Jump to content

Recommended Posts

Vp02b.jpg
A Werewolf Boy

Оригинално заглавие: 늑대소년 / Neukdae Sonyeon
Режисьор и Сценарист: Jo Sung Hee (End of Animal)
Страна: Южна Корея
Премиера: 31 октомври 2012
Времетраене: 125 мин.
Жанр: Романс, Фентъзи
Дистрибутор: CJ Entertainment
IMDB

Участват:
Song Joong Ki - Chul Soo (wolf-boy)
Park Bo Young - Soon Yi
Yoo Yeon Seok - Ji Tae
Jang Yeong Nam – майката на Soon Yi
Kim Hyang Gi - Soon Ja
Още: Yu Seung Mok (Dr. Kang), Seo Dong Soo (Colonel), Ku Bon Lim (Mrs. Jung), Ahn Do Kyu (Dong Suk) и др.

Резюме:
Възрастна жена се среща с внучката си в имението, в което е живяла като младо момиче. Спомня си
кога семейството й се премества тук и как се натъква на мистериозно диво момче със зверски инстинкти.
За него тя е единствената, която му показва привързаност и се опитва да го научи на човешко поведение.
Но каква е тайната на това диво момче?

Лично мнение :
Очаквам филма с голям интерес, заради главните герои (Джунг Ги говори толкова много само с изражение на лицето си, а Бо Йонг ми е сладка
по природа
), заради пленителната романтична нишка и писателска фантазия, заради "фантазията на емоциите"....

Трейлър (от TIFF Festival 2012):

:essub:


:subs: Свали с български субтитри: :click: :click: 

:subs: Онлайн с български субтитри: :click:

С български и английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Онлайн с руски превод: :click:

Link to comment
Share on other sites

О, доста ме заинтригува това заглавие. Каква ли ще е тази тайна? Аз вече си имам и предположения, де. Сюжетът ми харесва много. Романтичната нишка, необичайният персонаж в лицето на младежа, а и обожавам подхода на игра без думи, според мен това си е висш пилотаж в актьорската игра. Освен това има и нещо много тъжно и сантиментално в думите на момичето на сбогуване. Не посмях да изгледам трейлъра, защото иначе най-вероятно ще откача от яд, докато го дочакам да достигне до нас.

Link to comment
Share on other sites

Тва ще е корейското Маугли почти съм сигурен. Няма никви върколаци да има ами просто някакво момче дето живее на произвола сред горските зверове. :D Може да му хвърля едно око ама това ме озадачи

Преди 47 г. тя е младо момиче
- баби ли ще гледаме какви са тея 50 години? Ми тя е била да речем 13-15 години като го е срещнала в най-добрият случай изпери още 47 ей ти шейсетака и опашката пред пощата за пенсия? Като е взела-дала и да се срещне с това момче той ша е дядка и той и романса отива за скрап.
Link to comment
Share on other sites

Блеки трябва да изтрие част от резюмето, че се разваля цялата магия на филма с това изложение. <_<

Филмът не е нещо супер нетрадиционно, а просто корейската интерпретация на темата за момчето вълк с изменение в детайлите, които всъщност му придават очарование. Има какви изненади да предложи, освен това взаимоотношенията между двамата и особено от страна на Джун Ги са много мили и красиви. Можете да разчитате на смях в първата част и на сълзи във втората... Актрисата бе много добра в играта си и макар че й е било трудно по нейните думи, доста умело балансираше с безмълвието на партньора си.

Цветовете на филма са също невероятни, особено играта със светлината и мекотата на кадрите.

 

Гледането от четвъртия ред в IMAX може и да ми е повлияло малко, особено когато виждаш петънцата цвят в очите на Сонг Джунг Ги и изражението му на предано паленце, готово да следва господаря си до края на света, но заради целия процес на приобщаване бих го гледала отново...

 

Да не забравям да спомена и фактът, че филмът съвпадна с финала на драмата му, което е доста хитър ход от страна на промоутърите му за всички ненаситни фенове.

Link to comment
Share on other sites

Е то беше ясно няма нужда да го трие само по заглавието и постера това е най-удачното предположение. Мен ми стана интересно най-вече заради това как ще изиграе тоя диво животно понеже хич не е лесна работата и не е за всеки актьор даже съм почти сигурен, че това пишлеме няма да се представи като хората ама да видим като излезе из тракерите. Единственото дето не ми харесва е това с 47-те години и ме човърка отвътре с едно предположение..ама дано да бъркам.

Link to comment
Share on other sites

Има две-три врътки за изненада в сценария и аз като зрител, който въобще не бе чел нищо за филма, бях съвсем непредубена и съответно ефектът беше най-оптимален. Тук резюмето ти издава ключови моменти в изложението, които ще намалят развлекателния елемент на сюжета, защото ще ги чакаш, което е жалкото.

Вероятно предположението ти е правилно, но е поднесено по различен начин ;) .

Link to comment
Share on other sites

Няма значение колко пъти е предъвквана темата като сюжет, важното е как ще ти бъде поднесена. Ако го сравним с готвене,/сори, професионално изкривяване/ в много ястия можеш да вложиш един и същ продукт, но се получават различни ястия. Дори, ако променяш само подправките, вкусът ще е различен. Има дузина примери за шаблонен сценарии, но начинът на заснемане, играта, цветовете, музиката и т.н. са ги извисявали много в моите очи. Не ми пречи, че резюмето е толкова обстойно, за мен това е плюс. Не бих седнала да гледам нещо, на което не знам сюжета. Ами, ако се забия в накоя свръхемоционална драма, после има да се събирам една година психически :lol: Не ми пречи и Маугли да е. Корейците отдавна са ми доказали, че са по-добри в разказването на приказки от американците.

 

Остава ми само нетърпеливо да потривам ръчички. Блазе им на тези, дето вече са го гледали. Благородно завиждам :)

Link to comment
Share on other sites

Е че то никой не е казал, че щом е по американски калъп задължително ще е лошо. :D Плюс т'ва тая история е на Киплинг и е от детска книжка и тука е взета само концепцията - дете живяло на поризвол сред дивото и отгледано от зверовете като не е задължително даже да са вълци или маймуни като Тарзан, а може примерно панди, лисици, мечки, невестулки или к'вито там същества има в корейските гори. :rolleyes: Колкото до емоционалната драма тука май на такова бие според нещата казани в резюмето ама np мен ми е се тая дори да ги изядат вълците накрая или някакъв подобен тъп край.

 

А тая Парк Бо-Йонг '90-ти набор аз мислех, че по-голяма понеже на тея корейки не им личат много годините не знам защо поне с такива впечатления съм останал и почти може да се каже, че е новобранка в киното много малко роли и то все някакви детски. Тука ще има тъкмо възможност да изпъкне и да покаже талант, но най голямото изпитание както казах и по горе е за момчето. Ако той си изиграе добре ролята квото и да видя друго стига да е що годе логически издържано ще е добре работата.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Хареса ми филмчето, макар и тъжничко.

 

 

Астматичката можеше и по-рано да се сети да намине... Ега ти и кратката раздяла от 40 и кусурнайсе години. Ама момчето поне се беше пообразовало през това време B)

 

Link to comment
Share on other sites

Напълно съгласна с Ксе:

 

Егати и голямата любов - близо 50 лазарника маа гащи насам-натам, и накрая го пита що я е чакал?!? WTF?

 

 

Като изключим забележката към главната героиня (и отбелязвам, че малката актриса си беше великолепна), филмът е страхотен. Съвсем предвидим, напълно по Хамерикански тертип, но с нотки, които само кореец може да тури в тоя тюрлюгювеч. Скоро не ми се беше случвало да плача на филм, а тук ревнах дважди.

 

 

Отделно трябва да кажа нещо за Джун Ги - и като катерица, и като вълче - всякак е в състояние да ми вземе акъла. Разкошен актьор! Бих го хвалила до вдругиден, но просто седнете и го изгледайте. Време му е да го вземе Ким Ги Док тоя момък...

Link to comment
Share on other sites

Първоначално се страхувах, че ще бъда разочарована от филма, именно защото го чаках с нетърпение толкова дълго време и смятах, че може би очакванията ми са прекалено ГОЛЕМИ, но според мен беше повече от прекрасен. Отдавна не бях гледала нещо, което е заснето по толкова красив начин. Отделно, че историята те оставя с чувство за нежност (но и разбито сърце). Актьорите се справиха страхотно, а Сонг Джунг Ки с всяка изминала драма и филм започва да ми става все по-любим актьор. :inlove: Това да го гледам как 2 часа се държи като кученце (а аз обичам кучета) и хвърля едни мили погледи пред камерата, ме отнесе направо в рая :panda-145:

А частта, в която най-накрая продума и каза "Не си отивай." направо накара сърцето ми да спре и сълзите да потекат


Ако той не получи някоя награда за тази си роля, то тогава не знам кой друг трябва.
Горещо препоръчвам този филм на всеки.
П.П. по-чувствителните, като мен, да си подготвят кърпички :cry:

Link to comment
Share on other sites

Наистина страхотен филм.Мисля че Джун Ки за пореден път доказа как се играе.Страхотен просто.Като се има предвид,че почти до края на филма нямаше реплики,а показа толкова много.......

 

Момента с желязото,което падна на гърба му просто ме накара да настръхна...

 

Link to comment
Share on other sites

Аз просто нямам думии, точно преди 1 минута го изгледах и все още плача...... нямам думиии....
Никой филм не е бил така силен като този
Играта на Song Jung Ki) е удивителна, просто той е невероятн в този филм, в целия филм имаше само 5 думи, но те бяха напално достатачни
Незнам и не си предстаям някой дуг да изигае ролята по добре
Най- любимият ми филм е прото това
Затова на тези, които не са го гледали препоръчвам го горещо, хора теглете филма е 1 път
:X:X:X
БЕЗ ДУМИ !!!!!!

Първоначално се страхувах, че ще бъда разочарована от филма, именно защото го чаках с нетърпение толкова дълго време и смятах, че може би очакванията ми са прекалено ГОЛЕМИ, но според мен беше повече от прекрасен. Отдавна не бях гледала нещо, което е заснето по толкова красив начин. Отделно, че историята те оставя с чувство за нежност (но и разбито сърце). Актьорите се справиха страхотно, а Сонг Джунг Ки с всяка изминала драма и филм започва да ми става все по-любим актьор. :inlove: Това да го гледам как 2 часа се държи като кученце (а аз обичам кучета) и хвърля едни мили погледи пред камерата, ме отнесе направо в рая :panda-145:

А частта, в която най-накрая продума и каза "Не си отивай." направо накара сърцето ми да спре и сълзите да потекат


Ако той не получи някоя награда за тази си роля, то тогава не знам кой друг трябва.
Горещо препоръчвам този филм на всеки.
П.П. по-чувствителните, като мен, да си подготвят кърпички :cry:
Базикаш ли се аз не сплях да плача,просто нямам думи за филма и за главния герой и съм напълно съгласна с това за наградата
Link to comment
Share on other sites

Хубавите коментари и мен ме навиха да гледам, и мога да кажа, че филмът си заслужава. Не че е нещо особено, даже от средата нататък малко разводниха нещата, но докато гледаш това не се забелязва. Много добре заснет и страхотна игра на всички. Трудно си намирам любимци сред корейците, но това момче определено прави впечатление и ще взема да поизгледам още нещо с него. Не знам дали е до режисура или талант, но перфектно изигра вълчето. Реакции, погледи, аура - беше цяло удоволствие да го гледа човек, все едно го е правил цял живот. Момичето също се справи отлично. Е да, финалът беше

 

 

някак кофти. На нея всичко май й е било като насън, пък той през това време я чакал 50 години, понеже така го е дресирала. Поне си беше останал вечно млад, но това живот ли е да си единак, обречен на една единствена любов, да живееш самотен в бараката и от време на време да виеш срещу луната? Корейска му работа. После ми хрумна, че финалът е препратка към Уенди и Питър Пан, което донякъде го прави логичен, ама това са си мои разсъждения.

 

Link to comment
Share on other sites

Великолепна игра на катеричката. Току-що го приключих и смея да твърдя, че е един от най-хубавите корейски филми.

След прекрасните 2 часа с тези двама сладури, оставам без думи...

За сетен път се уверявам, че думите са излишни, когато можеш да изразиш емоциите си с очи.

Link to comment
Share on other sites

Съвсем предвидим, напълно по Хамерикански тертип, но с нотки, които само кореец може да тури в тоя тюрлюгювеч. Скоро не ми се беше случвало да плача на филм, а тук ревнах дважди.

 

 

Отделно трябва да кажа нещо за Джун Ги - и като катерица, и като вълче - всякак е в състояние да ми вземе акъла. Разкошен актьор! Бих го хвалила до вдругиден, но просто седнете и го изгледайте. Време му е да го вземе Ким Ги Док тоя момък...

 

Понеже и аз останах без думи, се подписвам под тези на Спиди с две ръце :)

Link to comment
Share on other sites

И аз изгледах филма току-що и съм много доволна. Определено си заслужава - актъорската игра и сюжетът са много добри, филмът е много добре засмилен и направен, начинът, по който са го заснели е очарователен и определено хваща окото. Аз съм очарована и горещо препоръчвам филма на всички!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...