Jump to content

Hana Yori Dango | Boys Over Flowers (2005/2007)


Recommended Posts

Hana Yori Dango 1 & 2
spacer.png

***************************************************
Епизоди: Сезон І: 9 + Сезон ІІ: 11
Език: японски
Субтитри: английски
Жанр: романтична комедия

Участват:
Inoue Mao като Макино Цукуши
Matsumoto Jun като Домьоджи Цукаса
Oguri Shun като Ханазава Руи
Matsuda Shota като Нишикада Соджиро
Abe Tsuyoshi като Мимасака Акира

Sano Kazuma (сезон 1, епизод 1)

Yasuka Saito (сезон 1, епизод 1)

Igarashi Shunji (сезон 1, епизод 1)

Ikuta Toma (сезон 2, епизод 1)

Toda Erika (сезон 2)

Оомаса Ая (сезон 2)
-----------------------------------------------------------------------

 

Резюме: Макино Цукуши е единствената бедна ученичка в гимназията "Еитоку" – училище за изключително богати и привилегировани деца. Случайно тя се сблъсква с най-влиятелната група момчета в училището, известна под името F4, което вгорчава нейния живот многократно. Но нейната силна воля ѝ помага да устои на тормоза на съучениците си и с това тя успява да впечатли всички от групата F4, дори и самия главатар – Домьоджи Цукаса, и да ги превърне от свои врагове в приятели и дори нещо повече.
Втората част на сериала разказва за развитието на взаимоотношенията между Макино и едно, всъщност две от момчетата от F4.

-----------------------------------------------------------------------

 

Линк към филма :click:

 

-----------------------------------------------------------------------

:essub:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри + OST + аниме + манга :click:


Коментар: Това пък е класическа ученическа комедийна драма в японски стил. smile.gif Много добра химия има между всички герои и се радваш и плачеш заедно с тях. Има от всичко - любов, приятелство, лъжи, измами, тормоз, смешни ситуации, драматични случки... Подобни сериали в Япония се правят почти на конвейр, но въпреки това има какво да се види във всеки от тях - в този може да се види доста. Ако някой иска и да се запознае с някои японските традиции и ежедневности, които не са типични за нас и да се забавлява с любовни перипетии - този сериал ще свърши работа wink.gif .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от любимите ми сериали. Наистина вълнуващ и интересен, с готини характери, изпипани дори и при по-малките роли (например собственичката на магазина, в който работеше Макино). Смяла съм се и съм плакала с героите. А Огури Шун след като го видях с кестенява коса не мога да го възприема с черна. МатсуДжун вече го бях видяла в "Кими ва пето", където ролята му беше пълна противоположност, но и там и тук се справи добре. =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, искам дебело да подчертая, че това е ЛИЧНО мнение.

Започнах да гледам този сериал единствено заради BOF , защото когато свърши ми се искаше още малко да остана в атмосферата му. Бях си обещала да изгледам още 5-6 корейски сериала, преди да почна да гледам други далекоизточни драми.

Вече съм края на първи сезон и не мога да се въздържа да споделя, че Hana Yori Dango ми харесва повече. Актьорската игра(прекръствам се) е по-добра, сюжетната линия е по-ясна и изглежда по-реалистично, макар че мангата струи отвсякъде. Корейската ведрост и препратките към Goong ме залепиха за монитора, но тук се възхищавам на всеки дребен и перфектно изпипан детайл.Този сериал трябва да се гледа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си единствената която харесва този вариант повече..........аз пък за съжаление започнах с него .........и сега всичко дрего ми е някак..........

Само да кажа, че има и филм направен след втората част..........продължение .........него още не съм го гледала ........ама ще се поправи и тази грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че ми хареса историята и вече имам база за сравнение, така и не успяха да ми допаднат нито Домьоджи, нито Руй. Първият ми изглеждаше прекалено лигав, още повече, за да управлява компания от такъв мащаб, а вторият ми беше прекалено студен и нечовешки. Затова по отношение на героите, без Макино, която си беше абсолютно точно избрана за ролята си с тази невинна сладка физиономия, тази версия не печели. Но по отношение на сюжет е наистина по-добре, по-гладко върви, по-изпипани са детайлите, е, макар и не толкова красиви както в корейската...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаааааааа след момчетата и аз захванах тоя сериал все пак толкова се приказва за него че трябва да се види мисля.Още съм на първите серии и кой знай какво мнение няма как да изразя освен приликите в сюжета между двете версии.Но да си кажа първите впечатления-корейците печелят 1 място по външен вид японците според мен въобще не се класирват тук освен Макино-тя наистина е много сладка.Но мнението ми е може би пристрастно.Не знам ще видим по нататък какво ще се случи.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво ще кажете за Hana Yori Dango като неубедителен екшън, изсмукан от пръстите съспенс и красиви гледки? Всичко е наред, ако всъщност го приемете за много приятна комедия с познатите лица...или заслуженият хепиенд за всички романтици!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина като изключим Макино-която е просто перфектна за тази роля- , детайлно изпипаният сюжет и завършекът,май с друго не успя да ме впечатли тази драма.И не може да се каже, че съм пристрастна защото от 3-те версии гледах първо тази,освен това ми е една от първите драми.Домьоджи беше твърде глуповат,а Руй прекалено безличен за да ме грабне като персонаж.Да не говорим че в корейската версия поне се постараха да ни посветят в историите и на останалите персонажи и особено на тази мужду Yi Jung и Ga Eul.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи го изгледахме.Хареса ни.Не искам да ги сравнявам защото и двата си имат своите достойнства.В началото като го започнах бях пристрастна но мнението ми се промени в последствие.Много добре са се справили японците -браво на тях Но главното е сюжета-историята е красива и затова може да се простят дребните грешки и при едните и при другите.И най вече имаше край ....Така е в живота наистина-Любовта побеждава/но само ако се бориш за нея/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и моето мнение. Японската версия ми е присърце. Корейските момчета в BOF вярно са по-хубави, но малко прекалено декоративни. Цукаса е стархотен образ за мен - темпераментен, войнствен и сам си оправя, каквото надроби. От първо впечатление "ама че щиглец, че и нахакан го раздава" до "я каква енергия и изразителна физиономия, искам да го гледам още". Джун-Пьо също съм го гледала с увлечение, ама много нерешителен е тоя герой. Макино е и сладка, и хубава, и бойна, и едни интонации върти - само тях да слушаш си е изживяване.

Сериалът е свеж и в други отношения - игрите на думи в семейството на Макино и в постоянните грешки на Цукаса (а по едно време става ясно, че на него само езика му куца, ама както го обяснява, накрая човек и за това не е сигурен, че му се явява слабост, просто по-различна гледна точка има човека ) ; любовните разкази-поучения на шефката на Макино, които стават все по-комични и абсурдни ; има идея като цяло да се каже и понаучава нещо за японската култура; гласът на Цукаса - точно такъв трябва да е тоя глас ...

 

Вманиачеността да прочета повече за този сериал ме доведе до този линк http://209.85.129.132/search?q=cache:tJWe3BC7VV8J:www.shadowdance.info/800Broeve/Br47/anime/hana.html+hana+yori+dango&cd=12&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&lr=lang_bg,

на чиято авторка сваклям шапка, че можа да каже всичко това и да ме разсмее сладостно (и да ме отведе към Метеор Гардън и задълбочаваща се азитска сериалова треска).

 

Matsumoto Jun трябва да се гледа и в други филми - например кучешкия аналог за мен на Atic Cat - You are my Pet (Kimi wa Peto).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая и аз седнах да изгледам това сериалче. Реших, че е добро като за начало на гледането ми на дорами и не сбърках. Много е приятно за гледане, а любимецът на японските тийнейджърки Джун-кун прави много добра роля. Защо трябва да продължава с музикалната си кариера? Очевидно е, че актьорството му се отдава повече.

Тука искам да похваля и преводачите, които са се справили с българския превод доста прилично. Аз гледах първите епизоди с някакви доста скапани английски субове, които не знам кой ги беше правил, но имаха абсурдни грешки и тамън си мислех, че по-добре да си го гледам без субтитри, пък каквото разбера - разбера, и тогава видях, че ги има на сайта. Аз по принцип съм леко скептичен към българските субове като цяло, защото съм виждал какво ли не, а пък когато става въпрос за преводи на преводите - още повече, но в случая смятам, че сте се справили много добре. Само бих ви посъветвал, ако имате времето и ви се занимава, да направите една редакция, защото на няколко места имаше грешки в родовете при обръщения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Анкетата ме провокира да погледна и аз, за какво става дума. Мога да кажа, че много ми хареса. Изобщо не го очаквах. След корейската версия изобщо не ми се поглеждаше по старият вариант особено с грозничкият японец, но винаги има едно, но. Играе много добре момчето. Освен това присъстват и Огури Шун и Матсуда Шота(дано съм ги написала правилно).

А за превода мога само да кажа БРАВО на преводача и на редактора. Много ми харесаха субтитрите. Като се има предвид, колко критична съм станала откакто и аз се пробвам да превеждам . Нека да продължават в същият дух.

Подозирам, че ще го доглеждам на руски. Но не мога да се стърпя, като почна нещо, което ми харесва няма спирка, докато не го опаткам цялото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На този сериал гледах първите 15-тина минути ваднага след като приключих със корейския вариант и само при вида на Домьоджи (Огури Шун май не го забелязах изобщо тогава) се прекръстих, направих :affraid: и веднага изтрих епизода. Какво да се прави, млади сме и правим глупости! Сега вече след като изгледах и двата сезона (ми Огури Шун си е Огури Шун :heart: :heart: :heart: ) мога да си призная, тази версия е в пъти по-добра от другите 2. Не че искам да отричам достойнствата на тайванската и на корейската, но тук просто всичко е майсторски направено. Дори и малко грозноватички (без Огури!!!), япончетата бяха неверояно по-убедителни в ролите си, особено Джун ( прощавай Мин Хо) и най-вече всичко ми беше много по-реално, сценарият беше по-изчистен и ясен...на кратко удоволствието беше пълно и доста неочаквано!

На края само да кажа arigato gozaimasu на всички преводачи и редактори! Перфектна работа както винаги :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е много хубав. Препоръчвам го за гледане от всички. Но въпреки това си оставам на мнение, че корейският е явление в жанра. Въпреки недостатъците си, всеки сериал си има такива, той е невероятно завладяващ. Далеч повече от този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, най-накрая намерих времето да изгледам и последните три епизода от 2-и сезон, които ми бяха останали. След прекъсването, което направих заради изпити, сериалът сякаш леко си бе загубил магията, но последният епизод ме разчувства. Много ми е странно, че макар да е клиширан отвсякъде този филм ми влезе така под кожата. Сигурно се размеквам с възрастта.

На целия екип преводачи и редактори - оцукаре-сама.

Очаквам и филма с нетърпение. Ако има нужда от помощ при редакцията свиркайте, макар да предполагам, че вече сте ги привършили.

 

Но моментът с мексиканската вълна ме разби. Японците понякога наистина не знаят къде да спрат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно мангата струи отвсякъде. По-добре да ги бяха нарисували, по-хубави щяха да са

 

Май хубавците-корейци много ме разглезиха

 

Още съм на 1-ви сезон, току виж по-нататак са ме изненадали....

 

Като остане време, ще взема да хвърля едно око и на другите версии, че нещо много ги хвалите

 

Най-накрая го свърших. За съжаление не ме изненада и втория сезон.

Хубавото му е, че беше шареничък, щото ми е омръзнало да гледам хора, облечени в черно.

Иначе много тъпо го бяха измислили с необитаемия остров цял месец. Тия хора си мислят,

че ядем доматите с колците и пилетата с перушината...

За логистика не са ли чували

И как тоя малкия ще командва мултинационална компания и ще взема решения изобщо не ми стана ясно.

 

Ще се пробвам и на корейската версия, поне имам база за сравнение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първият азиатски сериал, който изгледах и може би заради това винаги ще ми хареесва. Домьоджи и Макино бяха някак си уникални (:, връзката им много ме трогна, самата драма ми въздейства и така се запалих и почнах да гледам и други сериали.(ест. Огури Шун също допринесе за това xD)

След HYD изгледах BBF и може би защото вече знаех историята, не ми беше чак толкова интересно? Макар че Джан Ди игра прекрасно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...