Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Tai Chi Zero (2012)
Страна: Китай
Също така известен като: 太極之零開始
Година на излъчване: 27 септември 2012
Времетраене: 98 мин.
Жанр: Екшън, Бойни изкуства, Приключенски
Режисьор: Stephen Fung
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Xiao-chao Yuan
Qi Shu
Daniel Wu
Tony Leung Ka Fai
Angela Baby
Eddie Peng
Shaofeng Feng

Резюме: Във филма се разказва за Yang Luchan който става известен като създателя на бойното изкуство Тай Чи. Той се фокусира върху по-късните години от живота на Yang Luchan, през които той е изправен пред множество премеждия и проблеми...
 

 

Свали
Свали 2
:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз направих опит да го гледам, но субовете са толкова зле, че не може да се хване нишката на нищо във филма. Надявам се да се появят по-читави, по-нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В замунда има и двете части вече с хубаво качество и субтитри. Аз го гледах заради актрисата, направо се влюбих в нея. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах ги и двата един след друг (с една пауза между тях на How to train your Dragon) и общото впечатление е за филм над средното ниво, ако трябва да ги разглеждам поотделно - първият е с малко мудно действие, една по-добра бойна сцена към края и усещане за видео игра от биткаджийски тип през повечето време.

 

Вторият наблегна на по-голяма порция тупаник, като отново ярко изразена беше финалната сцена и боя между Yuan Xiaochao & Yuen Biao - там се видя за кратко умението на Само Хун да режисира жойни сцени.

 

Тони Люн Ка Фай се представи добре в ролята на стария велик учител и не ме разочарова, стиймпънк добавките ми бяха малко странни, но не дразнеха, но на моменти бяха прекалили със slow-mo-то и във втората част набутаха някаква история за пророчество и смяна на местата като се появи големия син на учителя, ама нейсе - можеше и да е по-зле, а на фона на тази суша откъм такива заглавия, беше сравнително добре...

 

Tai Chi Zero - 5/10, Tai Chi Hero - 7/10 - Обща оценка - 6/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хе, хе симпатично фантазийно филмче, ако оставим настрана моментите с летенето и "новите технологии", всичко останало е в стила на старите кунг-фу филми. Гг( глупчото :D),  има дарба, но трябва да я развие и затова трябва да се учи. И накрая е невероятен :D и открива нов стил в бойните изкуства. Въпреки летенето има моменти, в които може да се види колко съсредоточен и овладян е шампиона по у-шу Yuan Xiao Chao. Забавно беше, а на Еди Пън не мога да му повярвам, че е лош :D. Изгледах и двете части, щото само първата не е достатъчна за да се добие представа за историята като цяло. Малко набързо препуснаха през израстването на героя и повече наблегнаха на финтифюшки като уредите от "запада" и масовите сцени, ама все пак е гледаемо и наивно забавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помня, че отдавна го гледах, но и двете части ми допаднаха. самият дух, дето го поддържаха ме радваше и разбира с присъстваше вечната тема на физическото и духовно израстване и(което е неделимо цяло)  овладяване на ума (изпразване както е по будистки му). Реално във всеки китайски филм с учител и кунг-фу я има концепцията на краля-маймуна (който в началото е глуповат и умът му е неопитомен, тоест олицетворя хаоса, а постепенно израства и се научава а как опитоми ума си, неслучайно името му е У Кон/悟空 (постигнал празнотата). И ако се питате защо ""Пътешествие на запад" е толкова любимо на китайците и не с изтърква като сюжет, еми именно защото то се чете дори и като будистки текст. кралят Маймуна не е просто някаква си маймуна, а олицетворение на съзнание и пътя на неговото култивиране. По този начин се укрепява тялото и духа, същата концепция си я имаше и в това забавно фимлче. Вярно, леко наивно, но пък достатъчно интересно да задържи интереса. Действието не е мудно и провлачено, има добри попадения и си струва гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...