бъдещите проекто-възрастни.

 

В заключение - ВЕЛИКОЛЕПЕН! Да се гледа! Без възражения!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голямо удоволствие бе за мен този сериал, а докато правят подобни продукции, корейците ще ме имат за зрител. В мненията, които са споделени се съдържа и голяма част от това, което и аз бих написала, като емоции, като усещане, представяне на проблемите в съвременните училища, за това няма да се повтарям.
За първи път тук видях Lee Jong Suk и оставам само с отлични впечатления от него. Споделиха ми, че в останалите сериали с негово участие, които са ми непознати, той е повече в ролята на манекен, за това ще ги пропусна и ще остана с добрите си впечатления от School 2013.
Така се случи, че изгледах финалния епизод и видях новия 138 епизод на Running Man, който се излъчи вчера и бе на тема "Училище", а двама от участниците бяха точно Lee Jong Suk и Kim Woo Bin. Страхотно предаване, отново много смях, а преследването из класните стаи бе голямо преживяване.
След School 2013 ме посъветваха сега да изгледам и Shut Up Flower Boy Band. Отново на ученическа тематика, но да видим как ще е и там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...