Jump to content

Sora Kara Furu Ichioku no Hoshi / One Million Stars Falling from the Sky (2002)


Recommended Posts

Мдаа трогателна история. Дълбоки образи на всички герои в сериала.

Обачее тия японци за нищо го нямат човешкия живот.. И тази готовност да убиваш, заради някого само защото го обичаш, ми е някак странна.

 

Историята помни подобни случки:

 

Лорд Байрон и неговата полусестра Огъста (от един и същи баща) са имали любовна връзка, от която имат и дете. Това така скандализира английското общество, че се налага Байрон да емигрира в чужбина, отъкдето не се завръща.

 

Поемата "Корсарят" описва презерението на Байрон към морала на обществото, в което живее. Като се замисля образа на корсаря в тази поема може да се отнесе и към образа на главния герой в сериала - Рьо.

 

"Но той не беше за това роден,

да бъде на Вината подчинен —

невинен бе, преди да влезе в бой

срещу света и небесата той;

и беше мъдър в своите слова,

но тъп бе смятан въпреки това;

бе твърд, да може друг да го срази

и твърде горд, за да се унизи;

достоен син на Добродетелта,

той щеше да умре от клевета;

той добродетелите бе презрял,

причината за злото в тях съзрял,

а не изменниците зли без чест,

които го предаваха и днес;

плах и отбягван още в младостта,

той твърде много мразеше света."

 

 

Краят беше единственият възможен и напълно логичен завършек на историята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахх добре ми беше да си гледам само ученически японски сериали, ама пусто желание да изгледам всичко с един от най- прекрасните актьори-Kimura Takuya. Меко казано съм в шок от тази драма, цяла седмица мина и още не мога да се отърся от мисли по нея. Спиди, ти добре си споменала Sorry, I love you, ама на мен One Million Stars Falling from the Sky ми въздейства повече. Дали защото беше по- постна от страна на сълзливи тръшкания и разни големи драми, пък и японците много, много ги няма в по- силните емоционални прояви, сдържани са в това отношение, може би заради това ми повлия повече. Просто с думи не мога да опиша през какво минах гледайки сериала- океан от емоции само това ми хрумва. Драмата показва низостите на човешката душа и на фона на цялата тая пошлост изтъкват уж "малките" добродетели- любовта, състраданието. Ръка за ръка вървят отвращението и възхищението от сериала.

Актьорската игра е на изключително ниво! Кимура е ФЕНОМЕНАЛЕН! Досега Pride ми беше любимата драма с него, но след като изгледах тази, с ръка на сърцето заявявам, че за мен това е най- добрата роля на Кимура и изобщо един от най- силните персонажи, които съм гледала по сериалите. На това му казвам аз многопластов персонаж! Честно казано до края той си остана неразбран за мен. Просто не мога да си представя да има човек, който да съчетава толкова отрицателни и добродетелни качества в едно. Ще питате, ама къде ги видя тези добродетелни качества у Рьо? Макар че за мен той беше злодеят в цялата работа,

 

Колкото и да мисля, и премислям, не мога да намеря оправдание на действията му относно убитите жени. Само за последната -богаташката го разбрах, дори му съчувствах, жал ме хвана, защото искаше да защити Юко. Но Miwa и студентката не бeше нужно да стават жертви, прекалено хладнокръвно се отнесе той към смъртта им, че да го оправдае каквото и да било.

любовта, грижовността не му бяха чужди, просто цялото страдание, несигурност(имах чувството, че и той на моменти не знае защо продължава с действията си и какъв е смисълът от тях...колкото и силно да искаше истината, според мен имаше и част от него, която искаше да се откаже от това), омразата бяха изтласкали всичко добро в него на заден план. И точно когато дойде лъчът светлинна, отново се появи мрака в душата и живота му.

Другият персонаж, който беше почти толкова интересен, колкото Рьо е Канзо. Исках да го мразя точно него, да го набедя, че той е виновен за всичко и дори, че той трябваше да е на мястото на Рьо и Юко накрая, но не мога. Като цяло той е състрадателен, жертвоготовен, но имаше моменти, в който се проявяваше и жестоката му страна.

Не мога да кажа, че ми беше по- мъчно за Юко, която според мен беше единственият положителен персонаж в целият сериал(ей добре, че и такива като нея има, че да ми вдъхват надежда за японците :D), напротив според мен Рьо беше жертвата в случая. Не жертва на кой и да е, а на самия себе си, на чувствата, които замъгляваха преценката му. Не ми са ясни тези толкова силна омраза и непукизъм каквито той показваше.

Едни страхотни Fukatsu Eri и Akashiya Sanma!

За края

 

Още след 3-4 серия очаквах такъв край..или поне очаквах Рьо да умре, но това с брата и сестрата ми дойде като, че са ме треснали не с мокър парцал, а с някой грамаден камък. Какви ли не сценарии ми минаха през главата, че бащата на Рьо е убил родителите на Юко и Канзо и затова Канзо му е отмъстил, че в детството са били някакви приятелски семейства и е имало вражда, че бащата на Рьо е имал афера с майката на Юко и Канзо и такива ми ти, но това, което ми изтъпанчиха тия сценаристи дори и за малко не ми е хрумвало. След 10-та серия седях и се взирах в празното пространство около 2 часа. И все очаквах, че няма начин да са толкова жестоки и извратени да обърнат по този начин нещата. Самоубеждавах се три дни преди да седна да изгледам последната серия, но уви.

 

Много добре го е казала mackova: "Краят си беше жесток, но и логичен, и някак си извратено красив."

Много емоционално ми подейства този сериал. Не знам, но досега май не ми се беше случвало толкова тежко и със свито сърце, и буца в гърлото да гледам сериал(дори и корейски като Sorry, I love you, What happened in Bali, A love to Kill, Snow Queen). Според мен това е сериал, който е класика в жанра си. Особено за почитателите на Кимура Такуя ще е престъпление да не го гледат. Сериалът или се заобичва, или се намразва.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Една драма без хепи енд!!!!! Най-накрая!!

Акашия Санма просто не беше звезда а цяло съзвездие, страхотно изиграна роля. И съм съгласен със @jen-shen прекалено със лека ръка отнемат животи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам претенции, че съм гледала всичко с  Кимура и винаги ми е доставял удоволствие от ролята, в която се претворява. Вярно е също, че винаги, когато го видя  се чувствам странно, смутено,  различно и развълнувано, но този път всичко е различно. На фона на уникалната роля, която прави ме докара до  двойна доза бета блокер, щото туптежът на сърцето ми уплаши опитен кардиолог. Стигнах до там, гледайки това нещо, което са сътворили японците. Това не е филм, това е нещо, което май не трябва да се гледа. Или пък де да знам, може би непременно трябва да се види. Уникален, гениален и луд, така бих го описала, но това са слаби думи. На първа серия се ядосвах, че никой не се е хванал да го превежда, на втора бях вече решила да направя превода аз, трета ме разколеба, а четвърта ме отказа. За по-нататък не ми се говори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само мога да се присъединя към  положителните отзиви и по-добре едва ли ще ги напиша! Сериалът е класика и отива в папка "любими"! 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо изгледах корейската версия. И много ми хареса. Но сега, когато свърших с този сериал разбрах каква е разликата. Уникален е японския! Кимура е недостижим в показаните емоции. Въобще даже не мога да сравнявам двамата главни - Кимура е на светлинни години пред корейчето. И главната беше много по красива, изразителна и пленяваща от корейската версия. Завладяващ е сериала, въпреки, че знаех какво ще с случи.  Въпреки! Препоръчвам го горещо, ако случайно има и други пропуснали го! Прекрасен е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам думи... Изгледах го за една вечер и дори нямам сили да ги коментирам, потресена съм, скъса ми сърцето просто. Браво на всички, които са имали смелостта да го заснемат! Уникален е слаба дума, но ще я употребя по липса на друга... Стисна ме за гърлото и  ми е от най-най-любимите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И въпреки всичко трябваше

Off Topic

да ги оставят да си потеглят към залеза/ изгрева и да се опитат да имат бъдеще - при всичко случило се до момента, какво толкова! В крайна сметка вината за роднинството не беше тяхна, нямаха нито общи спомени, нито общ живот отпреди това. 

Гадове (сценаристите)! :cry:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш още подобни изживявания, гледай тозиСъщо много любим мой сериал с Кимура. Не мога да определя кой от двата харесвам повече. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! Имах здрави предубеждения към японското, и наистина в началото ми беше леко нетипично. Но признавам им - по-смели са от корейците, а за китайците от последните години, да не говорим! Казват нещата направо и ребром, докато корейската и особено китайската цензура просто ограбват зрителите и ги пращат на моменти в свят, по-зле и от Дисни... Явно ще се разберем с японското.

 

п.п. Мерси, че сте сложили спойлера горе, аз така изтрещях покрай сериала, че забравих.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз препоръчвам японско. Далеч по-голяма сюжетно разнообразие имат, а и по-старите им неща са много силни.

Моето предложение е Ice World. Феноменален!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...