Jump to content

Евтини самолетни билети до Азия


edbloom
 Share

Recommended Posts

От много дълго време следя как вървят цените за самолетните билети от София до Азия, и главно Южна Корея и Сеул :) Това е дълга тема с още по дълга хронология, с която няма да ви занимавам. Но все пак реших, че е крайно време да направя една тема за тези, които се интересуват от евентуална екскурзия там и един от най-съществените компоненти за постигане на целта - самолетните билети. Повод за това е, че след точно час и половина стартира новата 3 дневна световна промоция на Qatar Airways -> http://www.qatarairways.com/global/en/offers/3-day-sale.page . Набързо обеснявам какво значи това, за тези които незнаят - цената за полет от София до Сеул обикновенно варира в рамките на 1300-1500 лв с повечето авиокомпании. От време на време някои от тях пускат промоции и стига до 1100-1200 лв. През няколко месеца Qatar Airways пускат " 3 Day Global Sale" или иначе казано промоция за целия свят в рамките на тези 3 дни, в които цените падат още повече. Последния път това се случи в началото на месец Септември 2012. Не ми се впуска в излишно много обяснения затова ви давам този линк за пример -> http://samoleti.net/companies/самолетни-билети-токио-пекин . Тук са показани примерни резервации от София до Токио и Пекин (чрез платформа за резервация на билети и пътувания expedia.de или expedia.com -> http://en.wikipedia.org/wiki/Expedia - за тези които незнаят кои са те ). Същите резервации са възможно и през официалния сайт на Qatar Airways чрез опцията Multi city. Сигурно сте забелязали, че на тези примерни резервации се тръгва от София - до Токио или Пекин съответно, но връщането е на летището във Франкфурт - Германия. Идеята е, че така цената пада още повече на 240 и 280 евро общо в тези случаи, иначе от София-Токио-София пак е изгодно, но е към 480-500 евро. Т.е. ако не се върнеш в София пестиш доста, затова си поиграх да правя примерни резервации на близки до София възможности и от София до Сеул и връщане в Букурещ ми дойде към 330 евро - като си калкулирате и билет от Букурещ до София - към 60-70 лв най много, сами може да прецените кое избирате 500 евро или 330 евро + 70 лв :) Това е засега, на който му е интересна темата, съвсем скоро стартира новата 3 дневна промоция - Sales period: 7th - 9th November 2012 ; Travel period: 12th November 2012 - 31st May 2013. All travel must be completed by 31st May 2013 ; Blackout dates (travel not allowed): • 14th - 23rd December 2012 and 2nd - 14th January 2013 . Пълните условия може да видите на най-горния линк който дадох.

Link to comment
Share on other sites

Този път наистина няма чак толкова ниски цени, примера който дадох беше от последната 3 дневна промоция на Qatar Airways началото на Септември. Сега цените и то с намалението са София - Сеул - двупосочно - 1183 лв, и София- Сеул- Истанбул 975 лв, евентуално като опция 200 лв надолу. Пак са идеални на фона на нормалните от порядъка на 700-750 евро. Обаче са махнали вариантите с Букурещ, които бяха много изгодни и сравнително близко за прибиране в София. За периода който си посочил не мога да ти проверя понеже има Blackout dates (travel not allowed): • 14th - 23rd December 2012 and 2nd - 14th January 2013 в тези месеци - не може да пътуваш в тези интервали, поне за цените от промоцията. Направих тази тема, защото ако някой е решил да ходя в Корея или Япония така и така не се решава от днес за утре, а се планира месеци преди това и е наистина изгодно да се чакат такива промоции от време на време. Споделяйте и вие ако намерите някакви по ниски варианти или чуете за някакви промоции до Азия. P.S. ти за колко най-ниско си летял от София до Сеул двупосочно досега ?

Link to comment
Share on other sites

Всякакви съществуващи промоции за цялата година и за цял свят може да се намерят на този сайт: http://www.esky.bg/

Отиваш на Промоции, избираш "От: България" до ....... (държавата в която ще ходите) и оставяте за цялата година - автоматично ви вади, кои месеци има най-евтини полети. Евтини полети няма всеки месец, а в определени месеци от годината, както и за определени дати (колкото по-далече е дестинацията, толкова по-малко са датите с намаление).

За Сеул конкретно за 2013г. има полети Февуари, Март, Април, Юни и Септември., които варират м/у 280 и 309 евро. Има си калкулатор и можеш директно да си запазиш билет.

За 100-150 лв. по Европа спокойно можеш да се разходиш за няколко дни. ;)

Link to comment
Share on other sites

И? Разбира се, че е в едната посока...

Най-евтиният вариант в двете посоки ти излиза точно 1008 лв. С включени такса обслужване и застраховка става 1135 лв. Последните 10 дни на Март.

Нима 1000 лв. е лоша цена за двупосочен билет ? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...