Jump to content

Emperor of the Sea (2003)


Recommended Posts

Абсолютно невероятен сериал! Поучителна история какви трябва да бъдем. За съжаление всяко добро се наказва обаче.

Харесаха ми всички герои, хареса ми актьорската игра, харесаха ми бойните сцени. Впечатляващ красив филм с много красиви актьори.

Вчера изгледах последните 9 епизода на един дъх както се казва.

И отново успяха да ме изненадат.Подозирах, че ще има жертви, но не подозирах, че всички ще бъдат избити накрая. Половинката чак прие сериозно заплахата , че ха се е обадил ха си е изпатил.Обикновено ми се смее като си поплаквам :blink: Този път не гъкна.Толкова ми беше тъжно и все още е.

Този филм е показателен как трябва да се живее - честно, достойно, смело! Също е показателен как от преди стотици години власт имащите не са имали интерес обикновените хора да живеят добре по простичката причина, че в противен случай биха имали право на избор. Било е така тогава - така е и сега.Тъжно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е сериала, който използвам да се уча на търпение и каляване на волята. Започнала съм го преди почти 1 година и съм го добутала едва до 27 епизод. Не обичам да оставям недовъшени работи, но наистина това ми е най-скучния корейски сериал. Толкова бавно и скучно развитие на действието, такава повтаряемост на случки и диалози, такива безкрайно безинтересни разговори за търговски машинации, направо мъка. Поне да бяха повече бойните и романтичните сцени, но не и те се броят на пръсти. Определено за мен това е най-лошия исторически сериал, който съм гледала. <_<

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не съм особено доволна от този сериал. Действието се развиваше ужасно мудно, сюжета беше разтеглен, романтичните и екшън сцените бяха съвсем малко, заместени от политическите интриги, планове, кроежи. Типично по корейски,

както и в почти всички исторически сериали, който съм гледала претрепаха всички герои.

Главния не ми хареса. Не успяваше да предаде емоциите на героя си. Просто във всички сцени си ми беше някак еднотипен откъм емоции. Сонг Ил Гук се справи много по-добре от него и да си призная на някои места си представях него в главната роля. Не мога да не похваля и един друг прекрасен актьор И Уон Джонг (надявам се правилно да го изписвам на български).Този актьор е роден да играе комедийни роли. Винаги където и да го гледам оставам доволна. Прекрасно пресъздава персонажите си откъм емоции, мимики, жестове. А като се усмихне от уши до уши веднага се сещам за котарака от "Алиса в страната на чудесата". :lol:

Най-дразнещия ми персонаж освен главния беше Мадам Чами. Такива планове и кроежи му дръпна не беше истина. На моменти се чудех дали не живее в някой собствен измислен свят. Но всеки път като й видех прическата започвах да се смея. Толкова безумни бяха. Но може и наистина да са били такива едно време. :)

Най- много се разочаровах, когато в началото на първа серия не можах да позная Сонг Ил Гук. Взирах се в екрана и се питах "Ама този кой е". Голям срам. :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериала много ми харесва, но определено каста е сбъркан. Не може приятелят от детство на Чанг Бого да стърчи 20 см над него - това просто не стои добре на екран. Да не говорим, че трябваше да са връстници, а драстичната възрастовата разлика биеше на очи. Актрисата, която изигра Чунг Хуа я намирам за неприятна с тия вежди залепени за челото придаващи на изражението на лицето й вечна изненада. Добре, че по едно време и пуснаха малко бретон. Няма по-бавно ходене и по-бавно говорене!  Другото нещо сякаш задължително за всеки сериал - местните идиоти, тук бяха цели 4-ма. Твърде много.

 

На мен персонажа на мадам Чами ми хареса. Беше пълнокръвен женски образ, а не поредната порцеланова кукла - нещо, което ме дразни в корейските филми, когато представят жените.

 

Хареса ми силният образ, който изградиха на Йом Мун. Сонг Ил Гук изпълваше екрана и това ми беше достатъчно! Чанг Бого е един твърде праволинеен персонаж и затова изглежда скучен, с което сценаристите не успяха да направят антагониста и протагониста равностойни образи - нещо, което един подобен сериал има нужда.

 

В това отношение Kingdom of the winds ми е любим сериал, защото Сонг Ил Гук и Парк Гън Хьонг бяха убедително равностойни и е единственият сериал, който съм гледала два пъти въпреки дефицитите в сценографията /всеки филм с проблемите си :dunno: /! 

 

Който харесва исторически сериали този филм е задължителен. И след това прочете за Чанг Бого - неговата истинска история си заслужава вниманието. 

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав сериал макар и малко поразтегнат-прекалено много се гледат, и морето гледат, и в една точка гледат....Ако се изчистят тези моменти ще отпаднат 5 серии ! 

Само че този път сценаристите тотално ме разочароваха! Тези хора не четат ли история ?

Чанг Бого е действителна личност и за живота му има доста данни. Удивителна личност ! Успял е в продължение на около 20 години да поддържа моретата без пирати, което си е подвиг. А точно този факт сценаристите са решили да изхвърлят в кошчето за отпадъци ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...