Jump to content

Евтини самолетни билети до Азия


Recommended Posts

От много дълго време следя как вървят цените за самолетните билети от София до Азия, и главно Южна Корея и Сеул :) Това е дълга тема с още по дълга хронология, с която няма да ви занимавам. Но все пак реших, че е крайно време да направя една тема за тези, които се интересуват от евентуална екскурзия там и един от най-съществените компоненти за постигане на целта - самолетните билети. Повод за това е, че след точно час и половина стартира новата 3 дневна световна промоция на Qatar Airways -> http://www.qatarairways.com/global/en/offers/3-day-sale.page . Набързо обеснявам какво значи това, за тези които незнаят - цената за полет от София до Сеул обикновенно варира в рамките на 1300-1500 лв с повечето авиокомпании. От време на време някои от тях пускат промоции и стига до 1100-1200 лв. През няколко месеца Qatar Airways пускат " 3 Day Global Sale" или иначе казано промоция за целия свят в рамките на тези 3 дни, в които цените падат още повече. Последния път това се случи в началото на месец Септември 2012. Не ми се впуска в излишно много обяснения затова ви давам този линк за пример -> http://samoleti.net/companies/самолетни-билети-токио-пекин . Тук са показани примерни резервации от София до Токио и Пекин (чрез платформа за резервация на билети и пътувания expedia.de или expedia.com -> http://en.wikipedia.org/wiki/Expedia - за тези които незнаят кои са те ). Същите резервации са възможно и през официалния сайт на Qatar Airways чрез опцията Multi city. Сигурно сте забелязали, че на тези примерни резервации се тръгва от София - до Токио или Пекин съответно, но връщането е на летището във Франкфурт - Германия. Идеята е, че така цената пада още повече на 240 и 280 евро общо в тези случаи, иначе от София-Токио-София пак е изгодно, но е към 480-500 евро. Т.е. ако не се върнеш в София пестиш доста, затова си поиграх да правя примерни резервации на близки до София възможности и от София до Сеул и връщане в Букурещ ми дойде към 330 евро - като си калкулирате и билет от Букурещ до София - към 60-70 лв най много, сами може да прецените кое избирате 500 евро или 330 евро + 70 лв :) Това е засега, на който му е интересна темата, съвсем скоро стартира новата 3 дневна промоция - Sales period: 7th - 9th November 2012 ; Travel period: 12th November 2012 - 31st May 2013. All travel must be completed by 31st May 2013 ; Blackout dates (travel not allowed): • 14th - 23rd December 2012 and 2nd - 14th January 2013 . Пълните условия може да видите на най-горния линк който дадох.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този път наистина няма чак толкова ниски цени, примера който дадох беше от последната 3 дневна промоция на Qatar Airways началото на Септември. Сега цените и то с намалението са София - Сеул - двупосочно - 1183 лв, и София- Сеул- Истанбул 975 лв, евентуално като опция 200 лв надолу. Пак са идеални на фона на нормалните от порядъка на 700-750 евро. Обаче са махнали вариантите с Букурещ, които бяха много изгодни и сравнително близко за прибиране в София. За периода който си посочил не мога да ти проверя понеже има Blackout dates (travel not allowed): • 14th - 23rd December 2012 and 2nd - 14th January 2013 в тези месеци - не може да пътуваш в тези интервали, поне за цените от промоцията. Направих тази тема, защото ако някой е решил да ходя в Корея или Япония така и така не се решава от днес за утре, а се планира месеци преди това и е наистина изгодно да се чакат такива промоции от време на време. Споделяйте и вие ако намерите някакви по ниски варианти или чуете за някакви промоции до Азия. P.S. ти за колко най-ниско си летял от София до Сеул двупосочно досега ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всякакви съществуващи промоции за цялата година и за цял свят може да се намерят на този сайт: http://www.esky.bg/

Отиваш на Промоции, избираш "От: България" до ....... (държавата в която ще ходите) и оставяте за цялата година - автоматично ви вади, кои месеци има най-евтини полети. Евтини полети няма всеки месец, а в определени месеци от годината, както и за определени дати (колкото по-далече е дестинацията, толкова по-малко са датите с намаление).

За Сеул конкретно за 2013г. има полети Февуари, Март, Април, Юни и Септември., които варират м/у 280 и 309 евро. Има си калкулатор и можеш директно да си запазиш билет.

За 100-150 лв. по Европа спокойно можеш да се разходиш за няколко дни. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И? Разбира се, че е в едната посока...

Най-евтиният вариант в двете посоки ти излиза точно 1008 лв. С включени такса обслужване и застраховка става 1135 лв. Последните 10 дни на Март.

Нима 1000 лв. е лоша цена за двупосочен билет ? :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...