Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Tai Chi Zero (2012)
Страна: Китай
Също така известен като: 太極之零開始
Година на излъчване: 27 септември 2012
Времетраене: 98 мин.
Жанр: Екшън, Бойни изкуства, Приключенски
Режисьор: Stephen Fung
Субтитри: Английски
IMDB

Участват:
Xiao-chao Yuan
Qi Shu
Daniel Wu
Tony Leung Ka Fai
Angela Baby
Eddie Peng
Shaofeng Feng

Резюме: Във филма се разказва за Yang Luchan който става известен като създателя на бойното изкуство Тай Чи. Той се фокусира върху по-късните години от живота на Yang Luchan, през които той е изправен пред множество премеждия и проблеми...
 

 

Свали
Свали 2
:click:

Link to comment
Share on other sites

Аз направих опит да го гледам, но субовете са толкова зле, че не може да се хване нишката на нищо във филма. Надявам се да се появят по-читави, по-нататък.

Link to comment
Share on other sites

Гледах ги и двата един след друг (с една пауза между тях на How to train your Dragon) и общото впечатление е за филм над средното ниво, ако трябва да ги разглеждам поотделно - първият е с малко мудно действие, една по-добра бойна сцена към края и усещане за видео игра от биткаджийски тип през повечето време.

 

Вторият наблегна на по-голяма порция тупаник, като отново ярко изразена беше финалната сцена и боя между Yuan Xiaochao & Yuen Biao - там се видя за кратко умението на Само Хун да режисира жойни сцени.

 

Тони Люн Ка Фай се представи добре в ролята на стария велик учител и не ме разочарова, стиймпънк добавките ми бяха малко странни, но не дразнеха, но на моменти бяха прекалили със slow-mo-то и във втората част набутаха някаква история за пророчество и смяна на местата като се появи големия син на учителя, ама нейсе - можеше и да е по-зле, а на фона на тази суша откъм такива заглавия, беше сравнително добре...

 

Tai Chi Zero - 5/10, Tai Chi Hero - 7/10 - Обща оценка - 6/10

Link to comment
Share on other sites

Хе, хе симпатично фантазийно филмче, ако оставим настрана моментите с летенето и "новите технологии", всичко останало е в стила на старите кунг-фу филми. Гг( глупчото :D),  има дарба, но трябва да я развие и затова трябва да се учи. И накрая е невероятен :D и открива нов стил в бойните изкуства. Въпреки летенето има моменти, в които може да се види колко съсредоточен и овладян е шампиона по у-шу Yuan Xiao Chao. Забавно беше, а на Еди Пън не мога да му повярвам, че е лош :D. Изгледах и двете части, щото само първата не е достатъчна за да се добие представа за историята като цяло. Малко набързо препуснаха през израстването на героя и повече наблегнаха на финтифюшки като уредите от "запада" и масовите сцени, ама все пак е гледаемо и наивно забавно.

Link to comment
Share on other sites

Помня, че отдавна го гледах, но и двете части ми допаднаха. самият дух, дето го поддържаха ме радваше и разбира с присъстваше вечната тема на физическото и духовно израстване и(което е неделимо цяло)  овладяване на ума (изпразване както е по будистки му). Реално във всеки китайски филм с учител и кунг-фу я има концепцията на краля-маймуна (който в началото е глуповат и умът му е неопитомен, тоест олицетворя хаоса, а постепенно израства и се научава а как опитоми ума си, неслучайно името му е У Кон/悟空 (постигнал празнотата). И ако се питате защо ""Пътешествие на запад" е толкова любимо на китайците и не с изтърква като сюжет, еми именно защото то се чете дори и като будистки текст. кралят Маймуна не е просто някаква си маймуна, а олицетворение на съзнание и пътя на неговото култивиране. По този начин се укрепява тялото и духа, същата концепция си я имаше и в това забавно фимлче. Вярно, леко наивно, но пък достатъчно интересно да задържи интереса. Действието не е мудно и провлачено, има добри попадения и си струва гледането.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...