Jump to content

Recommended Posts

Vp02b.jpg
A Werewolf Boy

Оригинално заглавие: 늑대소년 / Neukdae Sonyeon
Режисьор и Сценарист: Jo Sung Hee (End of Animal)
Страна: Южна Корея
Премиера: 31 октомври 2012
Времетраене: 125 мин.
Жанр: Романс, Фентъзи
Дистрибутор: CJ Entertainment
IMDB

Участват:
Song Joong Ki - Chul Soo (wolf-boy)
Park Bo Young - Soon Yi
Yoo Yeon Seok - Ji Tae
Jang Yeong Nam – майката на Soon Yi
Kim Hyang Gi - Soon Ja
Още: Yu Seung Mok (Dr. Kang), Seo Dong Soo (Colonel), Ku Bon Lim (Mrs. Jung), Ahn Do Kyu (Dong Suk) и др.

Резюме:
Възрастна жена се среща с внучката си в имението, в което е живяла като младо момиче. Спомня си
кога семейството й се премества тук и как се натъква на мистериозно диво момче със зверски инстинкти.
За него тя е единствената, която му показва привързаност и се опитва да го научи на човешко поведение.
Но каква е тайната на това диво момче?

Лично мнение :
Очаквам филма с голям интерес, заради главните герои (Джунг Ги говори толкова много само с изражение на лицето си, а Бо Йонг ми е сладка
по природа
), заради пленителната романтична нишка и писателска фантазия, заради "фантазията на емоциите"....

Трейлър (от TIFF Festival 2012):

:essub:


:subs: Свали с български субтитри: :click:  :click:  :click:

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:  :click:  :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски превод: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, доста ме заинтригува това заглавие. Каква ли ще е тази тайна? Аз вече си имам и предположения, де. Сюжетът ми харесва много. Романтичната нишка, необичайният персонаж в лицето на младежа, а и обожавам подхода на игра без думи, според мен това си е висш пилотаж в актьорската игра. Освен това има и нещо много тъжно и сантиментално в думите на момичето на сбогуване. Не посмях да изгледам трейлъра, защото иначе най-вероятно ще откача от яд, докато го дочакам да достигне до нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тва ще е корейското Маугли почти съм сигурен. Няма никви върколаци да има ами просто някакво момче дето живее на произвола сред горските зверове. :D Може да му хвърля едно око ама това ме озадачи

Преди 47 г. тя е младо момиче
- баби ли ще гледаме какви са тея 50 години? Ми тя е била да речем 13-15 години като го е срещнала в най-добрият случай изпери още 47 ей ти шейсетака и опашката пред пощата за пенсия? Като е взела-дала и да се срещне с това момче той ша е дядка и той и романса отива за скрап.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Блеки трябва да изтрие част от резюмето, че се разваля цялата магия на филма с това изложение. <_<

Филмът не е нещо супер нетрадиционно, а просто корейската интерпретация на темата за момчето вълк с изменение в детайлите, които всъщност му придават очарование. Има какви изненади да предложи, освен това взаимоотношенията между двамата и особено от страна на Джун Ги са много мили и красиви. Можете да разчитате на смях в първата част и на сълзи във втората... Актрисата бе много добра в играта си и макар че й е било трудно по нейните думи, доста умело балансираше с безмълвието на партньора си.

Цветовете на филма са също невероятни, особено играта със светлината и мекотата на кадрите.

 

Гледането от четвъртия ред в IMAX може и да ми е повлияло малко, особено когато виждаш петънцата цвят в очите на Сонг Джунг Ги и изражението му на предано паленце, готово да следва господаря си до края на света, но заради целия процес на приобщаване бих го гледала отново...

 

Да не забравям да спомена и фактът, че филмът съвпадна с финала на драмата му, което е доста хитър ход от страна на промоутърите му за всички ненаситни фенове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то беше ясно няма нужда да го трие само по заглавието и постера това е най-удачното предположение. Мен ми стана интересно най-вече заради това как ще изиграе тоя диво животно понеже хич не е лесна работата и не е за всеки актьор даже съм почти сигурен, че това пишлеме няма да се представи като хората ама да видим като излезе из тракерите. Единственото дето не ми харесва е това с 47-те години и ме човърка отвътре с едно предположение..ама дано да бъркам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има две-три врътки за изненада в сценария и аз като зрител, който въобще не бе чел нищо за филма, бях съвсем непредубена и съответно ефектът беше най-оптимален. Тук резюмето ти издава ключови моменти в изложението, които ще намалят развлекателния елемент на сюжета, защото ще ги чакаш, което е жалкото.

Вероятно предположението ти е правилно, но е поднесено по различен начин ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма значение колко пъти е предъвквана темата като сюжет, важното е как ще ти бъде поднесена. Ако го сравним с готвене,/сори, професионално изкривяване/ в много ястия можеш да вложиш един и същ продукт, но се получават различни ястия. Дори, ако променяш само подправките, вкусът ще е различен. Има дузина примери за шаблонен сценарии, но начинът на заснемане, играта, цветовете, музиката и т.н. са ги извисявали много в моите очи. Не ми пречи, че резюмето е толкова обстойно, за мен това е плюс. Не бих седнала да гледам нещо, на което не знам сюжета. Ами, ако се забия в накоя свръхемоционална драма, после има да се събирам една година психически :lol: Не ми пречи и Маугли да е. Корейците отдавна са ми доказали, че са по-добри в разказването на приказки от американците.

 

Остава ми само нетърпеливо да потривам ръчички. Блазе им на тези, дето вече са го гледали. Благородно завиждам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е че то никой не е казал, че щом е по американски калъп задължително ще е лошо. :D Плюс т'ва тая история е на Киплинг и е от детска книжка и тука е взета само концепцията - дете живяло на поризвол сред дивото и отгледано от зверовете като не е задължително даже да са вълци или маймуни като Тарзан, а може примерно панди, лисици, мечки, невестулки или к'вито там същества има в корейските гори. :rolleyes: Колкото до емоционалната драма тука май на такова бие според нещата казани в резюмето ама np мен ми е се тая дори да ги изядат вълците накрая или някакъв подобен тъп край.

 

А тая Парк Бо-Йонг '90-ти набор аз мислех, че по-голяма понеже на тея корейки не им личат много годините не знам защо поне с такива впечатления съм останал и почти може да се каже, че е новобранка в киното много малко роли и то все някакви детски. Тука ще има тъкмо възможност да изпъкне и да покаже талант, но най голямото изпитание както казах и по горе е за момчето. Ако той си изиграе добре ролята квото и да видя друго стига да е що годе логически издържано ще е добре работата.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми филмчето, макар и тъжничко.

 

 

Астматичката можеше и по-рано да се сети да намине... Ега ти и кратката раздяла от 40 и кусурнайсе години. Ама момчето поне се беше пообразовало през това време B)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напълно съгласна с Ксе:

 

Егати и голямата любов - близо 50 лазарника маа гащи насам-натам, и накрая го пита що я е чакал?!? WTF?

 

 

Като изключим забележката към главната героиня (и отбелязвам, че малката актриса си беше великолепна), филмът е страхотен. Съвсем предвидим, напълно по Хамерикански тертип, но с нотки, които само кореец може да тури в тоя тюрлюгювеч. Скоро не ми се беше случвало да плача на филм, а тук ревнах дважди.

 

 

Отделно трябва да кажа нещо за Джун Ги - и като катерица, и като вълче - всякак е в състояние да ми вземе акъла. Разкошен актьор! Бих го хвалила до вдругиден, но просто седнете и го изгледайте. Време му е да го вземе Ким Ги Док тоя момък...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално се страхувах, че ще бъда разочарована от филма, именно защото го чаках с нетърпение толкова дълго време и смятах, че може би очакванията ми са прекалено ГОЛЕМИ, но според мен беше повече от прекрасен. Отдавна не бях гледала нещо, което е заснето по толкова красив начин. Отделно, че историята те оставя с чувство за нежност (но и разбито сърце). Актьорите се справиха страхотно, а Сонг Джунг Ки с всяка изминала драма и филм започва да ми става все по-любим актьор. :inlove: Това да го гледам как 2 часа се държи като кученце (а аз обичам кучета) и хвърля едни мили погледи пред камерата, ме отнесе направо в рая :panda-145:

А частта, в която най-накрая продума и каза "Не си отивай." направо накара сърцето ми да спре и сълзите да потекат


Ако той не получи някоя награда за тази си роля, то тогава не знам кой друг трябва.
Горещо препоръчвам този филм на всеки.
П.П. по-чувствителните, като мен, да си подготвят кърпички :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина страхотен филм.Мисля че Джун Ки за пореден път доказа как се играе.Страхотен просто.Като се има предвид,че почти до края на филма нямаше реплики,а показа толкова много.......

 

Момента с желязото,което падна на гърба му просто ме накара да настръхна...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз просто нямам думии, точно преди 1 минута го изгледах и все още плача...... нямам думиии....
Никой филм не е бил така силен като този
Играта на Song Jung Ki) е удивителна, просто той е невероятн в този филм, в целия филм имаше само 5 думи, но те бяха напално достатачни
Незнам и не си предстаям някой дуг да изигае ролята по добре
Най- любимият ми филм е прото това
Затова на тези, които не са го гледали препоръчвам го горещо, хора теглете филма е 1 път
:X:X:X
БЕЗ ДУМИ !!!!!!

Първоначално се страхувах, че ще бъда разочарована от филма, именно защото го чаках с нетърпение толкова дълго време и смятах, че може би очакванията ми са прекалено ГОЛЕМИ, но според мен беше повече от прекрасен. Отдавна не бях гледала нещо, което е заснето по толкова красив начин. Отделно, че историята те оставя с чувство за нежност (но и разбито сърце). Актьорите се справиха страхотно, а Сонг Джунг Ки с всяка изминала драма и филм започва да ми става все по-любим актьор. :inlove: Това да го гледам как 2 часа се държи като кученце (а аз обичам кучета) и хвърля едни мили погледи пред камерата, ме отнесе направо в рая :panda-145:

А частта, в която най-накрая продума и каза "Не си отивай." направо накара сърцето ми да спре и сълзите да потекат


Ако той не получи някоя награда за тази си роля, то тогава не знам кой друг трябва.
Горещо препоръчвам този филм на всеки.
П.П. по-чувствителните, като мен, да си подготвят кърпички :cry:




Базикаш ли се аз не сплях да плача,просто нямам думи за филма и за главния герой и съм напълно съгласна с това за наградата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубавите коментари и мен ме навиха да гледам, и мога да кажа, че филмът си заслужава. Не че е нещо особено, даже от средата нататък малко разводниха нещата, но докато гледаш това не се забелязва. Много добре заснет и страхотна игра на всички. Трудно си намирам любимци сред корейците, но това момче определено прави впечатление и ще взема да поизгледам още нещо с него. Не знам дали е до режисура или талант, но перфектно изигра вълчето. Реакции, погледи, аура - беше цяло удоволствие да го гледа човек, все едно го е правил цял живот. Момичето също се справи отлично. Е да, финалът беше

 

 

някак кофти. На нея всичко май й е било като насън, пък той през това време я чакал 50 години, понеже така го е дресирала. Поне си беше останал вечно млад, но това живот ли е да си единак, обречен на една единствена любов, да живееш самотен в бараката и от време на време да виеш срещу луната? Корейска му работа. После ми хрумна, че финалът е препратка към Уенди и Питър Пан, което донякъде го прави логичен, ама това са си мои разсъждения.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепна игра на катеричката. Току-що го приключих и смея да твърдя, че е един от най-хубавите корейски филми.

След прекрасните 2 часа с тези двама сладури, оставам без думи...

За сетен път се уверявам, че думите са излишни, когато можеш да изразиш емоциите си с очи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм! За пореден път Сонг Джунг Ги доказа, че е страхотен актьор. Нямам думи просто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съвсем предвидим, напълно по Хамерикански тертип, но с нотки, които само кореец може да тури в тоя тюрлюгювеч. Скоро не ми се беше случвало да плача на филм, а тук ревнах дважди.

 

 

Отделно трябва да кажа нещо за Джун Ги - и като катерица, и като вълче - всякак е в състояние да ми вземе акъла. Разкошен актьор! Бих го хвалила до вдругиден, но просто седнете и го изгледайте. Време му е да го вземе Ким Ги Док тоя момък...

 

Понеже и аз останах без думи, се подписвам под тези на Спиди с две ръце :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах филма току-що и съм много доволна. Определено си заслужава - актъорската игра и сюжетът са много добри, филмът е много добре засмилен и направен, начинът, по който са го заснели е очарователен и определено хваща окото. Аз съм очарована и горещо препоръчвам филма на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече и с наши субтитри за тези, които имаха търпение или за тези, които биха го повторили, аз със сигурност ще го гледам отново. Чудесно филмче!

:click: и :click:

:essub:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...