Jump to content

Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi / One Million Stars Falling from the Sky (2002)


Recommended Posts

Безумие е просто този сериал! Много ми хареса! Страхотна игра на всички актьори и прекрасно присъствие. Чувството на тайнственост, мистерия и напрежението присъстват във всеки епизод. Младежът пресъздаде перфектно емоциите си във всяка една сцена и идеално му пасна образа както на умел манипулатор, така и на дълбоко самотна угаснала душа. Тъжно и потресаващо беше, когато

Off Topic

единственият човек, който се докосна до сърцето му, и му носи светлина, единственият човек, който му показа какво е любов, накрая се оказа негова сестра. Не мога да си представя що за болка може да изпита човек в такъв момент. 

Да, тази част от сценария може да напомня много на някоя латино теленовела, но тук нещата са пресъздадени по много майсторски начин и това прави сериалът бижу. Имам чувството, че минимализмът наложен като начин на живот сред обикновения японец, доста често се пренася в създаването им на филми/сериали. Всичко се казва кратко, точно и ясно, без излишни пълнежи. 

Финалът, честно казано го очаквах, защото

Off Topic

от малкото изгледани японски продукции, съм подготвена за такава развръзка. И съм окей с него, колкото и да е тъжен. Поплаках си естествено. 

С удоволствие ще изгледам и корейската версия, в която съм убедена, че краят на историята няма да е такъв. 

Благодаря, че раздвижихте темата. Имах нужда да разнообразя и този сериал спомогна много за това. :) 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми беше първият изгледан японски сериал, макар и неотдавна, и нещо толкова въздействащо още не мога да намеря :wub: Като се има предвид липсата на кой знае какъв стил в облеклото и интериора, а грима даже не са го използвали, направо шапка им свалям!

 

За корейската версия четох, че като цяло следват оригинала, но има две много важни изменения в сюжета, които променят картинката. Аз не смятам да го гледам - корейците нямат шанс, особено с двете промени специално за корейската публика.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е, че и Кимура да се състезава със самия Кимура :lol2: По-старите са му евъргрийн, но тук просто е върха. Жалко, че последните му филми не са на това ниво, но и те са симпатични за гледане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, как да няма. А Ютака? А Соримачи? Спомням си, че дори филмов актьор като Андо Масанобу съм откривала в превъзходни стари дорами от началото на кариерата му.  Просто човек трябва да се разрови и да има късмет с превод и линкове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно, Ютака :wub: Той е към поколението на Кимура. Страхотни неща имат. И най-хубавото - няма тази цензура от Корея и Китай. Вероятно защото японците не са конфуцианци, не знам, но е освежаващо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Корейските си съсипват живота със сериали. Японците задължително пробиват в киното и трупат много сериозни умения и знания там, които прилагат навсякъде. Когато човек играе с големи режисьори, това има голямо значение за развитието на таланта му. Корейците тъпчат основно в тв продукции заради фенсървиз и големи заплати, обаче това не добавя качество в създадените от тях неща. Което е жалко. Винаги съм мисела, че така им пропиляват таланта. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах 2 епизода. Май уликите сочат към Рьо. За момента индиректно.

Много убедителни артисти. Кимура е супер харизматичен. Голяма мистерия. 

От момичетата най-много ми хареса героинята на Ери Фукацу. Естествена е. Различна от образите, в които съм я гледала до момента. 

Мива ми стои по-невзрачна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мива се справи добре с ролята - хем неврозна, хем добронамерена, хем опасно агресивна, ако е притисната в ъгъла, хем безсилна. Актрисите се справиха всички добре, но и на мен любимка ми стана Ери Фукацу. Тази и роля, и ролята и в “Злодей” са много добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се малко прибързано полицаят да си направи заключение за Рьо още в еп3. Да. Видя героинята на Ко с него и разбра за гривната, но това са само косвени улики. Много далечни.

От друга страна, Рьо хем се държи различно с двете момичета, а сякаш ги оплита всички.

Още е рано за генерални заключения, понеже нямаме достатъчно информация за героя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешно предположение. Но мистерията остава.

Четох малко от коментарите отпред. Този на Спиди започна да ме стряска. До еп.6 няма никакви сериозни ужасии, които да плашат. Далеч по-нормален е от Ледения свят в това отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле! Реакцията на полицая ме изненада. Добре. Той е толкова убеден, че Рьо е дявол. Чак се страхува, но да извърши позобно нещо. Това от страх ли го направи? Все пак е полицай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...