Jump to content

The Story of the First King's Four Gods (2007)


Recommended Posts

spacer.png

태왕사신기 (Tae Wang Sa Shin Gi) / 太王四神記 (Taioshijinki) / The Legend

Държава: Южна Корея
Година: 2007
Епизоди: 24
Жанр: екшън | драма | исторически | фентъзи

В ролите:
Bae Yong Jun - Damdeok / Hwanwoong
Lee Ji Ah - Sujini / Saeoh
Moon So Ri - Seo Ki Ha / Kajin
Oh Kwang Rok - Hyeonko
Choi Min Soo - Daejangro
Yoon Tae Young - Yeon Ho Gae
Park Sang Won -Yeon Garyo
Park Sung Woong - Jumuchi
Lee Philip - Cheoro

 Park Eun Bi - Seo Ki Ha (young)

Shim Eun Kyung

Сюжет:

Историята за краля на Чу-шин започва още от мрачните и първобитни времена, когато, виждайки войните между племената на Земята и страданието на хората, синът на краля на Небето - господаря Хуанун, слязъл, за да донесе мир на човечеството и да ги дари със знания и просперитет. Едно от племената (Тигровото племе) обаче се почувствало ограбено заради амбициите си да покори света и започнало война срещу народа на Чу-шин (обединените хора на Хуанун). Хуанун се опитал да реши проблема с добро, но дори това не успяло да спре войната. Накрая Хуанун изгубил жената, в която се бил влюбил, и едва успял да победи Черния феникс, който опожарил земите на Чу-шин. За последното използвал помоща на три по-малки бога-пазители, които слезли заедно с него на Земята. Разочарован, че не могъл да изпълни Небесната воля, той се завърнал на Небето. Преди това обаче оставил наследник и символите на трите бога-пазители и четвъртия бог-пазител, Феникса, които щели да се пробудят, когато истинският крал на Чу-шин се прероди.

Изминали две хиляди години от тогава и народът на Чу-шин все още чакал предсказанието да се сбъдне и прероденият крал да донесе обещаният мир. Символ за това - ярка звезда в небето, която съобщила за раждането на краля, се появила десет години по-рано. Кой е той обаче и дали ще успее да изпълни мисията си, да събере четирите бога-пазителя и заедно с тях да донесе мир, тепърва предстои да разберем...

Тук прочете какъв е щял да бъде АЛТЕРНАТИВНИЯТ КРАЙ.

 

Сваляне:
С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

С РУСКО ОЗВУЧАВАНЕ
САУНТРАКЪТ

САУНДТРАКЪТ 2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, хубава работа. Къде са всичките мнения? :rolleyes:

Влизам в темата да прочета коментарите, да видя някое клипче, за да се потопя за малко в атмосферата на сериала и да си припомня емоциите, които ме бяха връхлетели с него. Така де, да си спомня - защо азиатското кино и култура се превърнаха в част от живота ми.

И О, ужас! Грам коментар няма... :unsure:

Може и да не сте ги преместили още от стария форум, но точно тази тема ми е трудно да я гледам празна.

Първият ми корейски сериал, много съм пристрастна и няма как - ще пиша. :blush:

Попаднах на "Легендата за четирите Бога на Краля" случайно, преди повече от две години. Сега, след вече много изгледани азиатски филми и сериали,

все още не съм открила нещо, което да му е достойна конкуренция. Имам и други любими продукции, но нищо не мога да сравня с него като мащаби и изпълнение.

Митът за създаването на Корея показан като изключително красива, затрогваща и романтична приказка за чест, за дълг, за саможертва, героизъм, амбиции,

интриги, предателства, любов, омраза...

Помня как бях запленена, бях очарована. Озовах се в съвсем различен свят, не разпознавах лицата на актьорите, но се вълнувах за живота на героите им,

опитвах се да разбера мотивите им, радвах се и страдах с тях, ядосвах се на нелепите ситуации, мразех, когато злото надделяваше, смях се, плаках...

И цялото това вълнение заради сериал, и то от съвсем непознатата ми тогава Корея. Честно, бях шокирана и от своята реакция.

Великолепната игра не само на главните, но и на второстепенните актьори, фантастичната музика, внушителните декори, прекрасната природа, ефектните костюми, реалистичните битки - цялото това блестящо съчетание в "Легендата" промени отношението ми към Изтока. Събуди любопитството ми и ме накара да погледна по-отблизо този далечен и странен свят.

Недостатъци? Ама разбира се - има, аз и не твърдя, че сериалът е идеален, само, че е невероятно красив и ми е много, много скъп. :wub:

Нека да е ясно: не го препоръчвам на никого. Който гледал - гледал, не може всички да му се радват.:lol2:

Обаче, за да стане по-шаренко и не толкова пусто тук :

официалният сайт

на корейски е, но има хубави снимки и клипчета.

Митове и образна символика в "Легенда за Четирите Бога на Краля" статия на Светла Добрева (Естел)

Малко история, разказ на сюжета и описание на героите.

 

 

Още любими неща:

 

 

Dam-deok и Кi-ha. Eй, много ми беше мъчно за нея...

 

Dam-deok и Soo Ji-ni

 

Cheo-ro

 

И, разбира се: " Тайният дневник на Джумучи" ПЪРВА и ВТОРА ЧАСТ.

Надявам се Естел да няма нещо против, че давам препратки към нейни неща, но четенето на постовете й беше също част от преживяването. :thanks:

 

 

 

След всичкото писане и събиране на линкове установявам, че ми е време да го подхващам за трети път. И знам - отново ще ме изненада :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че кой би имал сърце да я мести тази тема? Нали докато чете постовете ще има рев, рев... Ред сълзи, ред сополи по старите времена. Няма такива мазохисти, не, не. :D

 

И на мен този ми беше първият азиатски сериал, Случайна находка в търсене на някакво фентъзи филмче. Ако не ставаше въпрос за крале и богове, едва ли щях да го погледна.В началото също не ги различавах много кой кой е, даже повтарях сцени, че на моменти интригата ми се губеше. После изведнъж ме увлече и неусетно гледах финала и

 

ревях, ревях, ревях... С глас ревях. И преди това съм проронвала тук-таме по някоя сълза, доста рядко, всъщност, но такъв шок при гледане на филм или сериал не бях преживявала.

 

Втори път не съм го гледала. Не посмях. Пък и ми се ще да запазя спомена за онази, първата емоция, благодарение на която и сега, две години по-късно пак ми се пълнят очите, като слушам сауднтрака. Гледам ли го пак, ще взема да му намеря недостатъците, а не искам.

 

И поклон за Пе Йонг Джун и силата му да довърши снимките дори в потрошеното състояние, в което е бил.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е и аз съм пристрастно към тази тема. И на мен това ми беше първия азиатски сериал, който ме направи завинаги фен на азиатското кино. Още си спомням с какво нетърпение очаквах да излезе поредната серия. Гледах ги без превод и след това чаках с нетърпение нашия приятел Ендон да качи превода на български. Запазила съм си сериите на компютъра но нямам сили да ги гледам отново. Има само една култова сцена която гледам от време на време. Едно обяснение в любов което те оставя без дъх. Музиката я слушам много често, защото е заредена с много енергия.

В трудни моменти си спомням, как дори и в безнадеждни ситуации Краля намираше решение на проблемите си и това ми дава сили да продължа.

Приятно гледане на онези, които все още не са го гледали :D

Ето че, и аз помогнах да допълним темата, защото и на мен ми изглежда много празна. ;)

Редактирано от tainax
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах сериала "на екс" за три денонощия преди около две седмици. И посотих тая тема , но нямаша мнения. И реших, че просто всички други са го гледали преди две години. Така или иначу в мненията по дреги теми се коментира как сериалът за четирите бога е родил фенове на корейското кино и култура. Въпреки, че една приятелка горещо ми го препоръча, сигурно щях да го пропусна , защото не си падам по гладане на сериали, особено пък по интернет. Изгледала съм досега общо 10 такива за близо година, вкл. и Легендата.

Добре, че се заинтересувах от актьора, който играе Бога- Крал от филма му за априлския сняг. И дакото го "проучвах" що за артист е са наложи да изгледам и "четирите бога". Може би, защото не е първия такъв сериал, който гледам, не мога да оворя със суперлативи, но съм съгласна, че сериалът е страхотен. Тъй като го гледах предимно нощем, се чувствах като султана на Шехерезада - той си е почти приказка. Добра история, с чудесни и чудесно изиграни характери. Нито един не ми дразнеше на фалшиво. дори беше дотам достоверно направено, че събуждането на символите ме издразваше като свикнех с "историческата" част.

Природата , костюмите и бойните сцени - всичко бяха използвани много успешно за общия дух на драмата. Естествано Кралят, когото ми грабна сърцето, защото беше умен Държавник / с мъдростта на змия ли беше/, с достойнство и чувствителност , че и хубавец , при това пълководецот ранга на Македонски и Наполеон /аз като жена обожавам такива мъже/. Но си имам някои други герои - фаворити - като съветника, и стария верен генерал - феодал, и Джумучи, и Хуачун и "пазителят" на Кия. С нетърпение чаках сцинете с тяхно участие.

А тая Сужини или там тредното й корейско име е направо находка и като актриса. Боже, толкова артистичен човек. Гледах снимки с оная супер рокля с надпис от не помня какво събитие по повод сериала. А сайта й е толкова оригинален!

Преди минутки прегладах клипчетата на продходните мнения и се сетих, колко всъщност харасах сериала и колко съм забаривила началото , докото стигна докрая, макар и за три денонощия. Сещам се, че все по-усилино си мислех за историята на прабългарската Велика България и се чудех дали нямам едни корени с тия корейци? Особено по отношение на желязната конница.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Честно казано когато започнах да гледам сериала “Легендата” не очаквах, че той води до пристрастяване. След третото гледане на 25 часовата драма вече ми стана ясно защо десетки хиляди японки започват да изучават корейски език и една след друга посещават Корея с единствената цел да видят страната на техния идол. Макар, че прозвището “кралска особа” актьорът /Йонг Джун/ получава много преди да изиграе ролята на крал, определено с начина, по който играе в “Четирите бога на първия крал” поставя нови стандарти пред всички държавни глави от цял свят, били те короновани или не. С много работа и много талант успява да изгради образа на герой предизвикващ силно възхищение и възпитаващ в толкова човешки ценности, колкото малко образи в литературата и киното успяват. Образ силно въздействащ върху чувствата и емоциите на зрителите."

 

Това е цитат от статия за Пе Йонг Джун в българско онлайн списание за източното кино. За мен Четирите бога на Първия крал не беше сериалът, който ме накара да гледам корейско кино, но просто така се случи, че друг сериал беше първи. Към този обаче съм изключително пристрастен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За първи път срещнах във филм толкова пестеливо и същевременно дълбоко емоционално изразяване на чувствата. Това е едно от нещата, които ме впечатлиха най-много. Филмът има магия - мистиката в историята за краля и пазителите, кармата на главните герои от преди и как тя се отразява в съдбата им, връзките между тях... А и просто не мога да си представя друг в ролята на краля освен BYJ , много силно присъствие има във филма и играе невероятно концентрирано. Страшно ми хареса и играта на актрисата, която игра Киха - емоциите й се отразяваха толкова ясно по лицето й, че се чудех дали самата актриса не страда заедно с героинята си - направо ти късаше сърцето...

На мен алтернативният край ми допадна доста повече от реалния, най-малкото, че се видя каква е целта на връзката между двете сестри. Това въобще го забравиха в сериала...

 

Както каза по-горе Сини, и аз не смея да го гледам пак, за да не се развали магията ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато първия път си го пуснах, си казах каква е тази боза. Реакцията ми се дължеше на това, че беше на мода "Властелинът на пръстените". Изчаках превода и после със всяка секунда ме привличаше все повече... историята, героите и най-вече музиката.Кралят Damdeok, ще си остане за мен, единствения . Bae Yong Jun е толкова харизматичен актьор, който веднага ми привлече вниманието. Lee Ji Ah тук беше особено сладка. Всеки актьор си беше попадение в десетката.А ефектите дори и по-минимални, отколкото са във "Властелина" пак имаха въздействие.Невероятен сериал, който заслужава внимание!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен алтернативния край ми допада повече. Доколкото разбрах обаче се наложило промяната на края на драмата заради здравословното състояние на Bae Yong Joon. Опрерациите и цялостното му лечение са продължили две години след приключване на снимките. Само съвсем в края намирам лека прилика с Хонг Гил Донг, който също препращаше към съвременния свят. Може режисьорът и това да е искал да избегне. Но така или иначе Четирите бога на Първия крал ще остане на диска ми докато имам компютър. Не мога да се разделя с този драма и честичко си поглеждам избрани от нея моменти. А в много от любимите ми моменти присъства един от другите герои - Джумоджи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължавам със следващото приключение, което ме отведе в древното минало на Корея. Обожавам полу-легендарни, полу-исторически сюжети и тук очаквах да видя чудеса. Вече изгледах 7 епизода. Съвсем неусетно.

Първата серия показа, че специалните ефекти не могат да вдигнат качеството на даден филм. Още повече, пресъздаването на подобни митологични сюжети никога досега не е било представяно по най-добрия начин на кино. Страхувах се, че при насищането на екрана с тези ефекти, актьорската игра няма да прояви силата си.

Вторият епизод обаче върна действието на земята и преобрази напълно историята. Така Легендата се оказа най-завладяващата приказка, която съм виждала до момента.

Включването на детските образи беше истинско удовлетворение за мен. Забелязах колко мъничък е бил тук Yoo Seung Ho. Очевидно от дете е участвал в исторически драми. А момиченцето, което играеше ролята на малката Суджини, помня от изпълнението й в Хензел и Гретел. Две много различни роли, които актрисата направи без грешка.

Желанието ми беше хлапетата да останат колкото се може повече на екрана. Чудех се, как ще променят играта си тримата главни герои като пораснат, при положение че началото не ги представи в най-добра светлина? Скоро получих отговор. И отново бях изумена от това, което видяха очите ми. Те не само, че се справиха с новите си роли, но изглеждаха коренно променени. Образите се явиха пред мен в цялатта си сила и очарование.

Изводът до момента показва, че сюжетът е непредвидим. Фантастичните елементи са засилени, но балансът с историческите събития, съчетан с невероятното присъствие на актьорите и подробният поглед върху отделните характери, прави лентата истински приказен шедьовър. Сякаш гледам Властелинът на пръстените, Землемория и Смъртоносна битка на едно място. С тази разлика, че тук всичко е още по-интересно.

Накрая, да не забравя да изтъкна превъзходната игра на Чой Мин Су. За подобен злодейски образ биха си мечтали и най-добрите световни продукции.

Музиката на Джо Хисаши е истински рай за подобни драми.

 

П.П Замъкът Gooknae май ще се окаже цял град. Декорите заемат доста голяма площ. Нищо чудно, че са били издигнати на Чеджу.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал беше първият корейски и изобщо азиатски сериал, който гледах. Помня, че преди 2-3 години (незнам вече колко са точно) гледах само американски филми и някои сериали, но тогава се появи този сериал в замунда ... Интересно е как могат да ти се преобарнат представите за кино и да започнеш да гледаш само азиатски сериали ( с изключение на 2-3 американски филма и няколко постоянни холивудски сериала, които следя). Вече съм го позабравил в детайли, но си остава на второ място в класацията ми след Хонг гил Донг . Ако мога накратко да опиша сериала - изключително интригуващ и динамичен, пренасящ те в някакъв свят от приказките :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епичен! Грандиозен! Спектакъл за очите и ума! В този фантастичен разказ няма незначителни герои. Не видях слаба сцена до момента (от еп.2 насам). От образите струи нестихваща сила. Действието постоянно ме държи в напрежение. Единственият въпрос, който не ми дава мира, все още стои пред мен.

 

Къде е Филип? 13 епизода изгледах, а него никакъв го няма. Подозирам зад чия маска се крие и с всяка серия очаквам да се появи...

...Показа се най-сетне. След още 3 мистични серии. Сцените от неговия замък и гората, към която водеше стаята му бяха най-приказните кадри от подобен род, които съм виждала. Нечовешки красиво е! Дори рицарските романи и филми не биха дали по-добра визуална обвивка на подобни сцени.

 

 

Проверявах локацията на снимките от драмата. Оказва се, че единствено декорите от замъка Gwanmi не е отбелязано къде са били построени.

Въпреки това, попаднах на много интересна информация за крепостта на Cheoro. Смята се, че историческата постройка е днешният замък Одусансон (Odusanseong Fortress), известен и като Паджуодусансон. Крепостта се е намирала на мястото на някогашната северна граница на Пекче и се споменава в много от архивите на древните крале. Днес постройката може да се види в пределите на Паджу-ши (на север-североизток от Сеул).

Линк

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм на три крачки от финала.

Каква ирония! Или, може би, наказание за Хо Гай?

 

И майка му, и баща му се самоубиха поради една и съща причина. Прекрасно осъзнаваха, че са длъжници на Дам Дук. И двамата разбраха, че са безпомощтни пред волята на Небето. И все пак, кой би могъл да ги вини, че предпочетоха сина си пред истинския крал? Това е толкова човешко. В последния си миг лорд Йон поне беше откровен със себе си. Много силни кадри. Самата серия беше истински въздействаща.

А какво да кажем за Хо Гай? Той самият е за съжаление. В края на краищата, цял живот е бил подготвян да изпълнява роля, която не е била предназначена за него. Изпаднал е в гранична ситуация, от която има вероятност да не открие изход. Жалко. Можеха да бъдат добри приятели с Дам Дук.

Мисля, че подозирам, какво смята да направи Са Рианг с детето на Киха.

 

Още един интересен исторически паралел ми се яви: Дам Дук като корейският У-ди. Желанието му да постави начало на търговски пътища между Когурьо и Китан е толкова силно, колкото действията на китайския император, прокарал някогашния копринен път между Чанан и Рим.

 

Научих, че излъчването на Легендата е било забранено в Китай, поради представянето на историята по начина, показан в драмата. Глупаво е, тъй като Китай по онова време е бил управляван от северни племена и не е имал голямо влияние над тогавашния източен свят. Племето, което беше показано в лентата, Китан (по-късно се е наричало ляо), също е атакувало Поднебесната империя.

 

Това беше история! Въпреки митологичните връзки, тук беше пресъздаден истински откъс от корейската история. Кралят Дам Дук (Gwanggaeto The Great) e 19-ят владетел от династията Когурьо, управлявал страната 23 години, от 391 до 413г. Идеализираната фигура, представена в продукцията напомня, че някъде по света е имало и такива водачи, които са вярвали в хората и са желаели да съградят една мирна вселена, в която всички да живеят равноправно.

За първи път виждам толкова разнообразни елементи на едно място. Мисля, че драмата е новаторска във всяко едно отношение. Дори днес тя може да послужи като еталон за бъдещи подобни продукции.

Прекланям се пред екипа, сътворил Легетдата! Спешълът показа отблизо снимачния процес, което отново ме върна към филмовите кадри. Бойните сцени от военните походи са били снимани в Киргизстан. Интересно място са избрали. Но пейзажът там наистина е бил подходящ за целта. Видях усмихнатите лица на артистие, които изпълняваха главните роли. Разбрах, колко болка и лишения са били принудени да изтърпят тези хора, за да могат операторите да уловят най-перфектния кадър на кинолентата. Мисля си, че истинските актьори доказавт таланта си не в друго, а в историчски филми.

Благодарна съм, че този екип е извадил от забвение Чой Мин Су. Надявам се, че всички сте харесали ролята му. Той просто е роден да създава незабравими персонажи.

 

Чудно ми е само, защо не оставиха четирите символа в ръцете на притежателите им, а два от тях трябваше да бъдат пазени в селото Гух Мол? Също така, не очаквах убежището на монасите да бъде разрушено толкова лесно. Смятам, че те трябваше да бъдат и бойци и да не се дадат лесно на Хуанчин.

 

Алтернативният край действително е по-детайлизиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама що за край беше това?!! Когато гледам филм, се опитвам да предвидя какъв би бил евентуалният финал и такива идеи имах за този, че честно казано останах разочарована. На фона на грандиозното начало... (Е, след като изчетох и по-горните коментари разбирам защо се е получило така,ама неоправданите ми очаквания си остават). Но иначе като цяло ми хареса изключително много! Обичам приказките, а това беше една прекрасно разказана такава. До сълзи не ме докара, но това може би се дължи на голямата доза вече изгледани корейски сериали, след които вече съм притръпнала сякаш. Но имаше моменти, които предизвикваха широка усмивка на лицето ми. Само като видех как Джумучи и Далби обикаляха един около друг и... големи сладури! Това е филм, който препоръчвам на всички (дори го предложих и на няколко познати, които не са любители на азиятското кино), защото вярвам, че всеки ще намери нещо като за себе си в него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз, която не съм фен на историческите сериали, не поех дъх докато не го изгледам. Единствено края малко ме разочарова, но какво да се прави! Сериала си заслужава определено :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Преди 2 дни започнах този сериал и много ми харесва! Искам да попитам дали някой знае как се казва песента, която е в края на всеки епизод? Мисля, че е същата и в 7еп в сцената на Киха и Дам Дук в палатката.... Много искам да я намеря!! :lol:

 

ПС Като свърша сериала ще коментирам обстойно! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Целия OST Обожавам го! Бях си го теглила заедно с цялата дискография на DBSK и още тогава не спирах да слушам песните, а след като изгледах и филма... Един от най-добрите :rolleyes:

Иначе самата песничка май се казва Forgive me...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера ме провокираха..........и ей на............ех спомени, спомени.

Защо първото си е най обичано?

Запечатано там на дълбоко в мен.

 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е уникален сериал, страшно много ми хареса!!!!! Тези, който все още не са го гледали нека го направят, няма да съжеляват :es:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей на това му се вика шедьовър! Всичко в сериала бе изпипано до най-малкия детайл! До сега не бях гледала някой сериал или филм свързан с историята на страна от Изтока. За сюжета ... еми.. действителността примесена с фантастика е невероятно създадена! По принцип не пиша много много коментари (не че ми остава време да пиша), но нямаше как просто да не се изкажа! Имах чувството, че действието се развиваше като приказка. Единственото сравнение, която мога да направя е с "Властелинът на пръстените". Впрочем той е любимия ми филм и предполагам, че за това толкова ми хареса The Story of the First King's Four Gods. С ръка на сърцето мога да кажа, че нямаше нито един скучен момент, нито пък някакъв пълнеж в епизодите. Започнах да го гледам миналата сряда и с първата серия ме грабна. Гледах всеки ден по 2 серии, въпреки че бях първа смяна на училище и домашни имах да пиша. Използвах тази петък и събота вечер да го довърша. Сън не спах да изгледам последните 7-8 серии. :lol:

Дам Дук беше просто .... невероятен! Винаги когато очаквах да направи едно нещо по един начин, той постъпваше другояче. Аз примерно, ако бях нямаше да съм толкова милостива. Bae Yong Joon мисля, че даде всичко от себе си за тази роля! Създаде един незабравим образ. Суджини ми беше странна отначало. Предполагах, че ще бъде по-женствена, но ако трябва да бъда честна и аз съм малко луда! :lol: За един от героите, които ми стана жал беше Киха. Не само в предишния си живот, но сегашния й бе изпълнен с мъка.

 

Старейшината я използваше, но и тя беше лоша на моменти. Хо Гай .. какво да кажа ... всички около него умираха. Натякваха му, че той е Кралят на Йоо Шин и предполагах, че и той го вярваше, но просто се е съгласявал с тях само да отмъсти на Дам Дук. А по-гаден злодей не бях виждала! Наистина го намразих! Любими моменти бяха закачките между Дам Дук и Джумучи! Кралят все го затапваше! :lol: А любовната история между Джумучи и Далби бе абсолютно комична. Радвам се, че се събраха накрая. Дам Дук осъзна, че обича Суджини, чак когато тя си отиде. Незабравима сцена бе сбогуването им, както и когато той отиде в оная страна и тя беше учител и го гледаше от далече..... :( А когато я намери беше толкова.... Вярно е, че когато човек изгуби нещо, чак тогава осъзнава какво е значело за него.... :(

 

"Не бъди такава. Ако ти си Черния Феникс и ще опожариш света, то направи го до мен! Аз ще бъда твоят щит." :(

 

Много забавна сцена беше когато Джумучи я видя с дълга коса и й вика, че прилича вече на момиче!

Че Ро, горкия, той обичаше безмълвно Суджини, винаги я защитаваше...

Са Рианг, той пък беше единственият, който защитаваше Киха... Много ми стана гадно, когато той умря.....

 

А накрая все пак Дам Дук се възкачи на Небесата, оставяки сама Суджини и детето... Умряха ли Джумучи, Че Ро и учителя? Доколкото разбрах той като счупи лъка, така унищожава и символите, т.е. умират пазителите. Силата на огъня се раздели между Киха и Суждини, нали? Много исках да свърши както в алтернативния край в първия пост. Малко отворен край оставиха. И даже очите си изплаках на този сериал особено на последните серии. Иии супер гадно беше, че в предишните си животи, така и в сегашните Дам Дук и Суджини не бяха заедно. Като че ли любовта им е обречена ... :(

 

Екшън сцените бяха много яко направени! Много реалистични!

С удовоствие бих повторила сериала отново! Препоръчвам го на всеки, който не го е гледал!

 

Саунтдракът е невероятен, но най-много ме грабнаха тези песнички Jun Suh - Approval и Tohoshinki - A Thousand Year Love Song :wub:

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...