Jump to content

Hana Yori Dango | Boys Over Flowers (2005/2007)


Recommended Posts

След дълго чудене дали да го гледам понеже корейската версия за мен е нещо много специално реших да видя за какво става реч в тази. Сега мога смело да кажа, че японският вариянт на тази история не може да стъпи и на малкият пръст на това което са направили корейците от какъвто и ъгъл да го разглеждам - актьорско майсторство, външен вид на актьорите, сценарий, музика, декори и така нататък. Единственият плюс беше, че Inoue Mao(Цукуши) ми допадна като външен вид повече от Koo Hye Sun(Джан Ди), но просто не си влезе в ролята като хората. На корейчето и хвърчаха светкавици от очите докато водеше битките с господата от F4 и така пламенно дигаше скандали на лидерът им, че чак ми ставаше жал за него, а японката го раздаваше стеснителна на моменти и някак си не влезе в образа на войнствено настроено момиче дошло му до гуша от превземките на богаташите. А японската F4-ка нямаше този блясък, обаяние и ефектност когато се появяваха в действието за разлика от корейският си вариянт, който направо крещеше "ние сме най-богатите и готините тук и цялото училище ни принадлежи". Самото действие беше по мъгляво в Hana Yori Dango например не стана ясно по-какъв точно начин се е озовала бедната госпожица Макино в елитното, училище просто ей така я хванаха за ушите и ни я представиха седнала на чина има и други примери, но както и да е. Като заключение все пак не съжалявам че прегледах тази версия защото сега знам със сигурност, че най-добра е корейската продукция и за мен завинаги ще си остане шедьовър, тайванската не ща и да я гледам понеже след недоразумението Mars се зарекох да не се занимавам изобщо със сериали от тази държава. cool.gif

тук съм напълно съгласна , липсва им на японците блясъка .... и за мен корейската версия е по-добра ....

 

корейската версия беше първата драмичка която гледах от азиатските сериали ... и заради нея продължих ... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо да кажа, че засега съм гледала само японската версия. И не ме разбирайте погрешно, мисля, че Огури Шун е невероятен актьор и един от не толкова многото актьори, които имат сцени все още неразгадани от мен. Т.е. аз не умея да играя, но съм чела теория по въпроса и обикновено се ориентирам какво прави актора, за да постигне едно или друго изражение. А той има една сцена в "Богат мъж, бедна жена", която е невероятна мистерия за мен, уникална е, наистина прекрасен актьор, персонажите му хем са някак различни един от друг, хем всичките ги харесвам. Но въпреки това, за мен лично този сериал го направи Мацумото Джун.

Сюжетът някак не ми допадна, последните серии на първия сезон ги догледах леко насила. След доста дълга пауза започнах втория и в началото на няколко пъти се изкушавах да го изключа, изобщо не разбирах как съм изтърпяла целия първи сезон. А после Мацумото влезе в кадър и изведнъж стана значително по-интересно. Уникално присъствие и харизма има този човек. В крайна сметка изгледах и втория сезон, че даже и филма, но сюжетът ми дойде доста изсмукан от пръстите.

Това, разбира се, е въпросна вкус, в никакъв случай не твърдя, че сериала не е добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:28558:  Иха с превъртане го изгледах - това любопитството е страшно нещо. По-страшното е обаче, че припознах моменти от тайванската и японска версия и ако не бяха изпортили човека Ханазава току виж и това бих зазяпала. Покъртително слаб сериал ще бъде :28558: . Моля Ви не поствайте втора серия, че и нея може да зазяпам -_-

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е аматьорска продукция, все едно фенове са се събрали и са намерили пари отнякъде и са заснели по свой адаптиран сценарии. Звукът и светлина на моменти са доста зле, актьорската игра също. Би могло да стане и по-добре, ако пооправят и сценария малко. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът според мен е страхотен и не може да се сравнява с корейския, понеже те са взели всичко наготово. Тук-таме са пипнали малко и готово. Тази версия е много по-добра според мен.

 

За американската... нямам думи просто. Какви са тия световно безизвестни актьорчета. Превъртях до някъде 1ва серия, може да я изгледам някой ден от любопитство, но това не е сигурно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С риск да отнеса много hate, ще споделя мнението си за първи епизод на американската версия. С мнението си не търся повод за словестни спорове. 

Хареса ми. Интересно ми беше да видя причината, поради която Зоуи влезе в елитното училище. Лиъм го докарва на арогантност, а за останалити нямам впечетления, все още. От приятелките на Зоуи ми хареса тази, нахаканата, а в другата ще се влюби плейбоя от F4, нали?

Голям смях в последните минути на епизода, където момичетата върнаха всичко тъпкано.

А относно коментарите "Това не струва!", "Боза е." и т.н. да питам аз вие други американски сериали не гледате ли? Никъде не видях и не прочетох, че от ТВ смятат да открият топлата вода или да правят сензация със сериала.
Гледала съм азиатските версии, които си имат бг превод. А предполагам, че и повечето от вас също. Коя е била причината да гледате една история повече от един път?
Приемам сериалите като приказки - едно вълшебно място, където всичко е възможно. Не критикувам сюжет, игра на актьори, сценаристи, оператори и режисьори. Нямам нужния опит за това, просто сядам и се потапям в историята. Затова, моля ви престанете да ги съпоставяте една с друга и дайте шанс. Разширете кръгозора си и и ще откриете, че всяка една версия си има плюсове.Гледайте го като нов, непознат сериал. Смятам да го гледам и занапред.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очевидно е, че това, което представят американците е нискобюджетна продукция, която цели да избие някой и друг долар от реклами. "Режисьорът/ката" е и "сценарист/ка", което може да даде бегла представа откъде почва това нещо. Мисля, че ако аз и няколко приятели се съберем, ще успеем да постигнем нещо подобно, но може би с малко по-добро актьорско присъствие. За мен най-покъртителното в целия "сериал" са обаче отвратните перуки. Поне като са избирали хубави бездарни актьори, да не им орязват единствения позитив - визията. Гледала съм порно с по-добри актьори, ако трябва да съм честна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

milkyni, браво :) след всичкият хейт, който одарихме на американската версия се иска много смелост да напишеш нещо различно.  Ще ми се да имаше повечко такива хора :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен този сериал не ми е по сърце в никоя разцветка и имам подозрения, че американската версия ще да ми е най-логична... Не че не обичам, когато девойката има двама ухажори и нежно се колебае, но пък 20 серии за едната сватба и в героите нищо собствено като цел и сила... Не е за мен.... И за единия спор ми се иска да поспоря кое ли пък е по-по-най.. Но пък да гледам втора версия на нелюбим сериал ми се вижда зловеща загуба на време... засега ще се въздържа, макар че ако поспорите още малко - не знам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 И за единия спор ми се иска да поспоря кое ли пък е по-по-най.. Но пък да гледам втора версия на нелюбим сериал ми се вижда зловеща загуба на време... засега ще се въздържа, макар че ако поспорите още малко - не знам :)

 

Ха, Ханата пробужда изследователски дух във всеки :D . Не искам да засягам никой, но ще ви оставя да си направите изводите сами : японците за 20 серии го докарват до сватба, тайванците от деветте японски серии правят 27 ( в интересна истината от 27 тайвански, японците правят 9 ) и това им е само първи сезон, втория им също не е по кратък, корейците от 25 го докарват до никъде ( оставят нещата с отворен край гарниран с три годишна раздяла и претупана последна серия - аз само нея съм гледала ) :na2: ......

И на мен уж не ми е любим сериал, но съм гледала два пъти японската версия, първия сезон на тайванците ( кротко си чакам превода на втория сезон) последната серия на корейската версия и първата серия на американската - за не любим сериал е добре :28558:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е аматьорска продукция, все едно фенове са се събрали и са намерили пари отнякъде и са заснели по свой адаптиран сценарии. Звукът и светлина на моменти са доста зле, актьорската игра също. Би могло да стане и по-добре, ако пооправят и сценария малко. 

Съгласна особено за музиката с която имах чувството ,че гледам "Хари Потър "  , а и стайлинга ... абсурден , но все пак 2005/2007 и все пак корейците са по-добри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го и с ръка на сърце мога да кажа, че супер много ми хареса! Изключителна игра от актьорите, много задружо и сплотено, впечатлиха ме наистина много! Не мога да кажа, че корейската е по-добра от японската версия, както и обратното... Всеки един от римейковете си има своите плюсове и минуси, но като цяло ще отбележа, че и двете ми харесват страшно много и нямам желание да седна да ги сравнявам, къде Минчо е по-добър и къде Мацумото. Самата история, в корейски или японски вариант, грабва веднага и ми се струва, че колкото и пъти да я изгледам, няма да ми писне. Първоначално да си призная бях малко скептично настроена към Hana Yori Dango и си мислех, че няма как нещо да е равно на BBF, но ето че за пореден път се изненадах приятно. Не е за изпускане нито едната, нито другата версия... И ost-то много ми хареса, най-вече Flavour of Life, страшно въздействаща песен. Абе накратко - всичко му е на шест на сериала :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм светски репортер, ама тези дни само на подобни новини се натъквам и ми се ще да споделя. Оказва се, че любовта на главните герои се е пренесла и зад екрана и всъщност  Мацумото Джун и  Мао са двойка от 9 години.

Преди месец е имало парти в дома им, някой публикувал снимка и после я изтрил, но в интернет винаги е късно  :icon_sunny: 

Затова сега се разкриват.ВИЖ

 

HanaYoriDango.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооооо, сладури!

Първата ми любима азиатска двойка с която изстрадах перипетиите пред любовта им, умилявах се на упорството на Цукуши и се хилих на дебилните физиономии на Цукаса; първият ми досег с азиатския романтизъм и откриване на К- и J- драмите и точно тази двойка ме вкара здраво в играта, наречена "азиатско кино"...  Точно за тази двойка никога, ама никога не съм имала колебания дали да са точно те, или всеобщия любимец Ханазава Руи да спечели сърцето на героинята!

Ами, за мен излъчваха изключителна химия!

Ако тази новина е истина - пожелавам им от сърце много, много щастие!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми допадна сериалчето. Вярно е, че играта на японците не е нито като на корейците, нито пък като на тайванците, но тук

и двамата главни ми харесаха като персонажи и съвсем не ми бяха дразнещи.Докато в другите 2 версии ме дразнеха женските в

главните роли (едната само се пулеше и тъпчеше, а другата все едно бе пън) тази тук беше много сладка и естествена.

А споровете между тях направо бяха уникални. :28558: Направо се заливах от смях . :rofl:

Препоръчвам го и бъдете готови, тези който не сте гледали сериала, защото тук историята е малко по-различна и по-забавна според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От вчера в интернет пространството витае слух, че другото лято се подготвя нова версия на Хана йори данго. Спряга се името на Сузу Хиросе за ролята на Макино. Феновете вече са анатемосали тази идея с аргументите, че не бива да се прави римейк на перфектната адаптация, но продуцентите едва едва ли ще ги послушат. За всички е ясно, че няма кой да замести по категоричен начин Мао, Джун и компания. Да. Сузу е изключително талантлива и може да изиграе без проблем фурия като Цукиши, а и в момента е набрала достатъчно популярност от големия екран, но дали ще успее да засенчи Иноуе? Ами кой ще съперничи на МацуДжун? Ако трябва да избират между двамата ромком принцове, които в момента са на върха с подобни роли - Кенто и Сота, предпочитам да се спрат на Кенто. 

За момента можем само да гадаем, какво се замисля на екрана... Вие какво мислите по въпроса?

 

Сетих се, че миналата година правиха мюзикъл по темата с много приятен каст, който със сигурност си е изиграл ролите страхотно на сцената. За тв версия едва ли ще разчитат на сценични артисти, въприке че Юя Мацушита, който направи образа на Домьоджи, е отличен избор, а и той вече събра опит от всички фронтове.

19894820_1603518072992910_19767014255809

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, благодаря за превода.

Сериала и двата сезона, много ми харесаха.От време на време малко ме дразнише Цукаса,държейки  се точно като разглезено богаташче,което е свикнало всичко на готово да получава.На дъртата чанта ми идваше да и забия два шамара,то това чувства имали, много обича да манипулира с парите и властта.Макино си я харесвам,тя едно сладко момиче,което изтърпя много за любовта си.

Мисля след известно време да гледам и Корейския вариант,а филма знаели някой от къде мога да го гледам и дали има бг суб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...